Baraba na kvadrat
Elita
- Poruka
- 17.135
znaci studentska...
prvo ti pricas o masteru, a nisi ni zapoceo studiranje ovde...
znaci eventualno pricamo o mogucnosti nalazenja univerziteta za 4-godisnje studije tamo?
kako god bilo moras da im das neki dokaz da ces imati novca da platis skolarinu i eventualno izdrzavas tamo... bez toga nema sta da trazis u ambasadi
na razgovoru sigurno ne mozes reci...znate ja bih da studiram tamo, ali nemam bas dovoljno novca, pa bih se lepo zaposlio i sebi platio skolovanje....
sto onda pitanja tipa sta ces tamo i dokle mislis da ostanes, nemaju bas nekog smisla, niti ce to ko to pitati....zna se zasta apliciras, ides da studiras i da se vratis po zavrsenim studijama... to i treba da im kazes
ti i ako nekako odes tamo, skolarina ti se nece smanjiti samo zato sto radis u usa (privremeno, sezonski, studenski, na crno)
smanjenje skolarine vazi samo za rezidente, a ti to nisi u bilo kojoj kombinaciji koju smo razmatrali
ako si talentovan, mozes konkurisati i za neku stipendiju, koja cesto pokriva od pola od skoro cele skolarine..
ako nemas dovoljno novca, onda probaj bolje W&T program za studente, imas 4-6 meseci tamo, pa probaj naci odgovarajuci univerzitet i promeni status tamo.
ono sto je najbitnje za tebe,mnogo je lakse iz usa menjati status, nego odavde sve zavrsiti
onda radi i skoluj se, sto nije bas lako, ali ako je zelja jaka, sve je moguce..
ja bih ovo uradio da sam na tvom mestu
Mesto sto mi pricas sta sigurno ne treba da kazem, kazi mi sta bi trebalo da kazem