Američka viza

najbitnije je da dokazes da majka ne moze bez tvoje pomoci. Ta cinjenica ce sluziti kao dokaz da ces se vratiti. Konzul treba da vidi da ti organizujes negu za majku, da raspolazes njenim novcem, drugim recima da si joj neophodan. Sto se tice sestre, manje je bitno citje drzavljanstvo ima nego da li je tamo legalno. Predlazem ti da se drzis programa koji je predvidela turisticka agencija. Sestra ako zivi negde u blizini svakako ce doci da provedete jedan dan zajedno. Tvoj veliki problem je ako je sestra tamo ilegalno.[/

legalno su tamo ali kao sto kazes to je manje bitno, hvala ti jos jednom, ovi saveti mi jako znace, naravno drzim se programa koji je predvidela turisticka agencija.. svako dobro, pozdrav.

Dobio sam skoro pitanje od prijatelja, koji je dobio turisticku vizu za USA na 10 godina, a planira da radi na crno nekih 4,5 meseci kod rodjaka.
Sta se desava ako dodje do povrede prilikom rada na crno, naprimer nekog preloma, tj kolike su cene medicinskih troskova ?
Da li moze da se osigura ?
Na drugo pitanje sam mu odgovorio da je paprena cena putnog osiguranja, tj ja mislim da jeste s obzirom kolika je cena regularnog osiguranja u USA.
Ima li neko informacije iz prve ruke ?

Pozdrav svima!
Nov sam na forumu, i malo sam pretrazivao temu, ali nisam nasao odgovor.
Naime, planiram da apliciram za H2B vizu preko jedne od nasih agencija. U pitanju je posao prerade ribe na Aljasci. Inace imam 25 godina, zavrsio sam osnovne studije prehrambene tehnologije. Sa strane poslodavca, mislim da nece biti nikakvih problema.
Medjutim, sto se ambasade tice: nemam posao, od nekretnina imam neki smesan plac (da ne kazem njivu) na svoje ime, sto cenim da nije od znacaja. Upisao sam master studije ove godine, i to je jedina veza sa Srbijom. Sta mislite, kakve su mi sanse?
Pored toga, igrao sam lottery pre neku godinu. Ima li to veze premda sam cuo da odbijaju lagano one koji su prethodno aplicirali za green card?

Pozdrav svima!
Nov sam na forumu, i malo sam pretrazivao temu, ali nisam nasao odgovor.
Naime, planiram da apliciram za H2B vizu preko jedne od nasih agencija. U pitanju je posao prerade ribe na Aljasci. Inace imam 25 godina, zavrsio sam osnovne studije prehrambene tehnologije. Sa strane poslodavca, mislim da nece biti nikakvih problema.
Medjutim, sto se ambasade tice: nemam posao, od nekretnina imam neki smesan plac (da ne kazem njivu) na svoje ime, sto cenim da nije od znacaja. Upisao sam master studije ove godine, i to je jedina veza sa Srbijom. Sta mislite, kakve su mi sanse?
Pored toga, igrao sam lottery pre neku godinu. Ima li to veze premda sam cuo da odbijaju lagano one koji su prethodno aplicirali za green card?

Pa zbog cega nisi probao J1 vizu, ja sam dosao tako isto sa Master studija i mislim da je tako mnogo lakse, u sustini oni pustaju kako im se cefne tako da ostaje ti da samo pozitivno mislis, po meni mali je minus to sto si igrao lottery ali ne mora nista da znaci

Pa zbog cega nisi probao J1 vizu, ja sam dosao tako isto sa Master studija i mislim da je tako mnogo lakse, u sustini oni pustaju kako im se cefne tako da ostaje ti da samo pozitivno mislis, po meni mali je minus to sto si igrao lottery ali ne mora nista da znaci

U sustini pitanje se odnosilo na mogucnost da me odbiju, nije mi mnogo bitan tip vize, samo da je dobijem.
Mislio sam da je laksa procedura oko H2B jer sam negde cuo i to da postdiplomci teze dobijaju J1 za letnje poslove, ukoliko nije neko strucno usavrsavanje.

U sustini pitanje se odnosilo na mogucnost da me odbiju, nije mi mnogo bitan tip vize, samo da je dobijem.
Mislio sam da je laksa procedura oko H2B jer sam negde cuo i to da postdiplomci teze dobijaju J1 za letnje poslove, ukoliko nije neko strucno usavrsavanje.

Ako si upisao Master studije prvi put, ja bih isao na J1 posto to ti je uvek dobar razlog da se vratis da ih zavrsis i da upises kao doktorske studije, ja sam prosao bez problema , H2B je radna i mnogo se teze dobija

OK, hvala na savetu. Provericu sa poslodavcem da li je to problem, premda mu sa J1 nisam siguran radnik jer mogu da menjam poslove.

Da li ti znas uopste gde ces :?:

http://www.alaskafishingjobsnetwork.com/overview/frequent-questions/

http://www.hookedonfish.com/

The starting rate of pay for seafood processors is $7.75 per hour. As hours accumulate, the regular, straight-time hourly rate of pay increases according to the following schedule:

Accumulated Hours Regular Hourly Rate
0 - 1,200 10.00
1,201 - 1,800 10.25
1,801 - 3,600 10.50
3,601 - 10,000 11.00
10,001+ 11.75
TYPE OF WORK
Most of the work that we have is called "Sliming" or cleaning fish. This type of work involves removing the viscera (guts) and cutting off heads, fins, gills, or tail. That means there are lots of fish guts and fish blood in the work area. The environment can be wet and cold. Due to moving machinery it is noisy and hearing protection is required.

DOCUMENTS NEEDED TO BE HIRED
As the final step in the hiring process, applicants must provide us with documentation that verifies eligibility to work in the United States and their identity. For a complete list of acceptable documents, please refer to Form I-9 .

U.S. Passport (unexpired or expired); Permanent Resident Card or Alien Registration Receipt Card (Form I-551).
U.S. social security card issued by the Social Security Administration (other than a card stating it is not valid for employment)

An applicant must be legally eligible to work in the united States! Icicle Seafoods does not sponsor applicants for work authorization.

HOUSING
Petersburg Fisheries has housing facilities for seasonal employees at no charge. Employees are housed in several different buildings called "bunkhouses." Gender segregated (strictly enforced) rooms are shared by 4 to 16 people. You must be 18 years of age to stay in our housing facility. There is a safe provided to put your valuables in if needed, and we highly recommend using it.

A ovo je specijal : Expect all the hard work and discomfort that sliming fish entails. Expect work hours to vary from a few to 14 or more per day, 7 days a week.

Znaci Sedam dana u nedelji od par sati pa do cetrnaest i vise u toku dana.

Ovde bivas zombi ratnik protiv riba, :hahaha::dash::hahaha1:

Zanima me koliko ti je dugo trajala procedura za dobijanje papira za h2b vizu i za koje zanimanje si aplicirao? Moj brat je predao zahtev (tacnije njegov poslodavac) jos u novembru prosle godine (kamiondzija) i nista jos nije dobio...Ne znam 100% sta treba, ali sam zbog njega donekle ukljucena u tematiku...Potrebno je da im dokazes da imas jake i cvrste veze za Srbijom (zena, deca, bolesni i stari roditelji, neka nekretnina koju imas, posao ovde, neki cak kazu da moze i papir da imas kredit ovde, drugi kazu da to ne treba nositi, kao vidi se da ces isisavati pare iz Amerike...meni to licno bzv , pa normalno je da ides valjda tamo da radis a da ces deo para doneti ovde?!?)

Kako ste prosli na kraju?? Citam vase postove za h2b, pa me zanima jel ste dobili vizu? Ja sam isto trenutno apsolvent, ali cu diplomirati za nekih mesec dana, pa bi trebalo da zapocnem proceduru za h2b. Poslodavac mi je poslao na mail da ce u februaru da mi posalje sve detalje, ali ne znam uopste kako ide procedura za h2b pa ako imate neke informacije za mene, bio bih vam zahvalan! Pozdrav !

Naime, imam multi vizu na 10 godina. Boravila sam u Americi od 5.12.2015 do 3.01.2016, skoro pa mesec dana. U medjuvremenu sam se vratila zbog obaveza na masteru, i sad bih opet isla nazad da vidim sve sto zelim. Imam povratnu kartu za 06. 02.

Moje pitanje je sledece: da li neko ima slicno iskustvo, to jest da li zna koliko problema mogu da imam na granici. Napominjem da imam povratnu kartu i da sam ove, 2016. bila samo tri dana.

Hvala mnogo!

Naime, imam multi vizu na 10 godina. Boravila sam u Americi od 5.12.2015 do 3.01.2016, skoro pa mesec dana. U medjuvremenu sam se vratila zbog obaveza na masteru, i sad bih opet isla nazad da vidim sve sto zelim. Imam povratnu kartu za 06. 02.

Moje pitanje je sledece: da li neko ima slicno iskustvo, to jest da li zna koliko problema mogu da imam na granici. Napominjem da imam povratnu kartu i da sam ove, 2016. bila samo tri dana.

Hvala mnogo!

Ne bi trebalo da imaš problema, a i zašto bi? "Multi-viza" služi upravo za to, za više poseta u propisanom periodu. Sve dok ne provodiš duže u Americi od ukupnog vremena propisanog tipom vize tokom 365 dana, nemaš razloga da brineš. Ako ti treba definitivna potvrda, uvek možeš da nazoveš ambasadu SAD i da pitaš, ali ne verujem da će ti nešto drugo reći.

Mislila sam zbog toga sto sam mesec dana bila tamo, pa mesec dana ovde. Hvala vam mnogo na odgovoru!

Jedna sitnicu sam upravo primetio - vidim da gore pišeš o "povratnoj karti za 06.02.". Pretpostavljam da si (povratnu) kartu kupila u USA, pa je povratna zapravo na relaciji Srbija --> USA.

E sad, ako je tako, može se desiti da ti to bude problem, jer je uobičajeno da US Immigration proverava da li imaš povratnu kartu, ali za odlazak iz USA na kraju planiranog boravka, ne za povratak. U tom smislu, možda nije loše da odmah kupiš/rezervišeš i kartu za povratak u Srbiju, onda si u svakom slučaju na sigurnom.

Jedna sitnicu sam upravo primetio - vidim da gore pišeš o "povratnoj karti za 06.02.". Pretpostavljam da si (povratnu) kartu kupila u USA, pa je povratna zapravo na relaciji Srbija --> USA.

E sad, ako je tako, može se desiti da ti to bude problem, jer je uobičajeno da US Immigration proverava da li imaš povratnu kartu, ali za odlazak iz USA na kraju planiranog boravka, ne za povratak. U tom smislu, možda nije loše da odmah kupiš/rezervišeš i kartu za povratak u Srbiju, onda si u svakom slučaju na sigurnom.

Ne, ne. Radi se o karti kupljenoj u Srbiji, Srb - Usa - Srb. Znaci polazak mi je 06. 02. a povrataka 18. 06. (ostacu oko 4 meseca) posto sam gledala da ne prekoracim onih famoznih 6 meseci na godisnjem nivou. Znaci imam rezervisan i datum povratka.
Nadam se da ce sve biti u redu.

Ne, ne. Radi se o karti kupljenoj u Srbiji, Srb - Usa - Srb. Znaci polazak mi je 06. 02. a povrataka 18. 06. (ostacu oko 4 meseca) posto sam gledala da ne prekoracim onih famoznih 6 meseci na godisnjem nivou. Znaci imam rezervisan i datum povratka.

Proveri jos jednom sa ambasadom oko toga, svasta se dogadjalo, sad nedavno su vratili neke nase sa aerodroma u Chicago koji su tu dolazili , zelim ti sve najbolje, ako budes svracala do Chicaga javi se [emoji1]

Ah ok.

Mada, 4 meseca je vrlo dug period za turističke posete, prilično neuobičajeno... Problem je u tome što je teoretski maksimum za turističku vizu tog tipa zaista 6 meseci (ukupno u godini), ali dužinu svakog pojedinačnog boravka određuje isključivo immigration officer na ulasku, i on(a) može maksimalni broj dana za tu posetu da ograniči kako mu/joj se prohte.

Dakle, da li će ti immigration officer na uslasku zaista i odobriti 4 meseca, ostaje da se vidi. Može da se desi da jednostavno kaže, 120 dana je previše, za ovu posetu imate max. (primera radi) 30, 45 ili 60 dana, i to je to onda. A za tako duge turističke posete mogu da traže i dodatne garancije (u smislu gomile novca koja je potrebna za 4 meseca proputovanja, rezervacije hotela, itd.), pogotovo ako imaju stav, "hoće 120 dana turističku posetu, a dolazi iz tamo neke zemlje trećeg sveta"... Ima svega.

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi, imam zakazan interviju u ponedeljak i jako me hvata treba zbog toga pa sam dosao ovde da cujem neke vase savete.. Naime, idem sa verenicom u NewYork, idemo radi malo boljeg upoznavanja moje porodice, turizma..Imamo veliku zelju da provedemo mesec dana u NewYourku ali traze nam cvrste dokaze zbog kojih cemo se vratiti.. ja imam 26god imam svoju prodavnicu mesovite robe imam prijavljena 3 radnika cak sto vise i ja sam prijavljen i ja radim u prodavnici a usput sam i vlasnik.. Imam na racunu oko 3000e i to je sve sto imam na svom imenu.. Verenica je na fakultetu, ima do kraja nekih 15ak ispita, poslednj ispit je polozila 30.11.2015god.. i na svom racunu ima oko 1500e.. Podneli smo zajedno zahtev za vizu, rezervisali smo termine i na nama je da sacekamo da dodje dati momenat.. ono sto zelim da vas pitam jeste, sta vi mislite da li imamo i kolike su nam sanse da dobijemo turisticku vizu ! Hvala svima u napred sto ce izdvoiti svoje vreme i dogovoriti na moju poruku! Prijatno! :)

Svima traze dokaze u principu.Za tebe je to tvoja radnja a za verenicu fakultet
idete turistički da vidite N.Y.Spremi sve papire a ona index koji će verovatno
traziti na uvid.Bitno je da tamo opušteno nastupite kao turisti bez nervoze.
Imate šanse kao i svi a garancije nema.Srećno!

Pitanje za nase Amerikance .
Postavicu website od jedne agencije,nadam se da je u redu jer ne mogu nista da nadjem a poslala sam im mejl u vezi Amerike i odgovorili su mi i sve izgleda u redu,ali ja ne mogu da nadjem
Da li je neko negde cuo za agenciju "Adventure Employment Service-Posao u Americi" (www.es-adventure.com)
Trazim po celom net-u bilo kakvu informaciju ali ne mogu da nadjem

Pitanje za nase Amerikance .
Postavicu website od jedne agencije,nadam se da je u redu jer ne mogu nista da nadjem a poslala sam im mejl u vezi Amerike i odgovorili su mi i sve izgleda u redu,ali ja ne mogu da nadjem
Da li je neko negde cuo za agenciju "Adventure Employment Service-Posao u Americi" (www.es-adventure.com)
Trazim po celom net-u bilo kakvu informaciju ali ne mogu da nadjem

Meni liči na uzimanje para nizašta, iliti prevaru. Možda se varam, ali je osećaj takav.

Da neko može tek tako sam da "aplicira za radnu vizu" u USA, pola Srbije bi već bilo tamo. Ovako, samo poslodavac može da aplicira za nečiju radnu i boravišnu vizu, ne vi sami (a tek nikako nekakva "agencija"), a dobiti vizu bez odgovarajućeg obrazovanja (min. Bachelor, u principu Master) iz "poželjne" oblasti (računari, ova ili ona tehnika, hemija, matematika, fizika, i slično) je praktično nemoguće. A i vize za visokoobrazovane (H1B) su ograničene brojem, moraju još i da vas izvuku na H1B lutriji, i poslodavac mora da plati dosta za to i da se angažuje oko svega. Kako će tu pomoći nekakva agencija, za "pretplatu" od 25e godišnje, koja ništa od svega toga zapravo uopšte ne može da odradi?

Sad pročitah i "...nudimo kreditiranje avio karte u periodu od 60 dana", "U saradnji sa brojim [sic!] američkim kompanijama, nudimo širok spektar sigurnih poslova u trajanju od 1 do 3 godine. " :roll:

Kao što rekoh, 99.9999% je u pitanju ako ne direktna prevara, onda jednostavno "šema" da se uzme 25e godišnje od x ljudi koji se upecaju za pretragu na monster.com, indeed.com i sličnim sajtovima, koju svako može da odradi sam za 5 minuta.

Poslednja izmena:
Pozdrav, evo da se javim, zavrsio sam danas interviu i na zalost lose je prosao, tacnije nismo dobili vizu... verovatno iz razloga jer sam na DS-160 napisao da idem na dva meseca tursiticki, a kad su me pitali koliko planiram da ostanem odgovorio sam 3 nedelje... No nije to ni bitno sad, proslo je kako je proslo! Za neka 3 meseca cu pokusati ponovo pa sta mi bog da :) Ono sto sam hteo da kazem jeste to da sam ovde jako jako puno citao o viziranju, o nacinu ispunjavanja aplikacije i mogu da kazem da mi je jako zao ljudi koji dodju ovde i citaju kojekakve netacne informacije!! Na vise mesta sam procitao da ako idete u paru svako ima zaseban interviu sto je sasvim netacno u sta sam se danas uverio... Nemojte da vas zavaravaju sa tim kako neki ovde kazu da kad dodjete tamo, prvo date podatke pa otiske prstiju i tek onda idete na interviu!!! POTPUNO NETACNO !!! Naime cim prodjete kontrolu, pretres i udjete u ambasadu vas interviu pocinje !!! Predajete pasos, sliku i kopiju DS-160. dobijete svoj broj sednete i cekate da se pojavi!! Na prvi salter dodjete, pitaju vas kod koga idete, zbog cega idete.. TO NIJE PRIPREMA ZA INTERIU vec je vas INTERVIU poceo !!! Posle toga vratite se na svoje mesto cekate da se opet pojavi vas broj, nakon toga itede da date otiske prstju ! Ponovo cekate da dodje vas red, tacnije vas broj, kad se pojavite dolazite na 3 salter, tu se vec odprilike zna da li ste dobili vzu ili ne! U mom slucaju pasos je stojao ispred ambasadorke, pitala me je koliko planiram da ostanem,cime se bavim, kolika su mi primanja, moju devojku je pitala cime se bavi i to je to! nakon toga je pruzila pasose i rekla da nismo ispunili sve uslove za vizu i to je to!!! izvadio sam sve i jedan papir sto se tice moje firme, sto se tice bankovnog racuna,devojka sto se tice fakulteta i bankovnog racuna ali to niko nije ni pogledao, niko ni jedan papir nije trazio... najgore od svega je to sto sam ja ovde citao i citao kojekakve gluposti,mislio da sve to sto radim su pripreme za interviu i tek kad sam dosao na 3 salter skontao sam o cemu se radi !!! Mozete vi meni da obrisete ovaj komentar, ili da ga ne objavite ali mislim da od svih ovih 71 strana ovo je jedina poruka koja vam opisuje kako izgleda interviu!!! Da mogu da vratim vreme sa sigurnoscu ne bih ovde dolazio, citao kojekakve gluposti od nekih ljudi koji su culi od nekog kako to izgleda !! Ne kazem da su svi komentari beskorisni ali barem 95% je smece !!! I zalosno mi je sto ovakav forum dopusta da o ovakvim stvarima moze da pise i kurta i murta !!! Sto se tice vize, samo nemojte da lazete, budite pristojni i nasmejani i vizu cete dobiti, ako lazete kao u mom slucaju (iz ne znam kojeg razloga) necete dobro proci :)

Razumemo mi tebe i tvoj bes,svi ama baš svi se tako ponašaju ako ne dobiju vizu...nije forum kriv za to nego ti prijatelju i niko više...
forum jeste u imformativne svrhe ali se niko ne moze osloniti na njega 100% ipak je tamo svako sam za sebe...uostalom skontao si
da je procenjeno da lazeš.Znam o čemu pričaš jer sam bila tamo,intervju počinje onog trenutka kad kročiš ispred ambasade...no, stišaj
se i smiri i smisli novu strategiju...obratila bih paznju na rrečenicu na zv.sajtu ambasade...dok se okolnosti ne promene...šta ce se
promeniti za tri meseca to samo ti znaš...mozda da drugačije prikazeš svoju vezanost za Srbiju,a sopstvenu aplikaciju da naučiš napamet!

Back