Američka viza

Na postavljeno pitanje si dobio savrseno tacan odgovor, onakav kakav bi ti dao najbolji prijatelj ili brat. Medjutim, problem je u tebi. Ti zelis da verujes u nesto drugo i to je tvoje pravo. Meni nije jasno zasto si se javio na ovaj forum? Valjda si ocekivao da ces dobiti odgovor da je super ziveti u USA kao ilegalac?

Javio sam se iz razloga jer sam hteo da cujem vise misljenja, onda sam se cuo sa prijateljicom i sestrom... Oni tamo zive i sestra od rodjenja a prijateljica malo vise os god dana... Da je lose, ne verujem da bi me i jedna i druga zvala da dodjem.. Sve to sto mi je gore gospodin odgovorio one su mi rekle suprotno... Bilo tamo dobro ili lose ja cu otici.. Probati, ako ne valja lako mi je da se vrarim kuci.. I takodje i tebe pitam, da li zivis u Americi ili pricas ono sto si procitao?

Da li vi sad trenutno zivite u americi ? Pitaj is razloga jer sam danas u toku dana se cuo sa prijateljicom koja je vec malo vise od godinu dana u americi (ilegalno) i porice skoro sve sto ste rekli sem za doktora, vozacku dozvolu i tome slicno.. al isto tako kaze da radi kao konobarica na crno zaradjuje 150dolara dnevno ( sa obizirom kolika su nama ovde primanja to je vise nego odlicno) i pritom da sa tom dnevnicom u god dana je proputovala dosta, videla dosta amerike... placa stan, hranu, cigare... To sto kazete da je dovoljan saobracajna kontrola i da zavrsite sa Amerikom nije tacno jer je ona imala saobracajnu nesrecu (udes) platila je kaznu i pustili je.. Ono sto sam zakljucio iz njene prica i vase jeste da samo nagadjate...

Rekoh ja da će odmah da se jave sa primerima "evo moja šurnjaja od svastike je ilegalac i baš joj je super, ...".

Slušaj, ako ti veruješ da je ilegalcima u USA super, onda moram da te zamolim: nemoj nikako da čitaš (ili, ne dao Bog, da poveruješ u) ono što sam napisao. Poklopi uši i zatvori oči i deri se "LALALALA TONIJENIŠTATAČNOTAMOJESUPERBITIILEGALACMINIMUM150ZELENIHDNEVNOLALALALA" ;)

Ergo, sedite lepo vas dvoje u avion za USA, i srećno u ilegali :bye:

Za ostatak populacije koja bi ipak da se informiše pre nego što se upusti u avanturu, nekoliko statističkih podataka iz USA:

Ilegalni imigranti:
- Procenat ilegalaca koji žive u USA u siromaštvu ili na ivici siromaštva: 57%, sa decom 61%
- Procenat ilegalaca bez ikakvog zdravstvenog osiguranja (čak i onih najgorih varijanti, sa "life limit"-ima i ogromnim učešćima, koje ne pokrivaju skoro ništa): 62%
. Procenat ilegalaca koji, i pored zaposlenja, primaju markice za hranu, hrane se u narodnim kuhinjama i slično: 47%
- Razlika u prosečnim prihodima po domaćinstvu legalni / ilegalni: ilegalci imaju u proseku 40% manja primanja od legalnih

Legalni imigranti:
- Procenat legalnih imigranata koji žive u USA u siromaštvu ili na ivici siromaštva: 37.5%
- Procenat legalnih imigranata bez zdravstvenog osiguranja: 24.3%
- Procenat legalnih imigranata koji primaju socijalnu pomoć, markice za hranu, itd: 32.7%

Prosečni prihodi legalnih imigranata u USA u poređenju sa "domaćima", na godišnjem nivo, bruto:

- USA citizen median earnings: $32,137 (sve vrste/nivoi obrazovanja, od doktora nauka do onih bez srednje škole)
- USA citizen median income: $24,452 (sve vrste/nivoi obrazovanja)
- USA citizen average income: $36,140 (sve vrste/nivoi obrazovanja)

- Legal Immigrant median earnings: $30,410 (sve vrste/nivoi obrazovanja, od doktora nauka do onih bez srednje škole)
- Legal Immigrant median income: $20,019 (sve vrste/nivoi obrazovanja)
- Legal Immigrant average earnings: $30,410 (više ili visoko obrazovanje)

- Legal Immigrant median earnings: $21,467 (sa najvišim obrazovanjem na nivou diplome srednje škole)
- Legal Immigrant median income: $13,371 (max. diploma srednje škole)
- Legal Immigrant average earnings: $18,554 (max. diploma srednje škole)

Kao što se vidi, ni legalnim imigrantima u proseku ne cvetaju ruže, a onda odbijte od toga 30-40% i dobićete to što u proseku zarađuju ilegalci...

Poslednja izmena:
Rekoh ja da će odmah da se jave sa primerima "evo moja šurnjaja od svastike je ilegalac i baš joj je super, ...".

Slušaj, ako ti veruješ da je ilegalcima u USA super, onda moram da te zamolim: nemoj nikako da čitaš (ili, ne dao Bog, da poveruješ u) ono što sam napisao. Poklopi uši i zatvori oči i deri se "LALALALA TONIJENIŠTATAČNOTAMOJESUPERBITIILEGALACMINIMUM150ZELENIHDNEVNOLALALALA" ;)

Ergo, sedite lepo vas dvoje na avion za USA, i srećno u ilegali :bye:

Za ostatak populacije koja ima IQ iznad sobne temperature, nekoliko podataka iz USA:

Ilegalni imigranti:
- Procenat ilegalaca koji žive u USA u siromaštvu ili na ivici siromaštva: 57%, sa decom 61%
- Procenat ilegalaca bez ikakvog zdravstvenog osiguranja (čak i onih najgorih varijanti, sa "life limit"-ima i ogromnim učešćima, koje ne pokrivaju skoro ništa): 62%
. Procenat ilegalaca koji, i pored zaposlenja, primaju markice za hranu, hrane se u narodnim kuhinjama i slično: 47%
- Razlika u prosečnim prihodima po domaćinstvu legalni / ilegalni: ilegalci imaju u proseku 40% manja primanja od legalnih

Legalni imigranti:
- Procenat legalnih imigranata koji žive u USA u siromaštvu ili na ivici siromaštva: 37.5%
- Procenat legalnih imigranata bez zdravstvenog osiguranja: 24.3%
- Procenat legalnih imigranata koji primaju socijalnu pomoć, markice za hranu, itd: 32.7%

Prosečni prihodi legalnih imigranata u USA u poređenju sa "domaćima", na godišnjem nivo, bruto:

- USA citizen median earnings: $32,137 (sve vrste/nivoi obrazovanja, od doktora nauka do onih bez srednje škole)
- USA citizen median income: $24,452 (sve vrste/nivoi obrazovanja)
- USA citizen average income: $36,140 (sve vrste/nivoi obrazovanja)

- Legal Immigrant median earnings: $30,410 (sve vrste/nivoi obrazovanja, od doktora nauka do onih bez srednje škole)
- Legal Immigrant median income: $20,019 (sve vrste/nivoi obrazovanja)
- Legal Immigrant average earnings: $30,410 (više ili visoko obrazovanje)

- Legal Immigrant median earnings: $21,467 (sa najvišim obrazovanjem na nivou diplome srednje škole)
- Legal Immigrant median income: $13,371 (max. diploma srednje škole)
- Legal Immigrant average earnings: $18,554 (max. diploma srednje škole)

Kao što se vidi, ni legalnim imigrantima u proseku ne cvetaju ruže, a onda odbijte od toga 30-40% i dobićete to što u proseku zarađuju ilegalci...

Prvo uopste ne vidim potrebu za takvim ponasanjem.. drugo ponovo te pitam da li ti tamo zivis (ziveo) pa mi pricas iz iskustva?? To da cemo sesti u avion i otici ocemo sigurno samo da dobijem vizu ;)

Prvo uopste ne vidim potrebu za takvim ponasanjem.. drugo ponovo te pitam da li ti tamo zivis (ziveo) pa mi pricas iz iskustva?? To da cemo sesti u avion i otici ocemo sigurno samo da dobijem vizu ;)

Kakvog značenja ima to da li sam ja tamo živeo, ako je ono što pišem tačno?

Ali ok, da zadovoljimo znatiželju: da, ja sam tamo živeo (dugi) niz godina, i na istočnoj i na zapadnoj obali, poslat od firme, sad živim u zapadnoj Evropi. Plus, zbog posla sam proputovao cele Sjedinjene Države uzduž i popreko (a bogami i ostatak sveta), pa moja iskustva nisu ograničena samo na jedan grad, oblast ili US saveznu državu.

Da li je sad ono što sam pisao u porukama gore nekako drugačije, izmenjeno, tj. odjednom postalo nekako (još) tačnije, verodostojnije?

Uostalom, to i nije bitno - tebi su sestra i prijateljica rekle da je ilegala u USA super, ti im bezrezervno veruješ, i, na kraju krajeva, ti si već unapred zacrtao da ćeš otići. Drugačija viđenja situacije ne želiš da čuješ i/ili prihvatiš ("LALALA..." ;) ), ali i to je sasvim u redu - svako je krojač svoje sudbine, i svako treba za sebe sam da odluči šta je za njega prihvatljivo i/ili bolje.

Ostaje samo da ti, odnosno vama dvoma, najiskrenije poželim srećan put :bye:

Poslednja izmena:
Nemam nameru da se raspravljam, nisam ovde da bih se svadjao vec da bih dobio neki savet... Zamolio bih nekog da mi odgovori na moje pitanje ko je otisao kao ilegalac, koliko mu je vremena trebalo da dobije papire.. Itd.. cuo sam da preko advokada ako se ima para mogu dobiti papiri za god dana...? Jel imao ko iskustva sa tim?

Poslednja izmena:
Ni jedan advokat neće prihvatiti da ti sredjuje papire
ako si ilegalan...znači svesno kršiš zakon nije
te niko naterao,ipak advokati su posebna fela
tako da za debelu lovu svašta moze pa verujem i to...

Da razumem, i isto tako i ja kontam da ce za lovu probati da urade sta god mogu.. Msm da treba probati, pa ako moze moze.. najvise se brinem za vizu, nemam puno toga sto me veze za drzavu.. jedino firma koja radi dve god, porodica, nemam nikakav prekrsaj (cak ni parking za auto) :D

Zdravo ljudi... Hteo bih da vas pitam za savet. Kolike su moje sanse da dobijem vizu... 2009 sam upisao visoko turisticku skolu, zavrsio 2015(inace skola traje tri godine), planiram ove godine da upisem specijalisticke studije.. ove godine bih se prijavio za program work and travel kakve su moje sanse za dobijanje vize? Hvala

Solidna parica od koje moze da se zivi čak i tamo
kazu upućeni kad doguraš do stotke, mozeš reći
da si uradio nešto:)

- - - - - - - - - -

Znam jednu našu,roditelji su joj iz Srbije a rođena je u Njujorku...nije tamo mogla da ga nađe,našla ga u Lazarevcu :)

Nego me interesuje u koju grupu spada neko ko zarađuje godišnje 70k $?
Nije retkost, štaviše...ako je rodjena tamo ima aut. drzavljanstvo
i u mogućnosti je da bira...a naši se tamo zene sa probl.zenama uglavnom iz ljubavi naravno:roll:

Znam jednu našu,roditelji su joj iz Srbije a rođena je u Njujorku...nije tamo mogla da ga nađe,našla ga u Lazarevcu :)

Nego me interesuje u koju grupu spada neko ko zarađuje godišnje 70k $?

To zavisi od toga gde zarađuješ tih 70k, i gde živiš. Na Menhetnu ili u elitnim delovima Kalifornije, to je skoro pa minimalac ;) Negde u Ajdahou, Arkanzasu ili Nebraski, to je verovatno slično dobitku na lotou, samo svake godine :P

Zanima me koje su moje sanse da dobojem vizu?
Posao nemam, nekretnine nemam, student sam produzene god, stim sto sam studiranje stopirala zbog smrti clana porodice ali se vodim kao da sam redovan st oko 36 polozenih ispita.Imam racun na kom ima 1500e.Radim na crno vec dve god.Ne znam sta bi mogla reci da me ovde veze? Moj decko je dobio turisticku vizu i otisao.

Cao, nova sam na forumu. procitala sam vecinu komentara ali bih imala jos par pitanja.
2012 sam Bila u USA preko programa work and travel, ispostovala sve i vratila se na vreme, dobila SSR. sada se spremam da predam za turisticku vizu s tim da bih ostala i udala se za papire-sto je vec dogovoreno. Navela bih da idem u posetu kod sestre koja je njihov drzavljanin. Zaposlena sam za stalno, u radnom odnosu skoro 3 godine , oko 2000$ na racunu. Ono sto me zanima je da li mogu da imaju uvid u moje finansijsko stanje ukoliko im ja ne odnesem dokumtovano sve. Da pojasnim, pre par meseci sam na svoje ime podigla kredit i da li to uopste moze da naskodi.
Hvala unapred,
pozdrav

Zdravo svima,

citam forum vec neko vreme sporadicno, danas sam ozbiljnije krenula sa pripremama za dobijanje turisticke vize pa sam provela ovde nekoliko sati :) Procitala razne stvari koje su mi pomogle. Imam par pitanja. Svesna sam da su misljenja podeljena ali evo da potrazim savet. Naime, imam 31 god, bila sam 5 godina u radnom odnosu, nakon toga se kvazi osamostalila od caletove firme i pokrenula posao sa ortakom. Da ne bi usli u sistem PDV-a, bar a kasnije klub smo registrovali na njegovo ime. Greska br. 1. Bilo kako bilo ja iza sebe ima 3 godine organizovanja koncerata, zurki, izlozbi, preformansa ali me nema na papirima. Ima me na netu zato, raznih nekih clanaka i intervjua. U februaru ove godine sam otvorilia agenciju, koja radi i ima okej mesecni promet. Ta agencija za produkciju iza sebe ima dva filma, jedan od njih je bio na raznim festivalima (dok nije bila zvanicno registrovana). Sada se snima treci film, pocetkom septembra. To su umetnicki filmovi, niskobudzetni. Da li pominjati ove poslove koji nisu na papirima? Cini mi se iz svega sto sam procitala da je 6-7 meseci rada moje agencije malo za dobiti vizu..Planiram da odem, ispricam ovo i trazim vizu na dve, tri nedelje jer je ideja da snimimo i tamo jedan deo filma kasnije. Idem da izvidim situaciju. Uz to, imam poznanika tamo, no kako vidim ne treba to pominjati a opet negde sam procitala i da su neku devojku provalili kada je rekla da nema decka :) te se i zabrinula da nekako sve prate na osnovu fejsa :)))
Glavno pitanje..da li da pominjem ovaj rad pre agencije, kojim se i dalje bavim, a nisam prijavljena ili da se samo drzim agencije. I da li je malo 6-7 meseci rada iste?

Hvala puno!

Postavicu pitanje ovde
Hteo sam da pitam da li neko moze da proceni kolike su mi sanse da dobijem vizu ili za sad kanadu UK australiju juznoafricku republiku.
Imam 21god(decembar22) student sam trece god pravnog fakultete imam solidan prosek oko 8,6 I nemam nameru da se zadrzavam ovde, jer sam jako razocaran situacijom u zemlji. Cinjenica je da nas pravni fak ne vredi bilo gde izvan nase zemlje ali da li moze biti plus pri podnosenju zahteva, radio bih tamo ako treba i djubretar bio :D Eng pricam jako dobro isao sam na razna takmicenje i osvajao nagrade tako da jezik nije problem.
ili mi nema druge nego da se zenim tamo :D

Pozdrav svima,

Procitao sam poslednjih par strana i vidim da na forumu ima par clanova sa zavidnim iskustvom u vezi americkih viza, pa bih molio nekog ako ima vremena da mi proceni kolike su mi sanse za dobijanje porodicne vize i da li vredi aplicirati.

Imam 30 godina, ozenjen sam i imam jedno dete od 3 godine, i ako sve bude kao sto treba od sledeceg meseca jos jednu bebu, vodim se kao nezaposljen i nisam student, a supruga je bila zaposljeba par meseci i sada je na porodiljskom bolovanju od godinu dana. Ja radim kao freelancer i solidno zaradjujem, imamo i supruga i ja po jednu nekretninu na nase ime, automobil, devizni racun u banci i neku deciju stednju. Ja uplacujem i penziono vec nekih 9-10 godina ali se nigde ne vodim kao zaposljen.

Planiramo da na prolece 2016 u Ameriku putujemo turisticki na 2-3 nedelje, rezervisali bi hotele preko bookinga.

Da li po vama vredi aplicirati u ovakvom trenutku i kolike su nam sanse za dobijanje vize?

Svaki savet je dobrodosao ... Hvala!

Jedno pitanje..Da li je moguce dobiti vizu ako nemam nikoga u USA medjutim kad dobijem kanadsku da li je moguce da trazim single entry za US posto su moji rekli da bi me odvezli do Njujorka i Filadelfije..Naravno da li bi u tom slucaju kanadska viza malo pomogla ili ne ako bih rekao da je imam i pravi razlog jer nemam nikog tamo niti bih ostajao?

Čitati i čitati...sve forume ne samo ovaj,svi bi da dobiju odgovor koji će ih umiriti
nema pravila, procena je na licu mesta...uključite vijuge i razmišljajte kao oni:ok:

Nisam trazio odgovor koji ce me umiriti, nije mi viza moranje pa da se stresiram oko toga vec sam se nadao da ce mi neko od iskusnijih samo dati realno misljenje da li se u mojoj trenutnoj situaciji isplati aplicirati za vizu. Znam da zavisi od primera do primera i da nema nekog "pravila" ko sve moze da dobije i bude odbijen ali sam mislio da mi neko okvirno moze reci da li situacija u kojoj se nalazim obecava i imam realne sanse za dobijanje ili da uopste ne pokusavam.

Jedno pitanje..Da li je moguce dobiti vizu ako nemam nikoga u USA medjutim kad dobijem kanadsku da li je moguce da trazim single entry za US posto su moji rekli da bi me odvezli do Njujorka i Filadelfije..Naravno da li bi u tom slucaju kanadska viza malo pomogla ili ne ako bih rekao da je imam i pravi razlog jer nemam nikog tamo niti bih ostajao?

Kanadska viza ti ne bi pomogla

Nisam trazio odgovor koji ce me umiriti, nije mi viza moranje pa da se stresiram oko toga vec sam se nadao da ce mi neko od iskusnijih samo dati realno misljenje da li se u mojoj trenutnoj situaciji isplati aplicirati za vizu. Znam da zavisi od primera do primera i da nema nekog "pravila" ko sve moze da dobije i bude odbijen ali sam mislio da mi neko okvirno moze reci da li situacija u kojoj se nalazim obecava i imam realne sanse za dobijanje ili da uopste ne pokusavam.
Pa šta zao ti 160$:lol:..ako deca ostanu u Srbiji to je ono što te vezuje(vas) uz sve ostalo...deca su uvek najača garancija.

Bas ni malo?To je bio jedini razlog mog ulaska tamo,jer od rodbine nemam nikog u SAD.Imas neki savet sta bi pomoglo?

Kanada i USA nemaju ama bas nikakvih dodirnih tacaka u izdavanju viza. Kao i na svakoj drugoj granici se kontrolisu dokumenti, potpuno odvojene zemlje.
Mozda ako imas Kanadsku vizu, lakse dobijes USA tranzitnu?? nista drugo mi ne pada na pamet..

Pozdrav svima,
Imam jedno pitanje zelim da idem u Ameriku turisticki preko agencije ali za vizu moram sam da apliciram pa mi treba jedan savet posto sam u firmi u kojoj trenutno radim prijavljen tek mesec dana, iako radim vec 4 znate kako to ide kod nas, pa me zanima da li ce mi praviti problem? Hvala unapred

Back