American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Au brate @ZZLZ na kave ti frikove nailazis cccc
Napravio si dve po meni katastrofa greske:

1. NIKO ali NIKO ne sme odvezivati tvog psa osim tebe i tvojih ukucana
2. Kako si mogao dozvoliti da taj covek nesto stavi Kiliju u usta, covece tu nema pardona
i srdacnosti. Pa da mu je dao lek koji ce ga uciniti najboljim psom na svetu ponovo
ti kazem da NIKO ne sme da hrani tvog psa a da ti nemas poverenja u tu osobu.
Toliko si me iznervirao :evil:
da mi dodje da te vaspitno nalupam :D , salim se naravno, mada ...;) .

Napisi mi u pm. kada obicno ides u setnje pa da svratim da ti objasnim neke stvari a i da se upoznaju Kili i Dzingi :D

Stvarno si bio previse fin, mogao mu je dati bilo sta, plus si mu dozvolio da ga pusti sa povodca... U svakom slucaju veoma neobicna situacija i veoma neobican covek pa je mozda bilo tesko odreagovati na vreme i na pravi nacin jer mislim da niko ne ocekuje tako nesto...

Ma to pustanje ajde u neku ruku posto ga je mazio i to, pa ga njegov pas cacka.. Ma vrlo cudna situacija, mada ga je moja devojka drzala na povodcu, pa je on tad okacio, ja sam video tek kad je to uradio...
Nisam hteo da pravim konflikt, ali nema toga vise.. Bilo pa proslo, verovatno mu je dao vitamine, posto je to dao i svom psu...
Iznenadilo me koliko ljudi dopustaju sebi... nisam to ocekivao

Evocati da te pitam nesto. Ti si rekla da je kod tebe zenka najnezgodnija. Swedman i ja smo se danas nasli i Lola je gricnula Dzingija par puta ali nije to grickanje kao ajde da se igramo kao sto radi u dvoristu. Sva joj se dlaka na ledjima nakostresi, kao hijena i iz niskog starta za vrat, kao kobra.
Ja se sva zbunim, ne znam da li da kaznjavam ili sta? Dzingi naravno posle nije hteo ni da se druzi sa njom. A meni ne daj boze da se desi da ga pomazim ili neko drugo kuce. Tek posle sat i nesto ga kao malo onjusi ali rezervisano i bez garancije da nece opet da ga ugrize. Sve je ok dok joj ne prilazi.
Ja ne znam je li kreten ili hoce da bude dominantna.
U svakom slucaju da li treba da prihvatim karakter i budem oprezna dok smo napolju ili treba da se posvetim sankcionisanju takvog ponasanja?

Moram da dodam da je za sve ostalo dosta poslusna. Napolju se ne odaljava od mene, u kolima je sve ok...ma sve slusa, samo imam veliki problem sa drugim psima. A ja sve hocu da je kao socijalizujem dok je mala, a ispade da je divljak. A Dzingi dusica.

Slayer verovatno ces morati da se pomiris sa cinjenicom da tvoja Lola ima nezgodan karakter i da se nece moci igrati sa drugim psima u parku. Pogotovo sto je to ponasanje pocela tako rano da ispoljava i sto bude starija to ce takvo ponasanje biti izrazenije. E sad, da li je ta agresija uslovljena dominantnim karakterom, strahom ili lose naucenom psecom komunikacijom u najranijem periodu, to ne mogu reci jer je nisam videla kako reaguje.
Agresiju prema drugima trebas sankcionisati, kao i ispoljavanje dominacije prema ukucanima ( spominjala si neko rezanje na decka), jer ona tek sada ulazi u period (oko 9 do 12 meseci) kada ce pokusati da se izbori za svoje mesto u ljudskom i u psecem drustvu i sada nema kompromisa. Ne je ne, lose ponasanje se strogo sankcionise a dobro pohvaljuje . Moras sada da joj se nametnes da te slusa da bi sprecila neke nezeljene situacije.
Znaci trebas biti oprezna sa njom u setnji, izbegavati konfliktne situacije i nametnuti joj se kao lider. Samo i tu moras biti odmerena u svom ponasanju, da je ne bi panicnim izbegavanjem drugih pasa napravila jos gorom ( kao sto vlasnici malih pasa cesto urade svojim ljubimcima)

Evo i mi da se oglasim :D. Upoznali su se Lola i Dzingi :ok::super: .
Dzingi je (verovatno trenutno) takav da ako par puta pridje psu a taj pas pokusa kao da ga "gricne"
jednostavno kaze dobro... ja se sada odo` igrati sam i nema neku zelju da trcka oko tog psa.
To je bio slucaj i sa Lolom. Mada ja ne mogu reci da nesto kao zameram Loli a evo i zasto:
Navikla je na svoje dvoriste, navikla je na Bak-a i ostale iz tog istog dvorista, kada je dosla bila je sigurno malo zbunjena
u fazoni gde sam ovo dosla, citav taj Kosutnjak je nju sigurno malo poremetio i trebalo je vremena da se opusti.
Mislim da je ona par puta nasrnula na Dzingija cisto iz neke predostroznosti i zastite sebe same i Slayer-a jer
cak je nakon sat vremena par puta prisla Dzingiju i fazonu sta ti to radis ali opet se vratila da stoji/sedi blizu gazde.
Ja licno verujem da kada bi njih dvoje bili zaredom par dana po dva-tri sata da bi to bila rapsodija... tako da
opet kazem da ne smatram da je Lola nesto lose napravila.
Na kraju to ipak nije,sastala se dva psica nego tu udara karakter na karakter (a mi kao gazde to trebamo kanalisati).
:bye:

Btw: Nemate komentare na kupiranog Dzingija ... ? Hahaha

Poslednja izmena:
spavanje-1.jpg

i jedno grupno "ubijanje" carape!

Da, za 20 i kusur godina zivota i rada sa psima desilo mi se svasta, pa i ozbiljni sukobi u kojima su ucestvovali savrseno poslusni psi.
Uvek treba imati dozu opreza, pogotovo sa terijerima, jer u svakom konfliktu ucestvuju 2 jedinke a i savrseno socijalizovan pas ima svoje granice tolerancije.

Da, za 20 i kusur godina zivota i rada sa psima desilo mi se svasta, pa i ozbiljni sukobi u kojima su ucestvovali savrseno poslusni psi.
Uvek treba imati dozu opreza, pogotovo sa terijerima, jer u svakom konfliktu ucestvuju 2 jedinke a i savrseno socijalizovan pas ima svoje granice tolerancije.

@evocati - da li su te "extrime" situacije bile pas na psa ili pas na coveka ?
Ako ti nije tesko opisi nam malo te situacije. HVALA
Da li se to desavalo sa zenkama ili muzjacima,da li u fazi teranja ili u nekom dobu odrastanja?

Btw: Mislim da je to najbolji recept za stafforde , oprez = majka dobrog staforda.
Treba verovati svom psu ali treba imati stalno na umu da njih vode drugi instinkti i mirisi
nego ljude pa tako na njihove rekcije treba biti uvek spreman i pribran.

Uvek pas na psa. Terijerima ljudi bas i ne smetaju mnogo :)
Do pravih konflikta dolazi kad pas sazri, nakon 1,5 - 2 godine, kada oni postanu svesni sebe i izgrade svoju licnost.
Svadjali su mi se i muzjaci i zenke, uglavnom sa psima koje vlasnici setaju bez povodca i vicu nece-nece, a nasi psi su svojom pojavom i stavom magnet za druge dominantne pse, i uz to nece odtrpeti neciji izazov ili demonstraciju nadmoci...
Moja najstarija zenka je svadjalica, prvih godinu ipo je bila super sa svima ali onda je sazrela i voli da se dokazuje, svako ko joj se ne pokori po njenom mora biti pokoren, zato sa njom striktno izbegavamo kontakt sa nepoznatim psima i sve je OK, ona sama im nece prici jer zna da NE SME! Sa psima koje poznaje od malena je i dalje dobra ali nece da se igra, samo sa clanovima njenog copora.

Retko kad sam imala problema sa lutalicama, one su opreznije, ali kad ih je vise u coporu...

Back