American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evocati
Vidim da se jako razumes u pse,pogotovo AST-a,
sa koliko meseci da ga kupim,da mi se ne desi isto sto i swedman-u da mi prodaju suvise mlado stene?
i kakva je odgajivacnica Long Step u padinskoj skeli...?
Imas li ti neku odgajivacnicu da mi preporucis...?
i samo jos nesto,da li da ga kupim sada,ili da cekam da prodje zima?
HVALA VELIKO UNAPRED...
P.S.Obratio sam se Evocati,ali svaka pomoc sa strane je dobrodosla:)
pozdrav svima...

Minimum sa mesec ipo dana uzimas stene.Koliko sam ja shvatila, to je neki neophodni vremenski period koje stene mora da provede uz majku i da doji. Ja sam se bas odlucila za zimu jer mi se lepo poklapa vreme,da ce biti dovoljno velika taman na prolece da krene da spava napolju,da se setamo.....
A sto se swedmana tice, decko je poverovao ortaku preko ortaka(koliko sam skapirala), zato su mu "uvalili"suvise mlado stene. A ako planiras da uzmes iz odgajivacnice sa papirima,to ne moze da ti se desi, pise datum rodjenja itd...

@blebetusha

vidim da mladi gospodin uziva hehe

Poslednja izmena:
Evocati
Vidim da se jako razumes u pse,pogotovo AST-a,
sa koliko meseci da ga kupim,da mi se ne desi isto sto i swedman-u da mi prodaju suvise mlado stene?
i kakva je odgajivacnica Long Step u padinskoj skeli...?
Imas li ti neku odgajivacnicu da mi preporucis...?
i samo jos nesto,da li da ga kupim sada,ili da cekam da prodje zima?
HVALA VELIKO UNAPRED...
P.S.Obratio sam se Evocati,ali svaka pomoc sa strane je dobrodosla:)
pozdrav svima...

Sedam nedelja je minimum koji treba ispostovati pre pruzimanja steneta!
Long Step je odgaivacnica u samom vrhu, po svim mogucim kriterijumima...
Evocati i sama ima odgaivacnicu i uskoro ce imati zanimljivo leglo, ali ona
ce ti reci vise o tome... z:)
Odgovor na poslednje pitanje zavisi od uslova u kojima drzis psa. Ja se licno
nikada necu sloziti sa komentarima da je AST "osetljiv" na zimu, ali svako ima
pravo na svoje misljenje...
Pozdrav

Hvala vam ljudi puno,nisam znao da evocati ima odgajivacnicu,tako da mozemo popricati i na tu temu...
Sto se tice zime ,ja zivim u stanu...
A sa koliko meseci mogu vec da pocnem da ga setam?Zato sam pitao da li da ga sada uzimam,da ne bude suvise mlad kada pocne da se seta,i osetljiv a napolju zima.......
inace i ja verujem da nisu nista posebno osetljivi na zimu,bar po pricama ljudi koji ih imaju..:)
hvala puno svima

Pozdrav svima, dugo se nismo raspricali z:lol:
@slayer - bas tako, ja nisam birao (nego kada sam slusao kako se ljudi "frljacaju" kucicima u fazonu hoces ti-hoces li ti ? - ja sam ga usvojio) nego mi je slagan Dzingijev dat. rodjenja.
Ali kada se osvrnem nazad, ovo iskustvo je neprocenjivo z:lol:.

@DulsTheLegend - pozdrav za tebe,koliko znam evocati ima sajt ali javice ti se oni tako da se ja tu ne mesam. Samo znam da su stafford-i sa njihovog sajta prelepi i da se vidi iz aviona da je to rasno. A za ostalo pogledaj PM.

Imam jedno iznenadjenje za sve vas (izvinjavam se ovim iskusnijim fanovima kucica ako za ovo znaju) , dosao sam do podataka o coveku koji se zove Cesar Millan. On je meksikanac a radi u USA. Zovu ga "saptac sa psima" (tako mu se zove i serial emisija).
Covek je genijalac- pa ko zna engleski neka uziva (svake teme se u svom govoru dotakao i obrazlozio).

https://video.google.com/videoplay?docid=6361385827312960989&ei=tVhOSe2fL4rojgLeqdHICw&q=cesar+millan&hl=en

Danas sam snimio jednu fenomenalnu epizodu (posto imam satellit) o tome kako treba voditi pse u setnju i sta se dogadja kada se sretnu sa raznim rasama i velicinama pasa i kako ljudi trebaju postupati. Sada vise ne vodi price u studiju nego ode kod neke porodice koja ima "problema sa psom i onda obucava i psa i porodicu z:lol: . EXTRA z:lol:
Vec sam neke fore od njega pokupio i poceo da primenjujem sa Dzingijem i rade iz prve z:lol:z:) .

Pozdrav svima z:hi:

evocati,imas li neki sajt svoje uzgajivacnice?
pozz

http://evocatiast.tripod.com i bice stenaca u februaru, orodicemo se sa KORz:dd:(vidi u novostima na sajtu)
leglocg-1.jpg

Stene ne treba uzeti pre 8 nedelja starosti a u setnju ide kad primi sve vakcine.Do tad samo piskanje ispred zgrade z:)(posto vidim da si u stanu)
Pravi odgaivac ti ga pre toga nece ni dati i obasucete sa svim potrebnim savetima.

Poslednja izmena:
@DulsTheLegend - sta bi , da li si isao ?

Cesar Millan ima odlicne savete, imam neke njegove prirucnike i audio knjige.

Cesar Millan ima svoj serial na "National Geographic Channel" petkom u 20.00h
Nisam jos provalio da li je to isti kanal i za nase podrucje pa ako jeste onda ga imamo svi na kablovskoj i sa prevodom, nadam se.

Ako neko hoce jedan njegov videotorrent (brz je za download)
na kojem je "DVD Cesar Millan - People Training For Dogs"
neka mi se javi na pm. pa da ga posaljem.

Isao sam, kuce su lude skroz,zaljubih se....:)
ali su im cene takodje lude......taj covek izgleda gaji jako skupe i dobre stence,isao sam u odgajivacnicu king of rings......to stene koje sam ja hteo je 500 eura....a ja toliko da dam nemam,pogotovo ne na ovu krizu....ako nadjem nesto jeftinije uzecu....:)
pozdrav svima...

Isao sam, kuce su lude skroz,zaljubih se....:)
ali su im cene takodje lude......taj covek izgleda gaji jako skupe i dobre stence,isao sam u odgajivacnicu king of rings......to stene koje sam ja hteo je 500 eura....a ja toliko da dam nemam,pogotovo ne na ovu krizu....ako nadjem nesto jeftinije uzecu....:)
pozdrav svima...

Izgleda i Cira spusta cene :) Ovo je smesna cena za iole korektno stene KOR uzgoja.
Ja sam morao da dam skoro tri puta toliko, doduse ja nikad nisam pitao sta je na prodaju, vec kad vidim stence kozem hocu ovo, iako znam da to nije za prodaju, ali postoji nacin da dobijete bas ono stene koje zelite, samo je pitanje koliko je to mnogima isplativo...
Taj covek gaji rezultatski najuspesnije stence (pse) trenutno u celom svetu z:lol:...
Ako hoces kvalitetno stene, danas zbog ogromnog broja stenadi na trzistu u ovom trenutku, mozes naci perspektivno stene za malo novca! Doduse, nije svakom ista ciftra mala, verujm mi prosle godine u ovo doba 500e je bilo jako malo za kvalitetno stene. Na prolece ocekujem da sve dodje na staro, tj. cene ce biti znatno vece, tako da ti je moja preporuka da pozuris... Ako ti treba neki savet u vezi stenadi, mozes me kontaktirati na pm, a ako te zanima iskljucivo boja tj. obojanost kod stenadi onda ces se snaci i sam z:)

Poslednja izmena:
to stene koje sam ja hteo je 500 eura

A pazi moj slucaj, ja tek kada sam usvojio Dzingija tek tada sam saznao cene ove rase na trzistu pa sam se blago receno "smrz`o ko ...." z:lol:
Eto, meni je ispalo tako sto nikako ne umanjuje moju ljubav prema njemu niti nesto posebno on i ja zavidimo sampionima drzave z:) .
Uvek je bilo Partizana i Zvezde ali bilo je i drugih klubova tj. onih pasa koji nisu prvaci ali eto zive z:)
@Texas_Tex - sve napisano je tacno, posto sada pola dana samo pricam o AST-ima pa tako saznam da je neki komsija od ovog mog drugara pre 3.meseca kupio stene za 800 evropskih novcanica.

@Duls... - ne gubi nadu i volju z:)

z:hi: svima

posto sada pola dana samo pricam o AST-ima

Ovo te moze dovesti do toga da pocnes da zavidis sampionima, pa da pozelis i ti jednog z:lol:
Da se razumemo, ja mnogo vise volim samu rasu AST, nego bilo kod predstavnika te rase.
To ne znaci da ne volim svoje pse, ali znaci da cu uvek zelieti kvalitetnijeg psa i meni nije tesko (citaj zao) dati prilicno velike pare za stene, problem je sto je to samo stene, a kad odraste investicija cesto bude promasena. S te tacke gledista, svako ko je kupio stene za 50e ne treba da zali sto nije dao 500e za stene, ako misli da bi to stene bilo lepse tj bolje, jer cena to ne garantuje, ali opet garantuje neke druge bitne stvari...
E sad dolazim do onoga sto zelim da kazem svim pocetnicima na ovom forumu!
Mnogi odgaivaci su toliko bezobrazni da traze istu ili skoro istu kolicinu novca za svako stene u leglu. Nemojte nasedati na to, u leglu gotovo nikad ne bude vise od dva psa vredna paznje sa izlozbenog gledista a ostali nicim ne mogu opravdati tu cenu. Dacu samo primer, da sam prosle godine kupio stene za 700e, ja sam ga prvi birao i tom odgaivacu sam ponudio 150e za njegovog brata (drugaru je trebao kucni ljubimac), na sta se ovaj uvredio. Ispalo je da pola legla nije prodato, jer svi vrede kao min. 500e a na kraju je taj pas ispao takav da ne vredi ni tih 150e! Znaci, savetujte se sa ljudima koji poznaju rasu. Ako zelite izlozbenog psa, cena nije garant za njegove buduce uspehe i odgaivace koji imaju stence preko cele godine i svi stenci su im izlozbenog kvaliteta, slobodno preskocite...

@Texas_tex...
Pazi prijatelju,svako pa i ja bi voleo da budem u situaciji da kazem e ja hocu ovo,a sad koliko kosta bas me briga,ali pogledaj kako narod zivi,borimo se za goli zivot,i stvarno mislim da su to ogromne pare,bez obzira ko je njemu bio deda,pradeda,i tako dalje,verujem da je taj covek kvalitetan uzgajivac,on kaze prodaje stence i po 10 000eura,ali u inostranstvo,ja ne znam ko bi mu tolike pare u srbiji dao,i necu u to da ulazim...Razumem ja to sto vi pricate,kvalitet,pedigre,ali vreme u kojem zivimo to ne opravdava...
Znaci meni su to ogromne pare,i ja to sebi ne mogu da priustim,zelim da kupim zdravo kuce,na izlozbe ne razmisljam da ga vodim,bar za sada....
nadam se da za nekih 200,250 eura mogu kupiti to sto trazim,ali texax je u pravu,svi svoje hvale na sva usta...
Jedan prica "moji su najbolji i najkvalitetniji na svetu ,nigde takve neces naci,svi ostali su bolesni platices isto toliko za lecenje..."..."drugi kazu ovo su stenad visokog kvaliteta cena je 1000 eura.."
i sta covek da radi,onda naidje na nekoga ko ih prodaje po 200 eura,i pomisli ,ma ovde nesto smrdi,zasto su ovi 200,a ovi 1000,kad su i jedni i drugi od Don Kinga...A ne razmislja da ovi koji ih prodaju za 1000 mogu da lupe tako cenu iako oni vrede manje...
verujem da cena nije merilo,niti garant da je kuce dobro....
Ne znam,zubnjen sam ,trazicu i dalje,i nadam se da cu naci to sto mi treba....
hvala svima..

@Texas_tex...
Pazi prijatelju,svako pa i ja bi voleo da budem u situaciji da kazem e ja hocu ovo,a sad koliko kosta bas me briga,ali pogledaj kako narod zivi,borimo se za goli zivot,i stvarno mislim da su to ogromne pare,bez obzira ko je njemu bio deda,pradeda,i tako dalje,verujem da je taj covek kvalitetan uzgajivac,on kaze prodaje stence i po 10 000eura,ali u inostranstvo,ja ne znam ko bi mu tolike pare u srbiji dao,i necu u to da ulazim...Razumem ja to sto vi pricate,kvalitet,pedigre,ali vreme u kojem zivimo to ne opravdava...
Znaci meni su to ogromne pare,i ja to sebi ne mogu da priustim,zelim da kupim zdravo kuce,na izlozbe ne razmisljam da ga vodim,bar za sada....
nadam se da za nekih 200,250 eura mogu kupiti to sto trazim,ali texax je u pravu,svi svoje hvale na sva usta...
Jedan prica "moji su najbolji i najkvalitetniji na svetu ,nigde takve neces naci,svi ostali su bolesni platices isto toliko za lecenje..."..."drugi kazu ovo su stenad visokog kvaliteta cena je 1000 eura.."
i sta covek da radi,onda naidje na nekoga ko ih prodaje po 200 eura,i pomisli ,ma ovde nesto smrdi,zasto su ovi 200,a ovi 1000,kad su i jedni i drugi od Don Kinga...A ne razmislja da ovi koji ih prodaju za 1000 mogu da lupe tako cenu iako oni vrede manje...
verujem da cena nije merilo,niti garant da je kuce dobro....
Ne znam,zubnjen sam ,trazicu i dalje,i nadam se da cu naci to sto mi treba....
hvala svima..

Ja cu ti ponuditi svoju pomoc u obliku bilo kakvog saveta. Za te pare se moze pronaci ako nista druga barem zdravo stene iz korektnog odgoja, ali bez velikih ambicija a vidim da je tebi to jasno, sto je dobro...
Ja nisam imao koga da mi pomogne kad sam pocinjao, a sad kad mi pomoc vise ne treba dobijam je sa svih strana, jer sam zahvaljujuci rasi, upoznao strahovito puno ljudi i zapoceo neka velika prijateljstva i to je jos jedna lepa strana izlozbi, jer nije bas sve u rezultatima...

Ja sam samo htela dobro stene Staff-a, izloba me nikada nije interesovala, i da jeste nemam vremena da se posvecujem toliko da li joj je svaka dlaka na mestu (mozda preterujem) Ako zanemarim da Bak nije cist Staff jer mu je majka polu pit, on od haranja po dvoristu i betonu ima izlizana mesta po nogama i zglobovima, kako ja njega da nateram da to ne radi (gledam sa moje tacke gledista). Ja sam moju Lolu platila 150 e sa papirima, decko nije hteo da cuje da mu neko uzme stene pre mesec ipo dana i dok im on ne da prvu vakcinu.(info nije toliko bitan, ali mi je znacilo da shvatim da je decku stalo do tih stenaca) Mojoj Loli je pravo ime Margo, u papirima pise (kako mi je izdiktirala deckova mama) Daredevil (valjda otac) Enigmatic dream, majka je Sky... Mozda sam i pogresno napisala. Ono sto sam htela da kazem ljudi imaju imaju razlicite nazovi ambicije. Meni je jedino bitno da imam dva staffa kod kuce i sto svaki dan uzivam , cudim i smejem se njihovim terijerskim osobinama. Verovatno cu pustiti jedno leglo,a za stence sam mislila da trazim simbolcnu cenu, cisto da pokriju cenu vakcine. A njeni papiri su mi jedino bili bitni sto mogu da mi znace da ako pustim leglo da lakse prodam stence. Ali jos uvek nisam odlucila sta cu.
Silan novac bih dala samo ako bih planirala da krenem sa mojom odgajivacnicom.

@Swedman
Ne znam gde zivis i da li imas kola:) Kad budes bio raspolozen i ako budes bio, mozemo da se dogovorimo kada bude bilo suvo vreme da svratis da prosetas Dzingija malo socijalizacije sa nekim njegovog uzrasta:) tamo gde mi zivimo ima dosta sigurnog mesta za igru i setnju.

Poslednja izmena:
nego imam jedno pitanje,pricao sam sa drugaricom koja takodje ima AST-a,tako smo malo mastali sta cemo i kako cemo kada ga ja kupim,ona ima muzijaka,ja bih takodje muzijaka uzeo,da li je preporucljivo da ih setamo zajedno,ili ne,cisto da znam,mozda se muzijaci i ne trpe medju sobom,ili to zavisi bas od psa do psa...?:)
Inace zvao sam nekog momka iz lazarevca,kaze da ocekuje stence pred novu godinu,i da ce ih tamo u februaru prodavati,tako da cu verovatno tamo u januaru ici da ih vidim i ako mi se svide kaparisem...sto je najbitnije cena mi odgovara,e sad samo se nadam da ce biti skroz zdravi i u redu.....:)
hvala unapred....
pozdrav...

To zavisi od psa, tj od gazde. Ja mogu da garantujem za Baka ako neko od nas unese u dvoriste macku,stene mozda cak i odraslog psa, da ne bi smeo da napadne. Izvan dvorista i bez nase kontrole predpostavljam da bi bilo svasta. Komsija je pronasao napustenog maltezera koji je tada vec imao skoro god dana, kada ga je doneo kod nas bilo je merkanja... I kada je jednom hteo da uzme Baku kosku, Bak je krenuo kicmu da mu polomi, samo je trebao da ga zagrize.Medjutim moj decko je odreagovao u sekundi nije ga takao,pretio mu je ali se Bak upiskio od straha. Od tada je sve ok. Isto kada sam donela macora, samo ga je onjusio i to je to. Ali ga vidi tudju macku raskomadao bi je. Kada sam donela Lolu bezao je od nje mislim oko 2 nedelje, par puta je nesto pokusao da zarezi al je dobio po njusci. Evo sada moze da mu radi sta hoce, svog ga je izgrizla.(mada mislim da je bilo u pitanju sto je bila bas bas mala, pa se plasio, cim je malo porasla poceo je da se igra sa njom). Znaci Bak kao prvo je imao odlicnu socijalizaciju sa ljudima, mi ga slobodno damo drugu da ga seta. Odrastao je sa jednim mesancem koji ga je naucio da krcka lesnike hehe. Medjutim kad se kuca zavrsla i kad je Bak porastao poceo je da pokazuje znake netrpeljivosti prema tom mesancu, pa su ukinuli druzenje, za svaki slucaj. Taj mesanac i dan danas kad ga vidiii, cvili i hooce da mu pridje, e onda mi drzimo povodac, teramo ga itd.. Medjutim drug mi kaze pre jedno mesec dana dok ga je setao da ga je pustio da se onjusi sa njim i da se nista nije desilo. Ja Baku mnogo verujem, jer verujem u njegovo zentanje sto zna da mu nedo gospod Bog da uradi nesto u dvoristu ili dok smo mi tu. Ali opet podvlacim da Bak ima odlicnu socijalizaciju. Ako verujes drugarici i njenom Staffu, krenite polako trebalo bi da se igraju, pa ih pustite dok moze ako dodje do neke netpeljivosti kad tvoj malishan poraste.Ali sve pod budnim okom.

Nama se u parku pridruzio jedan mali AST, i gazdarica se u opste ne ponasa prikladno ni prema njemu, ni prema ostalim psima!
Npr, mali se jurca sa ostalim psima, pa kad skace na njih oni ga onako cusnu da ne bude dosadan, ona odma pritrcava, ko da ce ga pojesti, Lea pridje njemu i pocnu da se igraju, ona uzme da ga kao gricne za njuskicu, ona opet pritrcava i gura je!
Ja joj kazem pusti ih, Lea nije toliko opasna ako mali zaskici ja cu je povuci kod sebe, i nju su tako cuskali i gnjavili i nista joj ne fali!

Back