American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ad5af78f03.jpg
[/url][/IMG]

Ovo stene hitno mora na trapiju kalcijuma i vitamina! Rahiticno je!

od rodjenja dobija vitamine, ali slika nije pozerska, tako da tvoj komentar da je rahiticno sa izvinjenjem mozes zadrzati za sebe i svoje pse... uzgajivaci i veterinari koji su ga vidjeli su reki da za svoju dob i previse je nego pravilan....

sorry ako sam bila ostra, ali si me veoma povukla za jezik...

Zasto mislim da je rahiticno?
Zato sto su karpalni zglobovi izasli napred i spolja jer ne mogu da podnesu tezinu tela usled nedovoljne cvrstine, izazvane nedostatkom Ca i provitamina D3 u ishrani. Takodje je iz istog razloga doslo i do krivljenja radijusa i ulne (kosti podlaktice) ka spolja.
Stanje nije neizlecivo u ovom uzrastu ako se pocne tretirati na pravi nacin. I jos nesto, nisi ti kriva za takvo stanje steneta, to je izazvao nesavesni odgaivac ali ga ti jos mozes popraviti.
A za veta koji ti je rekao da to OK se nadam da moje pse nece videti ni preko ograde.

Nemoj se ljutiti nisam bila zlonamerna, samo mi je zao sto postoje ljudi koji ce odgajiti i prodati stene u ovakvom stanju onima koji zele da nabave sebi prijatelja i u tom trenutku ne vide dalje od slatkih okica.

Znam i ja sam takva!:) Sve mi diraj ali pse ne, zato sam i ja bila tako direktna!
Probaj nabaviti Cal-D-Phos tablete ili Pet-Phos canin od Sogeval-a, ili u krajnjem slucaju Ca-karbonat od 500mg preparat za ljude, i daj mu A-D3 kapi , one za bebe ako ne nadjes veterinarske, kroz vodu ili uz hranu 2-3 kapi dnevno jedno mesec-dva, videce se brzo napredak i sve ce zavrsiti OK, jer cim on moze oba zgloba tako izvrnuti problem postoji.

Jeste, Maxim :)
Koliko sam cula do skora ga je ta maca lemala, ali se konacno smirila pa se sad super slazu. :) Upoznala sam devojku i njenog tatu, bas mi deluju kao fini ljudi, mislim da ce Max kod njih da izraste u bas extra psa. A malisa je skroz veseo, druzi se sa svima. :)

Jeste, Maxim :)
Koliko sam cula do skora ga je ta maca lemala, ali se konacno smirila pa se sad super slazu. :) Upoznala sam devojku i njenog tatu, bas mi deluju kao fini ljudi, mislim da ce Max kod njih da izraste u bas extra psa. A malisa je skroz veseo, druzi se sa svima. :)

Maxim je u odlicnim rukama:heart:
To je moja drugarica sa faksa i dugo je trazila kuce.
Kad me je zvala da pita da li nekog znam ko ima AST,nisam mogla a da joj ne preporucim Evocati.
Kako je mali ovaj Beograd:lol:

da li neko moze da mi kaze kakve se promene desavaju na psu kad mu oteknu krajnici
imam problem,ne znam dal je mog psa nesto ujelo ili je nesto drugo u pitanju,jedna strana usta i vrata mu je otekla,a ja ne bih da ga vodim kod veterinara ako nije nista ozbiljno,da li se to nekom jos desavalo

Back