American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

NAJBOLJI JE AMERICKI STAFORDSKI TERIJER i to iz vise razloga
1- najbolji je cuvar: imovine, stvari i ljudi
2- nema jak i tezak miris (ne smrdi kao neki psi)
3- za decu je odlican jer ih cuva i pazi vise od bilo cega
4- lako se dresira i sluzbeni je pas u nekim armijama i policijama
5- nije glupavi vucjak da sve radi sablonski vec ima svoj karakter.
6- otporan je dosta na bolesti i nema mnogo problema sa lecenjem
STO PRE KUPITE ILI NABAVITE SVOG A.S.T.
MOGU SAMO JOS DA POZDRAVIM SVE VLASNIKE I NEKE ODGAIVACE AST

to sto pricas je van mozga bolji cuvari su Rotvajleri,Dobermani,Bulmastifi cak i Aljaski malamuti a sto se tice pameti kod pasa ast bas i nije elita

Ćao društvo,

Poklonjam preslatku ženkicu, mešanku, e sad nisam sigurna da li pit bula ili staforda (pošto mi razlika nije preterano velika). Izbačena je iz kola na ulicu , vidi se da je bila u stanu, jer hoće da uđe unutra, a i zna komande. Jako je poslušna i umiljata, voli decu. Ja sam je sterilisala, vakcinisala, čipovala,stavila front line...Može i za stan i za dvorište, pošto je navikla i na jedno i na drugo. Ako ima zainteresovanih neka mi se jave na pp

kole5m-1.jpg

Ćao društvo,

Poklonjam preslatku ženkicu, mešanku, e sad nisam sigurna da li pit bula ili staforda (pošto mi razlika nije preterano velika). Izbačena je iz kola na ulicu , vidi se da je bila u stanu, jer hoće da uđe unutra, a i zna komande. Jako je poslušna i umiljata, voli decu. Ja sam je sterilisala, vakcinisala, čipovala,stavila front line...Može i za stan i za dvorište, pošto je navikla i na jedno i na drugo. Ako ima zainteresovanih neka mi se jave na pp

Stavi neku slicicu :super:

Nije on toliko velik, koliko sam ja u pozadini mala:) (155, kao madona:)), svaki pas koji se slika pored mene deluje ogromno. Sad je sa 5 meseci na nekih 43-44 cm visine, tako da ne verujem da ce ici preko 51-52cm.

Da, sapi su mu na mamu, mada sa manjim padom, sto se meni i svidja jer standard za gornju liniju glasi:
Topline : Back fairly short. Slight sloping from withers to rump with gentle short slope at rump to base of tail.

A da je u blesavom periodu to je tacno, i najbolji staf u periodu od 3 - 12 meseci moze da lici na cudo!:)

ja nemam iskustva sa psima ali stvarno mi se svidja ova rasa.mene zanima da li je američki stafordski terijer pas za stan ili za kuću sa dvorištem?kada je u stanu da li sve ruši ili može da kontroliše svoje pokrete?

P.S.pozdrav za sve ljubitelje ove rase

Pod otkazivanjem poslusnosti nisam mislila na recimo komande kao sto su fuj to, i tako dalje, nego jednostavno ako namirise zenku moze ili da zbrise, ili ako je zenka blizu da moras da ga odvlacis kuci jer nece da dodje i sl. Tako je barem kod mog psa, njega moram da vezem da bih ga odvukla kuci, a inace ide bez povoca, ne moram da ga vezujem ni kad prelazimo ulicu, ali je zato ove zime izleteo medju automobile sve tako jureci za zenkom, sva sreca prosao je samo sa laksim povredama, ali da je izleteo 1 sekundu ranije ne bi ga vise bilo. A to se sve desilo jer sam ocekivala da ce da se ponasa kao i obicno, tj da ce da sedne i saceka da ja dodje i kazem ajmo preko ulice.
Inace znam jednu devojku koja ima bernskog pl. psa, on izvodi fore tako sto kao ide pored noge onome ko ga seta, i samo najednom ubrza, pa sve brze i na kraju samo odjuri. Dzaba da ga zovu i prete on tako samo odleti i to je to. Par puta se uvaljivao u nevolje zbog tog bezanja, ostao je bez jednog ocnjaka, niko ne zna kako, a jednom je neki covek pokusao da ga ukrade, dok je drugi put dosao sa probusenom usnom. Malo su mu i vlasnici neozbiljni, ali on je slika i prilika kako se sve muzjaci znaju da ponasaju kad zenka u teranju dodje u prvi plan.

Moj staford star 4 godine, jedno vece je neko od drugova ostavio otvorenu kapiju, bila je otvorena celu noc. Zenka u dvoristu pored je imala teranje, a njihovo dvoriste nije ogradjeno. Nije mu na pamet palo da izadje iz dvorista dok je maltezer zbrisao cim je snimio. Svaki put kad ta zenka ima teranje gomila lutalica se okuplja, kolje, laje. Mi sirom otvaramo kapiju dok se isparkiravamo, uparkiravamo. On vrlo dobro zna da crtu po kojoj klizi kapija ne sme da predje. Ali ovi psi stvarno nisu za vlasnika koji nije u stanju da bude alfa.

Pa ja bih naravno za svakog psa preporucila dvoriste.Pogotovo za pse koji imaju malo vise energije kao terijeri. On mora nedge da se prazni. Sad ako ga drzis u stanu, a setas ga, moras na povodcu. Nema veze da li on napada pse,ljude, i da je najveca maza na svetu mnogo ljudi se plasi ove rase i zbog toga treba da je uvek na povodcu. Nije u redu i treba zakonom regulisati, nije normalno da ljudi trpe sokove i strahove zbog neodgovornih vlasnika. Sto bi znacila da ne moze dovoljno da se isprazni. Povodac je povodac. Ako imas vremena negde da ga odvedes gde moze slobodno da se istrci i izigra sa tobom bi bilo nesto drugo. Iz iskustva ti mogu reci da je jako bitno da budes 1. na lestvici hijerarhije copora i to ces morati konstantno da stavljas do znanja, dovoljno je jednom da popustis obice ti se o glavu. Ako mu pruzis ljubav, vratice ti se 100 puta vise. Kad povilleni, za neke stvari dobije kaznu za neke ne. MOj npr... ne moze da kontrolise srah od groma, i maijacki hoce da udje u kucu. Pokusali smo da kaznjavamo ali kad smo shvatili da se mnogo plasi, onda je kazna vise licila na maltretiranje pa smo prestali. Cim vidimo da se vreme pogorsava pustamo ga u kucu. Decu obozava, a njega deca toliko vole da nekad moramo da ga branimo:) Pored mama i tata trecu rec koju znaju je njegovo ime:) To su komsijska deca. Za ove pse treba odvajati vreme, da bi ljudi bili u stanju pravilno da vaspitaju pse, moraju oni poznavati malo njihov mozak.

Prilozi

• bak.jpg
    bak.jpg
    24,8 KB · Pregleda: 9
  • bak1.jpg
    bak1.jpg
    13,5 KB · Pregleda: 15
Poslednja izmena:
e da još da pitam da li stafordi brzo uče tj. da li lako mogu da se dresiraju?pitam to zato što sam prvo čitala kako brzo uče i vole da rade to što nauče a posle čitam kako su tvrdoglavi i kako ih je teško nešto naučiti.zanima me šta je tačno od ova dva?:???:

Jako su pametni i lako uce. Mom je npr dovoljan pogleda i tacno zna kad sam raspolozena i kad nisam. Kad sam raspolozena e onda me i cima vise , u smislu hoce da se mazi,a inace se zna da se mazi samo onda kad mi hocemo . Ako mu kazem bezi ne poslusa dok ne promenim intonaciju itd... Kad sam ozbiljna ili neraspolozena nema potrebe cak ni za dizanje tona. Tvrdoglavost u smislu sledecih primera.... Ne damo da udje u kucu, on otvori vrata i zabode u hodniku, izbacimo ga i sve tako ispocetka u nedogled. E, onda zaklucamo vrata i cujes na po 5-10 minuta pokusaj otvaranja. Tvrdoglaviji je posto je maltezer u kuci i nije njemu jasno zasto on nije. Moj nije imao nikakve dresure, sve odlicno razume. Kod njih, ovo je sad moje licno misljenje iz nekog iskustva, nije pozeljno sad da ga ti vaspitavas ne znam kakvim batinama. Ja ga nekad klepim blago po njusci ili po guzi, a ako bas zgresi onda ga grdim tresuci mu kozu na vratu. Moj decko samo zauzme preteci stav ili ton i to je kraj, jednom se i upiskio od straha, a to je bilo kada nam je maltezer bio nov u dvoristu i malo je falilo da mu polomi kicmu zbog hrane. Posle toga se nikada nije ponovilo, a decko ga nije ni takao. Doduse sve bi bilo drugacije da nije decka jer ja nisam snazna, stekla sam autoritet preko njega. On cesto sa njim ima "coporativne" igre, odmeravanje snage. Cucne i onda se gurkaju na kraju mora da se zavrsi tako sto ga on obuhvati i kao legne preko njega, ili ga drzi slozenog na zemlji rukama, a ovaj nemoze da se otrgne. Tako se stavlja do znanja ko je jaci i alfa u dvoristu. Igrali smo se i tako sto i mene decko kao obori na zemlju itd... Meni je trebalo neko vreme da uspostavim autoritet. Zavrsili smo onda kada ga pojurim da mora da stane , legne na zemlju i okrene se na ledja. To znaci da imam njegovo postovanje. Hranu, koske, bilo sta sto stavi usta takodje proveravamo u odredjenim intervalima oduzimanjem istih. Nikako ne sme da odreaguje na to. Cim kazem pusti iste sekunde mora da bude tako. To treba da se "vezba" sa njima od kada su stenci. Ili na primer. Kada stavim hranu on moze da ima pune dve serpetine, prvo ce da pojede ako ujagmi ono u maloj posudici za macke , a njegovom ne sme niko da pridje. Zato ja uvek dezuram ako jedu svi zajedno, cim me nema macke ostaju bez klope:) samo ceka trenutak. Ali tvrdoglavost u smilu nekih bitnih stvari nema, to su samo sitnice, mnoge mogu da te nasmeju.... Konstantno stavljati do znanja mora zbog: ako 3 godine zna da ne sme na trosed na primer, samo jedan-dva dana ga pusti... 3. ce vec sam uskakati. U tom smislu se ne treba popustati paznja. Ali danas me je bas odusevio kada me je odveo do moje patike, znala moja debela ljubav sta ja trazim. Nestasluci koje zatices po nekoliko ili par sat kasnije ne smes da kaznjavas jer nece shvatiti zbog cega. Moras da hvatas na delu. Isto za njegovo dusevno stanje sto naravno vazi za sve pse nije dobro da se tvoj odnos menja po tvom raspolozenju. Tipa ako si ti ljuta da ga bzvz sutkas, kinjis, vristis a on nista konkretno nije uradio. Tom im stvara probleme. Mora on tebi da veruje koliko i ti njemu. Sve mora da bude uzajamno. Npr. ja napravim klopu i stavim napolje da se hladi. Tu komsija kojeg zna od malena i obozava, cak je i ziveo god njega dva meseca dok se kuca gradila, i on se kao zeza pruzajuci ruke ka ciniji , pas se sav uznemiri i kao skace ka ciniji da je zastiti i sve tako dok ja ne dodjem i sednem pored. Tad skroz iskulira komsiju jer zna da kad sam ja tu njega za njegovu klopu ne moze niko da osteti.

Poslednja izmena:
Pa mora da cuva dvoriste, svi su u kuci i napolju jednako, samo sto maltezer spava u kuci. Meni je teska greota da on bude kucni pas jer je prirodno da je zivotinja napolju. Veterinar nam je rekao da dugo nije video lepseg staforda. Ne vezuje se, nema box, apsolutno je slobodan u dvoristu.

Ćao društvo,

Ako ima zainteresovanih!
:ok:

Pa mora da cuva dvoriste, svi su u kuci i napolju jednako, samo sto maltezer spava u kuci. Meni je teska greota da on bude kucni pas jer je prirodno da je zivotinja napolju. Veterinar nam je rekao da dugo nije video lepseg staforda. Ne vezuje se, nema box, apsolutno je slobodan u dvoristu.

jel mu hladno zimi kada stegne minus?
ne znam,ja sam imala dvorishte pa je pas opet bio unutra...napolje je izlazila samo kada zeli

Back