American Staffordshire Terrier

Ni ja ne razumem, da li sarkasticno pises o predlogu da ga neko ako vec ne moze da ga zadrzi, izvuce iz Ovche da bi preziveo pas, ili o azilima, ili o ljudima koji su ucinili kardinalni greh i kupili psa?

Ne, ne, ozbiljna sam kad kažem da možeš da ga uzmeš i zamoliš neki azil da ga prihvati, a ti i dalje nastaviš da tražiš ko bi ka usvojio, jer je jadničak navikao na kuću. Svaka varijanta u odnosu na Ovču i ono što ga tamo iščekuje je super.
A što se naših ljudi tiče, oni su čudo. Više vole da plate psa nego leba da jedu, iz meni nepoznatih razloga. :dontunderstand: A ima i likova koji zovu azil pa traže rota, dobermana, vučjaka, kao da ne znaju da su tamo napuštene ulične životinje koje su uglavnom mešanci. Ne znam da li si videla na temi: AZIL U BUDISAVI gde je devojka koja je postavila temu, napisala kako svi koji dođu zakače se za retrivera, koji je jedini rasni.
E to mi nije, jasno, gde su ti ljudi sada, kada imaju priliku da uzmu rasnu životinju na poklon, uz to vaspitanu i umiljatu i da je spase od sigure "humane" smrti :dash::dash:

Bilo bi jako pozeljno da napisete kakve je naravi, jer je to vec odrastao pas... Ako je lose naravi (pretpostavljam da nije imao dobrog gazdu kad ga je tako ostavio), onda se to mora naglasiti jer se moze desiti da ga uzme neko ko nema iskustva sa psima, pa da kasnije bude problema... Ako cemo realno, ova rasa ume da bude nezgodna....

U oglasu koji stoji na Orkinom sajtu (pošto oni i reklamiraju Ovču kao prihvatilište, a ne gubilište, što zaista i jeste, pa onda ljudi kada ne mogu da brinu o životinji ostave je tammo):worth: piše da je umiljat i lepo vaspitan, navikao na život u kući. A ljudi ih uglavnom i uzimaju, jer očekuju zveri, pa kada to ne postanu onda ih ostave :thumbdown:

Može. Ti ga uzmeš i kažeš da ćeš ga zbrinuti, a njih baš mnogo briga na koji način. Ne mogu da verujem, u ovoj zemlji ljudi više vole da kupe psa, nego da ga uzmu na poklon :dash::dontunderstand:

aaaa,pa kako mislis da uzmu psa starog chak 4 godine,koji ni papire nema? neeee,oni MORAJU da uzmu shtene sa papirima inache to nije pravi pas zar ne? :otkacio:
ima takvih koliko hoces...nece chak ni shtene bez papira a kamoli odraslo kuche,ma koliko ih molili i prichali da je pas ugrozen zaista...
:dash:

Kaко кажу "на муци се познају јунаци".

Мене је стварно гануо поглед тог стафорда ... бар да га неко привремено узме док му се не нађе трајан смештај. Види се да је уплашен и да је добар .... јесте ризик узимати одраслог пса али верујем да је сасвим ок.

chim ga do sada nisu ubili,znachi da je ok....ali to ne znachi da ga nece ubiti uskoro....zmije su to :otkacio:
a za sve je kriva orka koja viche da je to prihvatilishte...pa reklama na stb-u...broj kafilerije a kazu usvojite psa iz gradskog prihvatilista :otkacio:
svi se verovatno secate kada su Rinine komshije predale machice misleci da je to prihvatiliste i kada su machice ubili a rekli su da ce ih udomiti i predstavili se kao prihvatilishte
joj,sta bi im radila

Šta mislite kakva je sudbina jadnih mešanaca kad ih uhvate, ko njih želi da usvoji :cry: kad niko neće ni rasne pse. U ovom svetu pomodara baš me čudi da staforda neće niko, pošto se klinci trenutno lože na njih i u mom kraju ih ima jako puno...ima li neko bilo kakvu informaciju o sudvini ove dve divne kuce?

A da jos jedna stvar kod staforda - ruzni su do zla boga. Kako neko moze da gleda te deformisane njuske meni nije jasno. A pogotovo kad im je vruce i dahcu, tako se iskeze da je to prosto odvratno. Sta se vama svidja kod tih americkih izdegenerisanih rasa meni stvarno nije jasno.
Sto ne uzmete sop-a. Veliki lep pas, a snazan i odlican cuvar.

Ovo je tebi ruzan pas???

Prilozi

• Dakotaonstepsfeb12th.jpg
    Dakotaonstepsfeb12th.jpg
    23,4 KB · Pregleda: 19
  • beckyEOC.jpg
    beckyEOC.jpg
    17,3 KB · Pregleda: 15
Evo ovako: sada sam zvala Ovču i rekli su mi da je kuca udomljena, što bi bilo super, ali poznajući Ovču i ne mora da odgovara istini. Zato bih molila da još neko proveri informaciju na 33 222 91, ili ako je neko od ljudi sa foruma usvojio kucu to i napiše.

jeste.....svi psi za koje pitas su kao udomljeni....
sad da izmislis nekog psa koji ne postoji i da ih pitas za njega rekli bi da su ga udomili...nista ja njima ne verujem...
mada ko zna,mozda su rekli istinu....rasni su....velika je sansa da ih je neko uzeo...
u ponedeljak cu da zovem da pitam za rota koji je bio u januaru kod njih,predat od strane vojske za eutanaziju posto mu je istekao rok( :roll: ) i pitacu sta bi sa njim.....bas da vidim sta ce mi reci

Joj kakva scena danas, bio sam na najlonu i gledam obavezno pse. Danas je bio tip sa "AST" i neka se klinka zalepila za njih i oce i oce da kupi keva stoji pored i kao raspituje se o rasi. E sad krece svadja moja sa njim pa su odustale od kupovine. Pita ona da li se njima sece rep a on da, ja cutim, pita ona koliko kostaju, a on njoj 100 e bez i 150 sa papirima. Ja ih gledam i nesto su mi sumljivi i nakraju kada ga je pitala koliko su stari a on kaze 3 meseca e onda sam znao muljanje, jer i da jeste AST i da nije kucici maksimum imaju jedanipo mesec.

Ali kako kazu svaka roba ima svog kupca, sta sve neprodaju kao AST.

samo bih hti rec onako ugrubo bez uljepsanica da je americki staford ubiti iscjedak pit bull tj. da bi se dobio standard za pit bull razvio se staford naravno gazdama se svidjelo to sta ga ljudi zele kupit pa su ga usvojili kao standard ali mislim mmeni se stafordi stvarno svidjaju i prije bih ga kupio nego pita ali istina je istina ne smijemo bjezati od nje.staford je degenerluk od pita.

Back