American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imam jos i ove u racunaru...
Fraja EC Young Rider
ch%20fraja%20ec%20Young%20rider%20.JPG

Raging moon's fire & ice
ch%20raging%20moon's%20fire%20&%20ice%20(6).jpg

P.S. Odustali od malisana. Sestra nece da cuje za AST. Momak je natrovo kako su to krvolocni psi, pa ajde sad ti objasni da nisu. Pustio je na YouTube "borbe" (a oni se igraju - svako ko ima AST zna da su grubi) pa se ona prenerazila. Zao mi je, a za zenku ako ode ode ako ne ja cu znati 1.

Rufian Red Rock - brat od Redbolta, odlican pas iz '72
redrock-1.jpg

Ima jako malo njegovih slika na internetu , nerazumem zasto ?!
Ipak je to najtrofejniji AST koji je setao planetom .

Rufian Red Rock i Diamond back Redbolt su dva njauspesnija brata medju stafordima , niko jos nije uzeo takve titule u kinologiji kao njih dvoje , jedan je triumfovao na izlozbama , a drugi u vuci tereta , jedan je trenutno najbolji priplodnjak sa 63 direktnih sampiona .

U zadnje vreme sam se dosta informisao o ovoj rasi, sve vise i vise mi se svidja. :P Kad opet budem imao uslove za drzanje psa, pored NO-a najverovatnije cu imati AST-a. :ok: Pitanje za vlasnike AST-a, koliko ih je tesko izdresirati? Tu sam naisao na podeljena misljenja....

Nije bas lako, ipak je to terijer, ali kad se pronadje pravi pristup onda mogu da nauce sve. U principu, oni jako zele da udovolje svome gazdi ako je gazda pravi alfa, dominantan ali ne i grub. Ako postoji taj pravi odnos i kad se jednom uspostavi pravi kontakt da pas razume sta od njega zahtevate, onda mogu da nauce sve posle malog broja ponavljanja.

Dresura - veruj jako su pametni ali kao i svaki terijer TVRDOGLAVO. Sa pravim pristupom imaces neverovatnog psa za drustvo za igru... Njihov problem GRUBI SU u igri, tako da ti ne preporucujem rvanje sa njima. Bacanje loptice natezanje... moze. Osnove brzo nauce.

Texas-Tex zanima me koje je boje tvoj i da li imas slikiu. Kao sto rece imamo slicne pse (po poreklu) pa me kopka kako izgleda.

Dresura - veruj jako su pametni ali kao i svaki terijer TVRDOGLAVO. Sa pravim pristupom imaces neverovatnog psa za drustvo za igru... Njihov problem GRUBI SU u igri, tako da ti ne preporucujem rvanje sa njima. Bacanje loptice natezanje... moze. Osnove brzo nauce.

Texas-Tex zanima me koje je boje tvoj i da li imas slikiu. Kao sto rece imamo slicne pse (po poreklu) pa me kopka kako izgleda.

Na avataru je moj pas, a uslikacu ga danas pa cu ovde postaviti sliku ako te zanima... A slozio bi se i sa Evocati i sa tobom, sto se dresure i poslusnosti tice... Jedino sto muzjaci po pravilu traze cvrscu ruku, jer ako im ne "slomis" onaj buntovnicki duh koji izrazavaju u odrastanju moze biti problema, zenkice su kao po pravilu drugacije, mazne su i prave su dobrice. Samo pazi imaju brz jezik, pa ja nekad ne stignem da upozorim goste, pre nego sto prime socan poljubac, e sad nekom se to i nesvidi :D

AST ce jako brzo shvatiti sta trazis od njega , ali pod uslovom da mu to objasnis na pravi nacin , ali kad shvati imaces problema da ga nateras da to uradi , i u prvo vreme komandu ce izvrsiti samo ako mora , t.j. prisilom .

Ali kad mu ti pokazes da je to sto je uradio , jako lepo od njega , i ako uspes da mu pokazes da je to zabavno , svaku sledecu ce sa voljom da odradi .
Takodje moras da pokazes da mora da izvrsi , inace nekakva kazna .

Kad AST sazri , mnogo ces lakse da ga dersiras , i mnogo ce biti poslusniji .

Veoma prilagodljivi psi, pa i na hladnocu. Problem nastaje ako se stalno smenjuje toplo - hladno, to jest izlazak napolje - unutra. Zasto je ovo problem pa zato sto imaju problema sa srcem. Sto se tice snega obozavaju ga (bar ovaj moj) i nije frka ni da vuce sanke. Nekako sam stekao utisak da im vise odgovara hladnije vreme nego toplo.

Obrati se evocati, ne znam da li je prodala kucice, samo znam da je zenka otisla ( ja sam razmisljao o njoj), ali ostala su joj dva muzijaka. Oba su luda - jedan je srcaniji a drugi poslusniji. Toplo ti preporucujem nju i njene kucice. Ja sam se ODUSEVIO.

P.S. evocati necu uzimati zenkicu jer za 7 meseci palim preko.

Back