American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@2 pak O ceni smo raspravljali pre na forumu, prelistaj malo u nazad, pa vidi. Zavisi sta hoces od svog psa.

Ja nisam bio i sad se kajem. Za vreme izlozbe bio sam u Beogradu. Veterinar mi prica da je bilo brutalno i da ima puno lepih pasa.

@evocati Jel imas informaciju kolko je stranaca bilo tamo i zanima me kolko izlagaca bulova je bilo, jer je to "zabranjena" rasa kod nas (ja mislim).

jedan apel...

vlasnica sam zenke, i kupirane su joj usi. nazalost, to sam dozvolila bratu pre 7 godina kad sam bila klinka. molim vlasnike da ne rade kupiranje. uz malo srece ce biti i kod nas zabranjeno. stavite se na mesto psa... ja cu se zauvek stideti i kajati...

Ne kupiraju im se usi samo iz estetike, vec i zdravstveno. Psi koji imaju uspravne usi imaju dobru ventilaciju, pa samim tim su i manje podlozni ifekcijama usiju. Tako nesto bi odobrio, ali secu repa ne (mislim na druge vrste), ipak im rep sluzi kada trce za menjanje pravca i ravnotezu.

Bilo je ukupno prijavljeno 184 AST , 31 bul terijer , 2 minijaturna bul terijera i 1 SBT.
Bilo je dosta izlagaca iz madjarske, rumunije, hrvatske, bosne, austrije, nesto iz nemacke, litvanije, bugarske, slovenije, poljske, spanije..

Prepisacu rezultate kod AST>

MUZJACI - BEBI RAZRED (3-6)

I Amadeus Pride of Angie
II Shadow for Villy
III Mia Alba Chiara Bravo Ragazzo

MUZJACI - RAZRED NAJMALADJIH (6-9)

I Cezar od Bate
II Alpines Rio Grande
III Flight Staff el Presidente

MUZJACI - RAZRED MLADIH

I X-Staff Shot Cannon - Mladi klubski pobednik
II Srckys Delegat of Delusion
III X-Staff Crush Thunder Rocks

MUZJACI INTERMEDIA

I Magic King of Rings - CAC
II Dante of Fianna - RCAC
III Best Man of Nimiloxus

MUZJACI - OTVOREN RAZRED

I Aik of Fligh Staff - CAC
II Flash Royal Black Tango - RCAC
III Rambo King of Rings

MUZJACI RAZRED SAMPIONA

I Don King of Rings - Klubski pobednik
II Bigris Tigris of Fianna
III Robby Roads Franstal Boy

ZENKE - BEBI RAZRED (3-6)

I Srckys Zebra go Crazy Thunder Rocks
II Angies Girl for Bone Breaker
III Azra

ZENKE - RAZRED NAJMLADJIH (6-9)

I Sparta Elegant of Cole
II Indiana of Fianna
III Little Heart 1300 Kaplara

ZENKE - RAZRED MLADIH

I Billie Jane of Daft Raptors - Klubska pobednica, BOB - BISS
II Beaty Lady King of Rings
III Jacks Heart Ariel the Little Mermaid

ZENKE INTERMEDIA RAZRED

I Daredevil Staffs River Side - CAC
II Prestige thunder Rocks Long Step - RCAC
III Pretty Litlle Shark

ZENKE - OTVOREN RAZRED

I Arizona of Flight Staff - CAC
II A Red Sunshine of Fianna Nano - RCAC
III Anabela Kick Power

ZENKE SAMPIONI

I Peni Long Step - klubska pobednica
II Bakaroro Itubori Pamela
III Shilohs Spellbound

@2 pak O ceni smo raspravljali pre na forumu, prelistaj malo u nazad, pa vidi. Zavisi sta hoces od svog psa.

Ja nisam bio i sad se kajem. Za vreme izlozbe bio sam u Beogradu. Veterinar mi prica da je bilo brutalno i da ima puno lepih pasa.

@evocati Jel imas informaciju kolko je stranaca bilo tamo i zanima me kolko izlagaca bulova je bilo, jer je to "zabranjena" rasa kod nas (ja mislim).

bulova kao bulterijera???? odakle ti da je to zabranjena rasa?:dontunderstand::dash::eek:

Joj neznam ali ko da sam negde procito ili cuo. Znaci nije provereno. Uzo zdravo za gotovo.

E da ti objasnim onaj izraz spusteno. Usvojio sam ga iz sledeceg: Kada vidis auto na putu koji dobro lezi i ima dobro drzanje (sport) kazes ali je dobro spusten - pa tako i ja kazem za PSA. Inace ovakvih debilnih izraza imam dosta. Nadam se da ti nisam napravio pometnju.

Ne kupiraju im se usi samo iz estetike, vec i zdravstveno. Psi koji imaju uspravne usi imaju dobru ventilaciju, pa samim tim su i manje podlozni ifekcijama usiju. Tako nesto bi odobrio, ali secu repa ne (mislim na druge vrste), ipak im rep sluzi kada trce za menjanje pravca i ravnotezu.

lepo je sto ima u tom kupiranju i neceg "korisnog". istina je to za ventilaciju, ali nije dovoljan razlog. ni blizu dovoljnog. svi mi znamo zasto se kupiraju usi danas, i u novijoj istoriji, a zasto je to i nastalo (nekada davno kad su psi bili cuvari)... higijena je dovoljno dobra preventiva za infekcije, a savestan vlasnik je dovoljan za saniranje i najmanjeg problema...

a za devojku koja ceka da pas napuni 3.5 meseca, menjaj veterinara!!! pas je tada i suvise star, to je gornja granica za kupiranje, ako zelis da psu sve prodje sto bezbolnije i sa sto lepsim oziljcima, odnosno novom ivicom usne skoljke. sto je mladji to je bolje. kao i za sve. moja je imala skoro toliko kad smo mi njoj to uradili, i veruj mi, tesko je izlaziti na kraj sa vec velikim psom koji pousava da cese rane, a o oziljcima (odnosno novoj ivici skoljke) koji ne mogu da izgledaju lepo kao na psu koji kao mladji operisan da i ne pominjem.
i pas ce kao mali sve brze i laske da preboli i emotivno i fizicki.
preporucuje se period oko 2 meseca, pa eventualno do 3. a sto je stene sarije, veca je trauma za psa.
ovo je nesto sto u svakom slucaju i fizicki i emotivno povredjuje i menja psa.

Poslednja izmena:
Moje AST, štene, često štuca, zašto li je to tako? Zna li ko nešto više o tome?

I ako može, par opštih saveta o ''držanju'', odgoju Staforda...? :)

Neznam kakva si sa engleskim ali pogledaj sajt
http://www.dogbreedinfo.com/americanstaffordshire.htm
tu imas osnovne informacije.
Pa poznato je da AST imaju "problema" sa zelucem, oboljenjima srca... Postoje razni razlozi sto bi stence moglo da stuca, ali velika verovatnoca je sledece:

1.Ako je sad tek uslo u novu sredinu od nervoze ili straha
2.Hrana
3.Bolest (veterinar bi trebao da zna ja neznam ni koja bi mogla biti)

Mada nemoj puno da brines ovaj moj je savrseno zdrav ali ume da pr... i podriguje kada se najede (alavo jede)

Sto se tice odgoja obavezna socijalizacija psa inace ces kasnije imati toliko problema da neces moci izaci na kraj sa njim. Oni jesu veoma pametni psi ali i tvrdoglavi. Nisu ograniceni onim uci do 2 godine itd. Evo moj ima 4 pa i dalje ga lako naucim novim stvarima. Sa njima niposto silom, najbolji metod mito i korupcija. (petit)

Kakav - muško sam. :)
Razmišljao sam u startu što se socializacije tiče, i stvarno, mislim, da ima savršen odnos sa ljudima i ostalim psima, po ceo dan ima društvo; sam je samo kada spava... :)
Mora da je hrana u pitanju, što se štucanja tiče, jede kao nenormalan, i ništa ne probire, a dosta je i debeo... Moraću malo to da korigujem.
A kada im se seku uši? I šta Vi mislite o tome?

Kakav - muško sam. :)
Razmišljao sam u startu što se socializacije tiče, i stvarno, mislim, da ima savršen odnos sa ljudima i ostalim psima, po ceo dan ima društvo; sam je samo kada spava... :)
Mora da je hrana u pitanju, što se štucanja tiče, jede kao nenormalan, i ništa ne probire, a dosta je i debeo... Moraću malo to da korigujem.
A kada im se seku uši? I šta Vi mislite o tome?

pogledaj 2 posta iznad svog...

imas gomilu sajtova o kupiranju, i najvaznije, nadji dobrog veterinara....

E sad sto se hrane tice - nebi trebao da jede mekanu hranu to jest hrana treba da bude takva da mu stolica bude tvrda jer prilikom nuzde ona pritiska zlezdu koja se prazni. Ako ima mekanu stolicu neprazni mu se zlezda i moze doci do upale zlezde. Drugo krkaj ga vitaminima a posevno kalcijumom da li preko hrane ili preko tableta zavisi od tebe. Vitamini su im vazni jer se brzo razvijaju, samim tim potreban im je kalcijum. Sto se tice sece usiju zavisi ja svom nisam mada ako hoces proporciju psa onda kupiraj. I na kraju ne dozvoli da se utovi AST imaju problema sa srcem i ako nije u kondicije .... slutis kraj nece preziveti propisanu starost. Psi su podlozni svim ljuckim bolestima pa i vise, znas ono srcka i td. I nedozvoli da jede sve i svasta, tako ces imati problema sa parazitima a i neko ga moze lako otrovati. Moj jede samo od nas ukucana a sa naredbom uzmi i od drugih. Jedino za cokoladom EEEE tu nemoze da izdrzi.

eh, ako sada uspem da postavim sliku...

zanima me misljenje odgajivaca... moja mina ima 7 godina, debeljuskasta je, i nije trenirana bas da bi joj se razvili misici i tela i vilice. ja sam sigurna da je ona mesanac pita i AST, a dobili smo je kao AST. svesna sam toga okliko su pitovi i AST mesani, i zbog papira i sl, ali eto, zanima me cisto da znam... zbog sebe...

kako vam se cini moja ljubav najveca? :)

e valjda sam sad uspela...

Prilozi

• mina.jpg
    mina.jpg
    81,7 KB · Pregleda: 27
  • DSC00256.jpg
    DSC00256.jpg
    17,2 KB · Pregleda: 25
A da jos jedna stvar kod staforda - ruzni su do zla boga. Kako neko moze da gleda te deformisane njuske meni nije jasno. A pogotovo kad im je vruce i dahcu, tako se iskeze da je to prosto odvratno. Sta se vama svidja kod tih americkih izdegenerisanih rasa meni stvarno nije jasno.
Sto ne uzmete sop-a. Veliki lep pas, a snazan i odlican cuvar.

najbolje bi bilo da se malo vise informises o psima,svih rasa...i da pre nego posaljes odgovor dobro pogledas sta si napisala jer lupas gluposti:nono::nono::nono:

machkic ne lupa gluposti,vec joj se jednostavno ne svidja rasa i gotovo.... nema to nikakve veze sa znanjem...ima devojka ochi...njoj se ne dopada izgled rase i gotovo....
a tebi se svidjaju sve rase pasa dageru?????ili ima i onih koje su ti ruzne i odvratne?

eh, ako sada uspem da postavim sliku...

zanima me misljenje odgajivaca... moja mina ima 7 godina, debeljuskasta je, i nije trenirana bas da bi joj se razvili misici i tela i vilice. ja sam sigurna da je ona mesanac pita i AST, a dobili smo je kao AST. svesna sam toga okliko su pitovi i AST mesani, i zbog papira i sl, ali eto, zanima me cisto da znam... zbog sebe...

kako vam se cini moja ljubav najveca? :)

Joj ovaj odgovor ces dobiti na temi pit bul terijer mada da ti skratim tamo smo polemisali koja je razlika izmedju APBT i AST i ima.... ali su istog porekla, tako da ova dva psa su ustvari skoro pa isto.

Lepa je samo mi izgleda ogromno. Kolko je visoka - otprilike.

Sandra J sa ovih slika se bas ne moze nista reci konkretno o psu sa gledista rasnih odlika.
Mogu samo reci da ima lep izraz, bas zenski, mogla bi imati jace obraze ali nije nista strasno ni ovako.
Ja ne mislim da je mesana sa pitom, bar ovako koliko se vidi.
postavi neku sliku kad stoji ako hoces nesto vise da ti kazemo.

evo jos mininih slika. ne ide mi od ruke da je uhvatim da mirno stoji, pa sam ove iskopala.
rep joj je mali i kriv zbog loma koji je imala kao stene, pre nego sto je dosla kod nas...
visoka je, do ramena, 53cm. dosta, ha..?
mislim da ima oko 35kg, kao sto rekoh debeljuca je... doduse, cini mi se da je malo krupnija od svih zenki koje sam ja videla...
i ima jako malo treninga, pa zato nije misicava, i obrazi su joj zato uzi nego sto bih ja volela...

pa, kako vam se cini? kao sto sam rekla mene zanima, cisto zbog mene, znam da se vi bavite ovim profesionalno, i da ona nije bas neki primerak. nema nikakve papire, nismo ni razmisljali o njenom izgledu ikada, jer ipak ima taj rep slomljen. jednostavno, takva je kakva je... meni najlepsa... uziva, jede, zivotari...

hvala na lepim predhodnim komentarima...

Prilozi

• mina 1.jpg
    mina 1.jpg
    56,5 KB · Pregleda: 28
  • mina 2.jpg
    mina 2.jpg
    24,6 KB · Pregleda: 30
  • mina 3.jpg
    mina 3.jpg
    34,9 KB · Pregleda: 39
a da, ove su fotografije od pre 2 god. tada je znaci imala 5 god. mada isto i dalje izgleda. mozda ima koji kilogram vise, mada mozda mi se cini, jer na ovim slikama jos uvek nije jela, pa joj se ni stomak nije naduo...

jos jednom hvala vam svima...

Back