Harry_Potter
Primećen član
- Poruka
- 596
Cena steneta koje je trebala biti 200e sada je 350 i jos ce da raste(cena naravno)
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Slazem se! Stenci se nikako ne kupuju na vasarima pijacama i od preprodavaca!
@ mimi's mom
Jel si u clan Orke. Ako jesi, jel mozda imas informaciju koliko rasnih pasa je godisnje odbaceno od strane vlasnika i kolko od njih su AST. Zanima me ova informacija.
Sto se tice kupovine AST, mislim da se sada svi slazemo ako imas para kupi kvalitetno stene od uzgajivaca, ako ne onda idi na rizik pa ga kupi preko oglasa, pijaca...
Mada moram izjaviti jedno zapazanje. Jedno vreme AST su bili u modi, svi su ih hteli i mogao si ih lako naci, a sad, pa nema ih nesto. Vidjao sam mesavine koje su hteli da uvale kao AST, ali AST nikako. Davno ih nisam video. Cesta mesavina jeste AST i PB. Ovo za posledicu ima da su PB sada veci nego sto bi trebali da budu, jer koliko ja znam AST nema neku odredjenu propisanu visinu, samo preporuke. Ima u nasem komsiluku AST (Bleki) koji je ogroman. (Ali i on se ne vole).
Ti si decko , devojko u zabludi , i to debeloj .
Ako vec pricas o napucanim titulama od roditelja i prvoklasnoj stenadi , kako ti zvuci cifra od 2000e koju sam ja dao za stene .
Nisi u toku .
Svako moze da uzme oglase i da kupi AST-a od 50-100e , ali da li je to AST ?
I kakav je .
I to bez papira .
Pa ja bi se stvarno zapitao ???!!!
Prvo pravilo pri kupovini pasa je uzeti sa rodovnikom , a onda se raspitati kakvi su to stenci , ko su im roditelji , pa sve ostalo .
Vi nemozete da verujete kakvi se krsevi prodaju .
Ja sam se par puta smejao .
A ako vec hocete da kupite pravog AST-a , i ako hocete da ga bez blama prosetate izlozbom , ili ulicom , onda ce te morati da izdvojite nesto vise para .
Od 400 pa na vise .
Jer su stvarno retki odgaivaci koji bi dobre stence , od dobrih roditelja dali ispod te cifre .
Ja poznajem samo jednog !
I ja sam par puta kupio neku stenad preko oglasa , i uvek sam se zajebao .
Jedno jedino stene je bilo vrh , i zao mi je sto vise nije u mom vlasnistvu .
Kupio sam Rotvajlera , za 200e , preko oglasa , i to pre 4 godine , ja doduse tad nisam imao pojma , ali je stene bilo vrh .
Krupne kosti , jaka glava, prava ledja , dobro usadjen i nosen rep , korektne uglove .
I za svoju rasu je bio extra , ljudi kojima sam ga prodao , su ga par puta izveli na izlozbu i zavrsio je mladi sampionat srbije , i ljudi su odsustali od daljeg izvodjenja .
Sto je meni krivo .
Ali pored Rota kupio sam jos par pasa , preko oglasa , i svi su bili katastrofa , totalno atipicni za svoju rasu .
Tako da pamet u glavu , preko oglasa , kupovina pasa je jako rizicna , ali i tamo odgaivaci daju svoje oglase , ali su cene visoke .
Najbolje je da se neko pita .
Komsija , Prijatelj , Poznanik , ...
S obzirom da sam jako dobar prijatelj sa nekim odgaivacima recimo
da znam da se cene formiraju odprilike da prvobirano stene kosta onoliko
koliko je placeno parenje, ostali idu manje od toga sto je i realno...
Ako se svi koji posecuju temu AST i imaju ga slazu sto svako ne izbaci sliku svog, pa neka ih neko strucan iz foruma oceni i svako neka kaze svoj komentar. (mada su meni svi lepi, pa i oni zakrzljali).
Koliko si ti platio svog psa? Da li te je sramota da ga prosetas?
Ja znam mnogo odgaivaca koji prodaju stenad ispod 400e i isto
tako mnogo pasa koji su sa uspehom izlagani a da su placeni od
200-300e!
Takodje znam slucaj odgaivaca da mi je trazio 400e za stene a
ja sam mu ponudio 350e sto je on odbio. Kasnije posle mesec dana
me je nazvao i rekao da bi ga dao za 300e... Kako su stenad rasla
on je smanjivao cenu i na kraju je dobio 200e za njih...
To je posebno izrazeno kod legala sa malo stenaca kad ljudi traze
neraelno mnogo za stenad...
S obzirom da sam jako dobar prijatelj sa nekim odgaivacima recimo
da znam da se cene formiraju odprilike da prvobirano stene kosta onoliko
koliko je placeno parenje, ostali idu manje od toga sto je i realno...