American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Lepa kujica, dobri uglovi, ledjna linija, sirina grudnog kosa, duzina i polozaj vrata....mogla bi imati jaci kostur i malo jacu glavu u odnosu na telo, malo dublji grudni kos i jace predgrudi ali sve u svemu solidno.
PS ako sada ima koju kilu vise brzo na djetu, ipak je ona dama u najboljim godinama i to njenom srcu vec tesko pada.:)

joj znam, smanjujemo joj stalno. svake godine jede manje nego predhodne, ali njoj je materica izvadjena pre 4 godine, i vec je omatorila, pa joj valjda ide tesko da skine te kilograme zbog godina i hormona...

hvala na komentaru... :)

e da, i glava joj je na ovoj prvoj slici nesto cudno mala ispala, mozda zato sto je bila u pokretu, ne znam...

Poslednja izmena:
Sparow zanima me za kog si ti psa dao 2000 evra i iz koje je kombinacije. Takodje medju onim slikama koje si postavio kao predstavnike sadasnjih i buducih multi i int ch mnogi to nisu i nece biti a pogotovo bez laganja tvoj pas koji je na poslednjoj slici.
Sada me zanima mom psu je prelomljen rep vrlo blago, pa me zanima koliko je to bitno na izlozbama, i da li se nekako moze resiti, rep su mu prikljestila vrata ........haos

Sparow zanima me za kog si ti psa dao 2000 evra i iz koje je kombinacije. Takodje medju onim slikama koje si postavio kao predstavnike sadasnjih i buducih multi i int ch mnogi to nisu i nece biti a pogotovo bez laganja tvoj pas koji je na poslednjoj slici.
Sada me zanima mom psu je prelomljen rep vrlo blago, pa me zanima koliko je to bitno na izlozbama, i da li se nekako moze resiti, rep su mu prikljestila vrata ........haos

Sa slike koju je sparow postavio, nema sanse da mozes dati takav ili drugaciji komentar!
U izlozbenom smislu sa te fotografije se ne vidi apsolutno nista.
Sto se repa tice, 99% sam siguran da se pas slomljenog repa ne moze izlagati...
I mene zanima iz koje je kombinacije to stene od 2000e, licno mislm da nijedno stene ne
vredi toliko, jer ipak je to samo stene, mozda perspektivno, ali ne mora to nista da znaci.

Ja samo sugeriram da zelim duze usi a odluku o tacnoj duzini prepustim vetu, covek ima dosta iskustva i ume dobro da oceni. On to odredi uz konsultacije sa mojim bratom (student vet.) koji je uvek prisutan u sali, mada se sve uglavnom svodi na to da on predlozi a moj brat se slozi:).

Tha_P1MP :arrow: Sto se tice repa, ako je slomljen usled fizicke povrede (i za to postoji dokaz, vet. potvrda), pas se moze ravnopravno izlagati sa ostalima.
U Sr.Karlovcima je pre tri godine BOB i BOG uzeo pas sa velikim oziljcima bez dlake na lopatici i prednjoj nozi (posledice povreda).

niko vise nece da nas pohvali... smrc... :-)

Kao sto rece lepa kujica, samo po mom ukusu velika. Nekako volim kada su manji, a nisam siguran znaci ne drzi me za rec ali ja mislim da je probila granicu za 10 cm, a kod njih se nekako primeti i onih 2-3 cm. E sad ja sam lajik pa nisam bas kompententan da raspravljam o njoj. Ima drzanje AST, ima glavu AST, samo me brine visina.Mesavina APBT nije, jer nije mogla visinu da od njih dobije, a nisam ni siguran za AST, nikad nisam video tolikog AST. Ako "nije" cist AST, mozda mesavina doge argentino i AST, imaju slicne linije a na njega bi mogla da povuce visinu.

KAZEM NE UZIMAJ TOLIKO OZBILJNO OVO SVE STO SAM NAPISAO JER JA SAM LAJIK PO OVOM PITANJU I NISAM SIGURAN, ALI GLEDANO SA SLIKA PRELEPA JE I NEMAM NIKAKVIH PRIGOVORA NA NJU.;):D

Ja samo sugeriram da zelim duze usi a odluku o tacnoj duzini prepustim vetu, covek ima dosta iskustva i ume dobro da oceni. On to odredi uz konsultacije sa mojim bratom (student vet.) koji je uvek prisutan u sali, mada se sve uglavnom svodi na to da on predlozi a moj brat se slozi:).

Tha_P1MP :arrow: Sto se tice repa, ako je slomljen usled fizicke povrede (i za to postoji dokaz, vet. potvrda), pas se moze ravnopravno izlagati sa ostalima.
U Sr.Karlovcima je pre tri godine BOB i BOG uzeo pas sa velikim oziljcima bez dlake na lopatici i prednjoj nozi (posledice povreda).

E jeste u pravu je evocati, znam za primer gde mu je sekutic veterinar ostranio i mogao je na izlozbe sa potvrdom veterinara. Potvrda veterinara ti sluzi da dokazes da pas nije imao urodjenu manu, tipa ono nema jedno jaje...

joj, hvala!

da visinu je bas presla... pozeljno za muzjake je oko 48cm, a za zenke oko 46cm max, koliko ja znam, a ona ima 53! a mislim da je tesko da je mesana sa dogom. mozda pre 50 godina!! mada, kao sto ima ljudi kojima je cela familija niska, pa oni imaju 2m, ima i zivotinja takvih... moj momak je imao jorksirca iz nekog cenjenog legla iz hrvatske, sa nekim bruka papirima. tim se psima zna ceo rodovnik, a ona je bila toliko sitna da su svi mislili da je stene i kad je imala 10godina. desi se. priroda valjda...
mada sada gledam slike d.argent., boga mi lice...

heheh, zamisli kolika bi bila da je redovno trenirana, pa da su joj se misici razvili! bahato bi izgledala! hehe..

Poslednja izmena:

Jel u pitanju mozda bio pas FLASH ROYAL EUSEBIO DA SILVA? Crno beli muzjak?
Nisam bio na toj izlozbi, ali pas i cela prica oko njega su mi poznati, a cini mi se da bi
to mogao biti on.
Pas sa veterinarskom potvrdom moze da se izlaze, ali u ovom slucaju se radi o repu i nije
mi jasno kako veterinar ili bilo ko drugi moze da garantuje da je slomljen rep posledica povrede!
Jer svi oni koji lome repove psima, mogu istu tu pricu da sloze i da prodju na izlozbi.
Po meni kad je takva povreda u pitanju, ne treba dozvoliti izlaganje takvih pasa.
Pozdrav

Da to je taj pas.
Kako to mislis: Oni koji lome repove psima?

Mislis li mozda na genetski slomljene repove?
Itekako se razlikuje rep slomljen fizickom silom i rep slomljen usled genetske mane. Povredjen rep ima smrskan, naprsao ili dislociran prsljen ili vise njih a genetski "slomljen" rep ima uvrnuta dva prsljena (postavljena pod uglom u odnosu na prethodni ) tako da tvore krug, kao kod buldoga. Svaki sudija koji se bar malo trudi da udje u tu problematiku ( a ako hoce kvalitetno da sudi AST morao bi to da prouci jer se to kod njih relativno cesto javlja kao mana zbog buldog nasledja ) mogao bi da vidi razliku.Jedan rengenski snimak resava sve dileme.

Ovo se sve odnosi na rep koji je prisutan ucelini samo povredjen. Odsecen rep je vec druga prica.

joj, hvala!

da visinu je bas presla... pozeljno za muzjake je oko 48cm, a za zenke oko 46cm max, koliko ja znam, a ona ima 53! a mislim da je tesko da je mesana sa dogom. mozda pre 50 godina!! mada, kao sto ima ljudi kojima je cela familija niska, pa oni imaju 2m, ima i zivotinja takvih... moj momak je imao jorksirca iz nekog cenjenog legla iz hrvatske, sa nekim bruka papirima. tim se psima zna ceo rodovnik, a ona je bila toliko sitna da su svi mislili da je stene i kad je imala 10godina. desi se. priroda valjda...
mada sada gledam slike d.argent., boga mi lice...

heheh, zamisli kolika bi bila da je redovno trenirana, pa da su joj se misici razvili! bahato bi izgledala! hehe..

Pa sto vidim sa slike njoj i jesu razvijeni misici, samo joj treba trening i da joj ustimas kilazu i visinu, a i nije tolko debela.

Ako si mislio/la na one nabildovane, niposto, tako su tromi, ruzni... Bolja je ova varijanta vide se misici ali nisu nabildovani. Kao i covek lepo gradjen i bilder.

mislilA... :-)

mislila sam samo na to da joj se grudi jos razviju, i vilice. nista vise. ishranu se trudim da joj korigujem, i boga mi je debela. na ovim slikama jos uvek nije jela, ali stomacina joj je ogromna inace. kad sedne pipa joj stomak zemlju. nema struk nikakav osim dok je gladna. meni je divna, ali vec je matora pa mora malo da smrsa... a za to joj bas i trening treba. a ja imam uzasan strah da je setam, to radi samo brat, ali nema vremena. bas nema kondicije. skoro je bila na selu dva dana, i non stop jurcala, pa je prespavala naredna 3 dana. bukvalno. ustajala je da jede tek drugi dan, i isla je u wc. i to je sve. samo je spavala totalno komirana. moram da se nateram da je izvodim redovno. ali riknem od straha... drugi psi i to... ima ona dvorise, ali vise voli da je sa ljudima u kuci.

bas sam kreten, obozavam da pricam o njoj, pa me sve ovo cini jako radosnom... zato vas i gnjavim sve... hehehe... :) i hvala na komentarima!

Kako da dobijem potvrdu veterinara da je prelomljen, jer to je bilo pre nekih 35 dana par dana nakon shto smo ga uzeli, dok smo ga terali iz kuce .......... tj dok ga je moj cale tero iz kuce, i nismo ga od tada vodili kod veterinara.

Pa odes kod svog veterinara, objasnis mu situaciju, platis (ako ce ti naplatiti), da li se u pisuje u rodovnik ne znam, ali najbolje zovi zavez pa vidi sa njima tacnu proceduru.

Back