American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Takođe pogledaj i teme Dresura i Kako naučiti štene da... i sigurna sam da ćete se ti i tvoja ljubimica lepo slagati. I da, svakako pročitaj standard i na osnovu toga razmisli da li uopšte sa njom da se upuštaš u uzgoj ili ti za to ipak treba kvalitetniji predstavnik rase. (Da se razumemo, ne kažem da nju treba manje da voliš zbog toga što po ovome ili onome ne odgovara u potpunosti standardu rase, samo da je ona pet quality.)

hteo sam da pitam da ki neko moze da mi odgovori sta je to ataxia znam da je bolest i da se nasledjuje ali ako bi neko mogao da da sta ta bolest tacno napada i kakve su posledice te bolesti i dali je moguce primetiti obolelog psa bez testa nadam se da sam napisao tacno naziv bolesti a i ako nisam nadam se da znate o cemu se radi unapred zahvalan.

05032011376.jpg
05032011375.jpg
05032011371.jpg
Moze te li mi reci nesto reci o mojoj kijici stara je 8 meseci a na slikana je sa sedam interesuje me strucno misljenje za njen izled ali da komentar bude objektivan.HVALA.

Prilozi

• 05032011377.jpg
    05032011377.jpg
    33,3 KB · Pregleda: 13
Ataxia je genetski nasledna bolest koj napada centralni nervni sistem. Izgleda ovako. Na snimku je kuja od 5 godina, 2 godine nakon manifestacije prvih simptoma.
Bolest je neizleciva.

Da li je moguce primetiti psa koji je oboleo bes testa?
Da, ali nakon manifstacije prvih simptoma. A sa obziro da se prvi simptomi manifestuju tek nakon druge ili trece godine psa, pa cak i kasnije to bas nije najpouzdaniji nacin. Pogotovo sto su psi pre tog perioda vec uglavnom ostavili potomstvo i prosirili bolest dalje. Tako da je test ipak najpouzdanije resenje.

Imam jedno pitanje.

Iz legla smo ostavili sebi jedno stene. I sada ih imam troje. Tatu, mamu i dete. Tako se i ponasaju, zajedno su stalno, prava mala porodica. Ali sta me izludjuje, i to bas mnogo jer ne razumem bas.

Tata naskace na njega, njemu se to svidja (ima 9 meseci) pa ga cak i zove, cima ga sapom, pa onda malo i on naskoci na tatu. Sto i nije problem u smislu znam da kerovi naskacu jedni na druge radi dominacije. Vec sto mi se vrati u kucu i vidim da poledjima ima ostatke od tate. Sto znaci da je bilo nekog sexualnog zadovoljstva??? Pritom mamu niko ne gleda u tom smislu, niko je ne naskace. Kad vidim to, lizanje genitalija, naskakanje i ono sto ostane posle toga, stvarno mi dodje da ih nasamaram obojicu.
Da li neko moze da mi objasni ponasanje, ili je ipak samo u pitanju dominacija, a ejakulacija usputna reakcija?
Ako nije samo dominacija u pitanju, kako da sankcionisem ponasanje?

Imam jedno pitanje.

Iz legla smo ostavili sebi jedno stene. I sada ih imam troje. Tatu, mamu i dete. Tako se i ponasaju, zajedno su stalno, prava mala porodica. Ali sta me izludjuje, i to bas mnogo jer ne razumem bas.

Tata naskace na njega, njemu se to svidja (ima 9 meseci) pa ga cak i zove, cima ga sapom, pa onda malo i on naskoci na tatu. Sto i nije problem u smislu znam da kerovi naskacu jedni na druge radi dominacije. Vec sto mi se vrati u kucu i vidim da poledjima ima ostatke od tate. Sto znaci da je bilo nekog sexualnog zadovoljstva??? Pritom mamu niko ne gleda u tom smislu, niko je ne naskace. Kad vidim to, lizanje genitalija, naskakanje i ono sto ostane posle toga, stvarno mi dodje da ih nasamaram obojicu.
Da li neko moze da mi objasni ponasanje, ili je ipak samo u pitanju dominacija, a ejakulacija usputna reakcija?
Ako nije samo dominacija u pitanju, kako da sankcionisem ponasanje?

:lol:

Sama si sebi odgovorila :)

...ili je ipak samo u pitanju dominacija, a ejakulacija usputna reakcija?

Oni mor da se dogovore oko polozaja u coporu. Budi samo jako oprezna kad mama udje opet u teranje. Sada je i malisa vec dovoljno velik i moze doci do ozbiljnih sukoba izmedju njih dvojce.

^ ^ ^ ^ ^ ^
HAHAHAHA - super fotka i komentar.
Drustvo hvala za pozdrave, ma mi smo stalno u pokretu samo kada dodje smiraj dana pocrkamo i samo se oklembesimo od umora :super:
Evo danas smo isli na prvo ovosezonsko kupanje,odlepio je od srece.
Nije hteo iz vode a voda ledena u p.... bilo mu je krivo kada je morao na moju komandu napolje ali ... :D:D
morao sam mu obecati da ce doci opet za koji dan pa je kao prihvatio HAHAHA. Pozdrav svima

Njuskica nije dovoljno dobro pigmentisana sto ne znaci da ce tako ostati... Pod hitno daj neki kalcijum ovde noge ne izgledaju ni malo reprezentativno!
I na kraju za utehu do 9 meseci psa ni sudije ne ocenjuju tako da to da li jeste ili nije nemoj ni ovde traziti ima vremena daj sve od sebe i nadaj se najboljem!
Pozdrav

Svakako treba da je odnese do veterinara, imaće tu štošta da se pogleda, počev od kapaka, i gornjih i trećih (ili je "samo" konjuktivitis, ali to crvenilo mi se ne sviđa). Sad, vidim i ja da ima nekih naznaka rahitisa u začetku, pod hitno neka je očisti od glista, to je često inicijalna kapisla za rahitis. Da li joj se gadi hrana? Verujem da će Soltrik sirup, ako nigde u okruženju nema Banmint ili Vitamint paste, da reši dosta toga, inače će biti lepa kuca. A ako se nosić lepo preboji, to će biti samo plus. :)

Back