American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
BOB na Svetskoj izlozbi u Stokholmu 2008 :
Royal Court Winning Colors
143.jpg

Inace Conanov i Centurionov pradeda.:)

Jedna stvar me zanima, neokrivljujem nikoga i nije upuceno nekom odredjenom (da se neki neosecaju prozvanim) ali kazete imao sam psa nekog N.N. godinu dve ili cak manje pa sta se tim psima desilo. Ajde razumem ako je neka visa sila, ali ona prica tipa prvo sam imao zenku godinu dana, pa sam kupio drugog, treceg.., a sta bi sa zenkom...

Kolko je to sve odgovorno, imao sam psa pa godinu dana, pa sam imao psa godinu dana pa cu sad uzedi psa. Na kolko godinu dana? :confused:

BOB na Svetskoj izlozbi u Stokholmu 2008 :
Royal Court Winning Colors
143.jpg

Inace Conanov i Centurionov pradeda.:)

Nadam se da ce Conan povuci nesto na njega, jer i ja imam jednu zenkicu ciji je on
pradeda, a vrlo rado bi isao linijski na njega...

A sto se tice toga cestog "menjanja" pasa, ni meni to nije jasno!
To opravdavam jedino kod odgaivaca, jer je logicno da oni uvek teze boljem a i ako hoces
da budes odgaivac, tj. dobar odgaivac moras mnogo vise da volis samu rasu, nego primerak
koji ti je u dvoristu...

Sparow zanima me za kog si ti psa dao 2000 evra i iz koje je kombinacije. Takodje medju onim slikama koje si postavio kao predstavnike sadasnjih i buducih multi i int ch mnogi to nisu i nece biti a pogotovo bez laganja tvoj pas koji je na poslednjoj slici.

Kao sto sam vec rekao , jako malo ljudi zna o kom je psu rec, samo par mojih prijatelja , ne stidim se da kazem koji je to pas , ali iz nekih privatnih razloga ne zelim jos uvek da ga predstavim siroj javnosti .
Ne znam o kojim slikama je rec , ne mogu da se setim , a mrzi me da prelistavam nazad .
Internet mi nije radio mesec dana , i stvarno nisam u toku .

Ako pricamo o mom prvom psu , ujedno najstarijem , cije sam ja slike predstavio na ovom forumu , ja njega gledam sa kinoloske prespektive , i ne dizem ga u nebo , sasvim realno gledam na njega , on je moja ocekivanja ispunio , i nema potrebe da ga vise vodim na izlozbe , jer mislim da vise od onog sto je postigao i ne moze .

Bilo bi lepo da se predstavis .

Tex kako ti se cini za sada sa 3 meseca?

kole2-1.jpg

kole3-1.jpg

portret-1-1.jpg

Ma malisa je odlican, znas to i sama :D Cini mi se da je kratak i kompaktan, sto meni
posebno odgovara jer ce moja zenkica biti malo duza i elegantna, postavicu i njene slike
uskoro, ali i ona je jos mala, jos nema ni tri meseca!
Ipak ce to liniski ici na Calvina, posto sam na trenutak smetnuo s uma od koga je Rio...
Sto da budem iskren mozda nije ni lose, jer sam dobio od Zunica video snimak od Calvina,
kad je vodio kuju na parenje i pas je impresivan u najmanju ruku...

Evo mu i potencijalna buduca zenska :D

Chanel-1.jpg

Postavicu uskoro neku noviju sliku, ali malom sam prezadovoljan, kad sam video ovaj
front nisam mogao a da je ne uzmem...
Stavicu i slike sa strane, ali za sad jedino sto joj ja zemeram je nesto vislje usadjen rep,
ali ako to bude jedino, ja cu biti prezadovoljan...
A koliko vidim tvoj malisa ima odlicno usadjen rep, pa eto vec imaju perspektivu :D

Kao sto sam vec rekao , jako malo ljudi zna o kom je psu rec, samo par mojih prijatelja , ne stidim se da kazem koji je to pas , ali iz nekih privatnih razloga ne zelim jos uvek da ga predstavim siroj javnosti .
Ne znam o kojim slikama je rec , ne mogu da se setim , a mrzi me da prelistavam nazad .

Ne znam tacno kada i gde, ali kao da sam cuo da se radi o stenetu iz kombinacije
Int.Ch.W.B.Bronx i Coletove kuje! Napominjem da sam to samo nacuo negde, ali predpostavljam da to nije tacno,
jer koliko znam stenci iz te kombinacije, nisu prodavanini ni blizu toj cifri, pa to verovatno nije stene iz te kombinacije,
ali kazem to sam samo nacuo.
Ne moras reci od kojih je pasa, ali mozes postaviti njegovu sliku, da vidimo kako stene napreduje...
Pozzzzz

To je mala od Echa i Nagoje, zar ne? Lepo ujednaceno leglo. A malecka deluje bas cvrsto i ima lepu glavicu (na tatu). Kombinacija njih dvoje bi, koliko vidim na brzinu, bila 3-3 na Calvina i 3-4 na Peppera (tj. 4-5,5 na Long Runa zbog Sundance Kid-a).

Jeste malena je od tih pasa... Leglo je stvarno dosta ujednaceno, ali po mom misljenju dve
zenkice su prednjacile, a posto je Dusan takav kakav jeste, dobar ko leb, a uz to smo i dobri
drugari, ja sam uspeo ovu malecku da dovedem kod sebe i nadam se da ce ispuniti moja ocekivanja...

Koliko sam ja citao na temu linijskog parenja to bi ipak bilo leglo 3-3 na Calvina,
dok bi po nekim teoreticarima to bi moglo i da se gleda kao 4-5,5 na Long Rana kako si rekla...
Iskreno ni sam ne znam sta bi mi vise odgovaralo :o
Ali ja bi licno to tumacio kao 3-3 na Calvina jer ce Long Run tad vec biti dosta daleko...

Ti brojevi su nacin obelezavanja linijskog parenja na nekog psa

3-3 znaci da se isti pas nalazi kod muzjaka kod zenke u trecem kolenu

3-4 znaci da se isti pas nalazi kod muzjaka u trecem kolenu a kod zenke u cetvrtom

4-5,5 znaci da se isti pas nalazi kod muzjaka na trecem kolenu a kod zenke se pojavljuje dva puta, oba u petom kolenu

Ne znam tacno kada i gde, ali kao da sam cuo da se radi o stenetu iz kombinacije
Int.Ch.W.B.Bronx i Coletove kuje! Napominjem da sam to samo nacuo negde, ali predpostavljam da to nije tacno,
jer koliko znam stenci iz te kombinacije, nisu prodavanini ni blizu toj cifri, pa to verovatno nije stene iz te kombinacije,
ali kazem to sam samo nacuo.
Ne moras reci od kojih je pasa, ali mozes postaviti njegovu sliku, da vidimo kako stene napreduje...
Pozzzzz

Nije iz te kombinacije .
Iz te kombinacije ima samo jedno stene , i muzjak je .
Ali kad si vec pomenuo , video sam to stene , i po mom ukusu je extra , mislim da ce imati sjajnu izlozbenu karijeru , cim pocne da se izlaze .
Upareni su : W.B.Bronx i Nubira Elegant of Cole .
Mislim da je to extra kombinacija .
Ali ja koliko znam to stene nije na prodaju ???

Imam problem i treba mi savet. Imam ženku staforda, staru 11 meseci. Problem je u tome što je jako plašljiva. Ako neki ulični džukci krenu na nju, ona se okrene i beži. Jako oprezno i plašljivo prilazi nepoznatim psima i to je već počelo da me nervira.
Šta da radim da postane malo oštrija (ne da bude zver, nego jednostavno da ne da na sebe)?
Da li će joj se temperament promeniti samim sazrevanjem? Šta ja treba da radim?

To nije bas zeljeni karakter za stafa, on ne sme biti plasljiv.
Da li ona samo uzmice od njih ili bas bezi, skuplja usi, podvija rep, cvili? Ako to radi onda ce se verovatno malo opustiti i ohrabriti kad jos malo sazri, ali ce ostati plasljivija nego sto bi smela da bude.
Ono sto mozes da uradis je sledece: nemoj je kaznjavati za pokazani strah, bice jos veci, ali ni maziti je da se smiri jer joj time saljes losu poruku da je OK sto se plasi. Jednostavno kad pocne da panici ignorisi je i nastavite dalje, vremenom ce se malo smiriti jer ce primetiti da se ne plasi njen gazda i da je miran pa ce i ona slediti primer. I bilo bi dobro da neko vreme izbegavate mesta gde znate da ima besnih pasa.

To sto je rekla evocati je sasvim dobar postupak. Mene zanima nesto sa koliko si dobio zenku, odnosno koliko je sa tobom, i vrati se malo unatrag, sta je moglo da izazove njen strah prema drugima. Njeno ponasanje govori o tome kako je ona nesigurna u sebe, a mogu biti razni razlozi toga. Necu da zvucim ko psiholog ali treba naci uzrok njene frustracije, pa graditi ispocetka.

To nije bas zeljeni karakter za stafa, on ne sme biti plasljiv.
Da li ona samo uzmice od njih ili bas bezi, skuplja usi, podvija rep, cvili? Ako to radi onda ce se verovatno malo opustiti i ohrabriti kad jos malo sazri, ali ce ostati plasljivija nego sto bi smela da bude.
Ono sto mozes da uradis je sledece: nemoj je kaznjavati za pokazani strah, bice jos veci, ali ni maziti je da se smiri jer joj time saljes losu poruku da je OK sto se plasi. Jednostavno kad pocne da panici ignorisi je i nastavite dalje, vremenom ce se malo smiriti jer ce primetiti da se ne plasi njen gazda i da je miran pa ce i ona slediti primer. I bilo bi dobro da neko vreme izbegavate mesta gde znate da ima besnih pasa.

Uzmiče, ne beži. Kad zareže na nju, nikada ne uzvraća režanjem. Nikad nije cvilela, ili nešto sl.
Nikad je nisam kažnjavao za pokazani strah, niti umirivao. Nikad nije ni bila baš toliko uplašena da bih morao da je umirujem. Kad je pored mene ne boji se, plaši se kada ja nisam u neposrednoj blizini.

Back