American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@evocati

Sta reci niko nema nikakvih problema sa dzukicama (sto govori opet savrsen pas). Ovaj moj je malo pozivcanio nije bio vec tri dana napolje, ujede me pcela za prst na nozi. Tek mi je danas bolje. Steta jutra su predivna za bajs i istrcavanja, pogotovo oko 6.

Odustao sam od svih varijanti izlozba, neka ga tu mu je ITA. Imao sam pre dve nedelje frku igrali se ITA i ALI, naleteli neki ljudi i poceli da vicu borba pasa (ko nezna da se igraju izgledalo bi pa...). Ali na njihovu dreku ALI oko njih, lego na prednje noge i njegovo VU,VU (poziv za igru) ovi se prepali mladic krene da ga udari brat se umesa krene svadja, ovaj krene da preti okaci cu ti psa na kuku, brat kratak na zivce udari ga... nakraju dosla policija. Dobro nije bilo strasno jer je pandur bio ok, nakraju sve se resi OK.

Vedrije teme, tj. slike!

d3-1.jpg

d1-1.jpg

Za te pare sa papirima i da je zdravo i lepo negovano:confused:
Srecno!
Za jedno dobro podignuto stene = vakcine 20e + pedigre 20e + kvalitetna ishrana 20e + 24 casovna briga oko njega + deo cene parenja, ishrane i nege kuje za vreme trudnoce i dojenja ( Progesteron test, UZ, bakterioloski bris...)
Racunica je jasna.
Bolje ustedi jos malo i kupi nesto kvalitetnije, ne mislim na izlozbeni kvalitet, vec lepo negovano stene pet-kvality-a, to mozes naci za 150-200e.

Ne bi se bas slozila sa time, moji su samnom i u stanu i u kuci.
To su psi koji traze drustvo coveka, oni su srecniji sa vama u kartonskoj kutiji nego sami u prostranom boksu.
Pre je problem u tome sto nisu za svakoga, ne moze svako njih da pravilno vaspita.

gracie-1.jpg

Takodje se ne bi apsolutno slozio sa izjavom da stafordi nisu za stan, iako ja licno nikada
ne bi drzao stafa u stanu, bio sam kod mnogo ljudi koji ih tako drze i nisam primetio da to
predstavlja neki problem. Cinjenica je da jos nikad nisam bio u stanu u kojem zivi staf a da
se to na neki nacin ne vidi, sto je i osnovni razlog sto ih ja ne bi drzao tako...
Ja svoje pse drzim u boxu ili ti u dvoristu a uvece ih zatvaram u box. I isto nisam primetio da
im to predstavlja problem, cak mi deluju i za nijansu srecniji od pasa u stanu. Svog prvog psa
sam iz nekog tripa prvih mesec dana drzao u stanu kao neki karantin, i takve gluposti i bio je
uzasno lenj i dosadan, a kad sam ga prebacio u dvoriste eto malog bandita.
Jeste da vole drustvo ljudi, ali otkad imam vise od jednog psa, mnogo manje traze drustvo ljudi
i zabavljaju se sami, a cini mi se da im je tako i lepse...
Ja ih setam, istrcavam i vodim na plivanje, a igru u dvoristu prepustam njima...

mi zivimo u kuci, i imamo dvoriste, ali mina u njemu boravi jedino kada se sunca ili kad kopa nesto. :)

inace boravi u kuci i spava sa mnom u krevetu. jako je zahvalna za zatvoren prostor. ne smrdi (ja je doduse perem cecse nego sto treba). jako voli da je sa ljudima, i non stop je u krilu necijem (sa sve svojih 35 kg!! :D). uopste nije smorena, non stop bi se igrala. mi se stalno zezamo da je svaki dan sve mladja i mladja i da je i dalje kao stene. sad vec ima 7 godina pa joj tesko padaju ove vrucine, pa malo vise kunja, ali osim toga je sva radosna!
a sto se tice dlaka, ako se cetka jednom dnevno nije problem. ja je nekad cetkam dva puta po malo i ne bude dlaka po kuci uopste. a ako je zapostavim, bude ih gomila na prolece i leto, ali su kratke i lako se ciste.

ja sam za to da pas bude u dvoristu samo ako nije sam, jer tako ni mi ne bismo uzivali da smo na njihovom mestu. ja bih i sada uzela nest maleno da mini pravi drustvo, da ne bude usamljena kada smo mi na poslu... ali nemam uslova nazalost.... :(

Back