American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Joj znam, to mi je rekao i ovaj vet kod kojeg redovno vodim Tedija. On je za to da ako treba bude operisan tek za koju godinu. A inace znam da su to muke kad treba da se oporavlja od operacije. Za sada smo ostavili operaciju kao poslednju nadu u slucaju da ne bude mogao da stoji na nogama, ali bih sto vise da se informisem pre toga.

evocati jel su ove slike bolje? ima nesto vise od 5 meseci, i 23kg. kako se tebi cini? i do koliko kg ast-ovi naguraju?

Prilozi

• Picture 0022.jpg
    Picture 0022.jpg
    63,9 KB · Pregleda: 45
  • Picture 0066.jpg
    Picture 0066.jpg
    64 KB · Pregleda: 41
  • Picture 0100.jpg
    Picture 0100.jpg
    52,6 KB · Pregleda: 37
evocati jel su ove slike bolje? ima nesto vise od 5 meseci, i 23kg. kako se tebi cini? i do koliko kg ast-ovi naguraju?

U principu kod staforda tezina nije bitna, koliko je bitno da pas izgleda skladno!
Mada ja smatram da ne bi trebalo forsirati pse vise od 53-54cm! Sad tezina zavisi
i od gradje a na tu visinu muzjaci postozu i preko 35kg! Imam jednog psa u komsiluku
koji je imao dosta useha na izlozbama a ima 38kg!
Moj pas ima 8 meseci i 30kg! Mozes ga videti na mom avataru, ali to je za njegovu gradju
optimum, a i pored toga se krece kao zmaj!
Tebi licno ne treba da bude glavno koliko ce pas biti tezak jer prekomerna tezina moze
da unisti psa dok je u razvoju, a po ledjima tvog psa se vidi da tezina uzima danak!
Bolje mu smanji ishranu i hrani ga kvalitetno i naravno ne radi nikakav ozbiljan trening
sa njim dok ne napuni bar 12 meseci! Samo ga pusti da trci i igra se dok on ne odluci da
mu je dosta, nemoj ga forsirati!
E sad da li tvoj pas ima rodovnik! Ovo pitam ne zato sto to smatram bitnim, nego cisto da
znam! Jer pas na slikama nije bas tipican staford! Glava mu je prilicno atipicna a i dlaka mi
deluje nekako mnogo duza nego sto sam imao priliku da vidim kod staforda!
A ne znam ni koliko je visok, mada mi se cini da je jako visok za 5 meseci!

E sad da li tvoj pas ima rodovnik! Ovo pitam ne zato sto to smatram bitnim, nego cisto da
znam! Jer pas na slikama nije bas tipican staford! Glava mu je prilicno atipicna a i dlaka mi
deluje nekako mnogo duza nego sto sam imao priliku da vidim kod staforda!

Max m , isto pitanje. Ta glava nije tipicna a ni gradja, suvise vuce na molose. Ako si ga uzeo kao cistog stafa prevarili su te.

Evo slike jednog petomesecnog steneta pa uporedi.
5-2-2.jpg

nema rodovnik, a "navodno" sam ga uzeo kao cistog stafa. zato sam i pitao za misljenje, jel je i meni bila sumljiva gradja. mada kuju sam video, fino izgleda. e sad... i meni se cini da se malo ubucio, zato sam spomenuo tezinu. koliko obroka na dan je njemu dovoljno?

nema rodovnik, a "navodno" sam ga uzeo kao cistog stafa. zato sam i pitao za misljenje, jel je i meni bila sumljiva gradja. mada kuju sam video, fino izgleda. e sad... i meni se cini da se malo ubucio, zato sam spomenuo tezinu. koliko obroka na dan je njemu dovoljno?

Sa obzirom na uzrast dovoljna su mu tri kvalitetna obroka. Sta sada jede?

E sad to sto sto mu je mama staf ne znaci da je i on, ko zna koji je tu lokalni svaler umesao prste:)
Ovo na slici je stene otprilike staro kao tvoj pas od majke staforda i nepoznatog oca, pa uporedi.
2000-1.jpg
1946-1.jpg

hvala na pomoci. i bas mi je zao sto je tako, jel sam zeleo cistog stafa. al to mi je nauk za ubuduce. dajem mu po tri obroka. sada mu dajem crnu dzigericu, i grkljane, to je kao otpad iz klanice. dobija i neko grugo meso.. nisam mu davao granule. i uzeo sam kalcijum, kazu da mu to obavezno dajem. jel imas neki savet u vezi ishrane?

To meso sto mu dajes mesaj sa pirincem (moze nekad i prekrupa i makaroni), sargarepom (i bilo kojim drugim barenim povrcem osim luka i mahunarki) i malo biljnog ulja. Kalcijum treba davati u periodu rasta ako se pas hrani domacom hranom kao i pivski kvasac i A-D3-E kapi.

Mackic:psu je sada operisan jedan kuk a za dalje ce videti atrofirala mu je skroz leva nogica i sada cekaju da vide jeli ce leci na svoje mesto jer je imao anomaliju da mu je leva noga malo kraca od desne.

Rec je o odgaivacnici "Elegant of Cole" iz Smedereva,ja o njima zaista nemam lepo misljenje jer pratim temu o ast-ovima na bk a i od vise ljudi sam cula da su imali lose iskustvo sa njima.

da ne zivi pas mozda negde blizu karadjordjevog parka? Videla sam juce jednog klinca kako seta staforda, pas ima belu glavu i svetlo smedju dlaku, prelep je. Zadnje nogice su mu skroz otisle, decko mi rece da je jedna operisana, a druga treba sad. Joooooj koliko mi je bilo zao!!! A pas je dobrica, odma je poceo da ljubi Dzipsija kad ga je video. Ona noga koja mu je operisana, tj. kuk, izgleda malo bolje od ove druge. Nemate pojma kako uzasno hoda, jadnicak, sigurno ga puno boli...decko mi rece da pas ima, koliko se secam 9 meseci

Ko ?
Carli ?

Ako mislis na njega , jeste to je tipican pas , ima lepu glavu , i krupne kosti .
To je jedino sto mogu da zakljucim sa one fotografije .
Ako ti nije problem ti postavi jos par slika , sa strane i od napred .
Pa cu ti reci malo opsirnije .

I da napises koliko je star .

Ko ?
Carli ?

Ako mislis na njega , jeste to je tipican pas , ima lepu glavu , i krupne kosti .
To je jedino sto mogu da zakljucim sa one fotografije .
Ako ti nije problem ti postavi jos par slika , sa strane i od napred .
Pa cu ti reci malo opsirnije .

I da napises koliko je star .

Da se ispravim , tek sam sad video !
Ako mislis na njega , jeste to je tipican AST , ima lepu glavu , i krupne kosti .

Back