Амбасадор Србије у Словачкој

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
81.112
Амбасадор Србије у Словачкој је Шани Демреку.

http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/...diplomatske-misije/ambasade/35--/35-?lang=lat

Ево биографије господина Демрекуа.

Ambasador Šani Dermaku

Datum rođenja: 21.12.1953.
Mesto rođenja: Kosovska Mitrovica

Diplomirani ekonomista

Oženjen, otac jednog deteta

Od 1.2.1981. zaposlen u Saveznom sekretarijatu za inostrane poslove

Radno iskustvo:

- 2012 - 2013. pomoćnik ministra spoljnih poslova – Sektor za konzularne poslove u MSP Republike Srbije - ambasador;
- 2011 - 2012. – zamenik pomoćnika ministra za konzularne poslove u MSP Republike Srbije - ambasador;
- 2007 - 2011. – koordinator za vizni sistem Šengen u Generalnoj direkciji za konzularne poslove i dijasporu u MSP Republike Srbije - ambasador;
- 2006 - 2007.- direktor Direkcije za partnerstvo i mir u MSP Republike Srbije - ambasador;
- 2006 – Direkcija za NATO u MSP Republike Srbije;
- 2002 - 2006. – ministar savetnik u MSP SRJ;
- 1999 - 2002. – zamenik direktora Direkcije za konzularne poslove u MSP SRJ – ministar savetnik;
- 1996 - 1999. - generalni konzul u Generalnom konzulatu SRJ u Minhenu;
- 1994 - 1996. - konzul savetnik u Generalnom konzulatu SRJ u Minhenu;
- 1993 - 1994. - konzul - žeran u Generalnom konzulatu SRJ u Minhenu;
- 1990 - 1993. - konzul u Generalnom konzulatu SFRJ/SRJ u Minhenu;
- 1988 - 1990. – SSIP SFRJ – Služba za istraživanje i dokumentaciju – prvi sekretar;
- 1984 - 1988. – član državne delegacije (ispred Ambasade SFRJ u Vašingtonu) na godišnjim i polugodišnjim skupštinama Svetske banke, MMF i Interameričke banke za razvoj;
- 1984 - 1988. - Ambasada SFRJ u Vašingtonu - ataše;
- 1982 - 1984. - SSIP SFRJ – Služba za istraživanje i dokumentaciju - ataše;

- 1981 - 1982. - pripravnik u SSIP SFRJ.

http://www.bratislava.mfa.gov.rs/lat/ambassador.php

Питам се да ли је господин Демреку прави избор за амбасадора у Словачкој, с обзиром да Словачка није признала Косово као независну државу а један од разлога је и велика и прилично проблематична дијаспора Косова у Словачкој.

Поставља се политичко питање, да ли је Демреку де факто амбасадор Србије у Словачкој или Амбасадор Косова у Словачкој.

Како то да Демреку није амбасадор у...рецимо Румунији или Бугарској, већ у Словачкој? Мени ово не делује као случајност.

И тако квалификован он представља Републику Косова у Словачкој, уместо да представља Републику Србију.

Aha, a kako to predstavlja RK a ne RS ? Zato sto nije Srbin po nacionalnosti ?
Ja koliko se secam u poslednjih 25g najvise su Srbe izdali i prodali Srbi.
Mozda ti mislis da je Srbija samo drzava srpskog naroda, a to je ta poznata tolerancija koja odvaja Srbe od ostalih.

Mozda ti mislis da je Srbija samo drzava srpskog naroda, a to je ta poznata tolerancija koja odvaja Srbe od ostalih.

Ne,a cekaj svi mi treba da se pravimo ludi i da dopustimo da nas neprijatelji zapisavaju,ej ajde gde to jos ima,nigde osim kod nas,Vidis to je ponizenje,a on sigurno nece raditi u nasem nego u albanskom interesu jer ga zabole za Srbiju,ko to ne shvata prespavao je nesto ocigledno.

Не зато што није Србин по националности већ зато што је Албанац са Косова. При том, није амбасадор у Мађарској или Кини, већ у Словачкој. Словачка је посебно интересантна у овом случају.

Ништа није случајно. Р. Србија чини уступке шипарима а све у духу љубави и толеранције. Да би се стигло у ЕУ мора се много тога учинити на штету своје државе и српског народа.

Mislis, vec ga je Milosevic bio postavio, pa ga ovi nisu skinuli? :whistling:

:roll:

Jel si procitao samo 1 red ili je nesto drugo u pitanju?

Фахри Муслију. Запослен на РТС од 68.

otac-i-sin-790x373.png

- - - - - - - - - -

Izvinite, znaci gradjani Srbije koji nisu Srbi ne mogu da budu ambasadori??

Извини, а да ли би могао да бар цитираш део моје реченице која тако нешто наговештава пре него што ми припишеш један тако дебилан став?

Не зато што није Србин по националности већ зато што је Албанац са Косова. При том, није амбасадор у Мађарској или Кини, већ у Словачкој. Словачка је посебно интересантна у овом случају.

On je rodjen u Srbiji na Kosovu, radi za tu drzavu preko 30g u diplomatiji i ako je Slovacka "biti ili ne biti" opstanku Srbije na KiM, onda nek sve ide u pm.

Mislim stvarno, jel se ti zahebajes ili si ozbiljan ?

"Slovačka neće priznati Kosovo"
|
Ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak je, u intervjuu Tanjugu, rekao da Slovačka neće priznati nezavisnost Kosova pošto to, za Bratislavu, nije političko pitanje već stav celokupnog društva. Lajčak je, takođe, izjavio, i da njegova zemlja smatra da je Srbija učinila dovoljno da zasluži poziv EU da počne pregovore o članstvu i izrazio nadu da će ta odluka biti formalizovana 28. juna, ocenivši da je Vlada Srbije donela dobre odluke i pokazala da je ozbiljna i odgovorna prema budućnosti zemlje i građana.

http://www.b92.net/info/intervju/index.php?yyyy=2013&nav_id=720079

On je rodjen u Srbiji na Kosovu, radi za tu drzavu preko 30g u diplomatiji i ako je Slovacka "biti ili ne biti" opstanku Srbije na KiM, onda nek sve ide u pm.

Сматрам да би господин Демреку био бољи амбасадор у Софији уместо у Братислави.

- - - - - - - - - -

На линку имамо и пословне активности косовских албанаца у Словачкој.

http://www.svet.rs/hronika/glavni-snabdevac-istocne-evrope-kosovsko-albanski-narko-bos-osuden-na-22-godine-robije

Боже Конси...
Па и Рахим Адеми је био преко две деценије у ЈНА, стекао чин генерала, јединог арнаутског генерала у ЈНА и ...остатак знаш, па јел?

Словачка је чланица Европске уније која није признала Републику Косово! Словачка има великих проблема са Албанцима са Косова. Они су у овој држави сместили инфраструктуру својих “трговачих фирми“ за продају прашкастих производа. Успели су да добрим делом корумпирају, великим парама, словачку полицију, правосуђе и политичаре.

Ипак, Косово нема амбасаду у Братислави, нема ко да их посети у затворима, када полиција Словачке, под притиском из Брисела, спроведе рацију. И Александар Вучић је својим пријатељима, породици Османи, понудио да имају своју амбасаду! Шани Дермаку ће, убудуће, посећивати у словачким затворима све Албанце, јер ће се они представљати грађанима Србије. Александар Вучић, син Фахри Муслиуа, изашао је у сусрет косовским Албанцима. А они увек дебело плаћају услуге.

Сматрам да би господин Демреку био бољи амбасадор у Софији уместо у Братислави.

- - - - - - - - - -

На линку имамо и пословне активности косовских албанаца у Словачкој.

http://www.svet.rs/hronika/glavni-s...albanski-narko-bos-osuden-na-22-godine-robije

Pa nije on sam sebe postavio za ambasadora u Slovackoj, iako i dalje mislim da je totalno nebitno gde je ambasador.

Словачка је чланица Европске уније која није признала Републику Косово! Словачка има великих проблема са Албанцима са Косова. Они су у овој држави сместили инфраструктуру својих “трговачих фирми“ за продају прашкастих производа. Успели су да добрим делом корумпирају, великим парама, словачку полицију, правосуђе и политичаре.

Ипак, Косово нема амбасаду у Братислави, нема ко да их посети у затворима, када полиција Словачке, под притиском из Брисела, спроведе рацију. И Александар Вучић је својим пријатељима, породици Османи, понудио да имају своју амбасаду! Шани Дермаку ће, убудуће, посећивати у словачким затворима све Албанце, јер ће се они представљати грађанима Србије. Александар Вучић, син Фахри Муслиуа, изашао је у сусрет косовским Албанцима. А они увек дебело плаћају услуге.
Објашњено.
А евролизогузи ће се ,,као" чудити зар мора амбасадор да буде Србин???
Мора... иначе нисте научили ни очина за ових преко две деценије од распада Југославије.
Жалосно.

Боже Конси...
Па и Рахим Адеми је био преко две деценије у ЈНА, стекао чин генерала, јединог арнаутског генерала у ЈНА и ...остатак знаш, па јел?

Beograd je grad nesposobnjakovica koji nije znao da vodi ni jednu drzavu i zato se svaka raspala.
Da valjaju nebi ljudi od njih bezali, ukljucujuci i domace.

Објашњено.
А евролизогузи ће се ,,као" чудити зар мора амбасадор да буде Србин???
Мора... иначе нисте научили ни очина за ових преко две деценије од распада Југославије.
Жалосно.

Амбасадор не мора да буде Србин.

Амбасадор у Словачкој не сме да буде Албанац са Косова.

- - - - - - - - - -

Pa nije on sam sebe postavio za ambasadora u Slovackoj, iako i dalje mislim da je totalno nebitno gde je ambasador.

Па није се он сам поставио. Поставили су га бескичмењаци.

Beograd je grad nesposobnjakovica koji nije znao da vodi ni jednu drzavu i zato se svaka raspala.
Da valjaju nebi ljudi od njih bezali, ukljucujuci i domace.
Мислиш да су способни арнаути побегли јер је БГ неспособнији од њих?
Бтв сад замисли зашто амбасадор Израела у Египту није Палестинац... или Араб?

Back