Роберт Фицо британском амбасадору Најџелу Бејкеру: Словачка није колонија Велике Британије, не знам шта вам даје право да се мешате у моје активности

Da li će Vučić ikad smeti ovako odgovoriti npr Američkom ili Britanskom Ambasadoru?

• Da, kako da ne...evo samo što nije...

glasova: 1 25,0%
  • Ne, jer to su naši prijatelji...

glasova: 0 0,0%
  • Možda ambasadoru Solomonskih ostrva i Esvatinija...

glasova: 1 25,0%
  • Pitati Jugoslava Čvarka

glasova: 2 50,0%

• Ukupno glasova
    4

Grom_sa_neba!

Buduća legenda
Poruka
27.635
...

Dakle Fico se oporavio od Mi6 atentata i odmah ih šamara:

Роберт Фицо британском амбасадору Најџелу Бејкеру: Словачка није колонија Велике Британије, не знам шта вам даје право да се мешате у моје активности на медијима

https://n1info.rs/svet/fico-porucio...u-da-slovacka-nije-kolonija-velike-britanije/

http://www.nspm.rs/hronika/robert-f...-se-mesate-u-moje-aktivnosti-na-medijima.html

Da li bi nas Predsednik ikad ovako skupio mud..., pardon, hrabrost i odgovorio Americkom ili Britanskom Ambasadoru ?
@Jugoslav Čvarak sta ti mislis?

...

Poslednja izmena od moderatora:
U intervjuu za televiziju Rosija 1 koju EU smatra ruskim propagandnim kanalom, Fico je osudio podršku Zapada Ukrajini koja se bori sa ruskom agresijom i okupacijom 17 odsto svoje teritorije, i ponovio svoj stav da ta podška samo produžava rat. Takođe je ponovio ocenu da evropske države nisu zainteresovane za mirno rešenje rata Rusije protiv Ukrajine.

Bejker je preko društvene mreže Iks izrazio žaljenje zbog toga što je Fico pristao na razgovor s novinarom koji je pod sankcijama EU i SAD, i rekao je da da nije tačna Ficova tvrdnja da Zapad nije zainteresovan za mir.

Britanski ambasador je takođe rekao da je najbrži put do mira da se ruske trupe povuku sa ukrajinske teritorije koju su okupirale.

Fico se sa svojom strankom Smer po četvrti put vratio na vlast prošle godine posle kampanje zasnovane na proruskim i antiameričkim sloganima.

Obustavio je vojnu pomoć Slovačke Ukrajini, suprotstavlja se sankcijama EU Rusiji i želi da blokira pristupanje Ukrajine NATO-u.

Njegov intervju Rosiji 1 kritikovale su i slovačka opozicija i političari u susednoj Češkoj koja je do 1993. godine bila sa Slovačkom u zajedničkoj državi.

Sreo sam se sa gospodinom predsednikom Putinom u nekoliko navrata. Sreo sam se sa njim čak i kada je bio premijer, čak i pre nego što je postao predsednik. Ako treba, spreman sam da razgovaram sa predsednikom Putinom bez oklevanja, to kažem sasvim ozbiljno - naveo je Fico u intervjuu za emisiju 60 minuta na TV Rusija 1, prenosi TASS.

On je rekao da je počastvovan mogućnošću da prisustvuje vojnoj paradi u Moskvi 2025. godine kojom će biti obeležena 80. godišnjica pobede Sovjetskog Saveza u Velikom otadžbinskom ratu.

- Bio bih veoma zadovoljan, bila bi mi čast da dođem u Moskvu na proslavu 80. godišnjice završetka Drugog svetskog rata i, pre svega, pobede nad nacizmom. Osećam to kao svoju ličnu dužnost - naveo je Fico.

Fico je naglasio da je dosledno odavao počast hrabrosti sovjetskih vojnika, posebno tokom proslave Slovačkog nacionalnog ustanka i obeležavanja 80. godišnjice ofanzive Crvene armije na karpatsko-duklanskom bojištu.

Back