Always

Urwald

Domaćin
Moderator
Poruka
3.142
Da li ima fanova Harry Potera na LjiS-u? :D
Ako ima možda se sećate ove scene
Za neupućene Alan Rickman glumi Snape-a koji u razgovoru sa Dambldor-om saznaje da mora da ubije Harry-ja (koji je sin njegove prve i jedine velike ljubavi - ona je poginula pokušavajući da zaštiti sina, a Snape je njeno telo i bebu Harry-ja našao nakon toga), tu se otkriva da je Snape (koji je inače važio za neku vrstu negativca) tokom svih godina štitio Harry-ja sa distance, te dolazi i do ključnog momenta kada Dambldoer pita Snejpa:
Zar (je voliš) posle svog ovog vremena?
Na šta Snape odgovara:
Always (oduvek/uvek/zauvek)

Da li ste nekada nekoga ovoliko/ovako voleli/volite?
Da li u srcu (možete da) nosite nekoga koga ste poznavli, a sa kim nikada niste bili?

Teško pitanje...mislim da nisam nikog baš toliko volela da mogu da kažem "zauvek"..
A da nosim u srcu neke lepe uspomene koje ponekad zabole a ponekad izmame osmeh , nosim..
Ko zna možda je za tako nešto potreban neki specifičan splet okolnosti?
Tipa da se baš mladi upoznaju i da tu krene nešto da se razvija.
A i pitanje je kako suditi o tome, ako ne prođe neko poduže vreme :)

Da li ima fanova Harry Potera na LjiS-u? :D
Ako ima možda se sećate ove scene
Za neupućene Alan Rickman glumi Snape-a koji u razgovoru sa Dambldor-om saznaje da mora da ubije Harry-ja (koji je sin njegove prve i jedine velike ljubavi - ona je poginula pokušavajući da zaštiti sina, a Snape je njeno telo i bebu Harry-ja našao nakon toga), tu se otkriva da je Snape (koji je inače važio za neku vrstu negativca) tokom svih godina štitio Harry-ja sa distance, te dolazi i do ključnog momenta kada Dambldoer pita Snejpa:
Zar (je voliš) posle svog ovog vremena?
Na šta Snape odgovara:
Always (oduvek/uvek/zauvek)

Da li u srcu (možete da) nosite nekoga koga ste poznavli, a sa kim nikada niste bili?
olvejs

to me podseca na uloske

Da, svaku tu ljubav koja ostavlja trag možeš da osetiš u pravom svetlu tek kad prodje...sa distance...

samo ti klepeci prstima

to zauvek donosi do stanja koje je najveće sranje u zivotu
stanje - sranje
ono se zove :

CEZNJA

nie romantična, nije plemenita , to je ebena muka čekanja nečega što se vratiti nece

zato mani o “nošenju u srcu zauvek”, jer to nije uteha nego doživotni podsetnik na ono što nemaš!

čežnja jede, raste i vraća te nazad u bol, umesto napred u život

nekada ne das da tuga nestane jer kad tuga nestane i on (ili ona) ce nestati u tebi.

e to stanje je sranje opasno

i zato gde smo ono stali ?

olvejs ?

pa ulosci nego sta!

samo ti klepeci prstima

to zauvek donosi do stanja koje je najveće sranje u zivotu
stanje - sranje
ono se zove :

CEZNJA

nie romantična, nije plemenita , to je ebena muka čekanja nečega što se vratiti nece

zato mani o “nošenju u srcu zauvek”, jer to nije uteha nego doživotni podsetnik na ono što nemaš!

čežnja jede, raste i vraća te nazad u bol, umesto napred u život

nekada ne das da tuga nestane jer kad tuga nestane i on (ili ona) ce nestati u tebi.

e to stanje je sranje opasno

i zato gde smo ono stali ?

olvejs ?

pa ulosci nego sta!
Не лупај глупости! Не глупетај ( превод на твој језик)
Није љубав чежња, ни туга, просто љубав.
Ебли те улошци!

Радозналост је убила мачку, зашто не би и капетана...:smor:
па истумбана је тема
инсерт говори о неком ко је одувјек и занавјек волио неког ко је умро, што код тебе Богу хвала није случај

аутор теме потом пита :

дакле не мора да се ради о томе да је та љубав преминула...

ово такође то не наглашава...

тако да осим тих случајева када смрт растави двоје људи, о оним стањима која су ''занавјек'' нека је бог у помоћи

чежња је ебено стање

онда си сама.
и то је твој одабир.

и то је у реду

али многи то кажу како носе нешто заувјек у срцу, а видиш да су имали псоле тога других којима су говорили ''волим те''

тако да све зависи како ко сматра то ''занавјек у срцу''

ја то сматрам тако да остало код мене у том случају нема прилаза или шансе за успјех.

а то стање је ебена чежња.

некад је не можемо избећи.
понекада и не желимо да вријеме излечи све јер ће он (она) нестати

чежња је опасна ствар. далеко била од свакога

Снејп је био другар са Малцибером и Ејворијем, није волео блатокрвне па ме чуди толика наклоност за Евансову.

@kapetanmark моје срце је велико :D
То што неко није уз мене, не значи да га не волим. Права љубав никада не престаје.
Пример из увода је једна нереализована сексуално али ипак љубав. Нема везе са наредним везама, љубавима..

Komplikovama tema.

Mogao bi da odgovori samo neko ko je nekoga voleo, a nikad nije bio sa tom osobom i onda je ta osoba umrla.

Istinski sam voleo samo nekoga sa kim sam i bio, ne verujem da tako duboka ljubav kod mene može da se razvije samo posmatrajući nekoga ili družeći se sa tom osobom, mora da se razvije u potpunosti kroz partnerski odnos.

Da li postoji osoba koju i dalje bezgranično volim iako nisam sa njom više? Postoji. Samo ne na partnerski način.

@kapetanmark моје срце је велико :D
То што неко није уз мене, не значи да га не волим. Права љубав никада не престаје.
али онда нема нових ''љубави''

срце велико ?

није то велико срце - но мука

замисли заволиш некога, он тебе заволи , каже ти да те воли.

видиш то је то.
али ти каже да љубав према ''њој'' никада неће престати јер је знаш била права љубав...

али ти не бринеш он има ВЕЛИКО СРЦЕ. у ком има места и за тебе

волеће тебе али волеће и њу док је жив

са тобом ће живјети а за њом чезнути, можда ће некад док стобом води љубав мислити о њој

није то велико срце то је прије велики курко реко бих...

капетан не брка бабе и жабе

и одлично зна шта говори

једино није склон ''патетикама'' типа велико срце и то

Da, svaku tu ljubav koja ostavlja trag možeš da osetiš u pravom svetlu tek kad prodje...sa distance...
у пуно наврата се потом покаже да је у највише случајева у питању била ПРЕВЕЛИКА СТРАСТ

па се штошта у тој вези превише идеалѕиовало бркајући велику страст и љубав

а ко схвати кад нешто изгуби је - будала

било сурово или не

паметан не допусти да изгуби чува то.

ovo drugo mogu, koliko sam u stanju kao mehaničko biće, možda mi i ne volimo jer smo na nivou 1, 2, 3
a prvo ne znam, to bi trebalo pogledati unazad

Back