Jel još nekog oderalo na carini za tudcu?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Treba ponavljati EMNG ali ne na svakih mesec dana, nego baš ovako kako si napisao, jednom godišnje ili s pogoršanjem simptoma.@Tina, OBAVEZNO napravi još jedan emg. potpuno si u pravu. nije standardan pregled, iako mislim (dapače, uvjeren sam) da nije als. i u pravu si komentirajući tko je radio što, neuro vs fizijatar. nelogično pišem, no iz vlastitog iskustva pišem: od 2015. istražujem što mi je - ct, 2x eeg, lom falangi, padovi, 2 mišljenja neuro i sl. su naveli mog neuro da posumnja na nešto gadno i poslao me na emNg i nalaz je potpuno uredan bio u 6/2016. nastavljam sa istraživanjima cijelog tijela, MRI mozga, kičme i sl. da bi u 9/2017. bio jako loš. dakle... koliko ti je godina? jako bitno.
Moj suprug takođe konzumira B komplex i kada smo bili kod neurologa na kontroli rekli su nam pauza poslije 3 mjeseca. I mene zanima zašto. Ne pitah ljekara.Još i pitanje za B12, ja ga uzimam u spreju svako jutro već 6 mjeseci. Nitko mi nije spominja pauzu
Kompleks Vitamina B goje,kada se piju duze,a to nije dobro ni za jednu osobu.Zato je potrebno imati prekid.Moj suprug takođe konzumira B komplex i kada smo bili kod neurologa na kontroli rekli su nam pauza poslije 3 mjeseca. I mene zanima zašto. Ne pitah ljekara.
Obzirom da se ta lampa prodaje na svakom cosku pa i kod diskontera ne verujem da bilo kome pomazeDobar dan želim, nadaž se da vas zatičem u dobrom raspoloženju. Ima li neko iskustvo sa himalajskom lampom koja olakšava disanje?
Hvala!Obzirom da se ta lampa prodaje na svakom cosku pa i kod diskontera ne verujem da bilo kome pomaze
za bolje disanje. To je neki kristal od soli, postoji i himalaja so kao zacin za jela, ne bih ja u to polagala bilo kakve nade.
Koliko sam ja razumela ( ove naseAls-ovci ne treba da budu ni previse gojazni.
Gojaznost prva na spisku,losih stvari za bolesne od Als-a.Koliko sam ja razumela ( ove nase) oni neprestano slabe, ne moguda se ugoje.
Koliko je meni poznato, Rilutek uopće ne djeluje na usporavanje propadanja skeletnih mišića, već isključivo na usporavanje problema sa gutanjem i disanjem. Iz razloga što šteti jetri većina bolesnika kod kojih je ALS krenuo od ruku i nogu, uopće ga ne uzima. Ja ga pijem, al moj Als je sa bulbarnim početkom, jetra je zasad u normalnim vrijednostima. Šta se Edaravona tiče, ne znam gotovo ništa, osim da je prije par godina odobren od FDA, mislim da kod nas još uvijek nije na listi. Tudcu sam zadnjih mjeseci nabavljala u kapsulama, 2 puta po 1gram dnevno (kapsula250 mg), mjesečno košta oko 170eura. Zadnja nabava je bila u prahu, 150 g je 150 dolara, pokriva oko 2i po mjeseca i po tome je znatno jeftinije, al carina i Pdv skoro 100eura jer je iz kine. Kad se sve zbroji i podijeli, svejedno prah ispadne jeftiniji. Tek sam ga dobila,planiram uzorak dat na analizu u laboratorij.Moj suprig ima ALS.Čitam iskustva drugih i trudimo se da sve primenjujemo.Sve teže hoda,manje jede i oslabio je.Imao je problem sa levom rukom i nogom a sada mu se koči i desna ruka.Da li neko praktikuje masaže.Pije RILUTEK a prima i KSAVRON/EDARAVON/ ali nismo sigurni da li to pomaže možda usporava propadanje mišića.Vidim da je dilema za B vitamin.suprug uzima svaki drugi dan B12.B vitamin koliko znam se akumulira a ne izbacuje visak recimo kao C.Da li treba praviti pauze sa proteinima koristio je PEPTEN.Koje proteinske šejkove koristite?Gde mogu za supruga da kupim tudcu i kako se ona konzumira?
Gojaznost prva na spisku,losih stvari za bolesne od Als-a.
https://www.rtv.rs/sr_lat/zivot/por...sak-depresija-pusenje-i-alchajmer_631758.html
Koliko je meni poznato, Rilutek uopće ne djeluje na usporavanje propadanja skeletnih mišića, već isključivo na usporavanje problema sa gutanjem i disanjem. Iz razloga što šteti jetri većina bolesnika kod kojih je ALS krenuo od ruku i nogu, uopće ga ne uzima. Ja ga pijem, al moj Als je sa bulbarnim početkom, jetra je zasad u normalnim vrijednostima. Šta se Edaravona tiče, ne znam gotovo ništa, osim da je prije par godina odobren od FDA, mislim da kod nas još uvijek nije na listi. Tudcu sam zadnjih mjeseci nabavljala u kapsulama, 2 puta po 1gram dnevno (kapsula250 mg), mjesečno košta oko 170eura. Zadnja nabava je bila u prahu, 150 g je 150 dolara, pokriva oko 2i po mjeseca i po tome je znatno jeftinije, al carina i Pdv skoro 100eura jer je iz kine. Kad se sve zbroji i podijeli, svejedno prah ispadne jeftiniji. Tek sam ga dobila,planiram uzorak dat na analizu u laboratorij.
Rayela, kad malo bolje razmislim, natrij fenilbutirat(PB), jedna od komponenti AMX0035, je u kliničkom istraživanju, drugoj fazi, i za Alzheimerovu bolest. I to je jedina veza meni poznata, al po svemu sudeći, njemu je ALS kratica za Alzheimera.Trebalo je da barem na osnovu zadnja tri posta ipak pomislis da si na pogresnoj temi.
Kako vi nabavljate Edaravon?Moj suprig ima ALS.Čitam iskustva drugih i trudimo se da sve primenjujemo.Sve teže hoda,manje jede i oslabio je.Imao je problem sa levom rukom i nogom a sada mu se koči i desna ruka.Da li neko praktikuje masaže.Pije RILUTEK a prima i KSAVRON/EDARAVON/ ali nismo sigurni da li to pomaže možda usporava propadanje mišića.Vidim da je dilema za B vitamin.suprug uzima svaki drugi dan B12.B vitamin koliko znam se akumulira a ne izbacuje visak recimo kao C.Da li treba praviti pauze sa proteinima koristio je PEPTEN.Koje proteinske šejkove koristite?Gde mogu za supruga da kupim tudcu i kako se ona konzumira?
Rayela, kad malo bolje razmislim, natrij fenilbutirat(PB), jedna od komponenti AMX0035, je u kliničkom istraživanju, drugoj fazi, i za Alzheimerovu bolest. I to je jedina veza meni poznata, al po svemu sudeći, njemu je ALS kratica za Alzheimera.
Kako vi nabavljate Edaravon?