ALS - oštećenje motornog neurona

Koristio sam kokosovo ulje skoro godinu dana, nemogu da izdvojim iz tog periofa neko vidlljivo poboljsanje

Pre 10-tak dana poceo sam da koristim ulje od konoplje, moje disanje se znacajno poboljsalo!

ja sam takodje koristio od letos kokosovo ulje tako sto sam masirao i stavljao u hranu o pice ocu ali nisam primetio promene, u teoriji zvuci lepo al u praksi ocigledno trebaju vece kolicine.
bio sam kod travara u Podgorici i dotakli smo se ulja od konoplje i rekao mi je da za tu cenu je nemoguce dobiti toliko ulja jer je konoplja suva, znaci da dodaju jos nesta, u svakom slucaju javite ako bude znacajnijeg napredka, tome se svi nadamo.

bio sam kod travara u Podgorici i dotakli smo se ulja od konoplje i rekao mi je da za tu cenu je nemoguce dobiti toliko ulja jer je konoplja suva, znaci da dodaju jos nesta, u svakom slucaju javite ako bude znacajnijeg napredka, tome se svi nadamo.

Cena konopljinog ulja u poredjenju sa kokosovim uljem nije jeftino !!!! Konopljino ulje 100% cistoce legalno nemozete kupiti,ali mozete kupiti hladno cedjeno ulje a to znaci da je u nekom procentu mesan sa rafinsani konopljinim uljem. Najbolje ulje koje mozette,kod nas, legalno kupiti,po mom misljenju, je :

Konopljino ulje proizvodjaca HEMP OIL CANADA je jedino konopljino ulje na svetu sa sertifikatom FOOD SAFETY SYSTEM CERTIFICATION 22000, što znaci, da je hrana proizvedena na najvišem mogučem nivou.

http://www.konopljino-ulje.rs/

za 10 mll ulja, neophodno je 100 gr kanabisa i ostalih sastojaka. Cula sam za zenu koja je svojoj mami spremala, majka je bolovala od raka na plucima. Ptrebno je ako sam dobro zapamtila 3 puta ponoviti terapiju. jedna terapija je 10 ml. Cena te bocice se krece od 500 do 1000 eura. Mogu da saznam tacno ako nekoga zanima. Ono sto je bitno da je ona uz pomoc toga i ostalih suplemenata koje je koristila uspela da izleci kancer!!! i doktori su naravno rekli da je to cudo.

Samo ne znam kako to moze da pomogne ALSu?
Da li postoji neki podatak da to moze da pomogne bilo kako?

primetio sam kod mog oca: 1) nakon budjenja par minuta je nevidjeno slogiran kao pogled u buducnost da li to imaju i drugi?
2) jako puno se znoji
3) stolica je konstantno tvrda i kad je ima to su nevidjeni napori sav mokar bude.
ako to jos neko ima kako se to resava a da nisu kompoti od suvih sljiva, vezbe, razni sirupi i cajevi sve smo probali. dok nismo presli na todoxin terapiju zesci su bili problemi sa stolicom po par dana nije imao svasta sam mu gore navedeno davao, sad vec na ima svakih 2-3 dana bez ikakvih dodataka ali su napori veliki.
Hipo, da li ste i kako rešili problem sa stolicom i znojenjem?

Hipo, da li ste i kako rešili problem sa stolicom i znojenjem?

sto se tice stolice zadnjih mesec dana je bila redovna ali opet se morao napinjati jednostavno tvrda i u komadu ( da izvinete) ali zadnjih nedelju dana opet nije imao, da li ce opet da ima problema ne znam.znojenje je prestalo mada sad imam problem da mu je cebe jako tesko i ne moze da se pokriva, na sve se to nadovezalo da mu je govor otisao skoro ga nista ne razumem, pa onda spazam u nogama uglavnom u levoj nozi tako jak da nekad nemogu iz sve snage nogu u kolenu da savijem pa mu se jos nocu javljalju napadi panike, pa problemi sa gutanjem tecnosti ponekad hrana jos ide dobro. pojavio se i problem sa mokrenjem gde bukvalno mokri na 20 min nekad zna i vise puta u 10 min. e sad to u vezi mokrenjem neznam da li su odgovorni cajevi koje popije dnevno oko 1.5l . sve u svemu stanje se mnogo pokvarilo i uglavnom u talasima napada koliko sam primetio.

Danas smo konačno stigli do dr Stević, tata treba da ide u bolnicu. Šta da očekujemo?
zavisi zbog cega idete u bolnicu?
iz iskustva kad god sam oca vodio ili u banju ili kod nas u rehabilitacioni centar on je dolazio jos gori. jednostavno niko mu nemoze vise paznje dati nego kuci tu je i faktor progresija kao i to da dr. ne znaju sta da rade sa als pacijentima ne postoji nikakav program (u to sam ubedjen).

I ja sam sličnog mišljenja što se tiče bolnica i banja. Mislim da će ga doktorka zadržati u bolnici zbog raznih ispitivanja, najviše pluća. Ne znam, bilo mi glupo da zapitkujem a mislila sam da postoji neka standardna procedura na prijemu pa da Vi znate. Kod kuće, do odlaska u banju će primati infuzije i inekcije o kojima sam nešto čula na forumu. Brine me taj boravak u bolnici pošto on ne može sam da se okupa i sl.a o ishrani da ne govorim... nadam se da neće dugo ostati. Šta mislite? Svako dobro i laku noć...

Pozdrav svima!Pratim ovaj forum od jula 2013 kada je mom muzu postavljena dijagnoza bolest motornog neurona -stiffman sindrom.Pocelo je tako sto je u toku zime 2012-2013 dva puta imao kao neku groznicu sa bolovima u kostima ,zatim je sve teze hodao,da bi 17.07.2013 zavrsio na neurologiji u NS.Od tada mu se stanje stalno pogorsava.Prvo je hodao tesko bez pomagala,zatim sa stapom, pa sa dve stake ,a sada ne moze sam da ustaje iz kreveta.Od lekova mu je prepisan samo sirdalud.Do sada su mu radjene dve plazmafereze.Posle prve nije vise imao grceve u nogama , a posle druge nije primetio neko poboljsanje.U oktobru ove godine smo privatno bili u Bg kod profesora doktora S.Apostolskog koji je posle polusatnog pregleda postavio dijagnozu ALS, sa preporukom da pocne da prima rilutek,coenzim q10 100mg, milgama 100mg.Njegova doktorka iz NS nas je uputila kod DR.Stevic uBG.Ona zeli da cuje jos necije misljenje posto se rilutek daje samo u slucaju ALS.

Prosle godine je dosta oslabio ,mucili su ga neprekidni i bolni grcevi u nogama .Od kad nema grceve ,posle plazmafereze on se cak dosta ugojio,tacnije nikad nije imao vise kila!!!Nema problema sa gutanjem ,sve jede , a slabo se krece (inace je bio postar), tako da se u stvari sve lepi.Pokusava da malo drzi dijetu, ali sad ne znam da li je to dobro posto sam procitala da gojaznije osobe bolje podnose bolest .Nema problema sa govorom,mada sam primetila da ponekad suska kad prica.Fascikulacije ima na rukama i nogama,primetila sam da su nestali misici izmedju palca i kaziprsta na sakama.To pokusava da vrati tako sto vezba stiskanjem sake u pesnicu i stiskanjem loptice.Inace on je 1963-e godiste.Dodatne probleme stvara diskus hernija koja ga muci od letos.

evo za one koji kao i ja nisu znali da je vitamin D3 delotvorniji nego rilutek, pa da se pocne uzimati.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24428861
neki britanci tvrde da su usporili progresiju sa: Lithium orotate 10mg x 2 + D3 (10,000) x 1.
neurolog mi je rekao da bi otac mogao i ove godine u banju ali ja nesto nisam odusevljen time. mislim da bi to bila za njega robija jer je ne pokretan, ne govori... da li neko ima iskustva sa banjom, bolnicom vezano za takvo stanje.

Ja se jako dugoooooooo nisam javljao.Imao sam upalu pluca.Stanje mi se popravilo i sada sam "dobro".Premešten sam u drugi deo kuće gde imamo tuš kabinu,gelendere i tamo provodim skoro pa ceo dan.Ne mogu vise hodati,mogu biti u kolicima,radio sam neke vezbe za abdominalne misice,to mi je mogu reci pomoglo.Koristio sam nesto za izbacivanje sekreta,alkapela...Moraju mi roditelji polako seckati hranu,ali valja je to normalno.Dokle god se mogu sam okupati i jesti,srećan sam.Pozdrav

Postovani cika Nikola,ja sam iz sombora mom ocu je dijagnostikovan als pre mesec dana ,od pre 3 nedelje pije rilutek ,za dva dana idem kod dr .stevic za bg nosim neke papire da napise. Posto vidim da ste Vi bas upuceni u sve oko als molim vas da me kontaktirate u mailu, ja o tome neznam bas nista sem sto sam na forumu procitala ,volela bi da me posavetujete jer gde god se okrenem pitam niko nista posebno ne govori svi kazu nema leka . Nadam se da ste Vi dobro,veliki ste borac svaka vam cast . Svako dobro i hvala Vam unapred

Back