Pozdrav
Ja sam poslala pre ove poruke još dve,ali je samo ova objavljena.Naime moj suprug je bolestan od bolesti motornog neurona koja mu je utvrđena februara 2012.Pio je Rilutek,išao na redovne kontrole kod pulmologa da bi mu pre godinu dana bilo toliko loše da smo završili u bolnici gde su mu pored dobrih rezultata spirometriji utvrdili da su mu pluća u tako lošem stanju da su ga intubirali,posle ugradili traheostomu,a u bolnici je proveo dva meseca čekajući slobodan NIV aparata.U januaru su mu ugradili i PEG.Sada će biti skoro godinu dana da je na NIV-u preko traheostome,aspiraciju mu ja radim,bez aparata nemože ni malo.Oba stopala su mu pala tako da ne može da hoda samo može da se prebaci u kolica.Izgubio je oko 40 kg,hrani se malo preko PEG-a,ali uglavnom preko usta sitno seckanu i blendanu hranu.I dalje mu ovo malo mišića koje je preostalo stalno treperi.Ruke mu se grče,ali još uvek može nekako da drži olovku i da tako komuniciramo pošto nemože da priča.Bilo bi mi drago ako je neko bio u sličnoj situaciji da se javi da bi razmenili iskustva,pošto njegova doktorica kaže da niko nije toliko izdžao kao on.