ALS - oštećenje motornog neurona

tretman košta (upravo mi javili iz btt) 37000-57000 usd. 7000 od doma, a ostatak tamo u ct. traje 3-7 dana.
eto...

Mene više interesuje jel' ovo ubleha, pošto nisam ništa detaljno našao o ovom postupku na internetu. A čim ni ti nisi prije čuo o ovome, vrlo lako bi moglo biti bacanje para.

Valjda će se pojaviti negdje nečija iskustva. Ako ovo stvarno djeluje, cijena nije prevelika. Dalo bi se skupiti toliko para.

Mene više interesuje jel' ovo ubleha, pošto nisam ništa detaljno našao o ovom postupku na internetu. A čim ni ti nisi prije čuo o ovome, vrlo lako bi moglo biti bacanje para.

Valjda će se pojaviti negdje nečija iskustva. Ako ovo stvarno djeluje, cijena nije prevelika. Dalo bi se skupiti toliko para.
imam mail od njih sa cijenom. to je dosta staro već. mozda na nekom pali, na nekom ne. ovo nitko nije spominjao pa si baš nešto mislim da je mamipara neka.

@A_1933
Izgleda da niko na ovom forumu ne moze da ti da odgovore,ako sam dobro ispratio da je problem otesanog disanja slajm i nemogucnost iskasljavanja msm da je negde napisano da flasteri skupoderm pomazu(ne pise se ovako) potrazi.odakle ste? Doktor vam mora pomoci koliko moze oko nabavke NIV aparata nema ne znan,hvataj ga za gusu nema druge!!!

ovaj link u 2. ne radi. ljudima se, u narodu se kaže, štuca kada te spominju. ova osoba iz određenog razloga ne može štucati.
evo link
http://www.legacy.com/obituaries/ne...iate=timesunion&PersonID=195238572&FHID=12954

ženi u 5. mjesecu prošle godine dijagnosticiran als, ode na tretman za 7 mjeseci i nakon tretmana 1 mjesec - umre. prije toga iskeširala min. 37000 usd. ipak, ne mora ništa značiti; možda je (o/pri)zdravila i pala, nezgoda se dogodila... neugodno mi tražiti po netu, a kamoli pitati.

Poslednja izmena:
da, tudca je za jetru, no iz neznanih razloga usporava i onemogućuje apoptozu motornog neurona. tudca je suplement i ne ide na recept. malo više: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5319238/
tudca je u čovjeku u tragovima, a ima ju najviše medo. pronašli su to kad su proučavali zašto mede ne gube mišiće tijekom zimskog sna.
da, 2x1gram je, ali u kombinaciji sa lijekom koji JEST skup. uvijek se nešto smisli da se očerupaju pALS. rilutek je priznat kao "lijek" protiv als, no on postoji tek toliko da doktori daju nešto. 1995 je koštao cca 5000 usd/mjesec, sad je oko 400 eur/mj, a u hr će se od uskoro moći dobiti i uz standardni recept u svakoj apoteci, a nabavna cijena će biti ispod 130 eur.

da, tudca je za jetru, no iz neznanih razloga usporava i onemogućuje apoptozu motornog neurona. tudca je suplement i ne ide na recept. malo više: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5319238/
tudca je u čovjeku u tragovima, a ima ju najviše medo. pronašli su to kad su proučavali zašto mede ne gube mišiće tijekom zimskog sna.
da, 2x1gram je, ali u kombinaciji sa lijekom koji JEST skup. uvijek se nešto smisli da se očerupaju pALS. rilutek je priznat kao "lijek" protiv als, no on postoji tek toliko da doktori daju nešto. 1995 je koštao cca 5000 usd/mjesec, sad je oko 400 eur/mj, a u hr će se od uskoro moći dobiti i uz standardni recept u svakoj apoteci, a nabavna cijena će biti ispod 130 eur.
Pozdrav,

Može li mi neko objasniti sta je "TUDCA".

Hvala,
Ž

@Pikl tudca je bijeli prah, kao šećer, inače je to tauroursodeoksikolična kiselina, već 3 (TRI!) godine je uvrštena kao lijek za ALS na nivou eu. zašto nitko ne zna za to, pojma nemam. to je prirodna tvar, no dobivena je kemijskim putem.
https://ec.europa.eu/health/documents/community-register/2017/20170227137038/dec_137038_hr.pdf
za one koje als nije srušila na koljena, dobra stvar. npr. za tebe.
+: nema nuspojava, nije skup (200g oko 200 usd, dakle 2 usd/dan uz 2 x 1 g i to ako je u prahu. šarene kutije sa kapsulama su bitno skuplje)
-: mora se stalno koristiti, a rezultati tek nakon više mjeseci.

čitao sam znanstvene članke, više njih. naprosto nevjerojatno: jedni vele super, drugi 0, ali im je svima zajedničko: nužna daljnja ispitivanja.
@BrunaB rilutek ti je jedna velika 0. skup i neefikasan. efikasno jedino uništava jetru.
tudca je dodatni suplement za jetru, ali u bitno manjim količinama (kao i sikavica) i to svojstvo se sasvim slučajno uhvatilo, kao i za ibudilast.
tudca se u kombinaciji sa drugim lijekom (soda fenilbutirate) miješa u omjeru 1:3 i trenutno je u 3. fazi FDA, a projekt se zove centurion, a novi "lijek" je amx0035. firma je amylyx. eh, ovoga već ima na netu pa da ne pišem...

Poslednja izmena:
zaboravih jednu bitnu stvar: ukoliko se produlji život pals, porast će i broj pALS, a time je i veća vjerojatnost i iznalaženja nečeg stvarno efikasnog.
potvrda/odobrenje amx0035 od fda (bog i batina) se očekuje na jesen. do tada čista tudca.
drž'mo gaće!
@BrunaB ja poklanjam, NE PRODAJEM!

ako znate nekoga tko misli da mu pomaže, ne može doći do toga ili mora kupiti, moja ponuda je spas.

Back