U bolnici karlovac nakon pretraga sada su mišići oslabili teško govorim krećem se nekako pomoću štake i ortoze užasGdje vam je data dijagnoza
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U bolnici karlovac nakon pretraga sada su mišići oslabili teško govorim krećem se nekako pomoću štake i ortoze užasGdje vam je data dijagnoza
Koja je vama dijagnoza na kraju bilameni se čini da nas je isti golub u Zagrebu posrao...Nalazim se u vašim početnim simptomima...trzanje kapka i palca prvo lijeva strana pa onda generalizirano cijelo tijelo, fascikulacije i trzanje ekstremiteta...ponekad jako, cijela noga ili ruka...čak i trup...egzorcizam na djelu (sad bi mi i to bilo prihvatljivo)...umor...lijeva šaka nekako u metakrapalnom dijelu meni rigidnija, ukočenija.. nema one fluidnosti pokreta...teško verbalizirat osjećaj...sada osjećam zamor šake i ručnog zgloba...iako sve pokrete mogu izvest...nestabilnost u skočnom zglobu iako sve mogu izvest (stojim na toj nozi na prstima)...mene je zbunilo šta simptomi osciliraju čak i tokom dana...nekako se izmjenjuju...postoje trenuci kada mi je lijeva ruka bolje nego jučer...i sad mi povremeno titra oko...fascikulacije i trzanje su se smirili...prisutni su ali drugačije su, nepravilnije, kraće ...više lokalizirane na stopalima, šakama, licu i potkoljenicama...čini mi se da su mišići l šake atofirali kao i potkoljenica s prednje strane..jedno vrijeme (par dana) me ljuljalo bez vrtoglavice , u hodanju i stajanju, nekakava nestabilnost i vidljivo ljuljanje tijela...sad je prošlo...preuzelo je stanje s tim nestašnim jezikom i zasad osjećajem da je rigidniji i nešto sporiji...nije mi jasno...als je, čini se, tek može dg kada čovjek vidno ima ozbiljne motoričke ispade? nema dokaza za als ranije? nekim testovima?
u ponedjeljak idem drugi put kod neurologa...provjerih i vitamin b 12, uredan...minerali uredni...ostaje mi da se s mužem crnohumorno kladim što će mi prvo otkazat: jezik ili ruka...
Jako mi je zao..ja jos nemam dijagnozu al mislim da sam obolio, isto od ljeta krenulo grcenje prstiju ruke, sad vec fascikulacije, slabost ruku i nogu..atrofije, umor, smetnje nekad s gutanjem..vama je emng nalaz bio znaci los pa su dali dijagnozuJa sam prošao sve muke sada mi dolazi terapeut kući radimo neke vježbe al to slabo pomaže lijevo stopalo je palo već odavno glas slabo služi kao da sam pijan stalno šlajm izbacujem teško gutam disanje slabo desna noga polako slabi nemam snage umorim se brzo nekak hodam po kući sa ortozom i šta kom bolest brzo napreduje od 7 mj. do sad krajem 6 mj. dobio 3 infekciju protiv korone i od tad sve kreće nekako živim al ubija me dosada bolje da sam dobio rak bar bi brzo otišao ovako do kad patnja pitaj svevišnjeg.
Ma napravio sam veliku vecinu ..imate li mozda nalaz emng da usporedim sa svojim, ako nije problem
Kakva je vama na kraju dijagnozaPozdrav svima, posebno onima koji se bore i onima koji pomazu.
Nisam izbrisao profil, vec je bio automatski deaktiviran zbog neaktivnosti. Forum pratim redovno, sto se moze vidjeti po mom javljanju. Vise citam, manje pisem, da ne zagadjujem temu. Nisam bio nesto ni voljan ni da se javljam, od kada nas je svima nama dragi Nikola napustio, a od mog posta sam sa njim bio stalno u kontaktu. Borim se sa svojim zdravstvenim problemima kako znam i umijem. Do kada, to samo Bog zna. Dobio jos nasljednika, hvala Bogu, jer sa ovim se nikad ne zna, a svakog od njih sam hvala Bogu docekao svojim rukama na ovaj svijet. Pomazem sestri koja se oporavlja od raka. Obilazim ponekad doktore, ovdje gdje zivim, a to je skupo mlacenje prazne slame. Izdrzavam porodicu, pregrmio sam i kovid, a sada i operaciju gdje su me i bez anestezije operisali. Uz sve to pozdravlja me i hronicna upala prostate i (ponekad i akutna upala) mokracnih kanala, a ni to cestito da mi identifikuju, moram sve sam, posto ovdje gdje sam, "postoji samo kovid, druge bolesti su mahom nestale". Guram dan po dan. To je sazeto na temu "ko zna kako je".
@Ljuboapa Tebi sam se javio porukom, mozemo da se razmijenimo ako zelis.
@jethro1 Jethro, mislim da bi obojici bilo od koristi da, ukoliko ti stanje dozvoljava, da malo razmijenimo informacije, iscitao sam i ja "biblioteku" vezano za ovakva stanja, na zalost, a i dosta sam umrezan.
Imatr li vi dijagnozuRayela, probao sam ali kad pokusavam da upisem njegov nik u primaoce ne moze da ga pronadje. Mozda je obrisao profil.
za sada nemam dijagnozu, i ne planiram u buduce da posecujem doktore dok ne budem imao bas ocigledan problem koji me sprecava u dnevnim aktivnostima. Vise od dve godine imam svakodnevne fascikulacije umerenog intenziteta, EMNG mi nije bio dobar, u medjuvremenu se nakupilo jos simptoma ali to nije dovoljno za dijagnozu. Vreme ce pokazati.Imatr li vi dijagnozu
Isti slucaj je moj.Vise od 5godina kako su mi pocele fascikulacije,i prva atrofija.Svih ovih godina atrofija je napredovala na licu,pektoralni misici,deltoidi,tricepsi.Za sada u funkciji 100%,ali progresija je tu sto se tice atrofije.Radjeno 10 emng i 7 pregleda.Nema dijagnoze.Od pocetka sam ubedjen da je bolest motornog neurona jel jednostavno nema sta drugo da bude kad su rasirene fascikulacije i atrofije.Verovatna je sporija progresija.za sada nemam dijagnozu, i ne planiram u buduce da posecujem doktore dok ne budem imao bas ocigledan problem koji me sprecava u dnevnim aktivnostima. Vise od dve godine imam svakodnevne fascikulacije umerenog intenziteta, EMNG mi nije bio dobar, u medjuvremenu se nakupilo jos simptoma ali to nije dovoljno za dijagnozu. Vreme ce pokazati.
Koju dijagnozu ste vi dobiliPozdrav ljudi. Imam pitanje. Nije mi dijagnostikovan ASL ali propadam svaki dan. Jel vas koji imate asl to boli uopste? Ja se raspadam od bolova, vozaju me lekari maksimalno. Osecam bas bolove i sad poslednjih mesec dana temperatura svaki dan. Ja osecam kao da mi se misici ili tetive rastezu. Boli bas strasno. Naravno posle toga misici zaigraju ali samo jednom 2 puta. Meni je ovo zahvatilo trup i gluteus najvise. Temperaturu sada dobijem cim krenem da funcionisem. Znaci posle 2 3 sata. Javljaju mi se crvenila na pripojima misica i kosti. Crvenilo koje sam osetio da se rastegao misic ili ta tetiva. Vise pece nego sto boli. Ali sad je vec vrenuo vrat, cak osecam i da mi slabe misici na lobanji( nisam ni znao da tu ima misica). Snimano UZ i sve neke upale na ramenima i kukovima, cak i medjurebarni misici, kao da radim nesto tesko a 2 godine nisam nista teze podigao od solje kafe. Sad jedva izguram dan, vise od pola ga prelezim. Ali osecam slabljenje misica, atrofiju. Uglavnom trup, deluje kao da se gojim a ja se s e vise grbavim i glava ide dole. Ima li neko simptome ovakve. Moja biopsija misica pokazuje promene
Gde mogu da se nabave flasteri treba mi za oca,muči ga šlajm?Scopoderm flaster podelite na tri dela.Samo trecinu zalepite.Mnogo je ceo zato isusuje
U bolnici karlovac nakon pretraga sada su mišići oslabili teško govorim krećem se nekako pomoću štake i ortoze uža
Apoteke u krugu onkologije,probaj te tu da Vam poruče.Gde mogu da se nabave flasteri treba mi za oca,muči ga šlajm?
Scopoderm flasteri donekle pomažu, ili prema prethodnim Nikolinim postovima - Nac (https://www.jeftinije.hr/Proizvod/1...tet/nac-n-acetyl-cysteine-600mg-x-100-kapsule ili bilo koji drugi, trebao bi šlajm razrijediti). Mom mužu pomažu donekle Scopoderm flasteri koje pribavljamo naravno privatno, a NAC nije probao budući da nema toliko šlajm koliko slinu. Kad stignem detaljnije, ali složila bih se s drugim članovima foruma, čuvajte novce za njegu, trebat će, iako je to lakše reći nego napraviti jer misliš da možeš nešto promijeniti. Teško je. Držite se.Moze li mi neko reci kako smanjiti kolicinu slajma i pljuvacke koja smeta pri jelu i disanju ,spavanje postaje sve teze budjenje uz kasalj izbacivanje slajma konstantno
Prodajem tobi komunikator. Koriscen je samo 20 dana po sat vremena dnevno, bukvalno je nov. Od 20.10.2022 ima garanciju 2 godine.
Pozdrav, javljam se iz Hrvatske. Možete li mi na mail rakljanac1993@gmail.Com poslati cijenu, podatke i sto sve sadrži komunikator, da li sadrži stalak, tablet, software Itd. HvalaProdajem tobi komunikator. Koriscen je samo 20 dana po sat vremena dnevno, bukvalno je nov. Od 20.10.2022 ima garanciju 2 godine.
Volio bih da se cujemo privatno..Pozdrav svima, posebno onima koji se bore i onima koji pomazu.
Nisam izbrisao profil, vec je bio automatski deaktiviran zbog neaktivnosti. Forum pratim redovno, sto se moze vidjeti po mom javljanju. Vise citam, manje pisem, da ne zagadjujem temu. Nisam bio nesto ni voljan ni da se javljam, od kada nas je svima nama dragi Nikola napustio, a od mog posta sam sa njim bio stalno u kontaktu. Borim se sa svojim zdravstvenim problemima kako znam i umijem. Do kada, to samo Bog zna. Dobio jos nasljednika, hvala Bogu, jer sa ovim se nikad ne zna, a svakog od njih sam hvala Bogu docekao svojim rukama na ovaj svijet. Pomazem sestri koja se oporavlja od raka. Obilazim ponekad doktore, ovdje gdje zivim, a to je skupo mlacenje prazne slame. Izdrzavam porodicu, pregrmio sam i kovid, a sada i operaciju gdje su me i bez anestezije operisali. Uz sve to pozdravlja me i hronicna upala prostate i (ponekad i akutna upala) mokracnih kanala, a ni to cestito da mi identifikuju, moram sve sam, posto ovdje gdje sam, "postoji samo kovid, druge bolesti su mahom nestale". Guram dan po dan. To je sazeto na temu "ko zna kako je".
@Ljuboapa Tebi sam se javio porukom, mozemo da se razmijenimo ako zelis.
@jethro1 Jethro, mislim da bi obojici bilo od koristi da, ukoliko ti stanje dozvoljava, da malo razmijenimo informacije, iscitao sam i ja "biblioteku" vezano za ovakva stanja, na zalost, a i dosta sam umrezan.
Gdje ste vi dobli dijagnozuMeni Emng ni jednom nije bio savršen. Nisu našli fascikulacije u mirnom stanju ali bilo je nekih promjena na mišićima. Medjutim ja imam klinički sliku, atrofiju mišića. Prvo mi fascikulira mišić nekih mjesec dana na jednom mjestu i onda tu primijetim da je oslabila mišićna masa. Počelo je od stomaka. Na pakama i stopalima nemam fascikulacije ali imam vidnu atrofiju. Nemoj da se obeshrabruješ, mislim da kod tebe nije. Sve dok nemaš atrofiju fascikulacije ništa ne moraju da znače
Tko mu je i gdje dao dijagnozuMuž (46 god.) obolio od ALS-a, dijagnoza 28.9. EMNG potvrđen nažalost, 3 doktora, bulbarni onset, ostali gotovo svi krvni nalazi uredni, likvor i sl.sve uredno, tipično als-ovski. Dvoje djece u osnovnoj školi. Jednom riječju, koma... Ali polako smo se pribrali i borimo se svim snagama, živimo dan po dan.