Само толико, а како га нема онда нема сврхе о томе ни дискутовати.
Извор да је био лични лекар А.П.?
Иначе је био лекар, хирург, па је вероватно и павелића лечио као и многе друге, али овде ср тврди нешто друго.
Проблем је што то нису чињенице које износиш, а оне све иду у прилог одбрани Алојзија а не нападу на њега.
Видим да си свашта постављао али не знам шта је лично твоје мишљење а шта је мишљење других са везица које си дао, па буди љубазан разјасни и то.
Kako to da je bas muz od Diane B. lecio Pavelica i bio njegov licni hirurg tj doktor , a ne neko drugi ?
Mi govorimo o istoriji , i istorijskim cinjenicama. Nisam ja to izmislio.
Postoje cinjenice koje sam ja izneo da je Stepinac pozdravio nastanak Ndh i je 45( vec kada se znalo ko ce da dobije rat ) u katolickom list slavio ''obljetnicu Ndh'', da Stepinac do ubistva svoga brata od ustasa, apsolutno ga ne zanima sta se desava u Logorima Ndh....to su stvari koje ga napadaju kako ti kazes.
Ali takodje sam izneo i cinjenice da je Stepinac pisao Pavelicu pisam kada su ubijeni katolicki svestenici u Jasenovcu, da je Jasenivac ljaga za Hrvatsku, i da se tek posle ubistva brata od strane ustasa da se ukljuci u pomoc sapsavanje srpske dece ( to je rekao Miljan Koljanin sa Instituta za uporednu istorije Srbije ) sto po tebi ide u prilog Stepincu.
Istorija uzima sve cinjenice, bez obzira da li se one nekome svidjaju ili ne.
Cak i nas poznati poznavalac istorije Miroslav Lazanski kaze da je Stepinac bio jako kontravezna licnost.
Cak i mediji u Srbiji pisu ono sto ide u ''prilog odbrane'' ( kako ti kazes ) Stepincu I kako ti kazes
Stepinac spasavao Jevreje?
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=06&dd=06&nav_category=167&nav_id=169995
ŠOKANTNE TVRDNJE KATOLIKA: Stepinac spasao decu i Jevreje!
https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/2682683/sokantne-tvrdnje-katolika-stepinac-spasao-decu-i-jevreje
Ja sam na ovoj temi na 25.stranici napisao i zakljucak tj sta je mislim o Stepincu, ali ti ne citas sta ja pises, ja ne tajim, tako da cu ovde da napisam i tebi i drugima.
Stepinac nije nikoga ubio, nije naredio da se neko ubio, i nije bezao 45. Od ubistva brata od strane ustasam tek onda se ukljucio u akcije protesta i spasavanja srpske dece i Jevreja, ali i dalje podrzava Ndh. Goldstain kaze Stepinac je mogao i morao da uradi visi, a svi njegovi protesti su bili jako mlaki.
Prema tome ja podrzavam presudu koja je doneta na sudjenju Stepincu 1946 u Ime Naroda, a to je :
Da je Stepinac proglasen krivim zbog saradnje sa ustaskim rezimom !!! Saradnik ustaskog rezima !