Алиекспрес и Србија

• Začetnik teme Začetnik teme zx16
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ide savrseno.

do sad se nijednom nije desilo da ne stigne jer ako se i desilo da nije, bilo je refundirano.. znaci uspesnost do sada 100%

izgleda da je posle onog problema da su krali posiljke brat si imao razgovor u 4 oka sa dragim nam predsednikom i onda je ovaj pripretio ovima u posti.

ide savrseno.

do sad se nijednom nije desilo da ne stigne jer ako se i desilo da nije, bilo je refundirano.. znaci uspesnost do sada 100%

izgleda da je posle onog problema da su krali posiljke brat si imao razgovor u 4 oka sa dragim nam predsednikom i onda je ovaj pripretio ovima u posti.
Хвала на одговору!
Желим из Русије да наручим на адресу у Србији, пошто нама у Русији дају опцију плаћања на рате па да учиним услугу другу.

Хвала на одговору!
Желим из Русије да наручим на адресу у Србији, пошто нама у Русији дају опцију плаћања на рате па да учиним услугу другу.
ja sam negde 2010. dok sam bio u Srbiji, porucivao neke stvari i imao sam par puta problema sa carinom. moras unapred da racunas na to da ako se radi o vrednijim stvarima (a pretposavljam da - da, jer ne bi sigurno iznos tipa 10€ placao na rate), da mogu da traze tvom drugu da plate carinu, pa onda na ceo iznos vrednosti robe sa carinom jos PDV na sve to.
a ako se radi o uvozu vise istih proizvoda za dalju prodaju (jedan moj drugar je ranije kupovao nakit u Kini za dalju preporodaju), vece kolicine nisu uopste mogle da prodju carinu i da hoces da platis, jer ti traze potvrdu da imas firmu i da smes to dalje da (pre)prodajes. postojala je opcija uvoza preko spedicije koji ti to zavrse, ali je potrebno onda i njihovu uslugu da platis (pored, naravno carine i poreza) tako da sve to jos povecava krajnju cenu... a moze da se desi naravno da stigne i na adresu bez ikakvih dodatnih troskova.

ja sam negde 2010. dok sam bio u Srbiji, porucivao neke stvari i imao sam par puta problema sa carinom. moras unapred da racunas na to da ako se radi o vrednijim stvarima (a pretposavljam da - da, jer ne bi sigurno iznos tipa 10€ placao na rate), da mogu da traze tvom drugu da plate carinu, pa onda na ceo iznos vrednosti robe sa carinom jos PDV na sve to.
a ako se radi o uvozu vise istih proizvoda za dalju prodaju (jedan moj drugar je ranije kupovao nakit u Kini za dalju preporodaju), vece kolicine nisu uopste mogle da prodju carinu i da hoces da platis, jer ti traze potvrdu da imas firmu i da smes to dalje da (pre)prodajes. postojala je opcija uvoza preko spedicije koji ti to zavrse, ali je potrebno onda i njihovu uslugu da platis (pored, naravno carine i poreza) tako da sve to jos povecava krajnju cenu... a moze da se desi naravno da stigne i na adresu bez ikakvih dodatnih troskova.
У питању је роба до 200 евра. Преузимање већ није мој проблем. Друг сигурно зна за све то?

Ja sam pre par meseci narucio nesto na Aliju i jos mi nista nije stiglo,niti roba niti odgovor,bilo kakav.
A шта каже праћење, ђе је запело?
Мени редовно стиже извештај. Ову пошиљку очекујем сутра или у среду:
лц.PNG

У питању је роба до 200 евра. Преузимање већ није мој проблем. Друг сигурно зна за све то?
roba preko 50€ sa transportom podleze carini i porezu
(znaci cena robe + shipping moraju biti ispod 50€)
sva roba podleze porezu ali ga ne naplacuju za sitne iznose...

to ce morati da plati kad mu predaju posiljku.

Pogledajte prilog 1334753
da..dobija se pun izvestaj
dok je u kini potpun
onda da je stiglo na carinu
da je proslo carinu
i onda da je primljeno od poste
i na kraju da je primljeno u lokalni centar za distribuciju
i kad stigne u centar racunaj za 2 do 10 dana stize tebi.

То зна а рачуна и на заједничког друга који ради на царини 20 година.
to zavisi
roba mozda stize iz kine, mozda iz evrope posto ali ima magacine i u evropi..

obicno ide avionom ali ne uvek..pitanje je da li ce potrefiti smenu tog drugara

a kad stigne u postu to se nalazi u bazenima kao u nagradnoj igri

problem sa alijem je sto ako koristis free ili jeftin shipping to se transportuje kao obicno pismo i tako se i tretira i zato dugo putuje.

Pogledajte prilog 1334753
Cini mi se da je problem,mali iznos,oko 2 dolara.Neka potopna pumpa za stone fontane.Kod nas ne mogu da nadjem,ima ih,ali bez svetlostnih dioda koje menjaju boju.Bez toga fontana nema smisao,jer ona staklena kugla koja se vrti na vrhu nema svrhe,bez menjanja boje.

Ne vredi vise.Izbrisao sam iz bookmarksa i iz Gmaila,to sve.Takav sam ja,nestrpljiv.
Кинези за јефтине пошиљке искључују праћење, јефтиније им је а бирају и најјефтинији начин отправке. Може бити да за Балкан сабирају јефтине пошиљке и онда их шаљу најјефтинији превозом.
Мени је рекорд пола године за испоруку једног чипа од неких пола евра. Већ сам и заборавио када сам у поштанском сандучету нашао коверат и унутра смд чип.

Кинези за јефтине пошиљке искључују праћење, јефтиније им је а бирају и најјефтинији начин отправке. Може бити да за Балкан сабирају јефтине пошиљке и онда их шаљу најјефтинији превозом.
Мени је рекорд пола године за испоруку једног чипа од неких пола евра. Већ сам и заборавио када сам у поштанском сандучету нашао коверат и унутра смд чип.
Ovo je proslo i pola godine,ali ko zna mozda ce stici.

i za besplatne porudzbine imas tracking..ne toliko detaljan ali se jasno javlja kad ulazi u zemlju, kad stgne kod distributera i kad stigne u beograd.

Back