Tačno tako.
Hoću reći, to je dobar pravac za usmeravanje misli. Jedino kod slabog Vida, a tu su mnogi skoro slepi, ne bi trebalo insistirati na striktnom smeru, jer se tako najlakše zaluta. Zato, čini mi se, mnogo je bolje za početak, ostaviti te dve reči da stoje samostalno, voda i srebro (Argentum), i posvetiti se ovoj poslednjoj još malo dublje. Tu je latinski, što se tiče skladištenja pojedinih repera dosta manjkav, ali je trenutno najbolje što imamo. Nadalje, "tečno" ide bolje uz "srebro", tj daje nešto što ima preciznije značenje, ali manje od ukupnog smisla se izgubi, ako se posegne za starijom srednjevropskom tradicijom, koja spaja imenice, Voda Srebro, kao npr. semetok, umesto prideve sa imenicama, semenski tok. Trebalo bi obratiti pažnju, da ovde ne tragamo za jednoznačnim smislom, složenice, znači ne za onim šta ona konkretno znači, to bi bio tipičan promašaj, kao da gađaš maglu strelom, nikad nećeš pogoditi, već za poimanjem tzv. punog opsega njenog, kako logičnog smisla tako i svih emotivnih utisaka.
Ovo je bila prilika da se okvirno prikaže jedna od metoda traganja, nadam se da je ovo čitljivo.
Na žalost ili na svu sreću, ovo je fantazija.
Nije poznato da ikoja bilka može da menja strukturu atomskog jezgra.
Kristalna rešetka je nebitna.
Kod tog "nagovaranja" protona i elektrona, posao se svodi na nagovaranje protona i neutrona da od jezgra nekog metala, formiraju jezgro zlata, nekakvom nuklearnom reakcijom, poput one kada se vremenom jezgro urana polako preobražava raspadajući se u jezgro olova, blago zračeći. To je ono što znamo kao prirodna radioaktivnost. Jedino, tako spontano, ne pretvara se sve u svašta.
Postoje zakoni hemije ili alhemije, ko više voli.
Valja ih izučavati.
Riječi svakako imaju mnogo dublja značenja. Svaka riječ sadrži sva značenja u kojima je upotrijebljena ne samo na raznim jezicima na Zemlji nego i bilo đe u svemiru. Ljudi to zaboravljaju ali to drugim stvorenjime ne znači da ne varaju ljude, zato se s njima ne treba razgovarati previše a naročito im se ne treba bilo što obećavati.
Ja sam čitao da biljke rade transmutaciju elemenata. Da kristalna rešetka je za druge stvari. Zakoni hemije i svi drugi zakoni su zapravo ograničenja našeg svijeta i naravno da se mogu izvoditi stvari koje se ne uklapaju u te zakone. Nuklearne reakcije me zapravo ne zanimaju. Meni je mnogo zanimljiviji odnos izmeću vrsta i jedinki.