Aleksandar Vučić gradonačelnik i zvanično

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma neće ni doći do toga... otići će oni sami.
Do juče je dinar jačao neprestano (nakon izbora), a danas je opet počeo da slabi... šta misliš zašto???

Objasnicu ti ja zasto posto sa tim imam malo iskustva. Poslednjih pet dana svakog meseca i prvih 10ak dana sledeceg meseca obavlja se najveci broj placanja kako komunalija, racuna, minusa, ali pre svega obavi se preko 80% kupoprodaja stanova. Razlika koja se ostvari menjanjem kursa za npr 1 dinar meri se milionima eura, a koristi se kako kome(vlasti) odgovara. Primetices da u 99% slucajeva(cast izuzecima) dinar miruje sredinom i drugom polovinom meseca.

Objasnicu ti ja zasto posto sa tim imam malo iskustva. Poslednjih pet dana svakog meseca i prvih 10ak dana sledeceg meseca obavlja se najveci broj placanja kako komunalija, racuna, minusa, ali pre svega obavi se preko 80% kupoprodaja stanova. Razlika koja se ostvari menjanjem kursa za npr 1 dinar meri se milionima eura, a koristi se kako kome(vlasti) odgovara. Primetices da u 99% slucajeva(cast izuzecima) dinar miruje sredinom i drugom polovinom meseca.

Tachno ,a i glavni racuni banaka su u devizama (euro) dok su krediti gradjana ,rachuni i zaduzenja dinarski...

Nema vlade ,a i banke manipulishu opasno da bi stekle neku finansijsku korist

Nije bilo vlade ni od 12. maja naovamo pa je dinar jačao... a sada je nakon potpisivanja dila između SRS i SPS-a sve opet počelo da pada...

Videćeš ovih dana kako reaguju stranci na ovo:

Ekonomija
Matić: Odloženo više od milijardu evra investicija
Autor: Beta | 27.05.2008 - 12:09

Strane kompanije koje su nameravale da investiraju u Srbiji u iščekivanju formiranja nove vlade odložile su odluke o ulaganjima vrednim više od milijardu evra, upozorila je danas državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Jasna Matić.

"Veliki broj stranih investitora bio je pred odlukom da ugovori poslove u Srbiji čija vrednost premašuje milijardu evra, ali su od toga odustali dok ne vide koje stranke će formirati novu vladu", rekla je Matić za Betu.
Ona je naglasila da je svako iščekivanje i neizvesnost vrlo štetno za priliv stranih investicija jer kompanije traže stabilna tržišta na kojima će investirati svoj novac.

Nije bilo vlade ni od 12. maja naovamo pa je dinar jačao... a sada je nakon potpisivanja dila između SRS i SPS-a sve opet počelo da pada...

Ekonomija

Strane kompanije koje su nameravale da investiraju u Srbiji u iščekivanju formiranja nove vlade odložile su odluke o ulaganjima vrednim više od milijardu evra, upozorila je danas državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Jasna Matić.

"Veliki broj stranih investitora bio je pred odlukom da ugovori poslove u Srbiji čija vrednost premašuje milijardu evra, ali su od toga odustali dok ne vide koje stranke će formirati novu vladu", rekla je Matić za Betu.
Ona je naglasila da je svako iščekivanje i neizvesnost vrlo štetno za priliv stranih investicija jer kompanije traže stabilna tržišta na kojima će investirati svoj novac.

Ničim izazvana reakcija. :lol::mrgreen:

A kad ja treba da uplatim kredit, onda nadje da skace!!! :twisted::twisted::twisted:
Mamu mu *****!!!! :twisted::twisted::twisted:

Ekonomija

koja je ovo NEBULOZA i manipluacija to je strasno :dash::super:

drago rizikujes ako nastavis u istom smeru da te nazovem i lazovom.

sta ti hoces da kazes? da b ilo ko investira novac u srbiju shodno tome KO JE OVDE NA VLASTI?

Pa ako je bitno ko je na vlasti zasto ceo kapitalisticki svet ulaze pare u omrznutu komunisticku kinu, komunisticki vijetnam, rusiju?

ja cu ti reci - ZBOG PROFITA

Boli investitora uvo ko je gde na vlasti , njega samo interesuje da mu se garantuje sigurnost investicije i da moze da ostvari profit tj da oplodi kapital.

Tako da je ova prica o nekim milijardama na granici i investitorima koji cekaju da BOTA formira vladu pa da krenu da nas zatrpavaju parama NAJOBICNIJA LAZ I MANIPULACIJA

Vi ste burazeru PUKLI I IZGUBILI IZBORE , vreme vam je da se suocite sa time , da ste porazeni, da izvucete neke pouke i da se lagano spremate za opoziciono delovanje.

inace sto se tice kursa svi zivi REALNI analiticari kazu da bi kurs trebao da bude 120-130 dinara za 1 euro i da ga niskim drze vestacki pre svega BANKE zato sto im odgovara . Zasto im odgovara?

odgovor je prost. DA BI NASI GRADJANI MOGLI DA UZIMAJU STO VISE NJIHOV NEPOVOLJNE KREDITE

Sa niskim vestackim kursom banke povecavaju kreditnu sposobnost nasih gradjana u eurima i automatski povecavaju svoje trziste. Kada bi recimo kurs bio na realnom nivou od 120-130 dinara za 1 euro, jedno 50% gradjana ne bi moglo dalje da se zaduzuje i banke bi PRSLE jer njihove kredite sa zelenaskim kamatama od 20-30% godisnje ne bi imao ko da uzme.

Drugi deo ove price su tzv UVOZNICKI LOBIJI . Njima isto odgovara da je kurs sto nizi jer na taj nacin povecavaju konkurentnost uvoznih proizvoda na domacem trzistu na racun domacih proizvoda . Na taj nacin nasi domaci proizvodjaci prodaju mnogo manje nego sto bi realno mogli, automatski ostvaruju nize profite, odpustaju radnike, srpske fabrike se zatvaraju a strane prosiruju proizvodne kapacitete.

sve u svemu sa ovim niskim kursom cela privreda je na steti. al kako ti to da objasnis demokratama.

Pa ništa...
Za nas koji smo se nadali prosperitetu i napretku ostaju dva rešenja...

1. Da opet reaktiviramo Džoov bager
2. Da se kolektivno preselimo u Novi Sad

:)

najbolje bi vam resenje bilo da ocistite sopstvene redove od izdajnika i kriminalaca, da sprovedete analizu svojeg dosadasnjeg delovanja, da uvidite gde ste gresili, izvucete pouke iz toga, vodite zdravu nacionalnu politiku i radite u interesu drzave i njenih gradjana a ne vasih mentora sa zapada . i onda kad to uradite da ukazujete gradjanima na greske nove vlasti i tako skupljate poene dok ponovo ne dobijete vecinsku podrsku gradjana. a kad to uradite pocnite za promenu nesto da pravite i radite konkretno mesto da samo namestate tendere, pljackate i rasprodajete, muvate i mutite.

najbolje bi vam resenje bilo da ocistite sopstvene redove od izdajnika i kriminalaca, da sprovedete analizu svojeg dosadasnjeg delovanja, da uvidite gde ste gresili, izvucete pouke iz toga, vodite zdravu nacionalnu politiku i radite u interesu drzave i njenih gradjana a ne vasih mentora sa zapada . i onda kad to uradite da ukazujete gradjanima na greske nove vlasti i tako skupljate poene dok ponovo ne dobijete vecinsku podrsku gradjana. a kad to uradite pocnite za promenu nesto da pravite i radite konkretno mesto da samo namestate tendere, pljackate i rasprodajete, muvate i mutite.

ovo treba da vazi za apsolutno sve politicke stranke.

koja je ovo NEBULOZA i manipluacija to je strasno :dash::super:

drago rizikujes ako nastavis u istom smeru da te nazovem i lazovom.

sta ti hoces da kazes? da b ilo ko investira novac u srbiju shodno tome KO JE OVDE NA VLASTI?

Pa ako je bitno ko je na vlasti zasto ceo kapitalisticki svet ulaze pare u omrznutu komunisticku kinu, komunisticki vijetnam, rusiju?

ja cu ti reci - ZBOG PROFITA

Boli investitora uvo ko je gde na vlasti , njega samo interesuje da mu se garantuje sigurnost investicije i da moze da ostvari profit tj da oplodi kapital.

Tako da je ova prica o nekim milijardama na granici i investitorima koji cekaju da BOTA formira vladu pa da krenu da nas zatrpavaju parama NAJOBICNIJA LAZ I MANIPULACIJA

Vi ste burazeru PUKLI I IZGUBILI IZBORE , vreme vam je da se suocite sa time , da ste porazeni, da izvucete neke pouke i da se lagano spremate za opoziciono delovanje.

A što bih ja bio lažov, ako postavljam tekst koji možeš pronaći i koji nisam ja napisao.

I zašto bih više verovao tebi nego ekonomskom stručnjaku... :dash::super:

Ali, ako tako želiš, nema problema, možemo i da ne komuniciramo...

Na drugoj temi sam odhebao neke hrvatske ekstremiste, pa mogu i srpske ovde...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back