Pošto si već dva puta odgovorio na ovo pitanje, ne interesuje me šta imaš treći put da kažeš. No, da bude potpuno jasno šta je pitanje, ponoviću:

Da li bi i danas ovako banalno ismevački prema Aleksandru Mitiću nastupio sa tri dugačka i bogato ilustrovana posta koja na krajnje banalan način ne vezeno sa temom pokušavaju da, da se tako izrazim, neistomišljenika proglase ravnozemljašem, odnosno naučno dezorijentisanom i zalutalom osobom?

Malo smo te, ipak, doveli u red. A to je bilo 2019. godine, Kao što sam ti ranije ukazao, a ti po običaju ismevao, videćeš dokle će autohtonistička škola doći za 10 godina.

Aleksandar Mitić se na Valerija Čudinovog pozivao, kao autoritet. Predstavljao ga je kao stručnog paleolingvistu (da, na ovog čoveka koji je piše potpune besmislice astronomskih razmera), na kojem su se temeljile Mitićeve tvrdnje (kao dokaz). Ako ćemo analizirati nečije tvrdnje, onda moramo da analiziramo i ono na šta se ta osoba poziva kao argument. Čudinov je postao tema u kontekstu diskusije o Mitićevim tezama tako što ju je sam Mitić otvorio.

Kako si ti to pomislio da nema veze sa temom?

Zašto, umesto što postavljaš meni pitanje zbog čega sam ovde navodio šta su Čudinovljeve tvrdnje zaista, ne postaviš ti pitanje Mitiću zbog čega barem na 5 minuta nije izguglao ko je Čudinov, pre nego što je odlučio da se poziva na njega kao autoritet?

Poslednja izmena:
Aleksandar Mitić se na Valerija Čudinovog pozivao, kao autoritet. Predstavljao ga je kao stručnog paleolingvistu, na kojem su se temeljile Mitićeve tvrdnje (kao dokaz). Ako ćemo analizirati nečije tvrdnje, onda moramo da analiziramo i ono na šta se ta osoba poziva kao argument. Čudinov je postao tema u kontekstu diskusije o Mitićevim tezama tako što ju je sam Mitić otvorio.

Kako si ti to pomislio da nema veze sa temom?

Zašto, umesto što postavljaš meni pitanje zbog čega sam ovde navodio šta su Čudinovljeve tvrdnje zaista, ne postaviš ti pitanje Mitiću zbog čega barem na 5 minuta nije izguglao ko je Čudinov, pre nego što je odlučio da se poziva na njega kao autoritet?
Čudinov nije tema, nego Aleksandar Mitić. To je pokušaj ad personam, diskvalifikacijom nečije meritornosti preko ad personam drugog lika (Čudinova) preko (tvog omiljenog sredstva) vađanja iz konteksta teme o kojoj Mitić i ne raspravlja. Međutim, tvoj stil borbe sve više liči na jurišanje na vetrenjače, verovatno se i sam sve češće tako osećaš.

Čudinov nije tema, nego Aleksandar Mitić. To je pokušaj ad personam, diskvalifikacijom nečije meritornosti preko ad personam drugog lika (Čudinova) preko (tvog omiljenog sredstva) vađanja iz konteksta teme o kojoj Mitić i ne raspravlja. Međutim, tvoj stil borbe sve više liči na jurišanje na vetrenjače, verovatno se i sam sve češće tako osećaš.

To što si napisao nije logično. Mitić se pozvao na Čudinova i to znači da se jedan segment rasprave mora posvetiti onome na koga se pozvao sa autoritetom, slično kao što u svim diskusijama na svakoj temi na ovom potforumu razgovaramo o izvorima koje je taj pisac koristio. Na svakoj temi ovde, bez izuzetka, bilo da diskutujemo o izvorima koje je Porfirogenit koristio, bilo da pričamo o izvorima Mavra Orbina ili o kome god se u ikakvom kontekstu poziva, zato što je potrebno videti za svaku tvrdnju koja se zasnivana nečemu, na čemu se tačno zasniva.

Poenta moje objave nije bila apsolutno nikakva diskvalifikacija, već uklanjanje zabluda koje kruže. I očigledno je da je to bilo dobra ideja, jer je se pokazalo i vrlo uspešno. Nedugo nakon tih objava na temi, Mitić je prestao da se poziva na Čudinova, pa čak i da ga uopšte i pominje, ako se ne varam. Čudinov se, doslovno, nigde uopšte ni ne pominje u knjizi moju je Mitić napisao zajedno sa Aleksandrom Šargićem. I iz drugih razloga znam da do Mitića dolaze diskusije koje ovde održimo (bilo posredno, bilo neposredno) tako da je podosta evidentno da je to korigovao i da se Čudinov ne pominje u knjizi koju je napisao, zato što sam ja napisao to što jesam na ovoj temi. Tako da je i razog zašto se autohtonisti uozbiljavaju, zahvaljujući upravo takvim diskusijama ovde (a što si ti ovde pokušao predstaviti kao, tobože, diskvalifikaciju nečije meritornosti).

E sada, pitanje za tebe je iz kog si razloga odlučio da Mitića provlačiš opet kroz blato, iz nebuha, nakon 5 godina (i to nakon što je vrlo očigledno naučio lekciju, za šta ga treba samo pohvaliti i podržati). Jer to je jedino što radiš; u nekakvom svom „obračunu“ sa mnom, ponižavaš Aleksandra Mitića (ironije li, čoveka kojem si ti upravo temu otvorio) vraćajući se na ovo, usmeravjući temu da pričamo o tome nakon pet godina?

Poslednja izmena:
E sada, pitanje za tebe je iz kog si razloga odlučio da Mitića provlačiš opet kroz blato, iz nebuha, nakon 5 godina (i to nakon što je vrlo očigledno naučio lekciju, za šta ga treba samo pohvaliti i podržati). Jer to je jedino što radiš; u nekakvom svom „obračunu“ sa mnom, ponižavaš Aleksandra Mitića (ironije li, čoveka kojem si ti upravo temu otvorio) vraćajući se na ovo, usmeravjući temu da pričamo o tome nakon pet godina?
Što za mene kad ti ionako znaš odgovor? Ja mogu samo da nagađam:

A) priglup sam i nisam u stanju da predvidim posledice svojih akcija;
B) talentovano sam prepreden i posledice mojih akcija nisu prosto sagledive široj publici;

a ti ćeš svakako dati svoj, jedini tačni odgovor

Što za mene kad ti ionako znaš odgovor? Ja mogu samo da nagađam:

A) priglup sam i nisam u stanju da predvidim posledice svojih akcija;
B) talentovano sam prepreden i posledice mojih akcija nisu prosto sagledive široj publici;

a ti ćeš svakako dati svoj, jedini tačni odgovor

Nisam ti postavio pitanje, tražeći odgovor (bespotrebno bi to bilo...to nikoga uopšte ni ne interesuje i samo tera ljude sa tema), već se radi o nečemu što bi sam ti trebalo da porazmisliš; sam sa sobom i proveriš koga sve gaziš usput (u ovom slučaju, gaziš po Mitiću).

Jesi li zaista toliko opsednut tim nekim traženjem svađe sa mnom ovde po forumu, izvlačenjem po 5 ili 12 godina starih objava kako bi nešto pokušao nekome da dokažeš nešto, ne vodeći pažnju na to koga ćeš baciti pod točkove usput...(ne, ni ovo nije pitanje, već dobronamerni i konstruktivni savet) :roll:

Nisam ti postavio pitanje, tražeći odgovor (bespotrebno bi to bilo...to nikoga uopšte ni ne interesuje i samo tera ljude sa tema), već se radi o nečemu što bi sam ti trebalo da porazmisliš; sam sa sobom i proveriš koga sve gaziš usput (u ovom slučaju, gaziš po Mitiću).

Jesi li zaista toliko opsednut tim nekim traženjem svađe sa mnom ovde po forumu, izvlačenjem po 5 ili 12 godina starih objava kako bi nešto pokušao nekome da dokažeš nešto, ne vodeći pažnju na to koga ćeš baciti pod točkove usput...(ne, ni ovo nije pitanje, već dobronamerni i konstruktivni savet) :roll:
Nisam opsednut, samo konstatujem da si se promenio.

Back