Albancima "sređivala" papire za 10 evra

Niška policija uhapsila je tri osobe zbog sumnje da su izvršili krivično delo uzimanja i davanja mita prilikom izdavanja uverenja građanima, pretežno albanske nacionalnosti, sa područja opština Podujevo, Priština, Glogovac, Obilić, Lipljan i Kosovo Polje, saopšteno je danas u Policijskoj upravi u Nišu.

Policija je uhapsila matičara Vesnu Stevanović (50) iz Niša zbog sumnje da je primila mito, kao i Milivoja Radojevića (42) iz Niša i Neđipa Gašija (60) iz sela Majance, opština Podujevo, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo davanja mita, rekli su u policiji na konferenciji za novinare.

Osumnjičena, koja je bila zaposlena kao matičar Odseka za građanska stanja za vođenje matičnih knjiga za navedene opštine na Kosovu i Metohiji, zahtevala je i uzimala novac od lica iz pokrajne kako bi im izdala uverenja o državljanstvu, uverenja iz matičnih knjiga rođenih, venčanih i umrlih, za mnogo kraće vreme nego što je to bilo uobičajeno, naveli su u policiji.

Licima kojima su uverenja izdavana najpre su bila u kontaktu sa osumnječinima Radojevićem i Gašijem, koji su bili posrednici u davanju novca sa osumnjičenom Vesnom.

U policiji su rekli da je Stevanovićeva najčešće po jednom izdatom uverenju uzimla 10 evra ili 1.000 dinara, a Radojević je izjavio da je dnevno tražio izdavanje od sedam do 10 uverenja.

Policija trenutno proverava koliko je takvih uverenja izdato, da li je za izdavanje uverenja uplaćivana taksa u republički budzet, a kako je navedeno, uhapšena matičarka je zahteve za izdavanje uverenja popunjavala i sama, na osnovu primljenih SMS poruka.

U policiji su napomeuli da su matične knjige za opštine sa Kosmeta pronađene u kući Vesne Stevanović.

http://www.mtsmondo.com/news/world/text.php?vest=139349

Bruka i sramota. Nekad obraz nije imao cenu. :thumbdown:

Suđenje-streljanje.
A i ne mora suđenje.

Ма у ствари су криминалци највећи космополити и највећи јЕвропејци... код њих НЕМА националне припадности, идеологије, политике... САМО ЛОВА - ДО КРОВА.........

Бабу за пример треба ОСУДИТИ НА 100 ГОДИНА РОБИЈЕ а нарочито ако је издавал измишљена документа о којима нема података у матичним књигама које је украла.

Tako je Mito. Potseti me baš na Slobinu garnituru koja je pravila kape za OVK, prodavala bez papira, uzimala keš i zatvorila fabriku u Zrenjaninu, bez da radnicima da ijednog dinara... Strašno je to EUropejstvo.

Е видиш те ликове уопште не би казнио затвором него би сваком од директора до кројача истетовирао на челу: "OVK" ...да га носе целог свог живота...:evil:

Ја сам се пре две године шокирала, а ово је ствар коју свако може да провери само ако ушета у Институт за мајку и дете, па и Адем који је лечио дете на Институту за мајку и дете: Шиптари среде папире наше државе и користе све бенефите који могу да се искористе, нпр. здравство!

Дакле, на одељењу за хематологију свака соба има бар једно шиптарско дете.

А пошто се познајем са једним од хематолога, човек ми је потврдио да се масовно лече у Бг-у...значи, кући имају пасош лажне државе и документа, а приде и наше изваде и то им се толерише. И он је поменуо Ниш као место где се сређују документа.

Па ви сад видите....није та из Ниша очито једина која то ради.
Та је нека ситна рибица.

Можда би Адем огао да нам објасни које начине користе да би дошли до папира.
sta da ti objasnjava kad je sve decenijama jasno !!!!
sve maticne knjige sa kosova su polufalcifikati,kao i knjige drzavljana,a jos posle bombardovanja kad su se selile opstinske arhive ,zamisli koliko knjiga je nestalo-navodno,i sad siptar dodje sa lovom,podmiti sluzbenike kao sto su vecito radili i dobiju sta traze , i to sve isti dan,a nealbanci koji postuju drzavu i veruju jos uvek u nju moraju da cekaju danima....
a sto se lecenja tice,to je druga prica..... dok sam i sam lecen posle bombardovanja sokirao sam se----pa vojne bolnice su bile pune makedonaca,imalo je hrvata,bosanaca,o crnogorcima da ne pricam--mislim na civile,a kako je u civilnim bolnicama mogu samo da prepostavim.....u vojne bolnice su dosli doktori iz bivsih republika...skoro da se de govori sa srpskim naglaskom...pa su jos veza za bivse zemljake.....a srpska vojska moze i da saceka red....SRBIJA NIJE SVESNA KOLIKO JE ISTRULILA OD KORUPCIJE I NEPOTIZMA !!!

Što je nezakonito izdavala dokumente šiptarima koji nemaju veze sa Srbijom i uzimala mito.Još nešto?

Znaci uzimanje mita je tek sporedno a izdaja SrBstva primarno jel se eto radi o Albancima....Sad Gashi ispada izdajnik jer ide i vadi dok. u Srbiji imajuci svoju drzavu ....
Sad uzmimo pr. Stojana iz Priluzija ima Kosovska dok. sve uredno po zakonu itd...Vadi dok.nepriznate,kvazi drzave imajuci majku Srbiju isto izdajnik....

Logika ?

Poslednja izmena:
Koji je veci greh maticarke ?

1. Sto je turala pare od taksi u svoj dzep umesto u drzavnu kasu.
2. Sto je uopste izdavala dok. Albancima ( nevezano za ovo prvo ).

VMA je, btw, pun pacijenata sa Kosmeta Sh/Al koji plaqaju zdravstvene usluge u Srbiji...
Nemali broj ih je sa Kosmeta koji duplim dokumentima koriste pogodnosti pripadnosti drzhavi Srbiji, shta je to chudno...???

U, kvazidrzhavi koja pretenduje da postane bastion demokratije, a sada je bastion marksizma-lenjinizma, postoji zdravstvo, zar ne... ili je medicina ogranichena samo na transplantacije "in vitro", normalno... i expanziju nataliteta... :think:

Greh ranijepomenute skotine qe se procesuirati, zasigurno... po zakonima Repunlike Srbije... :rtfm:

Znaci uzimanje mita je tek sporedno a izdaja SrBstva primarno jel se eto radi o Albancima....Sad Gashi ispada izdajnik jer ide i vadi dok. u Srbiji imajuci svoju drzavu ....
Sad uzmimo pr. Stojana iz Priluzija ima Kosovska dok. sve uredno po zakonu itd...Vadi dok.nepriznate,kvazi drzave imajuci majku Srbiju isto izdajnik....

Logika ?

Tamo gde pochinje kvazidrzhava K.... prestaje svaka logika :dash::dash::dash:

Niška policija uhapsila je tri osobe zbog sumnje da su izvršili krivično delo uzimanja i davanja mita prilikom izdavanja uverenja građanima, pretežno albanske nacionalnosti, sa područja opština Podujevo, Priština, Glogovac, Obilić, Lipljan i Kosovo Polje, saopšteno je danas u Policijskoj upravi u Nišu.

Policija je uhapsila matičara Vesnu Stevanović (50) iz Niša zbog sumnje da je primila mito, kao i Milivoja Radojevića (42) iz Niša i Neđipa Gašija (60) iz sela Majance, opština Podujevo, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo davanja mita, rekli su u policiji na konferenciji za novinare.

Osumnjičena, koja je bila zaposlena kao matičar Odseka za građanska stanja za vođenje matičnih knjiga za navedene opštine na Kosovu i Metohiji, zahtevala je i uzimala novac od lica iz pokrajne kako bi im izdala uverenja o državljanstvu, uverenja iz matičnih knjiga rođenih, venčanih i umrlih, za mnogo kraće vreme nego što je to bilo uobičajeno, naveli su u policiji.

Licima kojima su uverenja izdavana najpre su bila u kontaktu sa osumnječinima Radojevićem i Gašijem, koji su bili posrednici u davanju novca sa osumnjičenom Vesnom.

U policiji su rekli da je Stevanovićeva najčešće po jednom izdatom uverenju uzimla 10 evra ili 1.000 dinara, a Radojević je izjavio da je dnevno tražio izdavanje od sedam do 10 uverenja.

Policija trenutno proverava koliko je takvih uverenja izdato, da li je za izdavanje uverenja uplaćivana taksa u republički budzet, a kako je navedeno, uhapšena matičarka je zahteve za izdavanje uverenja popunjavala i sama, na osnovu primljenih SMS poruka.

U policiji su napomeuli da su matične knjige za opštine sa Kosmeta pronađene u kući Vesne Stevanović.

Primila je mito od punih deset eura. Katastrofa! :hahaha:

Ovo me plasi,nasi korumpirani skotovi ce podeliti drzavljastva siptarskoj bagri:mrgreen:

Ovo me plasi,nasi korumpirani skotovi ce podeliti drzavljastva siptarskoj bagri:mrgreen:

e moj bato,pa to je ucinjeno davno---koliko je albanaca iz albanije posle 2 cr preslo u srbiju??? ko im je dao drzavljanstvo ???? koliko je srbija izdala na kosovu pre rata pasosa???
ko je radio u opstinama ????
pa zar posle svega sto nas snadje,dajemo drzavljanstvo za 10 evra----i sada taj ima sve prenadleznosti kao i svaki gradjanin srbije !!!! koliko penzionera albanaca iz albanije je nakaceno na srpski budjet ???? a socijalnih davanja ??? a na zdravstvo ?? i pre i posle bombardovanja..... jos srbija i dan danas servisira kosovski dug prema inostranstvu ???
i sve ove marifetluke drzavnih sluzbenika je srbija nagradila placajuci te iste sluzbenike iz budjeta !!!!!

VMA je, btw, pun pacijenata sa Kosmeta Sh/Al koji plaqaju zdravstvene usluge u Srbiji...
Nemali broj ih je sa Kosmeta koji duplim dokumentima koriste pogodnosti pripadnosti drzhavi Srbiji, shta je to chudno...???

Zemljace bivsi, ne sumnjam da tamo kod tebe nema pogodnosti i radujeme sto uzivas iste...

U, kvazidrzhavi koja pretenduje da postane bastion demokratije, a sada je bastion marksizma-lenjinizma, postoji zdravstvo, zar ne... ili je medicina ogranichena samo na transplantacije "in vitro", normalno... i expanziju nataliteta... :think:

Ni Rim se nije izgradio preko noci, da vidimo i MI najzad kako to izgleda...

Greh ranijepomenute skotine qe se procesuirati, zasigurno... po zakonima Repunlike Srbije... :rtfm:

Tamo gde pochinje kvazidrzhava K.... prestaje svaka logika :dash::dash::dash:

Kod mene suncano, blagi vetar sa zapada...

....E moj druže sad Beogradski...

Poslednja izmena:
Kod mene suncano, blagi vetar sa zapada...

....E moj druže sad Beogradski...
,,,drug je suvishe jaka rech, i strashno obavezujuqa, mi smo 4umska poznanici, jednostrano, ja imam i ime i sliku... a ti nick...
...mozhda se i znamo iz RL, mada sumnjam, oni koji me poznaju lichno ne polemishu sa mnom na temu Kosmeta...
znaju da sam zhivot posvetio ljudima sa Kosmeta... i tu mislim na sve narodeinarodnosti...

Zemljace bivsi, ne sumnjam da tamo kod tebe nema pogodnosti i radujeme sto uzivas iste...
jednom zemljaci, uvek zemljaci, samo da znash, nikakve pogodnosti, chak ni u Sh/Al vakat nisam uzhivao...
btw, samo su krompiri zemljaci a shoferi samopupravljachi.... lol...

Ni Rim se nije izgradio preko noci, da vidimo i MI najzad kako to izgleda...
...losh primer si uzeo...Neron ge je spalio za noq...

dugo sam radio na Kosmetu/Kosovu, kakohoqesh... i ono shto sam video nije mi se svidelo i otishao sam... ostavio 6.38$ hourly+overtime... pisao sam o tome ranije....

Poslednja izmena:

Back