Albanci pokušali da na silu uđu u Visoke Dečane

freak71

Aktivan član
Poruka
1.574
Grupa lokalnih Albanaca iz Dečana probala je jutros na silu da uđe u manastir Dečane, a u tome ih je sprečio italijanski KFOR koji obezbeđuje manastir. Iguman manastira Sava Janjić kaže za "Blic" da iza još jednog u nizu nasilja na manstir stoje opštinske vlasti Dečana, ali da pogoršanju situacije doprinosi i činejenica da nema jasne osude iz kosovske vlade.

Iguman za "Blic" kaže da je pokušaj upada u manastir rekacija lokalnih Albanaca na odluku vrhovnog suda.

- Eparhija raško-prizrenska imovinski spor je rešavala legitimnim putem, preko Vrhovnog suda Kosova, ali očito da opštinske strukture ne pošutu svoje institucije i smatraju i dalje da rušenjem i nasiljem mogu da postignu svoj cilj. Ovo sve nanosi ogromnu štetu i ovo je ogromna sramota za Kosovo -kaže Iguman.

Iguman dodaje da se ovakvim delovanjem opštinskih vlasti razvija mržnja među narodima i da je reč i o pritisku na preostale i Srbe povratnike na Kosovu.

- Nosili su u rukama transparente "Ovo je naš manastir" i "Dalje ruke od naše zemlje". Naglašavam da su Dečani deo svetske kulturne baštine pod zaštiotom UNESKO-a. Dečani nisu albanski manastir. U ovoj svetinji su monasi koji su između ostalog tokom rata pomagali i albanski živalj- kaže Sava Janjić za "Blic".

Otac sava Kaže da je povodom celog slučaja na vezi s međunarodnim predstavnicima.
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/3...-manastira-zatvorena-prvi-put-posle-13-godina

Eto šta se desi kad nemaš ništa u svojoj istoriji da se pohvališ pred svetom, onda pokušaš da uništiš jedan sveti narod, da mu zatreš tragove, porušiš groblja i prisvojiš bogomolje. U svom ludilu islamisti žele da prisvoje jednu od najvećih pravoslavnih ikona na svetu. Hoće stoka da opogani svetinju.

Надајмо се да ће сад они који су дозволили керовима да лају заштитити манастир. Нема друге него да органи ове земље стално апелују на владе ЕУ и САД да се заштите и манастири и становништво од хорди које су им штићеници.
Стално понављати амбасадама, владама, УН...објашњавати свету са каквим дивљацима се наши на Косову срећу.

Наравно, треба питати и ове што добијају ордење части, и оне из НВО шта ће они предузети по истим питањима пошто имају добре везе у земљама које подржавају накарадну државу.

Немој да палиш људе са оваквим насловом, кад није било напада. Пише у тексту.

Како није напад ако су хтели насилно да уђу? Напад је и што лају да је то "њихов" манастир а кад је манастир грађен живели су у фисовима по чукама као полудивља племена.

мени мржњу према шиптарима нема потребе уопште даље развијати

значи не би трепнуо да им радим горе ствари од продаје бубрега...

Такође, мислим да би могла на живо да их вадим, а иначе сам нежна и емотивна особа.

Такође, мислим да би могла на живо да их вадим, а иначе сам нежна и емотивна особа.

такође јако сам емотивна особа коју свашта погођа
то је додуше један од разлога зашто би шиптаре неутралисао

много је нашег народа задњих векова пропатило од змија арнаутских

штета па наш иначе леп и богат језик не може да изрази одмазду србина

такође јако сам емотивна особа коју свашта погођа
то је додуше један од разлога зашто би шиптаре неутралисао

много је нашег народа задњих векова пропатило од змија арнаутских

штета па наш иначе леп и богат језик не може да изрази одмазду србина

Нисам расиста али њих сматрам за нижу расу и чекам дан када ће сви нестати. Доста су нам зла учинили, време је да почнемо да враћамо.

Нисам расиста али њих сматрам за нижу расу и чекам дан када ће сви нестати. Доста су нам зла учинили, време је да почнемо да враћамо.

hahahha, ni ja nisam švaler, ali idem sad do jedne komsinice, jer me već za pola sata čeka koleginica sa posla...oko 17h idem kod jedne maserke, ali na brzaka jer zurim do jedne male koju sam tek juche upoznao a zeli me jakooo...hahahaha

Prosiptarske NVO u Srbiji cute

Ambasadori zemalja EU i Amerike cute

Podrzavaju velikoalbanski nacizam i daju mu precutnu podrsku jasno je.

Kad NATO-u bude odgovaro haos na Balkanu - pustice siptare redom ajmo Nis - Kragujevac - Beograd - Novi Sad - Subotica
palite, otimajte, ubijajte, rusite, proterujte....

Potrebna nam je Srpska Sloga ili cemo trajno nestati sa ovih prostora......

Back