Ima veze i te kako .. Jer svaki drugi post vam je da smo mi sa Kavkaza , dok vasi istoricari pisu upravo da ste vi sa Kavkaza .
Ne, nema.
Sta sad, ako se ispostavi da su Srbi dosli sa Kavkaza to je tebi argument da Albanci nisu dosli sa Kavkaza?
Ja sam ti lepo rekao sta je istina oko toga za Albance i Kavkaz.
Nisu u pravu sto vas poistovecuju sa Kavkaskom Albanijom na osnovu imena, jer su danasnji Albanci tek kasnije preuzeli ime od vizantijskih Normana.
Ranije sam objasnjavao znacaj onog pominjanja ,,Albanaca" i ,,takozvanih Albanaca" u ,,Aleksijadi" Ane Komnene (vec u to vreme je bilo u toku usvajanje identiteta).
U slucaju Mardaita koji su se doselili u 7. veku, to ne vazi (objasnio sam, planinska pogranicna oblast danasnje Turske i Sirije).
Medjutim, kada su u pitanju Kuramiti, to jeste tacno (igrom slucaja) i za njih se (kao i za Mardaite) pouzdano zna da su posle arapskog razbijanja pobune njihovog vodje Babaka Koramdina (i danas u Azerbejdzanu cuvenog i u pesmama slavljenog po njegovoj ,,crvenoj zastavi hrabrosti") naselili prostor danasnje Albanije.
Dakle, tu nema mozda, nema vidi ovo selo, vidi ono selo, nema pretpostavke, to su istorijske cinjenice, koje sam vec, a mogu u bilo koje doba dana ponovo da ti dokumentujem po potrebi.
Nema u tome nista lose, ali meni cisto ide na jetru kad ljudi ,,vole" verziju istorije koja im odgovara i izmedju istorijskih cinjenica i nacionalizma biraju ovo drugo.