Албанци нису Илири

E alhemijo, da bi samo malo o Albancima znao, onda ne bi tvrdio da su Hercegovci (geografski) i Kraisnici Iliri, hehehe. Pitaj se ukolo o Kraisnicima i sta to na Albanskom znaci:per:
Molim te nemoj vise o toj Kaukazkoj Albaniji, brukas i sebe i tvoj narod. Cak i vasi ozbilni istoricari su rekli da nema bas uopste nikakve veze sa sadasnjom Albaniom ili Albancima.
Meni osobni niti ne interesuje ko je sta je a kamo li sta je bio. Mozda sam Ilirskog a mozda Trackog porijekla ali jedno je sigurno da smo na ovom podrucju bili pre vas i da smo zajedno ziveli i zivecemo samo da nas ne otrovu mozak ultra tipovi kao neki od vas. Sta se sve dogadja zadnjih godina i vase obsesije ko je bio prvi na Balkanu pustite istoricarima i ne lupajte ovde bezveze. Svaki neke nove knjige i teorije ali badava je. Tolko puno lupate da na kraju niti ne znate sta ste tvrdili u pocetku. Cak i onaj pokusaj preko igenea ili neke druge pokusaje su vam pokazali da albanci su autohton narod. Investirali ste milione i na kraju zajebali sebe. Pokusali ste te monstrove Albanaca da koristite kao Srpske i na kraj ispadne da Albanci su veci Slaveni od vas, hahahahahha.:klap::super:
Citaj ozbilne knjige i ne fantaziraj tako puno.

Tako je citaj "ozbiljne" knjige poput, Kratka Istorija Kosova- Noela Malcolma..:hahaha::hahaha::hahaha:

:cepanje::cepanje::cepanje:

http://www.novosti.rs/code/navigate... Obilića&kword_add=Kosovski boj, ana di lelio
http://www.novosti.rs/code/navigate...ku priču&kword_add=Kosovski boj, ana di lelio
http://www.albanian.com/v4/showthread.php?t=29146
http://www.albanian.com/v4/showthread.php?t=29197

Evo prica terorista Hamza Jasari, brat onoga teroriste Adema Jasarija.z:mrgreen:

ahahhahaha...
59c8a38e5d.gif
uff jos ne mogu sebi da dodjem...
forma21.gif
forma24.gif

(od 1:15)
:hahaha:
:hahaha::hahaha:
:hahaha::hahaha::hahaha:
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
:cepanje:

od kad sunce grije ovde, mi smo ovde, Srbi su dosli tek 1928....

Auuuu pa vidi, Albanci su stvarno autohton narod na balkanu,....pa oni su ovde od kad sunce grije....ahahhahahaaahhhhaaaa

Auuuu pa vidi, Albanci su stvarno autohton narod na balkanu,....pa oni su ovde od kad sunce grije....ahahhahahaaahhhhaaaa

Pa mene uopste cudi da je on pricao na Srpsko-Hrvatskom:dontunderstand:
On nije bio istoricar nego borac za slobodu njegovog naroda, a sta se tice pomenjanja datuma mozda je on tu mislio za Srbe u njegovom kraju u Drenici. Kako i vasa istoriografija pise, Srbi su kolonizirali Kosovo sa zivljem iz raznih krajeva ex-YU, nakon okupacije u 1912.

Pa mene uopste cudi da je on pricao na Srpsko-Hrvatskom:dontunderstand:
On nije bio istoricar nego borac za slobodu njegovog naroda, a sta se tice pomenjanja datuma mozda je on tu mislio za Srbe u njegovom kraju u Drenici. Kako i vasa istoriografija pise, Srbi su kolonizirali Kosovo sa zivljem iz raznih krajeva ex-YU, nakon okupacije u 1912.

:hahaha:

No, jesi li ti razmisljao da bi isao u komedijante, znas vrlo si smešan...bio bi uspesan u zabavljanju naroda..razmisli malo :ok:;)

Шиптарска работа....

Jer tebi se mesa neko od Albanaca u tvoje Makedonsko poreklo ? = NE .
Jer tebi smetamo ili vredjamo u tvoju Makedonsku istoriju ? = NE
Jel tebe zove neko na drugi naziv kako ti nas ? = NE

Ja bi te zamolio fino i posteno ako nemas sta pametnije napisati onda napusti ovaj topic , nismo mi vasa meta da praznite vase frustracije u nas ..

Poslednja izmena:
Majka Vojsava-brat Stanisa...

Born in the Stelushi Castle, in the Mat District of Dibër County, Albania, Skanderbeg was a descendant of the Kastrioti family.

According to Gibbon,[3] Skanderbeg's father, was Gjon Kastrioti, lord of Middle Albania, which included Mat, Krujë, Mirditë and Dibër. His mother was Vojsava[4] a princess from the Tribalda family,[5][6] (who came from the Pollog valley, north-western part of present-day Republic of Macedonia), or from the old noble Muzaka (Musachi) family.[7][8] Gjon Kastrioti was among those who opposed[9] the early incursion of Ottoman Bayezid I, however his resistance was ineffectual. The Sultan, having accepted his submissions, obliged him to pay tribute and to ensure the fidelity of local rulers, George Kastrioti and his three brothers: Reposh, Kostandin, and Stanisha, were taken by the Sultan to his court as hostages.[4]

http://en.wikipedia.org/wiki/Gjergj_Kastrioti_Skanderbeg

Ove knjige o Skenderbegu su napisane u srednji vek : http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=12144192&postcount=23
Ako ovde trazite nesto ne-Albansko kod njega onda stvarno nemam reci :mrgreen:
Imate i autora i godine knjige pa googlajte sami da se ubedite ..
Prema tome wikipedia i ove knjige je velika razlika .

Poslednja izmena:
E alhemijo, da bi samo malo o Albancima znao, onda ne bi tvrdio da su Hercegovci (geografski) i Kraisnici Iliri, hehehe. Pitaj se ukolo o Kraisnicima i sta to na Albanskom znaci:per:
Molim te nemoj vise o toj Kaukazkoj Albaniji, brukas i sebe i tvoj narod. Cak i vasi ozbilni istoricari su rekli da nema bas uopste nikakve veze sa sadasnjom Albaniom ili Albancima.
Meni osobni niti ne interesuje ko je sta je a kamo li sta je bio. Mozda sam Ilirskog a mozda Trackog porijekla ali jedno je sigurno da smo na ovom podrucju bili pre vas i da smo zajedno ziveli i zivecemo samo da nas ne otrovu mozak ultra tipovi kao neki od vas. Sta se sve dogadja zadnjih godina i vase obsesije ko je bio prvi na Balkanu pustite istoricarima i ne lupajte ovde bezveze. Svaki neke nove knjige i teorije ali badava je. Tolko puno lupate da na kraju niti ne znate sta ste tvrdili u pocetku. Cak i onaj pokusaj preko igenea ili neke druge pokusaje su vam pokazali da albanci su autohton narod. Investirali ste milione i na kraju zajebali sebe. Pokusali ste te monstrove Albanaca da koristite kao Srpske i na kraj ispadne da Albanci su veci Slaveni od vas, hahahahahha.:klap::super:
Citaj ozbilne knjige i ne fantaziraj tako puno.

Kao prvo ja nisam alhemija.

Ima Kavkaska Albanija sa vama, ima itekako veze.To sto vi to shvatate kao "srpsko podmecanje" je vec vas problem u glavi. I to sto ti to dozivljas na takav nacin je vec do tebe..

Ko je od ozbiljnijih istoricara to rekao ? Ti nemas pojma o stanju istorije kao nauke u Srbiji tako da nisi kompetentan da o tome pricas..

Ti lepo da platis Svajcarcima 1000$ oni ti istraze zadnjih 45 generacija,sta su i ko su.

Prosto mi je smesno sta ste sve isfantazirali. Desava se to kod novonastalih drzava i nacija.Nadam se da je lepo ziveti sa podatkom da ti je drzava nastala kako bi sprecila Srbe da izadju na more.To ti je istorijska cinjenica i ne mozes da sada pricas da su to srpske fantazije,kao sto ti je obicna uobicajena metoda.

Oces biti ljubazan da mi das neki pomen Albanaca pre jedanaestog veka? :rtfm:

Ja bi te zamolio fino i posteno ako nemas sta pametnije napisati onda napusti ovaj topic , nismo mi vasa meta da praznite vase frustracije u nas ..

:eek: Sad je greh nazvati vas vasim izvornim imenom - Siptarima ?
Albanija i Albanac je geografska odrednica... Imaj to na umu ;)

:eek: Sad je greh nazvati vas vasim izvornim imenom - Siptarima ?
Albanija i Albanac je geografska odrednica... Imaj to na umu ;)

Ja respektiram sve ljude , a posebno vas ovde jer je vash forum i ne trazim od vas da me zovete kako ja hocu .. Zovnime kako hoces u tvojoj sam kuci ovde ali nije u redu tako nekulturno od stranih suseda , jer i mi imamo naziv za njih pa nikada ne spominjamo a niti smetamo uopce negde u njihov topic iako dan i noc pluju na nas bez ikakvog razloga u njihove teme.
Mislim nije FER jednastovano doci s'nekim nekulturnim komentarom ovde ,

Ja respektiram sve ljude , a posebno vas ovde jer je vash forum i ne trazim od vas da me zovete kako ja hocu .. Zovnime kako hoces u tvojoj sam kuci ovde ali nije u redu tako nekulturno od stranih suseda , jer i mi imamo naziv za njih pa nikada ne spominjamo a niti smetamo uopce negde u njihov topic iako dan i noc pluju na nas bez ikakvog razloga u njihove teme.
Mislim nije FER jednastovano doci s'nekim nekulturnim komentarom ovde ,

Lep stav,slozices se da isti ne dele tvoji sunarodnici koji sve dokazuju prastaro poreklo skidajuci krsteve sa Srpskih crkava i paljeci iste,koje svedoce cija je to zemlja,,,
Da zaboravih za vase nove stavove prema nasim crkvama i manastirima na Kosovu i Metohiji - to je sve sagradio Albanac iz Kotora... :hahaha: u potpisu - History lession by Marko Krasnici :hahaha:

Jos nesto.. Da li vi imate neke autohtone reci za reci tipa - barka,mreza,sidro,jarbol itd ?
Posto znamo da su Iliri bili zestoki pirati... Pa da sagledamo i sa te strane :dash:

A to Albanci - Siptari me podseca na ono - Cigani - Romi ili Bosanci - Bosnjani. :rtfm:

U XV veku, Vizantijski pisac Laonik Halkokondil piše o nameravanju Cara Dušana da stvori «evropsku imperiju naroda ilirskog» i kaže da Iliri i Sarmati govore istim jezikom. Naročito u XVIII veku, Austrijanci i Mađari su vrlo često koristili izraz «Iliri» da opisuju Srbe. Arsenije III Crnojević (1672-1706) je bio Patrijarh «celog Ilirika» i Đorđe Branković je nosio od 1688 godine titulu «despota Ilirika». Godine 1745, je bila osnovana austrijska «Ilirska Dvorska Deputacija» se bavila srpskim pitanjima.

Srbi, kao potomci Dalmata :
Jovan Kinam kaže za Srbe da su «narod Dalmati». « Eade, ferme tempestate Servii, Dalmatica gens, a fide dedicientes Rasum castellum everterunt.». Ana Komnen spominje «Dalmate» kad priča o događajima sa Srbima Duklje i naziva Kralja Bodina, «Car Dalmata». Nikita Akominat zove Srbe «Dalmatima». Kralj Stefan Prvovenčani kaže za svoju prestonicu Skadar da se nalazi u Dalmaciji. Na početku vladavine Nemanjića se ističe da su «Duklja» i «Dalmacija» njihova dedovina. Patrijarh Filotej (1355. godine) Srbe naziva «Tribali ili Dalmati ».

Srbi, kao potomci Tribala i Meza :
Evstatije, episkop solunski (u XIII veku), kada opisuje Nemanjin dolazak u Solun, tituliše ga kao « veliki arhont Tribala ». Teodor Metohit za kralja Milutina kaže «vladar Tribala ».Aleksije Lambin naziva Milutina « arhont Miza i Tribala». Teodor Hirtakin Srbiju naziva «Tribalija».

Srbi kao potomci Dačana :
U XII veku, Vizantijski istoričar Zonaras zove Dačane Srbima (ovde se radi o ruskom prevodu tod dela) : “Trojan ... voinstvova že na Daki, sirječ na Srblje, načalnik že srpski ; Dikovil.”

I sta cemo sad ? Odosmo svi medju Ilire,Dacane i ekipu ? :hahaha:

Autohtone reci , hmm ..
Ako nisi znao , svaki pronadjen starispis moze se razumeti preko Albanskom jeziku , jedan primer :
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=13325714&postcount=614
To vazi i za Slaven77 koji je rekao pre neki dan nema starih pisma ..

Da zaboravih za vase nove stavove prema nasim crkvama i manastirima na Kosovu i Metohiji
Video sam pre neki dan u rumunsku novinu za crkve na Kosovu , pisalo je da su Albanci i Vllasi gradili crkve :)

A to Albanci - Siptari me podseca na ono - Cigani - Romi ili Bosanci - Bosnjani
Sta reci !

Autohtone reci , hmm ..
Ako nisi znao , svaki pronadjen starispis moze se razumeti preko Albanskom jeziku , jedan primer :
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=13325714&postcount=614
To vazi i za Slaven77 koji je rekao pre neki dan nema starih pisma ..

Video sam pre neki dan u rumunsku novinu za crkve na Kosovu , pisalo je da su Albanci i Vllasi gradili crkve :)

Sta reci !

:roll: Ti meni na osnovu toga jednog spisa odgovaras na pitanje... Pa po tome principu ja mogu da tvrdim da su Etrurci Srbi jer je njihovo pismo desifrovao Srbin preko cirilice.. :rumenko:

A Rumuni su sve to pomno pratili i imali ulogu revizora. :hahaha:

Mi smo univerzalno priznati kao potomci Iliria , koliko god da ti ne bude milo tako se uci u celom svetu .:mrgreen:
Jedino i to retko i kod vas ostaje teza '' Kavkaz'' , jer jednostavno je smesno :)

Tacnije univerzalno progurani od strane Amerike,koja cim vas iskoristi kao sve pre,dobicete krkac... No dobro,ovo nije pdf politika... Tebi je to smesno... Ja tako ne bih gledao na svoju istoriju... :confused:

Pa i Hrvati su pre 50 godina bili univerzalno priznati kao potomci Gota a posle toga su bili drevni Slaveni. :rtfm:

Sta reci !

Ништа, осим да и Румуне бије срамота што су украли српске цркве до Арада, и имали литургију на српском језику до пре стотинак година, па морају да се ухвате у коло са осталим олошем.

Па како може да су окупирали Косово Срби када су све цркве њихове тамо.

Јесу Срби недоказани и не гледају далеко и немају слух за нешто друго осим за њих.
Али то је барем њихово било увек.

Е сада што су шиптари дошли после на Косово и временом постали вечина то чија је кривица не знам.

Back