Албанци нису Илири

pa ako su vec naselili teritoriju koja je vekovima bila grcka a zatim rimska mozda su nekim velikim cudom poceli da se romanizuju i helenizuju

ali opet dali ti mozes da osporis moje karte i da kazes da one nisu tacne?
na 80 % svih karti u periodu izmedju 500 pne i kasnog srednjeg veka je albanija na tom mestu na kome je i na ovim kartama
Evo ja ću osporiti: Albanoi je Ilirsko pleme koje je tu živelo i nema blage veze sa "Scipetarima".Teorije o ilirskom poreklu Albanaca su u normalnom svetu napuštene 1950ih. od tada ih je zastupao samo Enver Hodža i njegovi nastavljači na Kosovu.

Osrědnja pěvačica. Možeš i sama da prověriš imaš torrent Rigoletto sa njom (njenu "drhtavu" Đildu).
http://thepiratebay.org/torrent/4402189/Giuseppe_Verdi_s_Rigoletto_Story

Ako ne možeš sama da zaključiš, jedina referenca da je něko pěvač světskog glasa je da nastupa u 1) njujorškom Metropolitenu, 2) milanskoj Skali, 3) bečkoj Štatsoper ili 4) londonskom Rojal Albert holu i to makar jednu sezonu něku glavnu ulogu. Da si gledala Boeme znala bi da Muzeta otpeva dva minuta i fajront.

O razlozima njenog naprětka u světu šou biznisa možemo da prětpostavimo, ali nisko se kotira u světu opere.

Ono za Čaka sam odavno čuo pa sam pisao po sěćanju. Hvala na ispravci.

http://www.prestoclassical.co.uk/r/Virgin/6945380

“A true artist” BBC Music Magazine

The Albanian-born soprano Inva Mula will open the Paris Opéra’s 2009-10 season in the title role of Gounod’s rarely heard Mireille, a tragic story of farming folk in 19th-century Provence. Two arias from the work feature on this recital alongside favourite extracts from Faust, Thaïs and Manon, demonstrating Mula’s credentials as one of the best ‘French’ sopranos of today (she is Micaëla in the EMI Classics Carmen conducted by Michel Plasson); her achievements in the Italian repertoire are represented by arias from La Traviata, Rigoletto, La Bohème, La Rondine and Gianni Schicchi.
does not lose her innocence. Mula played the progression with great emotional power.”

In France she has appeared in Bizet’s Carmen and in his rarely heard La Jolie fille de Perth and Ivan IV, BelIini’s I puritani, Puccini’s Turandot, Gounod’s Faust, Berlioz’s Béatrice et Bénédict, Lalo’s Le Roi d’Ys and Cherubini's Médée. In Italy -- where she collaborated regularly with Riccardo Muti, notably with the company of La Scala, Milan – her appearances have include La traviata, Lucia di Lammermoor, La Bohème, Manon, Rigoletto, L’elisir d’amore, Don Pasquale, Falstaff and Gianni Schicchi

At the Vienna State Opera she has starred in La Traviata and Les Contes d’Hoffmann and she has also made regular appearances in Germany and Spain; her US dates have included Los Angeles, Washington DC, Chicago and the New York Metropolitan and La Traviata has also taken her to London, Toronto and Japan.

:per::per::per:

Vidim da neprekidno pokusavaju da svojataju Istoriju Albanaca u Grcku u ovaj topic :
Dalje
Author: Tozer, Henry Fanshawe, 1829-1916
34qv1qw.png

Dalje
24fa1l5.png

34qv1qw.png

Ako vama je malo dragi Cincari samo recite , tu sam ja jos uvek da vam pomazem :mrgreen:
Ali u neku ruku razumem vas , kad nemate svoju istoriju , onda direktno kod Albanaca jer imaju duboke korene u ovaj region :hahaha:
Dalje postujte Ville ili Shtale jer razumem da fali vama svaki drugi argumenat :hahaha:
Sretno :rtfm:

Poslednja izmena:
Dali uopshte znash shta se govori u grckom dokumentarcu ????

Elines Arvanites - Jel znash shta ovo uopshte znaci? A, oni koji su to preveli na shchipitarskom kao "Grci i Shchipitari" samo su nacinili grubu manipulaciju.

A, ono sa babom iz Lungjerie (Dugopolje), pa ako intervjiushu i Alfreda Mojsiua (punokrvnog, cistocarvnog Arman Makedona iz s.Grabova) i on ce da caze "da je cisti Albanac, pa cak da nezna shta su to uopshte Armani josh manje Arman Makedoni".

Zitelji Lundzerije su arman makedonskog porekla (to su potomci plemickih epirskih porodica) koji su shchipitarizirani i danas govore shchipitarski isto kao i zitelji Berata, Ghirokastra, Bitkuchi,Diviaka,.... i mnogih drugih naselja.

To stanje nije ekskluzivitet samo za Albaniju, vec isto to imamo i u Grckoj, Bugarskoj, Rumuniji, R.Makedoniji..... to je realnost, roditelji su od dece scrivali identitet i jezik samo da im spasu zivot i poshtede shicaniranja koja postoje i aktivana su i danas,

Ja znam moj slucaj,

Otac mi je bio "veliko Srbin" do karaja za "Kralja i Otadzbinu", ded takogje, .... a pravo poreklo im je bilo iz velikog grada NIKOLICE 12.000 kuca; unishteno od strane Ali-pashinih ordi.

Imam rogjake u Albaniji, a oni su "veliki Shchipitari", oni u Grckoj "veci grci od Grka", u "Srbiji, veci Srbi od Srba",

A, shaca nasheg jada, koji zele da istaknu svoju posebnost nemaju hrabrosti da kazu da su Arman Makedoni (nije ni dozvoljeno), vec moraju da prihvataju pogrdne nazive i da se njima identifikuju samo da ne bi bili na udar sredine u kojoj zive.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mogu samo ukratko da kazem:

Dao bog da svi koji nam kradu identitet dogju u nashu kozu.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zna se ko stvara narode i drzave, sigurno ne ova shaka jada koja zivi na Balkanu.

http://www.cyberorange.net/suli/seiten/e/history/

----------------------------------------------------------------------

"The Greek-Albanian community " !!!!!
-------------------------------------------------------------------

hajde da vidimo shta imamo iz wikipedije o Suliotima, odlomak:

Села Сули развила у независне "држава унутар државе", која бранио регионалну аутономију током дугог периода.

"Јаруга од Сули и Ахеронт реке", гравирање, 19. век.
Она показује пут до старог Сули, јер постоји све до данас.

У средини 18. века "Конфедерација Сули" налазе 60 села. Центра су села и Сули Самонива, и тврђаву Киафа, Кунгхи и Аварикос. Рушевине у околини овог села Сули показују да је чак и данас неколико хиљада људи који су живели овде војску од 2000 војника заштићена независност планинске републике.. Посетилац је написао: "Не Сулиот трансацтс било трговине нити је било које робе све њихове обуке из детињства у ору` је.. Они једу, спавају и пробуде се са овим ".
Турци су покушали да се буне региону поново под контролом. У 1731 Хатзи Ацхмет, паша од Јањина, добио наређење од султана да потчини Сули је изгубио војску 8000 људи.. Исто се десило у 1754 до Мустафа Паша и његову војску. У наредним годинама Мустафа Кокка дошао са 4000 војника, и Бекир-паша са 5000. Ниједан од њих успела. 1759 Зар у бег, командант Дхелвиноу, претучен је од стране Сулиотс. Максоуд ага и Маргарити, гоувернор од Арта суфферд исту судбину у 1762. Во 1772 Сулејман Тсапари аттакед Сули, своју војску од 9000 људи је пораз. Експедиција Курта паша успео је 1775 Када је у 1788 злогласне Алија је постао паша и Јањина, покушао је за 15 година да потчини Сули.. У почетку, без суццсесс. Године 1790 његова војска од 3000 Албанаца је елиминисана. Након тога, успео је да узме неке од лидера Сулиот као таоци, али ни то није интидимате Сули. На следећем напад на Сули, Сулиот жена погинуло 700 од `е Алија војника и пратили до преживелих.

"Стена Сули", цртање по Едуард Леар, 1849

Сулиотс добио подршку из Европе, посебно из Русије и Енглеске, која испоручује оружје и муниција за европске силе су били инстумент да ослаби Турску.. Када је британска политика окренула у корист Турске у циљу јачања све снаге против Наполеона, те залихе су прекинута. Без помоћи споља и заморио по годинама опсаде, јединство Сулиот поделе кланова. Ботсарис породице са парлеыед Али Паша. Али им је обећао да ће их отпусте све њихове имовине, па чак и оружје Јонска острва, ако би се одрекну тврђаве За Божић 1803 већину Сулиотс лево ка Сули Епиротиц обале.. Они који су остали су се борили последњи безнадежној борби против Алија `е војника, и на крају запалили барутана. У међувремену, турска војска напала друге Сулиотс, занемарујући обећања су дале. Марта до обале претворена у драму. Неколико Сулиот жена је скочила са својом децом из стене Залонго, како би се избегло хватање од стране Турака. Друга група изабрати самоубиство у тврђаву коју предводи Риза села пале на барутана. Ипак, број је достигао луци Парга, који је у то време Британци. Они су се населили тамо доле или кренули на Јонска острва.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

gde je "SVETO PRAVILO" da Shchipitari nikada ne ratuju protivu Shchipitara pa makar bili i druge vere !

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kako to da Sulioti (po potrebi transformirani u Shchipitare ili Grke) proglashavaju ih Shchipitarskim "HEROJIMA", a ovamo "U REALNOSTI" , tamani ih "NACIONALNI HEROJ Shchipitarskog naroda" Ali Pasha Tepelina.

Em heroji zrtve Shchipitara, em heroj njihov krvnik.

1. jer ti mene pokusavas da ubedis da postoje 2 albanska naroda citatiima iz wikipedie gde pise sta ko hoce, i da naravno nemaju nista jedan sa drugim?
to sigurno jedan ilir posle dugog letovanja po kaspiskom jezeru cuo da postoje neki albani pa kad se vratio rekao "E ljudi aj se zovemo albani to sada fora" i oni svi tako ucinise. :dash:

2. albanci su oduvek postojli i mislim da su oni jedno od najstarijih plemena, ali na balkanu NE, iliri NE, narod koji ima prava na ovu zemlju definitivno NE

Albanija je grchko ime. E sada da li su doshli sa Turcima ili starosedeoci su poturcheni, bic'e da je ono prvo tachnije. Albanija u davna stara vremena verovatno nije imali 300 stanovnika. :hahaha:

Evo ti Suliote:

Nadji mi Grka koji razume ovu albansku suliotsku pesmu! Ili bilo koju pesmu na Arvanite!

Jeli "Kosovar" konkretno mislim na Shchipitara sa Kosova, jer kosovar je saki zitelj Kosova nezavisno od etnicke pripadnosti;

1. gde je POLIFONIJA u "kosovarske shchipitarske" pesme? zashto ne znate da pevate "polifonicke pesme"?

2. jel znash uopshte shta znaci "FUSTANELA" u etimoloshkom smislu ?

3. ako ste isti narod, zashto "kosovari" ne nose "FUSTANELU"?

4. pesme moze svako prevesti na svoj jezik. Ako je neko otpeva na italijanskom, znaci da su Sulioti Italiani?

5. sadrzaj konkretne pjesme odredzuje pripadnost, a sadrzaj je sasvim jasan.

A, shta ce "VLASHKA CRKVA" usred Cetinja, sa ogradom od cevi pushaka zaroblenih u nevesinjskoj buni ?

Jel je to Shchipitarska crkva ?
----------------------------------------------------------------------

Shta cemo sa Dushanovim zakonikom i sastavom stanovnishtva Kosova ?
------------------------------------------------------------------------------

Jel to gospodari iz roda Balsha koji vladahu danashnjom Severnom Albanijom i delova Kosova behu Shchipitari.
----------------------------------------------------------------------------------------

Shta na shchipitarskom znaci rec "FUSTANELA" ?

Poslednja izmena od moderatora:
Albanski ................................Engleski
Fustanella ..............................Kilt
Dokaz = http://translate.google.com/#sq|en|fustanella

bye-bye :bye::bye:

jeste da je na engleskom "KILT",

srpski "haljina"

ali koje je etimoloshko znacenje same reci, kovanice "fustanela".

Da pomognem "FUSTANELA" je kovanica sastavljena od dve reci "FUSTA" + "NELA".

Pitanje je: Koje je znacenje reci "FUSTA" = ? (ovo sigurno znash) = "HALJINA" = "KILT",

a shta znaci "NELA", na shchipitarskom?

I koga si ti sada ubedio da si ti neki Ilir ? :hahaha:

Sad cu da uzmem udzbenik iz istorije da vidimo na kojim su prostorima ziveli Iliri...

Znaci - Od Istre do Save na severu,Drine,Drima i Lima na istoku na primorju na jugu do Epira... Ako me poznavanje geografije sluzi ovo obuhvata celu danasnju BiH,vecinu Albanije i dinarski deo Hrvatske - Dalmaciju...

E sad... da ti imas nekog elemntarnog znanja znao bi da na vecini ovih prostora od iskona zive Srbi,osim u Arbanasiji...

A vi tu sebe dovodite u mogucnosti sa nekim Ilirima i Pelazgima samo da biste dali sjaj svojoj romanticarskoj istoriografiji,osnovanoj na mitu o Skenderbegu (inace Srbin Pravoslavac rodom,ima vec dosta tema o tome) i o Teuti,koja je vladala iz oblasti danasnjeg Risna u CG,gde sam bio na letovanju....

Naravno treba razumeti,kada god je bila na snazi osvajacka politika vadili su se neki mitovi i mape iz istorije,kako bi se opravdala (zlo)dela koja cine isti...
Uzmimo za primer Nacista... - Ma cisti Arijevci. :rtfm:

Albanska istorija - Poreklom sa Kavkaza,gde su imali drzavu,cak danas imas ostatke neke tvrdjave Albanaca.... Arapi ih unajmljuju i salju na Siciliju i delove Italije,gde su se vodile borbe za prevlast izmedju Hriscana i Muslimana...
Posto su Riscani pobedili Muslimane,Albanci odlaze glavom bez obzira,preko mora na drugu stranu kopna... DOLAZE NA PREDELE KOJIMA SU VLADALI SRBI i Vizantijci....
Srpski car im dodeljuje nenaseljenu zemlju,gde su se bavili stocarstvom... Mi Srbi smo vas zvali Arbanasi po mestu Arbanu (ako se na varam)... Potom dolaze do jacanja Shiptara (u prevodju Brdjani) i jacanja nacionalnog identitea... Velike sile potom,tokom Balkanskih i svetskih ratova koriste ovaj narod da ne dozvole Srbima da izadju na more...

Cinjenice su da su prvi pomeni Albanaci bas Vizantijski,posto su Vizantinci ratovali protiv Albanaca... OVO JE ISTORIJA... A to da ste Iliri... Gle ovako... Kada ste naselili prostore danasnje Albanije zatekli ste starosedelacko stanovnistvo... Vremenom stapanjem izmedju ove dve celine,dobili smo danasnja Albance,koji imaju donekle te "famozne Ilirske krvi".. Ali niposto nemaju Ilirsko poreklo... Pa i dan danas imas mnogo Albanaca u Italiji,sto imigriraju,a sto zive tamo oduvek... Vecina ni ne zna Albanski,jer je tokom vekova asimilirana...

Da li su ti sada stvari jasnije ? :dontunderstand:

Back