Alatke iz kuhinje

Evo ovako da se oglasim i ja kad smo vec kod ovaca. Nemojte da mislite da ste prevarene, dugo sam u ovom poslu mislim na prodaju alata, prvo u Eurowiltu a sada u sopstvenoj reziji. Sto se tice tih sekaca sada je expanzija toga, kinezi su poceli masovno da ih prave i prodaju dzabe za odredjene kolicine. Naravno da ce biti skuplja cena ako porucim 10 kom. i 1000 kom, pa samim tim i cena moze da se formira drugacije. Takodje postoji ogromna razlika registrovanih prodavaca i onih koji rade na crno. Registrovani placaju trista cuda drzavi kako bi uopste podigli robu i kada se to sve zaracuna cena ne moze biti tako niska. Pre samo par meseci te sekace niste mogli naci ni ispod 1000 dinara a kamoli za 160, e posto su braca Kinezi skontali sta nam ovde fali, valjda ce nesto poraditi po tom pitanju. Sto se tice stranih sajtova, daleko smo mi jos od toga.
Tako da zenice, nemojte ocajavati, ako vam je za utehu 70% svog alata a imam ga poprilicno, sam kupila dok sam radila u Eurowiltu, i platila ih enormno skupo, sada ih ja nabavljam po mnogo manjoj ceni ali tako je kako je.

Evo ovako da se oglasim i ja kad smo vec kod ovaca. Nemojte da mislite da ste prevarene, dugo sam u ovom poslu mislim na prodaju alata, prvo u Eurowiltu a sada u sopstvenoj reziji. Sto se tice tih sekaca sada je expanzija toga, kinezi su poceli masovno da ih prave i prodaju dzabe za odredjene kolicine. Naravno da ce biti skuplja cena ako porucim 10 kom. i 1000 kom, pa samim tim i cena moze da se formira drugacije. Takodje postoji ogromna razlika registrovanih prodavaca i onih koji rade na crno. Registrovani placaju trista cuda drzavi kako bi uopste podigli robu i kada se to sve zaracuna cena ne moze biti tako niska. Pre samo par meseci te sekace niste mogli naci ni ispod 1000 dinara a kamoli za 160, e posto su braca Kinezi skontali sta nam ovde fali, valjda ce nesto poraditi po tom pitanju. Sto se tice stranih sajtova, daleko smo mi jos od toga.
Tako da zenice, nemojte ocajavati, ako vam je za utehu 70% svog alata a imam ga poprilicno, sam kupila dok sam radila u Eurowiltu, i platila ih enormno skupo, sada ih ja nabavljam po mnogo manjoj ceni ali tako je kako je.

Све је то у реду, али није реч о пре и данас. И ја сам силикомартове калупе куповала по цени која је иста у готово свим земљама Европе, али мислим на стварчице које се могу наћи у радњама типа "сва за (тренутно) 160", у кинеским радњама, на бувљаку и преко форума. Наравно да је у питању жеља да се заради, али и жеља да се прође јефтиније. Овде не постоји гаранција квалитета, ни заштита потрошача, тако да је заиста потребно пазити, можда мало прошетати по радњама, поделити информација са истомишљеницима. И онда је мања шанса да се прикључиш стаду.

S obzirom koliko zena ima koje nemaju alat uopste ili imaju vrlo malo, a medju kojima sam i ja, nije ni cudo sto je pomama za jeftinijim i svima dostupnim alatom! Ja to gledam po sebi, kad god nadjem nesto korisno i povoljno radujem se kao dete kad dobije zeljenu igracku .:maramica: I danas slinim za mnoooogim stvarcicama, koje umetnost zvanu DEKORACIJA TORTI u mnogome olaksavaju! Ej, bre, pa deca po kraju su pocela da beze od mene, stalno im zagledam igracke i zamisljam kako bi mogle da se iskoriste kao modla, sekac, kalup...uzas!:rumenko:

ja kada vidim na tom ebay - u kako su neke stvari smešno jeftine, dođe mi da plačem. :rida: Pošto taj sistem kod nas ne funkcioniše, normalno je da će biti skupo ono do čega se teško dolazi. :( Ja sam silikonsek wilton modle kupila u Euroviltu, za, ovde povoljnih 1150 dinara, a tamo negde preko mogu da se nađu upola cene. Bila sam super srećna kada sam zvezdice i srca plaćala 700 din/set, a tamo ih ima more za € ili 2€. A sve je to, čini mi se kinesko, i nema nikakve garancije da će to skuplje duže i trajati.

ja kada vidim na tom ebay - u kako su neke stvari smešno jeftine, dođe mi da plačem. :rida: Pošto taj sistem kod nas ne funkcioniše, normalno je da će biti skupo ono do čega se teško dolazi. :( Ja sam silikonsek wilton modle kupila u Euroviltu, za, ovde povoljnih 1150 dinara, a tamo negde preko mogu da se nađu upola cene. Bila sam super srećna kada sam zvezdice i srca plaćala 700 din/set, a tamo ih ima more za € ili 2€. A sve je to, čini mi se kinesko, i nema nikakve garancije da će to skuplje duže i trajati.
Pa, za nesto sto ti treba i sto cesto koristis, platis po ceni po kojoj u tom trenutku nadjes, i ako to bas koristis, isplati se koliko god ga platila.Kao ja npr, sekace Miki, Mini, Vini Pu i tigar...nije mi zao ni najmanje, isplatili su sebe 100 puta! A sve ostalo, ako nadjem povoljno kupim,zatrebace...

Najlakse je da se fondan razvuce taaanko i ostavi da se malo prosusi 15-ak minuta..preko ide providna folija pa preko nje sekac, jako se pritisne i tad bas lepo ispadnu, onako uredna slova...nemaju sa strane one ostatke fondana

ja sam nedavno narucila iz eurovilta mini srca i raspala su se posle dva koriscenja, ispao je istiskivac sa federom na dva od tri srca, uspela sam nekako namestiti ali to vise nije to, isto mi se desilo nedavno i sa cveticima al njih ima jedno 7 -8 meseci, toliko o kvalitetu.....jedva cekam da odem do grada da obidjem sve za toliko radnje i kineze :)

ja sam kupila danas kod kineza, milano se zovu, 250 din,imaju leptire, mergarete, brsljan listovi i srca love....a od silikonskih kalupa jedno milion ali ja ne znam za sta bi ih mogla koristiti.....
i da bas bas sam srecna, te brsljan listove odavno merkam :) Toni hvala na info :cmok2:

ja sam kupila danas kod kineza, milano se zovu, 250 din,imaju leptire, mergarete, brsljan listovi i srca love....a od silikonskih kalupa jedno milion ali ja ne znam za sta bi ih mogla koristiti.....
i da bas bas sam srecna, te brsljan listove odavno merkam :) Toni hvala na info :cmok2:

Ma ja gledam po sebi, kad sam ih nasla i kupila bila sam srecna kao malo dete!!:zurka: I sad vas samo posmatram, cekam torte sa listovima i leptirovima....ala ce da procveta forum...!!:hahaha:

Toni hvala ti za informaciju za sekače. Ja spadam u izuzetno lenje kada je u pitanju odlazak u kupovinu, uopšte nisam tipično žensko. Niko me ne bi naterao da odem do Ceraka bilo zbog koje kupovine.:rumenko: Medjutim morala sam da idem poslom pa sam svratila i na vidikovačkun pijacu da potražim sekače. Ko velim stvarno se ispšlati za 160 din pa makar i par puta uradila nešto s njima. Ja kao puštena s lanca...sve sam pokupovala pa se to baš i nije pretvorilo u jeftinu kupovini. Šta god pipneš 160 din, ajde da kupim, pa ovo mi treba, pa ono može da ustreba, ovo baš i netreba ali neka se nadje...i tako ja napravim ceh..:rotf:

Ako je neko pomislio da se žalim, vara se :super:

A ja zivim na Vidikovcu pored tih lokala pa udjem jednom u sto godina... Valjda mi se smucilo :) Al ovih dana cu i ja da prodjem, pa mozda i nadjem nesto. Mene nervira sto su to isti oni sekaci sto se prodaju po fejsu za daleko vece pare. I nije problem sto je skuplje nego u Kineskoj radnji, svako se snalazi kako ume, nego ne mogu da skontam da je skuplje od orginalnog alata :dontunderstand:

Toni hvala ti za informaciju za sekače. Ja spadam u izuzetno lenje kada je u pitanju odlazak u kupovinu, uopšte nisam tipično žensko. Niko me ne bi naterao da odem do Ceraka bilo zbog koje kupovine.:rumenko: Medjutim morala sam da idem poslom pa sam svratila i na vidikovačkun pijacu da potražim sekače. Ko velim stvarno se ispšlati za 160 din pa makar i par puta uradila nešto s njima. Ja kao puštena s lanca...sve sam pokupovala pa se to baš i nije pretvorilo u jeftinu kupovini. Šta god pipneš 160 din, ajde da kupim, pa ovo mi treba, pa ono može da ustreba, ovo baš i netreba ali neka se nadje...i tako ja napravim ceh..:rotf:

Ako je neko pomislio da se žalim, vara se :super:
Nisam razumela jesi li nasla sekace?

Evo sta sam ja kupila juce..
jos da nadjem neki dobar recept i da nateram sebe da je napravi.:zper:

attachment.php

Back