Alatke iz kuhinje

Tako je Wanja, za pocetak se snadjes kako mozes, a kasnije (ako ima potrebe) kupujes ono sto ti olaksava posao, sa cim mozes lepse i brze da radis.
Ja sam recimo zamislila da cu za secenje traka korsititi svekrvin dervis (u planu mi skoro da radim nesto sa fondanom;)) Nama pocetnicima i takve stvari mogu da posluze.:D

Ovo ne sluzi za secenje vec za dekorisanje. Kada hoces da ti se negde vidi kao step i sl. samo predjes radlom. Moza de se kupi na buvljaku za smesno male pare.

Shvatila sam da je za dekorisanje ali ne mogu da verujem da još uvek ima da se kupi. Nije tema, ali pokušajte da kupite držalju i pero za tuš. Svojevremeno mi je trebalo mi preo za tuš, htela sm nešto da radim, i nigde nije moglo da se kupi. Sa pojavom rapidograha sve je nestalo. Zato sam mislila da više nema ni radle.

a kako izgleda ta radla?

Skoro isto kao i 'dervis'. Točkić je od tankog metala, nazubljenih oštrih ivica kako bi mogao da bocka papir kada se prelazi njime po papiru. A svrha je bila da se preko iscrtanih krojnih listova stavi providan papir i radlom prelazi preko linija. Po završetku se makazame isecao papri po rupicama koje je ostavljala radla. To su bili 'šnitevi' po kojima se krijio neki odevni predmet..... Zvonilo, čas je gotov. :zcepanje:

Ja za dervis nisam cula (bar ne u vezi sa kuhinjskim priborom) ali po opisu to mi u kuci zoevom radla. Vidim da vi taj naziv uptrebljavate kada je u pitanju sivenje ali kod mene se kuhinjska alatka tako zove. Onaj tockic koji nije ravan, npr kada se prave flekice sa kupusom sa tim se seku

Skoro isto kao i 'dervis'. Točkić je od tankog metala, nazubljenih oštrih ivica kako bi mogao da bocka papir kada se prelazi njime po papiru. A svrha je bila da se preko iscrtanih krojnih listova stavi providan papir i radlom prelazi preko linija. Po završetku se makazame isecao papri po rupicama koje je ostavljala radla. To su bili 'šnitevi' po kojima se krijio neki odevni predmet..... Zvonilo, čas je gotov. :zcepanje:

sve ostalo iz krojenja znam:lol:(bar tako mislim)ali za radlu sam prvi put cula.Sta cu jos nauciti pored vas?:worth::worth:

Sad gledam reklamne novine za "Tempo" i prodaju kompresor za 750din.. Ako neko ko se razume moze da pojasni da li je upotrebljiv u ove nase svrhe, tj. kao air-brush.. Naravno da se dokupi onaj nastavak... Sad cu da vidim da postavim link ako moze...

Ne ne salim se.Takav sam ja stavila u gepek i nosila za Curug,kad sam isla u ispomoc.I mogu ti reci da je dobar,samo mi se cini da se moze naci Einhel i za 6.000-7.000.Za onaj gore sam sigurna da se ne moze iskoristiti,a muz je kraj mene i klima glavom.On nema rezervoar za vazduh i kao takav ne funkcionise za ove nase poslove...

Devojke,kad smo vec kod kompresora,da li bi neka od vas koja ga ima mogla da mi kaze kako rastvaram boje i sedefe za kompresor,da li u vodi ili alkoholu,i da li je vazna razmera,ili je to proizvoljno. Kupila sam onaj mali kozmeticarski,ali nikako da ga isprobam;)

Back