Film koji si ti naveo kao "Panika u Nidl parku" je kod nas preveden kao "Panika u parku droga" i pod tim nazivom je poznat, da ne bude zabune
Evo sta bih ja jos mogla da dodam, a da o Alu nije receno.
Rodjen je u juznom Bronksu 1940. Roditelji su mu se razveli i otac je napustio porodicu kad je Al imao 2 godine (isti slucaj sa De Nirom)
Majka mu umire kad je imao 22 godine. Ziveo je sa dekom i bakom. Porodicu je izdrzavao deda, koji je po profesiji bio moler. Alov nadimak iz detinjstva je Sonny, kako se i zove lik koji je tumacio u filmu "Pasje Popodne".
Al je poznat kao jedan od retkih Americkih glumaca koji iza sebe ima bogatu pozorisnu karijeru. Dosta vremena i paznje je posvecivao radu u pozoristu. Nagradjen je najprestiznijom pozorisnom nagradom "Toni", koja bi bila pandam Oskaru, za predstavu "Da li tigar nosi kravatu?". Veliki je ljubitelj Sekspirovih komada i cesto igra Sekspira u pozoristu. Mi, koji na zalost nemamo priliku da odemo do Brodveja i vidimo ga uzivo, smo u to mogli da se uverimo zahvaljujuci filmu "Mletacki Trgovac", gde je po mom misljenju bio fascinanatan, i u potpunosti dominantan u odnosu na ostale glumce, koji su, cudne li ironije, poreklom Englezi

Eto, Englezi ceo zivot igraju Sekspira i to im je prvi adut kad treba da se pohvale nekako, a posle dodje lik iz Bronksa i potpuno ih zaseni
Evo jedne anegdote vezane za Alovu predstavu od pre par godina. Situacija je tako "Pacinovska"

U toku predstave gospodji, koja sedi u prvom redu, zazvoni mobilni telefon. Ona zvonjavu ignorise, verovatno nadajuci se da ako tako uradi niko nece provaliti da bas njoj zvoni telefon. Medjutim, telefon ne prestaje da zvoni

Al silazi sa bine, prilazi gospodji, uzima joj tasnu i iz tasne telefon, javlja se na telefon i kaze: "Ovde Al Pacino, pokusavam da glumim!"
I u publici naravno aplauz
Pauzu od 4 godine, koju je Shile pomenuo, je napravio licno pogodjen neuspehom filma "Revolucija". Al je imao problema sa bolestima zavisnosti - alkoholizmom i drogom. Prica se da je cetvorogodisnja pauza mozda i posledica toga.
Ja sam pre par godina, tacnije '98 ili '99, citala u Total Filmu jedan mnogo dobar intervju sa njim, gde šaleći se na svoj racun kaze da je dok se lecio od alkoholizma i narkomanije poceo mnogo vise da pusi i da je konzumirao po 100 cigareta dnevno. Pa je kad se izlecio od ova dva poroka upao u treci

Sad, da bi ostavio duvan, pusi neke medicinske cigarete na bazi bilja, koje se zovu "Honey Rose". I secam se izjave: " Super su cigare, izgledaju ko joint, kad me klinci vide na ulici kazu- Ljudi, Al duva travu"
Ja sam se trudila da napisem nesto sto bi vam bilo zanimljivo i o cemu nije pisano ranije.
Pacina licno smatram zivom legendom svetske kinematografije i covekom koji je u zivotu sam pomocu svog rada, truda i talenta prelazio nezamislive prepreke.
Meni najdraze njegove uloge bi bile u filmovima "Pasje popodne" i "Miris Zene". Odgledala sam 98% njegovih filmova i verujte izbor mi nije bio ni malo lak

Covek zraci neverovatnom harizmom. Svidja mi se njegovo samopuzdanje, jer prave legende su ljudi od kojih mozes nesto i da naucis pored toga sto uzivas gledajuci njihove filmove.
De Niro i on su moji omiljeni glumci, tako da mogu da pricam o Alu i njegovim filmovima jos mnogo, ali nek za sad ostane na ovome
Obozavam ga ponajvise iz razloga jer je zivi i vecni dokaz da talenat pobedjuje sve prepreke koje mediokriteti, surovost sveta u kome zivimo, i glupi ljudi mogu nekome da postave. A to nisu bezazlene prepreke, to su predrasude koje vec odavno postoje kao pravila i nalaze se svuda oko nas. E pa, jedan Sonny iz Bronksa je dokazao da prave vrednosti u ovom ludom svetu mogu da dodju do izrazaja i ostanu vecne!