Активно антиполитичарство

Sta ako na sledecim izborima izadje manje od 50% biraca ili izadje oko 60%?
Svi koji nebi glasali su antipoliticari.To bi bio najjaci politicki blok,cuteca snaga,a mozda cak i cuteca vecina!?
Koliko gradjana moze da izvede Antipoliticarski pokret na jedan miting ili mirnu protestnu setnju u Beogradu?

Je l si ti antipolitičar ili apolitičan? Antipolitičarski pokret je u fazi narastanja?! I nezadovoljstvo građana je, takođe, u narastanju.

Šta će biti, videćemo.

Svaki novi pokret mora da izadje sa nekim programom stim sto treba i da kaze sta je garancija da ce isti biti sproveden ako dodje na vlast.

Kad odeš na ustanak.rs, videćeš i program.
A garancija ne može biti prostija:
1. samo se sa vladom koju čine znalci i preduzetnici (ne monopolisti) stvari mogu menjati na bolje, to je jasno i polupismenima, a kamoli ostalima
2. sprovođenje tog programa nije samo u interesu naroda, nego i onih koji osnivaju pokret i to je ono što nas takođe razlikuje od dosadašnjih pretendenata na političku upravu, odnosno na vlast; svi dosad su trubili da im je interes naroda ne samo na prvom, nego i jedinom mestu, a uvek se logično ispostavljalo da se interesi naroda i njihovi interesi ne samo ne poklapaju, nego i razilaze

MI SVE ŠTO RADIMO RADIMO ZBOG SEBE I NARODA. I TO NE KRIJEMO, NITI IMAMO RAZLOGA DA KRIJEMO. IGRAMO OTVORENIH KARATA.

Narodna Skupstina ce vratiti mandate poslanicima,ali osnovni problem time nece biti resen.I dalje ce ih birati vodje partija a ne biraci.

Pa kad i ako je već tako i izgleda da drugačije i ne može da bude, zašto se ne bi pribeglo aletrnativnoj demokratiji, koja isključuje i partije i parlament?

Suština alternativne demokratije je poštovanje demoekonomskog imperativa, prostije rečeno prava naroda na pristojan život.
Tim imperativom narod bi određivao ko može, a ko ne može da bude na vlasti.
Sledeća stavka alternativne demokratije su stalna veća građana, kao svojevrsni nevladini ombudsmani. (O svemu tome ima na našem sajtu).

Na taj način bi se vršila i kontrtola vlasti i imali bismo vlast koja je sposobna, a onemogućavalo bi se da se kroz parlament guraju inetersi grupa koje nisu socijalno odgovorne (kao što su tajkuni, monopolisti i sl.)

Ustvari, demokratija će tako i završiti, biti svedena na realnu meru.
Budućnost pripada novoj opciji, opciji kvalitetnog društva u kojem postoji alternativna ili realna demokratija i znalačka vlast.
Pred >Srbijom, zapletenom u sve moguće probleme klasičnog kapitalističko-parlamentarnog koncepta je upravo takav korak.

Vrlo je tesko danas zamisliti drzavu bez parlamenta,mada je teoretski sve moguce.
Ko bi po vasem konceptu donosio zakone?Valjda ste predvideli postojanje Vlade i nacin njenog biranja?
Nije lose da to ovde pojasnite u par recenica da ne idemo svi na sajt.

Slobodno idite svi (na sajt). Imamo popust za grupne posete:D:D:hahaha:

A sad ozbiljno:
Zakone bi donosili znalački, stručni timovi, kao što odluke u većim firmama donose bordovi.Ti zakoni bi bili obnarodovani, a pominjana SVG (Stalna Veća Građana) bi, ako imaju, mogla da na njih stavljaju primedbe i traže izmene.

Naravno da smo predvideli Vladu, i to pravu, koja će zaista i vladati, odnosno upravljati.
Ona bi bila birana JAVNO, slično javnim konkursima u firmama.

Ko bi birao i kako te strucne timove?

Stručne timove, kao što se to i inače radi, biraju stručnjaci. Najpre se oformi jedno stručno telo i utvrdi principe svog rada, poštujući činjenice i znanje.
To telo potom u svoje redove bira stručne kadrove iz raznih oblasti.
Ti kadrovi obrazuju timove i - rade.

To praktično znači da bi prva znalačka vlada nastala pre izbora, ako bi se išlo putem izbora i parlamentarne demokratije.

U slušaju da se ide alternativnim putem, od građana se traži Izjava volje da su saglasni sa time da ta već nastala vlada upravlja Srbijom.
Za tako nešto je potreban konsenzus, znači milioni onih koji su saglasni.

Ovakav konsenzus daje snažan legitimitet takvoj vladi i olakšava joj posao. Ne mora se natezati sa parlamentom u kojem mahom sede poslanici ne naroda nego partija, preciznije: interesnih grupa koje stoje iza tih partija.

Pogledaj samo šta radi Evropski parlament, uprkos volji naroda koji čine EU.

Pogledaj ovo http://ustanak.rs/alternativa.html

Poslednja izmena:
Napred izlozeno mi mirise na oruzanu revoluciju ili na neki veliki i masovni bunt naroda.To je neki oblik Pariske komune?
Put vam je vrlo originalan i neuobicajen.Ne znam koliko je dobar za narod?
Vi bi vec morali da imate i verziju Ustava sa kojom bi se prestavili javnosti ako zelite da budete ozbiljna snaga u Srbiji.
Koja bi prava imali radnici u pogledu profita?Za kakve svojinske odnose se zalazete,itd. itd. ...?
U okviru svoje Nove civilizacije zagovaram korenite promene u svetu,ali vi ste ipak originalniji od mene u pogledu nacina biranja vlasti i nacina vladanja!

"Активно антиполитичарство" је contradictio in adiecto. Свака јавна активност у корист нечега или против нечега истовремено је и политика.

Чињеница је да је у Србији политичка криза која се оогледа у томе да не постоји политичка елита у коју би грађани имали поверења. Они који су на власти немају више поверења, они који би могли да их замене такође немају поверење, ако гласаш ништа ниси урадио, ако не гласаш опет ниси ништа урадио, због тога се то и зове политичка криза.

Свака прича на тему "политичари су лопови и неспособни су, гласајте за мене" моментално завршава у јефтиној демагогији, јер ако позиваш људе да те подрже значи да се бавиш политиком и немој да лажеш да се не бавиш. То је радио Богољуб Карић.

Управо. Одма' ти на памет падне парадокс нихилизма. ''Политичари нису добри, подржите мене''. То је ништа друго него нова политичка опција.

KAO ŠTO VEĆ ODGOVORIH ONOME KOGA SI CITIRAO:

Ало, ало! Није реч о антиполитици, него о антиполитичарству!

Наравно да се бавим(о) политиком, али не као властољубиви дилетанти- политичари.

Бити против политичара, не значи бити против постојања политике, као вештине управљања државом, глобалним економским и социјалним стањем

Нема овде никакве противречности, него си пожурио да антииполитичарство изједначиш са аполитичношћу, што није случај.

Погледај поново уводни текст. Бар почетак.

Napred izlozeno mi mirise na oruzanu revoluciju ili na neki veliki i masovni bunt naroda.To je neki oblik Pariske komune?
Put vam je vrlo originalan i neuobicajen.Ne znam koliko je dobar za narod?
Vi bi vec morali da imate i verziju Ustava sa kojom bi se prestavili javnosti ako zelite da budete ozbiljna snaga u Srbiji.
Koja bi prava imali radnici u pogledu profita?Za kakve svojinske odnose se zalazete,itd. itd. ...?
U okviru svoje Nove civilizacije zagovaram korenite promene u svetu,ali vi ste ipak originalniji od mene u pogledu nacina biranja vlasti i nacina vladanja!

Pokret, i to masovan - da.
Oružana akcija - ne.
Nema potrebe.

Nikakav komuna. Komunizam je netačna, a zavodljiva ideja. Bar je bila.

Za narod je dobra situacija u kojoj mu se ne ugrožava demoeknomski imperativ, pravo na pristojan život.

Radnici bi mogli da participiraju u profitu, ako se sklopi takav spotrazum i ako imaju osnove za to (da su nezamenljivi ili teško zamenljivi).
To će se ipak rešavati od slučaja do slučaja, u samoj praksi.

Pre svega se zalažemo za funkcionalnost, izvršićemo ono što je propušteno: funkcionalizaciju srpske ekonomije.

Mi razlikujemo vlasnike i posednike.

Vlas(t)nici su oni koji imaju vlast, koji upravljaju.
Posednici participiraju u dobiti, ali ne i u upravljanju.

Stručnjaci koji se povežu sa nama neće više raditi za platu, nego za dobit.
Jer bez njih bi posednici mogli da "sviraju u prste";)

P.S. Imamo i verziju Ustava, odnosno Ustavni dokument koji će imati važnost Ustava, dok se ovaj konačno ne donese.

Poslednja izmena:
poceo sam da citam novi ustav i odmah sam odustao kad sam video na koju stranu vetar duva!I ovi su neki isti racku ko sve ostalo,Srbija je drzava gradjana,kad se izvodi himna za manjine se moze izvoditi njihova itd. ma daj ljudi nemoj te molim vas,pa pogledajte sve normalne drzave na svetu kazu sledece:nasa zemlja je zemlja nasih gradjana i tacka a sve ostalo ko je manjina i neki strani gradjanin pa zna se kako se ponasa i koji je zakon prema strancima i svim ostalima.A sto se tice HIMNE pa to je ludnica samo nasa Himna i tacka je li neko od vas video neku drugu drzavu npr. Francusku da pusta uz crnce i arapa njihove himne ma daj to je ludnica.
Jednostavno preuzmite Nemacki,Svajcarski ustav i to je to.Nemoj da FILOZOFIRATE kad ne znate da filozofirate postedite nas.
Ako vec nesto radite radite kako treba ili nemoj da pocinjete jer SRAMOTITE OVAJ NAROD,jos pogotovu ako se VI izjasnjavate kao neka ELITA skolovanih ljudi itd.
SPAS SRBIJE
ZIVELA SRBIJA

Gde ste patriote! Svi kukate kako nemate za koga da glasate. Ne valja vam ni SNS, DS ni LDP itd - kazete svi su kompromitovani, korumpirani - sve sami lopov do lopova, a kad vam se ponudi neka nova opcija, koja obecava, nigde nikog. Cak ni komentar!
Ja licno mislim da bi trebali da im damo sansu.

u Pravu si..jaoj kako smo negativni..ajde daj mi razlog? sto je to tako?

Back