Активно антиполитичарство

Mislim da je i vise od tri cetvrtine gradjana nezadovoljno stanjem i da je neraspolozenje prema postojecim strankama sve vece ali to nije nikakva garancija da ce oni glasati za ljude za koje do juce niko nije ni cuo.
Navedi mi neki primer u istoriji demokratskih izbora da se neka stranka pojavila niotkud i uzela dvotrecinsku vecinu glasova.

Za sve postoji prvi put.;)

Zato što je aktivno antipolitičarstvo jedina realna alternativa ovim bezalternativnim evrounionistima i šupljim patriotistima. I zato što narod hoće da živi pristojno, a to mu može pružiti samo ova opcija. Za sada.

Čitala sam program onako na brzaka.
Čini mi se da bi Rumenka napojila većinu mlekom ( izgleda dobra muzara ).
Međutim, narod je toliko nepoverljiv, x obećanja je dobijao, a ništa ostvareno.
Doduše, nisu imali Rumenku, nego kako se pokazalo sansku kozu.
Razumeš me :)

Čitala sam program onako na brzaka.
Čini mi se da bi Rumenka napojila većinu mlekom ( izgleda dobra muzara ).
Međutim, narod je toliko nepoverljiv, x obećanja je dobijao, a ništa ostvareno.
Doduše, nisu imali Rumenku, nego kako se pokazalo sansku kozu.
Razumeš me :)

Njih niste proveravali, verovali ste im. Nama ne verujte, proverite nas. Osim toga: apsolutno nijedna od poznatih opcija i na njoj osnovana partija nema odgovor, koji bi imao veze sa ovdašnjom i sadašnjom realnošću.

Ајаја, ево изчито сам мало:

Члан 7.

Највиши демократски орган Партије је Скупштина, састављена од оснивача.
Скупштина већином гласова може да доноси одлуке од значаја за
функционисање Партију.
Скупштина већином гласова бира председника Партије, којем мандат траје четири године, осим ако не буде раније опозван или на неки други начин спречен да врши своју функцију.

Ко је то писо? Енвер Хоџа ил Чеуческу? Ни један ни други ал би обојица позавидели.
Ништа вам то не ваља Драгане. Добро, можда неком и ваља ал мени не ваља никако. Ко што реко констатовали сте стање ал нисте дефинисали проблем. По овом вашем статуту недвосмислено се види да је реч о још једној у низу ауторитативних ил једностваније речено приватних партија у Србији. Само још један фан клуб.

Што би реко један мој познаник није битно како се шта зове него како ради.

Poslednja izmena:
Svako,ili bar vecina gradjana, bi u drustvu hteo dublje promene,ali da ne pogode njega i njegove bliske!?
Zalazem se za korenite promene u zemlji i svetu(vise clanaka u listovima,dve ozbilne knjige,sajt,istupanje na ovom Forumu ...) i sta sam dobio?Nista.Niko mi se nije javio na poziv da osnujemo Pokret za racionalno drustvo???
Moj jednostavan zakljucak je da narodi sveta nisu spremni za ozbiljne promene u postojecim sistemima.
U celom svetu se dosta lako prihvataju kozmeticke tj. povrsne promene u drustvu.Sta imamo u Evropi?Stalnu smenu levice i desnice na vlasti a u osnovi to je isti sistem sa manjim i nebitnim razlikama.

Ајаја, ево изчито сам мало:

Члан 7.

Највиши демократски орган Партије је Скупштина, састављена од оснивача.
функционисање Партију.
Скупштина већином гласова бира председника Партије, којем мандат траје четири године, осим ако не буде раније опозван или на неки други начин спречен да врши своју функцију.

Ко је то писо? Енвер Хоџа ил Чеуческу? Ни један ни други ал би обојица позавидели.
Ништа вам то не ваља Драгане. Добро, можда неком и ваља ал мени не ваља никако. Ко што реко констатовали сте стање ал нисте дефинисали проблем. По овом вашем статуту недвосмислено се види да је реч о још једној у низу ауторитативних ил једностваније речено приватних партија у Србији. Само још један фан клуб.

Што би реко један мој познаник није битно како се шта зове него како ради.

Прво, ради се о Нацрту статута, који још није усвојен, јер није ни било Скупштине.
А шта је проблем:
да председник то буде 4 године или
што може и раније да буде опозван?
На чему би ту имао да завиди Хоџа или Чаушеску:dontunderstand:

У ту сврху, боље да си цитирао оно што пише испод тога:

Скупштина, као ни било који други орган или појединац у АПС, не може ни на који начин, па ни већином гласова да:

мења назив, основно опредељење и програмске циљеве Партије,
утиче на састав и рад САВЕТА ЕКСПЕРАТА ,
мења председника Партије, уколико са тим није сагласан председник САВЕТА ЕКСПЕРАТА.

Па даље:
Члан 8.
Ако Скупштина већином гласова донесе одлуку или одлуке за које по овом Статуту није овлашћена, председник партије, односно председник САВЕТА ЕКСПЕРАТА, може да распусти Скупштину и све чланове Скупштине, који покажу неслагање са одредбама из Члана 7. овог Статута, брише из списка оснивача и замени их другим оснивачима.
Овај акт је предвиђен због важности основног, антиполитичарског, односно проекспертског опредељења и програмских циљева АПС.
Ово основно опредељење и програмски циљеви АПС су од круцијалне важности, како за опстанак и функционисање АПС, тако и за друштво у целини.
Зато се изнад тог основног опредељења и програмских циљева не може поставити ниједан појединац, нити орган партије, укључујући и Скупштину.

То мало више мирише на ауторитарност, али се ипак не ради о томе, него о логичној потреби да се спречи разводњавање антиполитичарског набоја, а помоћу већине гласова, која се може добити "на разне начине", а нарочито кад партија постане "моћна" и примамљива за "куповину".
У таквим случајевима је поштеније оснивати нову, своју партију него девастирати ону чији иницијатор неће одступити од основног опредељења и циља, па таман кад би сам остао у партији, до које му ионако није, осим што је мора оснивати због кобајаги демократске процедуре, уобичајене у тзв. представничкој демократији, односно парламентаризму.
Удуби се мало боље, Калуђеру, па ћеш видети да све ово није оно на шта си навикао.;)

Не жури са квалификацијама. Због себе.

Ево саћу вам рећи шта је проблем:
Највиши демократски орган Партије је Скупштина, састављена од оснивача.​
Паја, Раја Гаја и Влаја су се срли и назвали се скупшина
функционисање Партију.
Скупштина већином гласова бира председника Партије, којем мандат траје четири године, осим ако не буде раније опозван или на неки други начин спречен да врши своју функцију.​
Паја, Раја и Гаја су изабрали Влају за шефа дружине.
Само Паја Раја Гаја и Влаја и овако и онако могу да бирају шефа дружине. За вјек и вјекова, тако пише.

Члан 8 нисам ни цитирао јер је још катастрофалији по аутоматизму јер произлази из тачке 7. Ал ево:

Ако Скупштина већином гласова донесе одлуку или одлуке за које по овом Статуту није овлашћена, председник партије, односно председник САВЕТА ЕКСПЕРАТА, може да распусти Скупштину и све чланове Скупштине, који покажу неслагање са одредбама из Члана 7. овог Статута, брише из списка оснивача и замени их другим оснивачима.​

Ако Паја Раја или Гаја не буду добри и слепо се покоравали Влаја ће једноставно да их замени неким другим., због виших циљева јел.

И сувише све то познато звучи. Изчитајте ову тему. Кратка је. Обратите пажњу на кометаре корисника Ернаутон де Кармаинге.

Poslednja izmena:
Ево саћу вам рећи шта је проблем:
Највиши демократски орган Партије је Скупштина, састављена од оснивача.​
Паја, Раја Гаја и Влаја су се срли и назвали се скупшина
функционисање Партију.
Скупштина већином гласова бира председника Партије, којем мандат траје четири године, осим ако не буде раније опозван или на неки други начин спречен да врши своју функцију.​
Паја, Раја и Гаја су изабрали Влају за шефа дружине.
Само Паја Раја Гаја и Влаја и овако и онако могу да бирају шефа дружине. За вјек и вјекова, тако пише.

Члан 8 нисам ни цитирао јер је још катастрофалији по аутоматизму јер произлази из тачке 7. Ал ево:

Ако Скупштина већином гласова донесе одлуку или одлуке за које по овом Статуту није овлашћена, председник партије, односно председник САВЕТА ЕКСПЕРАТА, може да распусти Скупштину и све чланове Скупштине, који покажу неслагање са одредбама из Члана 7. овог Статута, брише из списка оснивача и замени их другим оснивачима.​

Ако Паја Раја или Гаја не буду добри и слепо се покоравали Влаја ће једноставно да их замени неким другим., због виших циљева јел.

И сувише све то познато звучи. Изчитајте ову тему. Кратка је. Обратите пажњу на кометаре корисника Ернаутон де Кармаинге.

Stalno "smićeš" s uma, da se ovde ne radi o političarskoj, nego antipolitičarskoj opciji, unutar koje se ne bi ni osnivala partija, kada bi u zakonima, odnosno Ustavu postojali i drugi legitimni načini za dolazak na vlast.
U antipolitičarskoj opciji nema Paje, Raje, Vlaje i Gaje.
Njenu srž ne čine diletanti, nego kompetentni (stručnjaci i preduzetnici).

Antipolitičarska opcija nije ljubitelj nijedne političke ideje, pa ni demokratske, a naročito kad je u pitanju predstavnička demokratija, odnosno parlamentarizam.
Mi jesmo za izvornu demokratiju, za pravo naroda da ima pristojan život i da ruši vlast koja mu to ne obezbeđuje.

Opet ti kažem, probaj da novoj pojavi ne pristupaš sa starim "predodžbama";)
Što bi rekle babe : Udubi se.

Svako,ili bar vecina gradjana, bi u drustvu hteo dublje promene,ali da ne pogode njega i njegove bliske!?
Zalazem se za korenite promene u zemlji i svetu(vise clanaka u listovima,dve ozbilne knjige,sajt,istupanje na ovom Forumu ...) i sta sam dobio?Nista.Niko mi se nije javio na poziv da osnujemo Pokret za racionalno drustvo???
Moj jednostavan zakljucak je da narodi sveta nisu spremni za ozbiljne promene u postojecim sistemima.
U celom svetu se dosta lako prihvataju kozmeticke tj. povrsne promene u drustvu.Sta imamo u Evropi?Stalnu smenu levice i desnice na vlasti a u osnovi to je isti sistem sa manjim i nebitnim razlikama.

E Miroslave, šta da ti kažem. Možda ne zvuči demokratski, ali nije do naroda. Narod je politički aktuelan i ipak moćan samo kada mu je ugrožen demoekonomski limit, odnsono ono što se zove pristojnim životom.
A i tada, kao što se ne jednom pokazalo, postoje mogućnosti zavođenja istog u pravcu koji mu ni taj problem, upristojavanje života, ne rešava.
Aktivno antipolitičarstvo ne računa previše na narod, iako apsolutno poštuje njegovu potrebu da pristojno živi i to će mu i omogućiti.

Ја факат не знам. Ил се правите луди ил ме зајебавате. А мож бити и једно и друго. Додуше мож бити и треће, да не разумете о чему причам ал то не верујем. Ал ето из тог разлога још једном кратко: Ваш статут је стаљинистички, апсолутистички, ауторатитиван, како год оћете.

И то нема никакве везе дал се ради о експерима дилетантима предузетницима оли пингвинима. Статут одређује устројство дакле начин функционисања јединки унутар једне, било какве, организације, па макар то био и хор Бечких дечака.

Ја факат не знам. Ил се правите луди ил ме зајебавате. А мож бити и једно и друго. Додуше мож бити и треће, да не разумете о чему причам ал то не верујем. Ал ето из тог разлога још једном кратко: Ваш статут је стаљинистички, апсолутистички, ауторатитиван, како год оћете.

И то нема никакве везе дал се ради о експерима дилетантима предузетницима оли пингвинима. Статут одређује устројство дакле начин функционисања јединки унутар једне, било какве, организације, па макар то био и хор Бечких дечака.

Има ли стаљинистичкијег и ауторитарнијег статута од статута успешне фирме, у којој се зна ко шта ради, докле чије ингеренције сежу? Пусти политичарске форе. Никог ми ни не помишљамо да прогањамо зато што другачије мисли или зато што верује у оно у шта ми не верујемо. Слобода је загарантована. Само, тамо где се ради посао, не може истовремено да се прави и нон стоп одржава дебатни клуб.
И понављам: нама је партија небитна, свака , па и наша. То је само инструмент за остварење циља, а циљ је пристојан живот.
Но, изгледа да се до даљњег нећемо наћи "на истој линији", па добро... Има времена.

Има ли стаљинистичкијег и ауторитарнијег статута од статута успешне фирме, у којој се зна ко шта ради, докле чије ингеренције сежу?
Е тако лепо реците: То је моја приватна фирма и крај приче. Поштено.

Но, изгледа да се до даљњег нећемо наћи "на истој линији", па добро... Има времена.
Нећемо се никад наћи на тој линији.
Једна је ствар што ја са симпатијам гледам на неки ваш текст, ето испоставило се да сам их раније читао. Ал исто тако са симпатијама гледам на неки текст или ТеВе наступ Веље Илића оли Пере Луковића.
Ал ту се прича и завршава, мислим на симпатијама.

Јер како ствари стоје не терену све странке ем познатије групе грађана по Србији по унутрашњем устројству функционишу као приватне фирме. И то тако већ добрих 60 година. Е колико су те "фирме" успешне толико је и Србија успешна. Срби беже и од Србије и од таквих "фирми" главом без обзира.

А ја сам вам рекао, ви сте у свом уводном тексту, али и у низу других текстова констатовали стање али нисте дефинисали проблем.

Констатовали сте да ауто не иде
ал не знате зашто не иде.

Е тако лепо реците: То је моја приватна фирма и крај приче. Поштено.

Нећемо се никад наћи на тој линији.
Једна је ствар што ја са симпатијам гледам на неки ваш текст, ето испоставило се да сам их раније читао. Ал исто тако са симпатијама гледам на неки текст или ТеВе наступ Веље Илића оли Пере Луковића.
Ал ту се прича и завршава, мислим на симпатијама.

Јер како ствари стоје не терену све странке ем познатије групе грађана по Србији по унутрашњем устројству функционишу као приватне фирме. И то тако већ добрих 60 година. Е колико су те "фирме" успешне толико је и Србија успешна. Срби беже и од Србије и од таквих "фирми" главом без обзира.

А ја сам вам рекао, ви сте у свом уводном тексту, али и у низу других текстова констатовали стање али нисте дефинисали проблем.

Констатовали сте да ауто не иде
ал не знате зашто не иде.

Знамо ми и како ће он ићи. Засад иде на гурку и курблу.
Ми и иначе на Србију гледамо као на фирму, чији су поседници њени држављани, осим оних који грубо крше закон.
Добар менаџмент те фирме не може бити из редова политичара, читај: дилетаната.
И то је све.

"Активно антиполитичарство" је contradictio in adiecto. Свака јавна активност у корист нечега или против нечега истовремено је и политика.

Чињеница је да је у Србији политичка криза која се оогледа у томе да не постоји политичка елита у коју би грађани имали поверења. Они који су на власти немају више поверења, они који би могли да их замене такође немају поверење, ако гласаш ништа ниси урадио, ако не гласаш опет ниси ништа урадио, због тога се то и зове политичка криза.

Свака прича на тему "политичари су лопови и неспособни су, гласајте за мене" моментално завршава у јефтиној демагогији, јер ако позиваш људе да те подрже значи да се бавиш политиком и немој да лажеш да се не бавиш. То је радио Богољуб Карић.

"Активно антиполитичарство" је contradictio in adiecto. Свака јавна активност у корист нечега или против нечега истовремено је и политика.

Чињеница је да је у Србији политичка криза која се оогледа у томе да не постоји политичка елита у коју би грађани имали поверења. Они који су на власти немају више поверења, они који би могли да их замене такође немају поверење, ако гласаш ништа ниси урадио, ако не гласаш опет ниси ништа урадио, због тога се то и зове политичка криза.

Свака прича на тему "политичари су лопови и неспособни су, гласајте за мене" моментално завршава у јефтиној демагогији, јер ако позиваш људе да те подрже значи да се бавиш политиком и немој да лажеш да се не бавиш. То је радио Богољуб Карић.

Ало, ало! Није реч о антиполитици, него о антиполитичарству! Наравно да се бавим(о) политиком, али не као властољубиви дилетанти- политичари.
Бити против политичара, не значи бити против постојања политике, као вештине управљања државом, глобалним економским и социјалним стањем
Нема овде никакве противречности, него си пожурио да антииполитичарство изједначиш са аполитичношћу, што није случај.
Погледај поново уводни текст. Бар почетак.:bye:

Ало, ало! Није реч о антиполитици, него о антиполитичарству! Наравно да се бавим(о) политиком, али не као властољубиви дилетанти- политичари.
Бити против политичара, не значи бити против постојања политике, као вештине управљања државом, глобалним економским и социјалним стањем
Нема овде никакве противречности, него си пожурио да антииполитичарство изједначиш са аполитичношћу, што није случај.
Погледај поново уводни текст. Бар почетак.:bye:

Potpuno sam razumeo razliku koju praviš između antipolitičarstva i apolitičnosti. Tu nemam nikakvih premdbi i slažem se.

Ali priznajem da ne vidim neku naročitu razliku između antipolitike i antipolitičarstva. Šta, kao, nisi protiv politike kao takve, nego si samo protiv ovih političara takvih kakvi jesu. Cvrc.

Šta je tvoja poruka: politika je dobra, ali su (naši) političari loši. Zato glasajte za mene jer ja nisam takav.

Misliš da će to da prođe? Ja mislim da neće.

Potpuno sam razumeo razliku koju praviš između antipolitičarstva i apolitičnosti. Tu nemam nikakvih premdbi i slažem se.

Ali priznajem da ne vidim neku naročitu razliku između antipolitike i antipolitičarstva. Šta, kao, nisi protiv politike kao takve, nego si samo protiv ovih političara takvih kakvi jesu. Cvrc.

Šta je tvoja poruka: politika je dobra, ali su (naši) političari loši. Zato glasajte za mene jer ja nisam takav.

Misliš da će to da prođe? Ja mislim da neće.

Није политика ни добра, ни лоша, него потребна. Људи своје односе морају некако уређивати, да не би било"дивљег запада" и, уопште, анархије.
Политичари су као надрилекари у медицини.
Време је да и у политику дође компетентност, зар не?
Не тражим ја гласање за себе, него за опцију која дилетанте искључује из "народних послова", а укључује оне који не подилазе илузијама и заблудама, него се раумеју у послове који су неопходни да би једно друштво било квалитетно.
А основни стандард квалитетног душтва је
- социјална уравнотеженост, што значи да се у том друштву не угрожава демоекономски лимит, односно да у њему нема сиромашних, а камоли да сиромашни или и они иза ивице сиромаштва, као што је сада случај у Србији, чине већину

Узгред, прочитај мој потпис, испод овог текста, па ћеш видети како је лако разликовати политичаре /неспособне дилетанте/ од политичких делатника који остварују своју улогу.

Da li smo mi narod koji zivi u Srbiji ili ne? Ako jesmo, kako to zivimo? Da li smo srecni? Postoji nacin da krenemo na bolje, tako sto cemo srusiti svaku stranku u Srbiji i da ni jednoj ne dozvolimo da dodje na vlast. KAKO?

Svi znamo da ne verujemo nikome, zato je potrebno da se kao narod slozimo i zatrazimo VANREDNE IZBORE (za novog lidera) na koje cemo SVI IZACI ali da se ne glasa ni za jednu jedinu stranku vec DA SE PREKRIZI CEO LIST SA SLOVOM X. STA TO ZNACI?

To znaci da je potrebno da svako izadje na izbore i posalje strankama MALI UDARAC pisanjem slova X preko celog lista, cime cemo dokazati da smo deo Srbije i Srpskog naroda koji je nekada bio velik, i da se sa nama NE MOZE vise igrati i da to vise ne dozvoljavamo. Samim tim sto NI JEDNA STRANKA nece sakupiti dovoljan broj glasaca, nece imati ni legitimitet ni kredibilitet. STA TO ZNACI?[/SIZE]

To znaci da sto vise sakupimo tih listova sa slovom X, TO JE NASA STRANKA i strucni DOBRONAMERNI LJUDI ISPLIVAVAJU (naucnici, doktori, popovi) koji uz pomoc naroda biraju LIDERA drzave a politicke stranke TONU.

Svako bi bio anoniman i ne bi bilo problema i nereda, STOGA pricajte sa sto vise ljudi i sirite ovu pricu za vanredne izbore. NE ZAOKRUZUJTE, NE OSTAVLJAJTE PRAZAN PAPIR (tako se glas moze lako dodati), vec NAPISITE SLOVO X PREKO CELE STRANICE ZA GLASANJE.

Mi nigde nismo zavedeni a deo smo naroda. Politicke stranke su nam istrosile energiju da bi sebe doveli na vlast.
[/SIZE
]

Poslednja izmena:
Da li smo mi narod koji zivi u Srbiji ili ne? Ako jesmo, kako to zivimo? Da li smo srecni? Postoji nacin da krenemo na bolje, tako sto cemo srusiti svaku stranku u Srbiji i da ni jednoj ne dozvolimo da dodje na vlast. KAKO?

Svi znamo da ne verujemo nikome, zato je potrebno da se kao narod slozimo i zatrazimo VANREDNE IZBORE (za novog lidera) na koje cemo SVI IZACI ali da se ne glasa ni za jednu jedinu stranku vec DA SE PREKRIZI CEO LIST SA SLOVOM X. STA TO ZNACI?

To znaci da je potrebno da svako izadje na izbore i posalje strankama MALI UDARAC pisanjem slova X preko celog lista, cime cemo dokazati da smo deo Srbije i Srpskog naroda koji je nekada bio velik, i da se sa nama NE MOZE vise igrati i da to vise ne dozvoljavamo. Samim tim sto NI JEDNA STRANKA nece sakupiti dovoljan broj glasaca, nece imati ni legitimitet ni kredibilitet. STA TO ZNACI?[/SIZE]

To znaci da sto vise sakupimo tih listova sa slovom X, TO JE NASA STRANKA i strucni DOBRONAMERNI LJUDI ISPLIVAVAJU (naucnici, doktori, popovi) koji uz pomoc naroda biraju LIDERA drzave a politicke stranke TONU.

Svako bi bio anoniman i ne bi bilo problema i nereda, STOGA pricajte sa sto vise ljudi i sirite ovu pricu za vanredne izbore. NE ZAOKRUZUJTE, NE OSTAVLJAJTE PRAZAN PAPIR (tako se glas moze lako dodati), vec NAPISITE SLOVO X PREKO CELE STRANICE ZA GLASANJE.

Mi nigde nismo zavedeni a deo smo naroda. Politicke stranke su nam istrosile energiju da bi sebe doveli na vlast.
[/SIZE
]

Cekamo tvoju organizaciju...!!!!!

Back