Ako Rusija pobijedi?

bas kao

Elita
Poruka
19.788
Ne smeju oni to

Čak i Ukrajina je porazila rusku kulturu, a zamisli neka jača zemlja
znamo rekao nam je ovaj bleki, da samo laju, ali ipak se vi obezbedite sa zastitom od radioktivnosti, za svaki slucaj... ah, da vec jeste, citao sam - pa ko onda samo laje, za koji ce vam moj jod u pilulama?

cak i da rusi ne smeju, ima ko sme, otici cete u q. crno vam se pise, a rusi ce samo da budu glavni osumnjiceni - eu je gotova, bolje bezite, rusi ce biti okrivljeni, jel ste u ratu sa njima ili niste? jeste. onda ima da mrete, nema veze sto oni ne smeju, ima ko sme, cija snajka

bas kao

Elita
Poruka
19.788

mijak

Poznat
Poruka
8.149
pazi, ja uopste nisam siguran da sam rodoljub, mozda bih bio cak i suprotan pol rodoljubima, izdajnik, ali sam naucio jevandjelje, pa zato nisam

i vucic je navodno bio rodoljub, patriota, pa je otisao u drugu krajnost postavsi najveci izdajnik, cista dijalektika

ali ja znam za jadac, ja sam ti ovde glas razuma, ne bih izdao nikad svoja uverenja, a zemlju, koju zemlju? ovde se radi o principu izdajstva, za 30 srebrnjaka ili pod ucenom?

Ај кад сте већ запели нагађањем.

Ја јесам сигуран, имао сам деду, отац је имао свог и тако у недоглед их је било који су се жртвовали ради нас.

Моји су избегли из брозовштине 56-е па сам одрастао у "четничкој" емиграцији и тако упијао црно-беле погледе на свет.
У време напетости у Кореји 76-е сам напустио студије и ступио у морнарицу да бих бранио слободни свет и демократију.
После основне обуке као првак класе сам унапређен и награђен препоруком, команданта центра регрутације и обуке, за академију. Годишње сенатори препоручују по два кандидата из својих држава и команданти три регионалних центра по једног.
То сам одложио да не бих за тих четири година промашио рат и прилику да убијам комунисте.

Срећом нисам добио ту прилику али јесам добио ону да чујем искуства из Вијетнама од маринаца који су продужили уговоре пребацивши се у морнарицу.
Прво сам мислио да су "другоамериканци" и дефетисти који су остали у служби због лоших проспекта у цивилству, само ово последње се показало као тачно.

Нагледао сам се цинизма и корупције и упознао припаднике свих слојева и раса из свих крајева државе.
Тако сам почео да примећујем друштвене противречности па политичке све до митолошких на нивоу цртаћа.

После војске сам почео да посматрам културолошки регресиван процес асимилације међу Србима па онда и међу осталима и екстраполирао у назад уз налажење прет-холивудске методике и елементе.
Таква манипулацијама, па и насиљем, склепана и хомогенизована маса ми јесу земљаци али не може да ми замени род.

Међу осталим тужним околностима јесте и та да су се они преживели четници идентификовали са мантром, и по потреби цинично били парадирани као примерци, о демократији и слободном свету на мети међународног комунизма.
Нас се искуствено тичу само брозовштина и бољшевизам као западни анти српски и анти руски пројекти (а у много чему су и анти комунистички) и погрешно је осуђивати разне покрете ослобођења или отпора који су остали без другог избора од прихватања подршке Совјетског Савеза и користили партијске методе организације и симболику у калеми са својом традицијом.

У осталом историја нас учи да, поготово од 30-их, идеологија не игра никакву улогу у међународним односима, осим као етикетирање, који се са једне стране своде на отимање ресурса и наметања и контроле тржишта а са друге на одбрану.

Што се мог "ангажовања" на форуму тиче; ја сам за помирење родољуба са свих страна и фокусирање на одбрану и унапређивање рода и државе према датим околностима.
У сваком поретку је било искрених идеалиста и вредних радника за опште добро.
Ни мој отац није прекидао другарства из младости са искреним комунистима који су се држали вредног рада у струци и избегавали партијашење (често приватно и разочарани) али јесте са опортунистичким комуњарама.
Сад видимо да су потомци тих комуњара највећи аутошовинисти и натољуби.

Poslednja izmena:

Tvin Konza

Elita
Banovan
Poruka
18.999
Meni je bas zabavno da citam ove lozane kako je Putin diktator i nacista,konacno da se pojavi neko gori od Hitlera pa da ove demokrate evropske osete na svojoj kozi sta su radili od 41 do 45.
Demokrate nisu nacisti, to je neki kratak spoj u vašim glavama.

Nacisti su osobe koje ne štuju gej prava, tu možemo kao primere navesti Treći Rajh i današnju Rusiju

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
187.278
RF nije “samo 20 puta veća Srbija”, a i Srbiju su pobedili napadima na električnu mrežu i infrastrukturu, čega sa Rusima nema osim ako se baš ne želi uništenje svojih gradova i cele državne konstrukcije.
Ključna je razlika u tome što je Rusija ovde agresor, a ne u veličini. Njihova predstava o porazu je da je to ako ne bi uspeli da otmu sve što su naumili. Njih niko ne napada tako da taj deo otpada.

HEFESTOS 1

Buduća legenda
Poruka
28.860
Ključna je razlika u tome što je Rusija ovde agreso
Мислиш, оно, као Амери на:
Вијетнам, Камбоџу, Лаос, Кореју, Гренаду, Хондурас, Никарагву, и да не набрајам још пар десетина држава, где су САД интервенисале у циљу заштите основних права америчке мањине коју су тамо угњетавали и убијали?
Па, да, ту јеси у праву, онда су стварно иста врста агресора... :flert:

Bojan_BRT

Veoma poznat
Poruka
11.520
Ključna je razlika u tome što je Rusija ovde agresor, a ne u veličini. Njihova predstava o porazu je da je to ako ne bi uspeli da otmu sve što su naumili. Njih niko ne napada tako da taj deo otpada.
Pa dobro,ako je i agresor,mislis da se Rusi sekiraju zbog toga?
Isto kao i Amerikanci kad su tapacirali drzave sirom sveta.
Japan se biti zatrovan plutonijumom jos par milijardi godina,Sirija,Libija,Irak,Vijetnam,sve te drzave su i dalje u haosu,i nece izaci u skorijoj buducnosti.

bas kao

Elita
Poruka
19.788
Sasvim omeđen i konkretan, s obzirom da je visoka vjerojatnost da za 1000 godina neće postojati ni Rusija, ni današnje balkanske države, ni Njemačka, ni Francuska, niti bilo koji od tih naroda.
rusija ce postojati kao gog/magog zajedno sa amerikom, a eu nece, ali je nije ni steta, jer i ne treba da postoji, dosta je bilo mracnog srednjeg veka jedanput, i koji ce nam 4. rajh, dosta je bilo 3, danke dojcland i aufiderzen.

MOST6

Elita
Poruka
23.638
kada bi se lagali:

The Dark Ages is a term for the Early Middle Ages, or occasionally the entire Middle Ages, in Western Europe after the fall of the Western Roman Empire that characterises it as marked by economic, intellectual and cultural decline. Wikipedia
Nisi me razumio. Taj pojam jeste postojao i uveden je u uporabu najkasnije do sredine 20. stoljeća. Međutim, svi ti aspekti ekonomskog, intelektualnog i kulturnog propadaja "krasili" su Rusiju do 17. stoljeća, a taj sunovrat su ponovili i u 19. i većem dijelu 20. stoljeća, neovisno što su u tom zadnjem razdoblju dali vrsne književnike, ali i znanstvenike.