Ako nece Tijanic,hoce Matic !

Veran Matić, direktor RTV B92
Hoćemo da prenosimo sednice parlamenta

Autor: J. Diković

Beograd - Televizija B92 zainteresovana je za direktno prenošenje sednica Narodne skupštine na svom Info kanalu, ali monopol nad emitovanjem rada Skupštine ima RTS, jer jedino njihovi snimatelji imaju slobodan pristup u veliku salu u kojoj zasedaju poslanici - kaže za Danas direktor RTV B92 Veran Matić.
http://www.danas.rs/vesti/politika/hocemo_da_prenosimo_sednice_parlamenta_.56.html?news_id=152657

Ovo bi moglo da bude dobra ideja ako se usvoji ,kao i resenje problema koji je nastao izmedju RTSa i Skupstine Srbije , jer stoka neradnicka u skupstini ne bi mogla vise da kuka i da radi 3 sata dnevno zbog nedostatka TV prenosa , a sa druge strane ni Tijanic ne bi (opravdano ) kukao kako mu prenosi sednica skupstine u potpunosti remete i ruse programsku semu i uredjivacku politiku RTSa .
Za nas obicne gradjane je isto korisno jer pored toga sto moramo da finansiramo pomenute poslanike preko plata i dnevnica , sada vise ne bar bi morali da placamo i da ih gledamo na javnom servisu , a ako Matic i B92 vide korist od emitovanja skupstine samo nek izvole ionako imaju 2 kanala .
Takodje je dobro sto bi se oslobodio 2. program RTSa koji inace jedan od retkih koji prenosi koliko toliko korisne i edukativne sadrzaje , emisije iz kulture , istorije , programe za decu ,domace i strane dokumentarce ,neke nekomercijalne ili starije filmove , prenose sportskih takmicenja i ostalih stvari koje i cine sustinu postojanja javnog servisa .

Врати ми bundy,bundy ...
Моју bundy ....

- знате они,
ЈУЛ је ЦООЛ, Гоца Тржан (где је сад ??? Мислим , кога подршкава ???) ...

Сад ћемо и скупштинске седнице да препустимо Верану ...

По којој цени ???

Тијанић је за Верана злато, он је бар отворени издајник - ЗА "Џ"...

Poslednja izmena:
ali isto tako ni RTS nije podredjen skupstini i ne postoji nijedan obavezujuci pravni propis koji mu nalaze da prenosi skupstinu

Zaposleni uvek odgovara poslodavcu. U ovom konkretnom slucaju poslodavac je narod Srbije koji i finansira RTS. Poslanici su ovlasceni predstavnici tog istog naroda i RTS ima da se pokorava volji naroda izrecenojo kroz stav svojih predstavnika - ili nek prekine da se finansira nasim novcem. Volja naroda je ono sto njegovi predstavnici odluce. Ako zuta vecina odluci da pogazi demokratsku tradiciju i ukine javnost rada Skupstine - onda ce tako i biti, to je jasno.

Zaposleni uvek odgovara poslodavcu. U ovom konkretnom slucaju poslodavac je narod Srbije koji i finansira RTS. Poslanici su ovlasceni predstavnici tog istog naroda i RTS ima da se pokorava volji naroda izrecenojo kroz stav svojih predstavnika - ili nek prekine da se finansira nasim novcem. Volja naroda je ono sto njegovi predstavnici odluce. Ako zuta vecina odluci da pogazi demokratsku tradiciju i ukine javnost rada Skupstine - onda ce tako i biti, to je jasno.
Cek sada si poceo da se pozivas i na predsatavnicki sistem u nedostatku pravnih argumenata ,dobro znaci ako su ti u skupstini predstavnici naroda i oni vecinski odluce da nema prenosa ili da ga bude na nekom drugom kanalu to je onda narodna volja , znaci nema problema :D
mada bez obzira sta odluce u skupstini opet ne postoji nijedan dokaz da vecina naroda zeli da gleda tu skupstinu, pa se ne moze sa sigurnoscu tvrditi da je u bilo kom slucaju pogazena volja tog istog naroda, koji inace u prilicno velikom broju(30-40%) ni ne glasa uopste za nikoga ,tako da ga niko ni ne predstavlja u skupstini

ta naklapanja teoretska` te sta zeli vecina` te sta ne zeli vecina`, ` te koja budala to stalno gleda`,

sve je to rezimska magla, koja polako pada na srbiju.

nije vazno koliko ljudi gleda, vazno je da postoji sloboda, ako postoji. vazno je da se govori o nitkovlucima nadleznih osoba i organa, pa neka gleda ko hoce i kad hoce.

i samo zbog slobode treba da se prenosi.

Cek sada si poceo da se pozivas i na predsatavnicki sistem u nedostatku pravnih argumenata ,dobro znaci ako su ti u skupstini predstavnici naroda i oni vecinski odluce da nema prenosa ili da ga bude na nekom drugom kanalu to je onda narodna volja , znaci nema problema

Upravo tako.

mada bez obzira sta odluce u skupstini opet ne postoji nijedan dokaz da vecina naroda zeli da gleda tu skupstinu, pa se ne moze sa sigurnoscu tvrditi da je u bilo kom slucaju pogazena volja tog istog naroda, koji inace u prilicno velikom broju(30-40%) ni ne glasa uopste za nikoga ,tako da ga niko ni ne predstavlja u skupstini

Ovo je vec previse retardirano.

Cek sada si poceo da se pozivas i na predsatavnicki sistem u nedostatku pravnih argumenata ,dobro znaci ako su ti u skupstini predstavnici naroda i oni vecinski odluce da nema prenosa ili da ga bude na nekom drugom kanalu to je onda narodna volja , znaci nema problema :D

А да распишемо Референдум ???

- ма то кошта !!!

al bundy

КОЛИКА ТИ ЈЕ ПЛАТА,

Тебра, за пола ћу млатити дупло више глупости од тебе ...

a za koji moj onda mi placamo pretplantu srbije?

ako tijanic nema para nek otvori poseban info kanal samo za vesti i skupstinska zasedanja i da se to prenosi i preko ektra i preko kablovske

i ne samo da uzimaju pretplatu od naroda kao javni servis, nego prodaju i reklame na RTS-u i tu jos uzimaju pare i ako nigde javni servis ne emituje reklame - banda lopovska

Pa o tome se valjda i radi, neću da plaćam bre džabe tu pretplatu, a da Vjerica Radeta bude ceo dan na ekranu. Je si normalan , ko to još gleda. Neka rade ako hoće, a ne da se slikaju ceo dan . Ne mogu da donesu te zakone koji su nam potrebni, nego se svadjaju kao ludaci. Ama ne mare za ovaj narod, zaseli tamo, samo na svoj džep misle. Ali ničije nije gorela do zore:hvala:

Negde sam pročitala da je gledanost Skupštine oko 3%. Znači da to niko i ne gleda. To gledaju samo neki stari ljudi koji se slabije kreću, pa eto šta će. Dnevni izveštaj od pola sata sasvim je dovoljan da javnost bude upoznata šta se tamo dešava. Ništa više. :bye::neutral:

Ko kaze da su nam potrebni? Ja recimo mislim da je bolje da se nikad ne usvoje i podrzavam svakoga ko ometa ovu nenormalnu vlast u obavljanju bilo kakvih delatnosti.

Ama ne lupaj, molim te kako ti ništa baš nije potrebno. U jednoj zemlji mora da se zna neki red, pa bilo ko da je na vlasti. Znači ovi ti se na svidjaju pa ti ne trebaju zakoni. Pa šta će mo sutra ako dodju tvoji, pa se recimo meni ne svidjaju zakoni. Pa tako će mo da se vrtimo u krug narednih 100 godina:thumbdown:

gospodo, nije problem priblizavanje, nego ucenjivanje

ako niste znali, jos pre 30-35 godina u gradjevinarstvu i saobracaju su standardi, tzv jus, bili doslovce kopija nemackih standarda, tzv ral, vrlo verovatno da je i ogromna vecina bila u skladu sa ondasnjim evropskim

i sad bi se mi lako uklopili i pravno, i svakako drugacije, samo oni nas nece, ili nas oce ali kako oni nakaradno oce, pa jesu li nas bombardovali , ne tako davno

A ko kaze da moramo nekome da se priblizavamo? Dosta te infantilne politike. Ne vidim da nesto fali Norveskoj ili Svajcarskoj. Ni Juzna Koreja nema Evropsku uniju pa joj ne ide lose.

Ma dobro nisam ni ja za to da mi treba nekog da moljakamo. Ja sam mislila da će mo mi imati vlast koja će od naše Srbije da napravi najlepše mesto za život. Ali narod nije složan. Kažeš imamo Zakone. Ali to je prevazidjeno, a i ovo malo što se donese napoštuje se.Mnogo se vrtimo u krug.

gospodo, nije problem priblizavanje, nego ucenjivanje

ako niste znali, jos pre 30-35 godina u gradjevinarstvu i saobracaju su standardi, tzv jus, bili doslovce kopija nemackih standarda, tzv ral, vrlo verovatno da je i ogromna vecina bila u skladu sa ondasnjim evropskim

i sad bi se mi lako uklopili i pravno, i svakako drugacije, samo oni nas nece, ili nas oce ali kako oni nakaradno oce, pa jesu li nas bombardovali , ne tako davno

Sve mi se čini da je u staroj Jugi sve najbolje, počev od puteva, bilo rezervisano za Sloveniju, Hrvatsku a mi smo samo davali za neke nerazvijene, i ostali smo najgluplji i najnerazvijeniji. Sada nam se svi smeju. Više ni Albanija nije iza nas

Back