Glasnik.
Buduća legenda
- Poruka
- 44.489
Biblija kaze da samo bog ima besmrtnost.
Jasno ko dan.
Jasno ko dan.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tekst lepo opisuje stanje smrti a ne posle smrti. Posle smrti je zivot.Bas to.
Tekst ti lepo opisuje stanje posle smrti.
A ti mudrujes suprotno a dokazr ne iznosis osim mudrovanja.
Sta kaze Isus ?Biblija kaze da samo bog ima besmrtnost.
Jasno ko dan.
Mudruj mudruj samo i gazi rec bozju.Tekst lepo opisuje stanje smrti a ne posle smrti. Posle smrti je zivot.
Potrudi se da razumes .Oslobodi se predrasuda i pogresnog shvatanja.
Znaci dok si mrtav ,mrtav si ,ali posle smrti nisi vise mrtav,nego ziv.
Kaze mnogo toga.Sta kaze Isus ?
Opet mantras.Propovjednik 9:5, 6
5 Živi su svjesni toga da će umrijeti, a mrtvi nisu svjesni ničega, niti više imaju plate, jer se spomen na njih zaboravio.6 I ljubavi njihove i mržnje njihove i ljubomore njihove nestalo jei nikad više neće imati udjela ni u čemu što će se činiti pod suncem.
O vecnom zivotu?Kaze mnogo toga.
По твом схватању и овом стиху, неће бити ни васкрсења, јер никад значи никад и нема друго значење осим никад.jei nikad više neće imati udjela ni u čemu što će se činiti pod suncem.
Sta cemo sa vaskrsenjem onda?Sa stradanjem Isusa Hrista? Za koga se zrtvovao?Propovjednik 9:5, 6
5 Živi su svjesni toga da će umrijeti, a mrtvi nisu svjesni ničega, niti više imaju plate, jer se spomen na njih zaboravio.6 I ljubavi njihove i mržnje njihove i ljubomore njihove nestalo jei nikad više neće imati udjela ni u čemu što će se činiti pod suncem.
Ono sto kaze Marta, a ono sto Marta kaze to ju je Isus ucio.O vecnom zivotu?
Ja navodim jasnu bozju rec, nisra svoje a ti odbacujes bozju rec bezikalvih argumenata, samo filozofiras i ja mantram?Opet mantras.
Verujes li ti u vaskrsenje?
A gde je sloboda onda? U starecniku imamo primere da je neki od staraca vlascu naterao jednog od necastivih da mu objasni kakvu je slavu imao pre pada i koje je pesme slave pevao Bogu. Kako je sve vise i vise pricao u udivljenju pri secanju slave, postajao sve belji i belji dok na kraju nije u svetlosti uzleteo na nebo. Jos jedan koji je govorio ( ne secam se imena mada mislim da je bio Antonije Veliki) da je necastivom moguce pokajanje te ako se iskreno pomoli za neko vreme i okrene ka istoku, da se moze preobraziti i povratiti staru slavu. Ali da to ne zele.
Aha.Manje mudrovanja a puno vise nam treba ljubavi spoznati volju Bozju.
Sta kaze Isus , kome ce dati zivot vecni?, 15 koji će nam se u svoje vreme pokazati blaženi i jedini vladalac, Kralj kraljeva i Gospodar gospodara, 16 koji jedini ima besmrtnost i obitava u svetlosti kojoj se ne može pristupiti, koga niko od ljudi nije video, niti može videti; njemu čast i večna sila. Amin.
Ono sto kaze Marta, a ono sto Marta kaze to ju je Isus ucio.
O vaskrsenju mrtvih, kada Isus dodje na kraju.
Opet te pitam;verujes li ti u vaskrsenje?Ja navodim jasnu bozju rec, nisra svoje a ti odbacujes bozju rec bezikalvih argumenata, samo filozofiras i ja mantram?
Pa ti si bezobrazan.
Znaci bog im je oduzeo volju?To sam i napisao da ima i takvih mišljenja. Oca Tadeja revnitelji sa IHTUSA nisu shvatali ozbiljno zbog njegove izjave da demoni hoće da se pokaju ali im njihova organizacija to ne dozvoljava. Ali većinski stav je da je volja bestelesnih sila nakon pada nepromenjiva. Demoni nepovratno napreduju u zlu a anđelima koji su odbili da pođu za satanom volja je paralisana i oni više nemaju mogućnost da se pobune protiv Boga.
„Zaista, zaista vam kažem: ko Moju reč sluša i veruje u Mene ima život večni“ (Jn.7,38).Aha.
Cim nema dokaza, onda ljubav kao kec iz rukava.
Ja sam samo navodio stihoce iz biblije .
Nista svoje
Dok si ti taj koji mudruje i nema sta na to da kaze osim mudrovanja.
Javnog idbacicanja bozje reci.
Mani se mudrovanja.Opet te pitam;verujes li ti u vaskrsenje?
Nigde tu ne govori o pokajanju posle smrti.Покајање после смрти или спасење оних који се не кају:
Мф.12:32. И ако рече ко ријеч против Сина Човјечијега, опростиће му се; а који рече против Духа Светога, неће му се опростити ни у овоме вијеку ни у будућем.
Други, испитујући речено да се ономе ко хули на Духа неће опростити ни у овоме веку ни у будућем, говоре да има четири начина на која се врши отпуштање грехова, и два од њих бивају овде, а два – у будућем веку. Пошто наше памћење није у стању да запамти сва прегрешења целог нашег живота, да би се човек могао покајати за њих овде, то је човекољубиви Господ наш, за оне који се нису покајали, као што говоре они, унапред припремио два начина покајања у будућем веку. Када је неко чинио добро свима без разлике, или је био покренут милосрђем и састрадањем (сажаљењем) према ближњем или из каквих других човекољубивих побуда, тада ће у будућем веку, у време суда, то бити извагано (одмерено), и ако се у томе покаже каква превага, онда ће му се опростити. И то је први начин. А други је следећи: када неко, савладан гресима чувши да Господ говори: «не судите, да вам се не суди», и престрашивши се, никога не осуђује због његовог живота, тада као чувар заповести неће бити осуђен, зато што Свенелажни (Свенеобмањиви) не заборавља Своје заповести.
святитель Афанасий Великий
Из Бесед на Евангелие от Матфея
Спасење за оне који се некају: Чак иако ниси он акав какав би требало да будеш, не смеш да очајаваш. Већ је довољно лоше што си грешио. Зашто би се још огрешио и о Њега, сматрајући Га, у свом незнању, немоћним?ДА ЛИ ОН, КОЈИ ЈЕ РАДИ ТЕБЕ СВЕ ПРЕМУДРО СТВОРИО, НЕ МОЖЕ ДА СПАСЕ ТВОЈУ ДУШУ? Уколико ова чињеница, као и Његово оваплоћење, само погоршава твоју осуду, онда се покај. Он ће примити твоје покајање, као што је примио и покајање блуднога сина (Лк. 15, 20) и блуднице (Лк. 7, 37-50). МЕЂУТИМ АКО НЕ МОЖЕШ ДА СЕ ПОКАЈЕШ, ТЕ ГРЕШИШ ИЗ НАВИКЕ, ЧАК И ОНДА КАДА ТО НЕ ЖЕЛИШ, ПОКАЖИ ЦАРИНИКОВУ КРОТОСТ (Лк. 18, 13). ТО ЈЕ ДОВОЉНО ДА ОСИГУРА ТВОЈЕ СПАСЕЊЕ. ЈЕР, КО ГРЕШИ, И НЕ КАЈЕ СЕ, АЛИ НЕ ОЧАЈАВА, самим тим себе сматра најбеднијим и неће се дрзнути да осуди било кога. ПРЕ ЋЕ СЕ ДИВИТИ МИЛОСРЂУ БОЖИЈЕМ И БЛАГОДАРИТИ СВОМЕ ДОБРОТВОРУ, А МОЖЕ ПРИМИТИ И МНОГЕ ДРУГЕ БЛАГОСЛОВЕ. ЧАК ИАКО ЈЕ ТАКАВ ЧОВЕК, ЗБОГ СВОЈИХ ГРЕХОВА, ПОТЧИЊЕН ДЕМОНУ, он ипак, из страха Божијег, НЕЋЕ ПОСЛУШАТИ НЕПРИЈАТЕЉА , који ће покушати да га баци у очајање. ЗБОГ ТОГА ОН ИМА УДЕЛА У ВРШЕЊУ БОГОУГОДНОГ ДЕЛА. Такав човек је благодаран, трпељив, има страха Божијега, НЕ СУДИ ПА МУ СЕ НЕЋЕ НИ СУДИТИ. Све су то значајне врлине.
свети Петар Дамаскин (+ 12. век)
Добротољубље
Који има благодат од Бога да избави мука умрле без покајања
https://svetosavlje.org/kanon-prepo...LCcY_C9irrhekf89kakyoqEqr7d-Q5gtBiy7kVpBTIOJM