Ако је било Великог праска

Pa šta si to pipnula? Da ne dužim ovo zezanje... Prostor ne postoji. On je samo mera za nešto što smo mi osetili i treba nam da izrazimo daljinu između dva predmeta. Jer šta je on potreban naprednim civilizacijama koje mogu 1000 svetlosnih godina da pređu za delić sekunde.

Eto vidiš kako je lako tvojim teorijama oboriti nešto u šta si sigurna da postoji. Zato baci se malo na razmišljanje.
pa ne vidim, ne vidim ni sekundu, ni sate. ali prostor vidim :lol:

Ако је било Великог праска, сви смо једно?

Сви ви, ја, сав простор, сав живот, све што је постоји, све је то део мене и ја сам део вас.

И све што се дешава вама, у ствари се дешава мени. И свака кап кише која падне, пада на мене и из мене.

И сваки лав који ухвати газелу, ухватио је мене, а ја сам ухваћен.

Зар не?

Pa kako si uhvacen kada si ti lav? I kako je lav uhvatio gazelu kada je on gazela? I kako je gazela uhvacena kada je ona lav?

aj ok ubila sam se. trajanje neke promene oznacavamo vremenom kako bi se lakse organizovali u prostoru gde je ta promena nastala :lol:
terminologija mi nije jaca strana ali i dalje JA mislim da vreme ne postoji. jenostavno za mene nema dovoljno dokaza koji dokazuju suprotno. do daljnjeg. (mozda zbog te terminologije :lol:)
a ti si se ovom recenicom uvio, jer ako nastane tajj poluraspad to jeste kretanje.
Нама ако...сем ако над Хирошимом није била масовна халуцинација.

Па не мора ту ишта да се креће.
Као што рекох можемо неки радионуклеид охладити до милијардитог степена блиско апсолутној нули где више нема никаквих кретања молекула и/или атома, али ће се за неки број секунди/дана/месеци/година пола масе тог материјала распасти у неки материјал мање атомске масе.

Као што рекох можемо неки радионуклеид охладити до милијардитог степена блиско апсолутној нули где више нема никаквих кретања молекула и/или атома, али ће се за неки број секунди/дана/месеци/година пола масе тог материјала распасти у неки материјал мање атомске масе.

Mani se perioda poluraspada. Njoj fali terminologija i osnove fizike i astronomije. Ako hoće, možda će nešto i naučiti. Ako nastavi da tera po svome, neće se leba od ovoga najesti.

ali ja kazem ako se nesto raspadne na materijal manje atomske mase, to je promena, promena je kretanje.
Njoj fali terminologija i osnove fizike i astronomije.
:lol: pa jes...ali mi logike ne manjka.

ali ja kazem ako se nesto raspadne na materijal manje atomske mase, to je promena, promena je kretanje.

:lol: pa jes...ali mi logike ne manjka.

Ne manjka ti. Pogrešna je.

Kad god ti dokažem da nisi u pravu, ti preskačeš tu diskusiju i vraćaš se na svoje prvobitno "Vreme ne postoji". Bez dokaza. Samo tvrdiš.

Još mi nisi odgovorila na pitanje kako si videla i opipala prostor.
Zašto je prostor bitan? Kome treba? Samo nama ljudima. Mi smo ga izmislili da bi merili rastojanja koja su samo nama bitna.

To je tvoj stav koji mogu da primenim i na oblike, boje...čak i na dimenzije. Bez problema.

Ajde ti dokaži nešto.

prostor je bitan za sav zivi svet na planeti zamlji. a verovatno iza zivi svet ako postoji i gde postoji.
muski primerci nekih vrsta obeleze teritoriju kako bi znali koji deo prostora je u njihovom vlasnistvu. npr. :lol:

Zašto je bitan? To uopšte ne mora da bude tačno. Možeš li da dokažeš?
Recimo da kažeš da je bitan da bi se kretali... i vreme je bitno za kretanje, za razne cikluse u organizmu (vreme delovanja želudačne kiseline i sl.), vreme za koje se pređe neko rastojanje....

A verovatno nisi znala i da je prostor sklon izvijanju i istezanju. Tu opet imaju ulogu gravitacione sile i brzine (koje su čvrsto vezane za protok vremena).

Sve u svemu...zaglavila si u svojoj teoriji. Prekini mučenje. Ostavi se trećeg oka i pročitaj Hokinga (ima knjiga prilagođenih laicima gde ćeš se odlično snaći).

Bravo Zlaćana...!
Postoji samo SADA!
Ono šta je bilo-više ne postoji,ono šta će biti-još ne postoji...Dakle?

(Delovanje sila čovek kontemplira kao kretanje i komparira ih te su te komparacije relativne mere
dimenzija pa i vremena kao jedne od dimenzija...Ovo su FIZIČKI tačne opservacije...)

"Odlika"foruma je da zatrpa tačan odgovor na temu raznim varijacijama i izletanjima...Ponavljači...:hahaha::mrgreen:

E ovo je jedna zajebana tema...kako zamisliti veliki prasak i sta zamisliti pre tog velikog praska ? nistavilo? a kako to nistavilo ?? a jel bilo nesto pre nistavila...? jednostavno....mislim da je ovo mozda jedina tema (koja se tice svrhe naseg postojanja, nacina na koji smo postali itd.) o kojoj NE VREDI diskutovati :)

Пре тога су постојали и постоје други универзуми.

E ovo je jedna zajebana tema...kako zamisliti veliki prasak i sta zamisliti pre tog velikog praska ? nistavilo? a kako to nistavilo ?? a jel bilo nesto pre nistavila...? jednostavno....mislim da je ovo mozda jedina tema (koja se tice svrhe naseg postojanja, nacina na koji smo postali itd.) o kojoj NE VREDI diskutovati :)

Da bi ljudi spoznali šta je bilo pre velikog praska morali bi prvo da spoznaju sebe jer je odgovor u samom čoveku. Ali taj odgovor za ljude previše neprihvatljivo da bi ga prihvatili i zato ne prihvataju ni bilo kakav odgovor. U takvom okruženju naravno da ne vredi diskutovati o tome.

Pa upravo to je ono sto je zjbno...pre tih unevrizuma su postojali univerzumi, pa su pre tih univerzuma postojali univerzumi itd itd u nedogled...tako da obrni okreni o tome ne vredi raspravljati....

Na osnovu čega tvrdiš da je pre ovog univerzuma postojao ovakav univerzum i da će posle ovoga opet biti?
Ništa ne postoji do beskonačnosti u ovoj dimenziji. Postoji večnost,ali večnost niti nestaje niti se nanovo stvara.
Materijalni univerzum je posledica spleta negativnih okolnosti u večnosti koja je u ovim vremenima na prekretnici da se reši i posle ovog materijalnog univerzuma nikada više neće postojati materijalni univerzum. Energija od koje se iskristalizovao ovaj materijalni univerzum će se vratiti u večnost odakle i potiče.

Pa i ne znam dal je bio neki univerzum pre ovog ili ne ali sta god da je bilo ako je uopste bilo ne moze se zamisliti kraj a ni pocetak svega toga....tako da jedino mozemo da zamislimo da idemo u krug...to je stvarno dosta konfuzno za ove mozgove koje imamo....

Materijalni univerzum ima početak stoga ima i kraj. Ne postoji krug, već samo početak i kraj. Materijalnom univerzumu je posuđena određena količina energije što se veoma brzo troše. Ta energija neće biti obnovljena već vraćena.
Šta misliš jeli slučajno postoje crne rupe kao čistači materije koje gutaju zvezde pa i čitave galaksije u univerzumu? To što ona proguta više se ne vraća nazad ovamo već se vraća svom izvoru. Nije to ništa konfuzno, sve je to logično. Samo treba biti otvorenog uma nikako se ograničiti sa granicama i zidovima koje mi postavljamo.

Poslednja izmena:
Materijalni univerzum ima početak stoga ima i kraj. Ne postoji krug, već samo početak i kraj. Materijalnom univerzumu je posuđena određena količina energije što se veoma brzo troše. Ta energija neće biti obnovljena već vraćena.
Šta misliš jeli slučajno postoje crne rupe kao čistači materije koje gutaju zvezde pa i čitave galaksije u univerzumu? To što ona proguta više se ne vraća nazad ovamo već se vraća svom izvoru. Nije to ništa konfuzno, sve je to logično. Samo treba biti otvorenog uma nikako se ograničiti sa granicama i zidovima koje mi postavljamo.

Па ти постављаш границе тврдњом да све има почетак и крај.

Pa dobro sad materijalni univerzum..a ovi drugi univerzumi? druge dimenzije? kad su one nastale i dokle ce da traju....mozda je nasa dimenzija jedina koja je ogranicena vremenom ali kako ostale funkcionisu ako nema vremena ? aj to zamisli :) tesko....zato kazem da o tome ne vredi raspravljati....

Druge dimenzije su nastale sa kristalizacijom duhovne energije uled nemilih događaja. Jeste, jedina je naša dimenzija ograničena vremenom i prostorom. Naš materijalni univerzum je najniži oblik kristalizacije. Dalja jača kristalizacija nemoguća,već bi samo proizvelo izuzetno jake potrese. Drugi univerzum delimično materijalni univerzum koji čoveku nevidljiv nastao usled procesa te kristalizacije. Taj univerzum nije ograničen sa vremenom i prostorom i funkcioniše po principu "sve u svemu". Sve je povezano i sve se odigrava u ciklusima ne vezano za vreme. Ja to nemam potrebe da zamislim. Samo pokušavam razumeti onako kako je to prenešeno preko produhovljenih ljudi i proroka.
Teško je samo onom ko ne želi razumeti pa se ogradi u zidove tri dimenzije. Za takve je sve izvan vremena i prostora ove dimenzije nezamislivo,neshvatljivo i nerazumljivo. I tu im ja nemogu pomoći i kao što kažeš o tome ne vredi raspravljati.

Druge dimenzije su nastale sa kristalizacijom duhovne energije uled nemilih događaja. Jeste, jedina je naša dimenzija ograničena vremenom i prostorom. Naš materijalni univerzum je najniži oblik kristalizacije. Dalja jača kristalizacija nemoguća,već bi samo proizvelo izuzetno jake potrese. Drugi univerzum delimično materijalni univerzum koji čoveku nevidljiv nastao usled procesa te kristalizacije. Taj univerzum nije ograničen sa vremenom i prostorom i funkcioniše po principu "sve u svemu". Sve je povezano i sve se odigrava u ciklusima ne vezano za vreme. Ja to nemam potrebe da zamislim. Samo pokušavam razumeti onako kako je to prenešeno preko produhovljenih ljudi i proroka.
Teško je samo onom ko ne želi razumeti pa se ogradi u zidove tri dimenzije. Za takve je sve izvan vremena i prostora ove dimenzije nezamislivo,neshvatljivo i nerazumljivo. I tu im ja nemogu pomoći i kao što kažeš o tome ne vredi raspravljati.

Pokemoni, a?

Bez uvrede, ali gde nalaziš sve to? Mislim, čitao sam experte iz fizike, astronomije, nuklearne fizike. Poznajem doktore i profesore, ali.... ali ovo... tooo ničim ne možeš da podržiš a da ima osnova u bilo kojoj danas poznatoj nauci. Tako svako od nas ovde može da nalupa šta je sanjao i da to bude podjednako validno.

Back