Ajmo adventisti

2. Deo objašnjenja Rimljanima 3 17-29.

EVO OVDE JOS JEDNOM TE RAZLIKE U KORINCANIMA:

Jer je obrezanje ništa i neobrezanje je ništa već dražnje ZPOVESTI BOZJE.
1 Korincanima 7,19.

KAKO TO SADA NEOBREZANI ZIVI PO ZAKONU I IMA DUH ZAKONA DOK JEVREJIN IMA SLOVO ZAKONA I TO CAK DVA ZAKONA?

Jer je ovo zavet koji ću naciniti s domom izrailjevijem posle ovih dana, govri Gospod: DACU ZAKONE svoje u MISLI njihove, i na SRCIMA njihovijem napisacu ih, i biću im Bog i oni će biti meni narod.
A kad veli: nov zavet, prvi nacini vehtijem; a sto je vehto i ostarelo, blizu je rkaju.
Jevrejima 8,10,13.

BOG IM DAJE KARAKTER KOJI JE U SKLADU SA ZAKONOM.

ON CINI SA NJIMA NOVI ZAVET PRVI JE BIO UREZAN NA KAMENE PLOCE I TO JE TAJ STARI, ALI TAJ ISTI ZAKON UREZUJE SADA NA NOVIM Plocama srca i uma. Bog urezuje svoj zakona sada u njihov karakter na mesnatim plocama srca a ne na kemenim plocama.
Oni su onda automatski u skladu sa zakonom Bozjim i to je taj novi zavet koji je Bog nacinio sa svimj vernima.

TO JE DUH ZAKONA A ZAKON NA KAMNEIM PLOCAMA JE SLOVO ZAKONA.

Da li ta ljubav koja je u stvari ISPUNJENJE zakona to jest samo ljubavlju se može zakon živeti,ukida neku od 10 bozje zapovesti?

Da li ta ljubav dozvoljava gradjenje slika i kipova i moljenje i klanjanje njima?

Da li ta tvoja ljubav dozvoljava psovanje Boga?

Da li ta tvoja ljubav dozvoljava rad sedmoga dana?

Da li ta tvoja ljubav dozvoljava nepostovanje roditelja?

Da li ta tvoja ljubav dozvoljava ubistvo?

Da li ta tvoja ljubav dozvoljava kradju?

Da li ta tvoja ljubav dozvoljkava laganje?

Da li ta tvoja ljubav dozvoljava poželeti tudje da bude tvoje?

Kako je jednostavno pobiti zablude.

Naravno, ZAKON NAS NE SPASAVA to apostoli jasno kažu i to verujemo.

Ali on se manifestuje u zivotu spasnih kroz ljubav.

STA JE TO LJUBAV?

Onaj ko voli ljubi Boga postuje prve 4 zapovesti koje pozivaju na ljubav i postovanje prema Bogu.

Onaj ko postuje i ljubi bliznje on postuje ostale 6 zapovesti koje govore i pozivaju na postovanju ljudi.

Dakle ko ima ljubav prema bliznjemu neće ga slagati ili pokrasti i tako dalje.

Ko voli stvarno Boga postovace ga kao tvorca 4 zapovesti i neće imati drugih bogova ili bilo šta na prvom mestu u svom zivotu van Boga.
Itd.

Pa, ja sam ti već tamo jasno dokazao da je za vernike zakon ukinut, neću da se ponavljam, pogledaj gore.Ponavljam, to ne znači da smo sada bezakonici.Subota je samo primer,tj, argument na gore tvoju tvrdnju kako se ti ne trudiš da držiš zakon.Dela su posledica vere, to je apsolutno tačno, ali se njima niti opravdavamo niti posvećujemo, već Jakov govori da nije dovoljno da ti samo kažeš kako veruješ, treba da postoji i plod tvog verovanja.

PA GDE SAM ja REKAO DA SE ZAKONOM SPASAVAMO?

Gde ja nisam rekao da su dela posledica vere.
Ali dela zakona.

Za Jaskova i apsotole je zakon vazeci za tebe ukinut?
Ko si ti d aukines zakon Bozji?

Zakon ukinut a sve moras da drzis sto zakon brani?
To se kod ans kaze, NIJE SIJA NEGO VRAT.

BOZJA REC KAZE SLEDECE.

Röm 4:15 Jer zakon gradi gnev; jer gde nema zakona nema ni prestupa.

GORE SAM JASNO OBAJSNIO NA KOJI ZAKON PAVLE MISLI KOJI JE UKINUT.
STA JE APOSTOL PAVLE JOS STVARNO REKAO O ZAKONU TO CU TEK OBJASNITI!

TI CAK I NEZNAS DA PAVLE I APOSTOLI JASNO RAZLIKUJU DVA ZAKONA; JEDAN KOJI JE UKINUT KOJI SADRTZI OBREZANJE I SLICNO I 10 ZAPOVESTI KAO POSEBAN ZAKON.

Naravno da neces da mi obajsnjavas jer ovo sto je navedeno nemnoze da se opovrgne jer jasno pise.

Poslednja izmena:
NAROD BOZJI POSLEDNJEG VREMENA:

Off 12:17 I razgnevi se zmija na ženu, i otide da se pobije sa ostalim semenom njenim, koje drži zapovesti Božije i ima svedočanstvo Isusa Hrista.

Off 14:12 Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu.

SVAKI kOMETAR ORIGINALNOG TEKSTA JASNO KAZE DA JE OVDE REC O 10 BOZJE ZAPOVESTI:

Mogu da citiram ako treba.

Apostol Jovan kaze sledece o im zapovestima koje su za tebe ukinute:

3 Jer je ovo ljubav Božija da zapovesti Njegove držimo; i zapovesti Njegove nisu teške.
4 Jer svaki koji je rođen od Boga pobeđuje svet; i vera je naša ova pobeda koja pobedi svet

1 Jovanova 1,9.

Sta kaze Bog o tom zakonu:

Heb 8:10 Jer je ovo zavet koji ću načiniti s domom Izrailjevim posle onih dana, govori Gospod: daću zakone svoje u misli njihove, i na srcima njihovim napisaću ih, i biću im Bog, i oni će biti meni narod.

Gore Pavle objasnjva da se 10 zapovesti kao posbean zakon treba drzati a Mosjijev zakon koji sadrzi ceremonije i obrezanje ne.

To tebe ne zanima?

Naravno u sili bozjoj ne us vojoj sili, jer to je nemoguce.

Ne da bi smo se spasili nego zato sto smo spaseni.

Ako je ukinuta subota kao deo tog zakona o kojem apostoli govore za koji Stari zavet kaze da ce ga Hristos uciniti velikim i slavnim.

Onda je ukinuto i ne lazi i ne ubij itd.
A vi ipak nesmete da ubijate i ne lazete.

Zasto ne?

Ako je ukito zasto ne???

Istom silom kojom to ne cinite istom tom silom se postuje Bog kao tvorac subotom.

Ne da bismo se spasili vec zato sto smo spaseni.

Apostol Jakov jasno kaze ko sagresi jednu sagresio je sve.
Sotonin cilj je da navede ljude da makar krse jednu zapovest sa time krse sve.
I ne ubij i ne lazi.

Neverovatna je to zmaka kada ti neko kaze, TI POSTUJES JEDNU ZAPOVEST ZELIS DA SE SPASIS DELIMA???
A on to sito radi, ne krsi ostalke 9?

Pa ako to vazi za jednu onda mora da vazi i za sve 10

A kako da dokazem da se ne spasavam delima?

Samo jednom zapovescu?

Ili da krsim i ostale onda po tom principu?

Jer ako ne lazem i ne kradem neznaci li to da pokusavam da se spasim delima?

Ne reci ce to se drzi verom, miloscu?
Pa sve 10 zapovesti se drze verom miloscu.

COVEK U SVOJOJ SILI NEMOZE DA ODRZI ZAKONE, NEMOGUCE JE.

Poslednja izmena:
Ama, čoveče, jel mi pričamo istim jezikom?:)Zakon uvek sledi kazna, ako ne poštuješ subotu, bićeš kamenovan.Ne možeš da izvučeš samo ono što ti odgovara.Da budeš pola pod zakonom, pola pod blagodaću.Pa, zar ti nije jasno da je sam Isus činio dela u subotu da bi čeprkao po bezumlju fariseja.Ako si potpuno opravdan u Hristu, ako si postao novo stvorenje, nanovorođeni vernik, čemu zakon.Glavna motivacija Novoga Zaveta nije mač zakona, već Božija ljubav i milost.Koji su pod zakonom pod prokletstvom su.Pročitaj ponovo stihove koje sam malopre navodio, neću da se ponavljam, i razmisli malo.Znaš li na koliko mesta piše da više mismo pod zakonom, već pod blagodaću(milost).
"Jer niko ne meće novu zakrpu na staru haljinu; jer će se zakrpa odadreti od haljine, i gora će rupa biti.Niti se lije vino novo u mehove stare; inače mehovi prodru se i vino se prolije, i mehovi propadnu. Nego se lije vino novo u mehove nove, i oboje se sačuva."(Matej 9:16-17)-Šta znači ovo?
Ne možeš da pomešaš zakon i milost, ma koliko se to tebi sviđalo, ili ma koliko imao dobre namere.Šta kaže Rim 7., da je zakon svet, pravedan i dobar, ali i da nije znao za greh dok zakon nije rekao "ne poželi".Zakon je područje ličnih napora, i kao što nije mogao da pomogne prilikom opravdanja, tako isto ne može da pomogne ni prilikom posvećivanja.Jer on samo stvara pritisak, kao kad nekome kažeš "nemoj", on odjednom počinje da želi to da uradi, iako pre toga nije imao tu potrebu.Ali Evanđelje govori da smo mi umrli u Hristu, da smo raspeti sa Njim, i da smo u Njemu i vaskrsli, i da smo sakriveni u Njemu, a da sada živimo isključivo verom Sina Božijeg.

Da dopunim, to i jeste poenta, čovek ne može da održi zakon, jedino ga je Hristos održao.Ne ukidam ja zakon, nego kazem da na tebe kao vernika, zakon više ne donosi osudu, a jasno je da je greh sve što nije po zakonu, izuzev onih stvari koje su bile slika nečega što će se odigrati u budućnosti.Ne donosi osudu zato što su svi naši gresi isplaćeni, a dokle god hodamo po Duhu, mi nećemo da žalostimo Nebeskog Oca činjenjem greha, što opet ne znači da mi ne pogrešujemo, već da smo pod blagodaću.
"Da vas dakle niko ne osuđuje za jelo ili za piće, ili za kakav praznik, ili za mladine, ili za subote;Koje je sve bilo sen od onog što htede da dođe, i telo je Hristovo."(Kol 216-17).

"A sad poznavši Boga, i još poznati bivši od Boga, kako se vraćate opet na slabe i rđave stihije, kojima opet iznova hoćete da služite?Gledate na dane i mesece, i vremena i godine."(Gal.4:9-10)
Šta kaže ovde za subote, i šta misliš zašto je prva crkva prestala sa praznovanjem Šabata?Znam da znaš.

Poslednja izmena:
Kaze sta ce ti zakon ?
Pa zasto onda nesmes da krades i lazes itd?

Sta ce ti zakon?
Pa zato sto apostoli i Isus kazu da nam treeba a ti sve to nezelis ni da primetis.

sotona je taj koji kaze sta ce ti zakon.

Kakve veze ima subota i gradjasnki zakon kojim se kaznjavao svako ko krsi zakon a ne samo subotu?

Ocigledno ti to i neznas o Izrailjskom gradjanskom zakonu?

Subota je data pre greha u edmeskom vrtu.

1 Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.
2 I svrši Bog do sedmog dana dela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svih dela svojih, koja učini;
3 I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svih dela svojih, koja učini;

1 Mojsijeva 2.

Tada nije bilo kamenovanje.

8 Sećaj se dana od odmora da ga svetkuješ.
9 Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje.
10 A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvom; tada nemoj raditi nijedan posao, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim.
11 Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i šta je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio g[/B]a.
2 Mojsijeva 20.

Isus nije radio u subotu niti krsio subotu.
On je samo pokazao kako se svetkuje subota.

Krsio je pravila koja sus ami Svestenici i fariseji nametnuli na subotu a ne Bozja pravila o suboti.

Oni su spasavali zivotinju subotom a coveka nisu?

O tome govri Isus.
A ne o krsenju ili ukidanju subote.

Isus je u svemu ziveo po zakonu kako si i sam rekao.

A ONDA KAZES DA JE KRSIO SUBOTU???

Ocigledno su tebi sve ove stvari totalno nepoznate?
To je strasno, i zalosno.

Isus je jedini ziveo po zakoinu kazes?

A kako mi treba da zivimo?
Da lazemoi krademo, ubijamo ne postujemo roditelje, klanjamo se idolima, psujemo Boga imamo druge bogove, da pozelimo tudje?

Zivot u veri je po tebi u grehu?

Mi netreba to sve da postujemo silom bozjom koja nams toji an raspolaganjau?

Isus je silom Bozjom kao covek ziveo u skladu sa zakonom.
Tako mozemo i mi.
Sami necemo uspeti kao ni izrailj sto nije.

Isus nam je pokazao kako.

Poslednja izmena:
Apostol pavle govri o zakonu koji NAs nemoze spasiti koji je uKinut.
Apostola pavle ne govOri o 10 bozje zapovesti.
kako am i pokazao gore u jednom pOStu.
On govOri o Mojsijevom ceremonijalnom zakonu sa celom sluzbom i zrtvama.
Te zrtve nisu mogle nikoga da spasu.
I to nema veze sa 10 zapovesti.
One su bile posbean zakon koji vazi u vecnosti.

PAVLE I OVDE GOVRI O TOME POSEBNOM ZAKONU:

26 Jer takav nama trebaše poglavar sveštenički: svet, bezazlen, čist, odvojen od grešnika, i koji je bio više nebesa;
27 Kome nije potrebno svaki dan, kao sveštenicima, najpre za svoje grehe žrtve prinositi, a potom za narodne, jer On ovo učini jednom, kad sebe prinese.
28 Jer zakon postavlja ljude za sveštenike koji imaju slabost; a reč zakletve koje je rečena po zakonu, postavi sina vavek savršena.

I TA DVA ZAKONA TI MESAS I NERAZUMES O CEMU PAVLE GOVORI.

Gde vredjanje i vikanje???
Ides jer je ovo sto sam rekao istina.

Mnogi su odlazili i od Isusa jer je govrio istinu koju nisu hteli da prihvate.

Ja nisam kriv sto nepoznajes gomilu stvari.

Svako dobro.

Zao mi je kada slusam ovakve stvari.

Zao mi je sto ljudi gube spasenje a andaju se tome.

Radi se o tome da mi ubacuješ da sam rekao stvari koje nisam rekao, konkretno, kako ljudi treba da kradu, lažu, i slično.Inače, velika slova na internetu se smatraju vikanjem, ne verujem da ti je to nepoznato.I da, kao što živimo verom (Gal 2:20), tako i zapovesti držimo.Ako je moguće jedno, moguće je i drugo .Neke stvari ne osporavam, neke osporavam, no, nema veze, neću da nevernima dajem povod s obzirom da smatram da pevamo skoro istu pesmu, samo na različitim jezicima.

Velikm slovima ne vicem nego nesto zelim da naglasim da se vidi.
Nigde nisam rekao a si to rekao ali ti sa time posatvljam pitanje.
Ako neko ne krade znaci da se trudi da zivi po zakonu po tvpojim tumacnjeima?
Kako treba da cini da bi ti rekao da se ne trudi da zivi po zakonu?
Da pocne da kraede?
Na to sam mislio
I ocekivao sam odgovor na to.
Zeleo sam da ti pokazem da nemozes na takav nacin da sudis o tome.

Inace se nikako ne spasvamo delima. I niko od nas dvoje nesme da karde laze i sve ostalo.
To se ne trudi svojom silom da postigne jer nebi dugo trajalo, nego Silom Bozjom.

On ne ceka da ta sila nekada od njega ucini pravdenika, ona je vec sada tu na raspolaganju i on vec sada moze da zivi po Bozjoj volji.

Ako nas je Hristos iskupio od greha zar cemo ostati u grehu.

Pozdrav.

Back