- Poruka
- 5.837

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

"
Kada se radi o ovom religioznom pokretu onda tu postoje mnoge specifičnosti, ali i problemi koji izdvajaju ovu grupu i čine je različitom od istorijskog hrišćanstva.
Iako (uglavnom) propovedaju spasenje po milosti oni tome dodaju i važnost "ličnog posvećenja" - perfekcionizam koji se postiže kroz držanje Mojsijevog zakona. Pored ovoga, tu su i druga pitanja i problemi u pogledu razumevanja Hristove prirode, čovekove duše, o ishrani, o paklu, o držanju subote, o "istražnom sudu"... a naravno, i oko same ličnosti i dela Elene Vajt, koja u "velikom svetlu Božje Reči" može biti okarakterisana jedino kao lažni prorok."
Jasno je iz Biblije da je Bog rekao da prorok koji je izneo laž, da se nešto nije obistinilo, a rekao je navodno u Božije ime, da se takav smatra lažnim prorokom.Istina pre pripadanja.
Već sam pisao o Paklu, a samo je površno odgovoreno.Nisi odgovorio da li su baš svi pogrešno preveli i protumašili Bibliju, nisi odgovorio zašto onda pozivati ljude na pokajanje ako nema večne kazne.Ima tu još puno toga, i biće uskoro.Zar nerece da ces o paklu?
A ko je rekao da nezivimo dalje verom?
Znaci poverujemo u Hrista da bi se spasili a posle ne verujemo vise u njega?
Pa ko uci takve smesne stvari?
Pises neke stvari kao da nisi razumeo moj primer gore?
Kletva zakonska sta je to?
Kada si vozio brzo pa te uhvatili onda si pod kletvom zakona o saobracaju (pod krivicom).
A posto je neko platio za tebe kaznu nisi vise pod kletvom, (kaznom?.
Ali ako nastavis da vozis brzo bices opet pod kletvom (kaznom).
Ti nam gorer ustvari kazes da pod kletvom zakonskom znaci da smemo da posle placene kazne dalje da vozimo brzo, to jest nismo vise obavezni da pazimo na brzinu?
To jest Hristos nas je oslobodio zakona 10 zapovesti i sada smemo da rardemo ubijamo lazemo cinimo preljubu?
Oslobodjnei smo smemo?
Reci ces da ipak nesmemo?
Pa kako smo onda oslobodjeni ako nesmemo?
OSLOBODJENI SMO KRIVICE KOJOM NAS TAJ ZAKON GONI, VECNE SMRTI A NE DA GRESIMO.
I NA KRAJU; KO JE REKAO DA SE ZAKONOM OPRAVDAVAMO???????????????
To bi bilo isto kao da kazes u mom primeru gore a to sam jasno objasnio:
JA CU OD SADA DA VOZIM PO RPAVILIMA ZAKONA O SAOBRACAJU I SA TIME CU PLATITI KAZNU.
Policija ce reci prijatelju plati ili u cuzu.
A posle kako ces da vozis to je tvoj problem radari su posatvljeni.