Ajkula pojela turistu u Hurgadi...opet

Ih plasis se jedne ajkule, poneses to belo haljince i kad naidje samo je obmotas i zavezes njusku i lupis je po njusci...
mislis ovako
96509ea398f70747477085b754d6b8e3.jpg

Sprdanje sa ozbiljnom temom.

Ajkule nisu "ljudozderi". Ljudi im nisu hrana. Napadaju ako su ugrozene ili ako su izazvane necim, i to vrlo retko, a kada se desi, ode u vesti. Ogromna vecina ajkula se sklanja od ljudi i izbegava kontakt. Postoji toliko puno vrsta ajkuli da je svaka generalizacija pogresna. Jednostavno, ovaj covek nije imao srece. Mogao je da strada i od uboda strsljena ili neceg slicnog. Postovanje preporuka i odgovorno ponasanje na prvom mestu.

Glavna stvar, u moru su ajkule domacini, a ne ljudi. Dakle prilagoditi se njima, jer oni nama nece.

S velikom radoscu odlazim u Egipat.

Da li znate da ne jedu samo ajkule ljude vec i ljudi jedu ajkule. Sheepshead Bay kao deo Brooklyn je ujedno mala ribarska luka u New York City jedno kasno popodne kad sam prolazio pored obale stoje ribari i prodaju svoj dnevni ulov na ulici. Tu su bile i ajkule ali male ne duze od 40sm moja zena ih gleda pita me da li su ovo ajkule, meni tako izgledaju i ona pita ribara are they real sharks? Yes, mam was his answer. Do tada nisam znao da ajkule sluze kao klopa za ljude.

da ironija bude veca danas postavim temu na svetu zivotinja "Samo nastavi da plivas" kako su u Kaliforniji istrazivaci proucavali mlade bele ajkule i koliko su daleko od ljudi i kažu da su ajkule plivale sve vreme u krugu od oko 45,72 metara i da su im najbliži bili sufleri i veslači. Oni većinu vremena nisu ni znali da su ajkule u blizini.Istraživači su potvrdili da surferi, plivači i ajkule mogu mirno da koegzistriaju, ali kako kažu "nikada nisu očekvivali da će videti toliko mnogo susreta bez incidenata".

Nije nego..to su mlade ajkule.kada porastu nece samo da kruze...sto dokazuje i ovaj primer iz Hurgade
Šta dete zna šta je ukusan čovek pun mesa i krvi.

Sprdanje sa ozbiljnom temom.

Ajkule nisu "ljudozderi". Ljudi im nisu hrana. Napadaju ako su ugrozene ili ako su izazvane necim, i to vrlo retko, a kada se desi, ode u vesti. Ogromna vecina ajkula se sklanja od ljudi i izbegava kontakt. Postoji toliko puno vrsta ajkuli da je svaka generalizacija pogresna. Jednostavno, ovaj covek nije imao srece. Mogao je da strada i od uboda strsljena ili neceg slicnog. Postovanje preporuka i odgovorno ponasanje na prvom mestu.

Glavna stvar, u moru su ajkule domacini, a ne ljudi. Dakle prilagoditi se njima, jer oni nama nece.

S velikom radoscu odlazim u Egipat.
Ala si ga sročio, svaka čast. Politički korektno prema ajkulama

Back