Aikido i Realni Aikido reopen

Koristili su tehniku umesto snage i sile ukoliko bi protivnik bio snažniji od njih. Barem tako glasi princip.

Teoretski jeste tako.
Ali ta leprsava tehnika pada u vodu ako nemas treninge snage.
Pa sto su dzudisti i rvaci tako fizicki nadmocni?
Cak ni dziceri nemaju toliko snage,oni gledaju da sto pre odu u parter tako sto ce da te povuku u gard.

- - - - - - - - - -

Kad vidim da ovako nesto odbrane, povuci cu sta sam rekao :D

i ti si nerealan.
Profesionalni bokseri ne mogu da odbrane 50% udaraca protivnika,a ocekujes da to uradi Aikidoka.
Mozda bi blokirao 2-3,ali bi kako vreme odmice gasirao sa kondicijom i popio nokaut.
Problem je sto se kod ovih borilackih vestina stice lazno samopouzdanje.Onda popijes u glavu i ne znas gde si.

Teoretski jeste tako.
Ali ta leprsava tehnika pada u vodu ako nemas treninge snage.
Pa sto su dzudisti i rvaci tako fizicki nadmocni?
Cak ni dziceri nemaju toliko snage,oni gledaju da sto pre odu u parter tako sto ce da te povuku u gard.

- - - - - - - - - -

i ti si nerealan.
Profesionalni bokseri ne mogu da odbrane 50% udaraca protivnika,a ocekujes da to uradi Aikidoka.
Mozda bi blokirao 2-3,ali bi kako vreme odmice gasirao sa kondicijom i popio nokaut.
Problem je sto se kod ovih borilackih vestina stice lazno samopouzdanje.Onda popijes u glavu i ne znas gde si.

NIsam nerealan vec upravo to i isticem....Prof. bokseri ne mogu da se odbrane, a ce da se odbrani Aikidoka... Smejurija. A marketing im uvek izgleda kao neki film Sigala ili Ip Mana. A da ne govorim o odbranama od noza ili pistolja.

Poslednja izmena:
Ali ta leprsava tehnika pada u vodu ako nemas treninge snage. Pa sto su dzudisti i rvaci tako fizicki nadmocni?

Jeste genije ali nije poenta u snazi nego u tehnici, tebi vežba snage služi upravo tome da tebe protivnik ne nadjača fizički dovoljno dugo da bi ti mogao da iskoristiš svoju tehniku jer ma koliko bio jak ima neko ko je jači. To je osnovno pravilo života a da ne pričamo o svetu borilačkih veština. To se najbolje videlo sinoć na K1 GP u Bg-u kada je Ukrajinac sve redom rasturio svojim kolenima, niti je bio snažniji od većine, garantujem da je bio eventualno tek 4 po snazi i kondiciji, ali je tehniku kolena doveo do savršenstva i eno ga jebeni šampion. Opačić je verovatno fizički jači od svih onih likova na sinoćnom turniru pa nije izdržao do kraja protiv onog Surinamca/Holanđanina jer nije ima adekvatnu tehniku (pre svega mislim na ručnu tehniku) sa kojom bi primenio tu snagu. Surinamac/Holanđanin je imao najbolji odnosno snage, tehnike, kondicije i na kraju je i on popio nokaut iako je i dominirao na Ukrajincem ali je ovaj izdržao dovoljno dugo da primeni svoju tehniku. To ti je suština. A same vežbe snage nisu ništa posebno, nije ni kondicija ništa posebno ali uskladiti to sve sa odgovarajućom tehnikom e to je već umetnost i razlika između šampiona i ostalih 95% populacije.

Profesionalni bokseri ne mogu da odbrane 50% udaraca protivnika,a ocekujes da to uradi Aikidoka.Mozda bi blokirao 2-3,ali bi kako vreme odmice gasirao sa kondicijom i popio nokaut.

Isto kao i Džudistkinja Ronda Rouzi koja je "gle čuda" popila i nogu u glavu i onako suludo trčala u susret tom nokautu. Doduše ona nije ni blokirala nijedan udarac sem ako se ne računa "blokada" glavom. Jadnica je stekla lažno samopouzdanje a da toga nije bila ni svesna.

Isto kao i Džudistkinja Ronda Rouzi koja je "gle čuda" popila i nogu u glavu i onako suludo trčala u susret tom nokautu. Doduše ona nije ni blokirala nijedan udarac sem ako se ne računa "blokada" glavom. Jadnica je stekla lažno samopouzdanje a da toga nije bila ni svesna.

Dovedi nekog sa Aikidoa da se bije sa Rondom pa cemo da vidimo rezultat.
Sto se tice tehnike i snage,u Aikidou ne mozes tako bacati ljude kao na tim demonstracijama.

Jeste genije ali nije poenta u snazi nego u tehnici, tebi vežba snage služi upravo tome da tebe protivnik ne nadjača fizički dovoljno dugo da bi ti mogao da iskoristiš svoju tehniku jer ma koliko bio jak ima neko ko je jači.

Da snaga nije bitna ne bi postojale kategorije u borilackim sportovima, bila bi samo jedna kategorija jer bi uvek pobedio onaj sa najboljom tehnikom , koliko god da je jak ili tezak , Demetrious Johnson bi tukao Lesnara. :D

Sto se tice Ronde ona je pojela sve koje su joj dali pre toga, tako da nije lazno samopouzdanje, svako izgubi kad tad, Holi Holm je vec u sledecem mecu poslata na spavanje ( iako je i ona bila nepobedjena do tada ) a Misa Tejt koja ju je zadavila je bila sama zadavljena u njenom sledecem mecu, tako da su ta poredjena smesna.

Dovedi nekog sa Aikidoa da se bije sa Rondom pa cemo da vidimo rezultat.

Vrlo rado bih to uradio da mogu, čisto da sam utvrdim neke stvari.

Sto se tice tehnike i snage,u Aikidou ne mozes tako bacati ljude kao na tim demonstracijama.

Na ovo sam inače već napisao odgovor na jednoj prethodnoj stranici, evo ti ga još jednom, ako ne čitaš odgovore ne spamuj stranicu sopstvenim odgovorima jer si ipak moderator :lol:
Postoji nešto što se zove "školska" tehnika, te tehnike se zapravo i pokazuju na demonstracijama kako bi se prikazala osnovna ideja veštine, u ovom slučaju Aikido-a. Stvar je u tome da i te školske tehnike mogu da rade itekako na ulici ali su one i kreirane da se rade protiv ljudi koji u suštini ne predstavljaju preveliku pretnju po nas. U prevodu da se protivnik što brže u jednostavnije onesposobi uz što manje posledine kako po njega tako i po nas. U to spadaju najčešće rušenja i pojedine manje maligne poluge na rukama. Gušenja i poluge na nogama i poluge uz pomoć nogu spadaju u ozbiljnije stavke.

Da snaga nije bitna ne bi postojale kategorije u borilackim sportovima, bila bi samo jedna kategorija jer bi uvek pobedio onaj sa najboljom tehnikom , koliko god da je jak ili tezak , Demetrious Johnson bi tukao Lesnara. :D

I bilo je bestežinskih kategorija gde beše Rojs Grejsi sve redom dobio. Poenta je što su promenili pravila igre, koja sada odgovaraju rvačima, pa su zbog toga i morali da uvedu konkretne težinske kategorije. A težinske kategorije inače postoje iz razloga upravo iste tehničke potkovanosti različitih boraca. Zbog toga se smatra da neko ko ima veću snagu ima naravno i prednost na drugim takmičarem i onda moraju da se prave kategorije.

Sto se tice Ronde ona je pojela sve koje su joj dali pre toga, tako da nije lazno samopouzdanje, svako izgubi kad tad, Holi Holm je vec u sledecem mecu poslata na spavanje ( iako je i ona bila nepobedjena do tada ) a Misa Tejt koja ju je zadavila je bila sama zadavljena u njenom sledecem mecu, tako da su ta poredjena smesna.

Zapravo je zastrašujuće realno poređenje jer je sve svoje prethodne borbe dobijala u rvačko-hvatačkim tehnikama ili ti greplingu naspram priučenih boksera i greplera (izuzev Sare Mekman koja je opet izgubila zbog kolena u klinču a i klinč je jedan od aspekata rvanja) a protiv učenog boksera Holi Holm je bilo faktički "Đudo vs Boxing" što je i tokom samog meča Džo Retard Rogan vrištao. Kako je prošao Đudo protiv boksa? Nokaut boksera i to tako što se nadobijala udaraca u glavu za sve prethodne mečeve, rekoh ne znam da li se računa "blokada" glavom. A protiv Miše Tejt je "Boxing vs Wrestling takedown" i kako je prošao boks protiv rvačkog rušenja, boks je završio na zemlji i ostalo je istorija. Toliko o tome.

Jeste genije ali nije poenta u snazi nego u tehnici, tebi vežba snage služi upravo tome da tebe protivnik ne nadjača fizički dovoljno dugo da bi ti mogao da iskoristiš svoju tehniku jer ma koliko bio jak ima neko ko je jači. To je osnovno pravilo života a da ne pričamo o svetu borilačkih veština. To se najbolje videlo sinoć na K1 GP u Bg-u kada je Ukrajinac sve redom rasturio svojim kolenima, niti je bio snažniji od većine, garantujem da je bio eventualno tek 4 po snazi i kondiciji, ali je tehniku kolena doveo do savršenstva i eno ga jebeni šampion. Opačić je verovatno fizički jači od svih onih likova na sinoćnom turniru pa nije izdržao do kraja protiv onog Surinamca/Holanđanina jer nije ima adekvatnu tehniku (pre svega mislim na ručnu tehniku) sa kojom bi primenio tu snagu. Surinamac/Holanđanin je imao najbolji odnosno snage, tehnike, kondicije i na kraju je i on popio nokaut iako je i dominirao na Ukrajincem ali je ovaj izdržao dovoljno dugo da primeni svoju tehniku. To ti je suština. A same vežbe snage nisu ništa posebno, nije ni kondicija ništa posebno ali uskladiti to sve sa odgovarajućom tehnikom e to je već umetnost i razlika između šampiona i ostalih 95% populacije.

Napisao si : Surinamac/Holanđanin je imao najbolji odnosno snage, tehnike, kondicije i na kraju je i on popio nokaut iako je i dominirao na Ukrajincem ali je ovaj izdržao dovoljno dugo da primeni svoju tehniku.

Da li ovo znaci da je Ukrajinac imao dovoljno kondicije, ili sta znaci da je Izdrzao Dovoljno Dugo :?:

Sa tom razlikom što od onih 10 kombinacija ovde možeš videti eventualno dve i što ovaj čovek radi sve suprotno likovima sa prethodnog snimka. Ne stoji u mestu da blokira udarce nego se kreće odmah izvan dometa prednjeg kratkog direkta kako protivnik ne bi odredio distancu, spušta težište kako protivnikovi udarci ne bi imali zamah i snagu iz ramena kakav treba i samim tim im narušava napad, kretnja pod uglovima ispod udaraca. ne brani glavu nego telo jer time ima veću fleksibilnost u kretnji...vrhunski odbrambeni bokser.

Samuraji su koristili hladno oružje, jedno vreme primitivne tipove pištolja i onda kada je došla skoro kompletna zamena hladnog oružja sa vatrenim tada su nestali Samuraji. Nego opet te pitam kakve ovo veze ima sa raspravom Aikido vs Ljubin pokušaj?

Ljubu znam od 1973 godine.Da li mu je Real Aikido zivotno delo ne znam, ali znam da se Real vezba u vise zemalja u svetu.
I po cemu ti zakljucujes da on nema pojma sto se tice Aikidoa :?:
Da li si ti dolazio u dodir sa njegovim ucenicima, da li si odvezbao ijedan trening, da bi tek tako mogao da pricas kako on nije imao pojma :?:
Sto nisi otisao da mu stanes na crtu i javno ga izazoves :?:

Napisao si : Surinamac/Holanđanin je imao najbolji odnosno snage, tehnike, kondicije i na kraju je i on popio nokaut iako je i dominirao na Ukrajincem ali je ovaj izdržao dovoljno dugo da primeni svoju tehniku.

Da li ovo znaci da je Ukrajinac imao dovoljno kondicije, ili sta znaci da je Izdrzao Dovoljno Dugo :?:

Snage, obzirom da je već protiv onog germanizovanog Grka imao problema sa kondicijom.

Upravo tako ali Igi iz nekog razloga mrzi Rondu.. A inace ona bi samlela svakog njegovog Aikidoku.

Prosli bi, kao Karatisti kod ovog boksera otprilike:

Ljubu znam od 1973 godine.Da li mu je Real Aikido zivotno delo ne znam, ali znam da se Real vezba u vise zemalja u svetu.

Blisko ili samo sa treninga?

I po cemu ti zakljucujes da on nema pojma sto se tice Aikidoa :?:

Gledajuči snimke njega i pojedinih njegovih pulena.

Da li si ti dolazio u dodir sa njegovim ucenicima, da li si odvezbao ijedan trening, da bi tek tako mogao da pricas kako on nije imao pojma :?:

Jedan sa jednim njegovim učenikom koji je tada bio braon pojas, to sam jednom i napisao, no vidim da se ne sećaš ili da nisi ni čitao post jer te je verovatno bolelo uvo a iskreno i mene boli uvo više da se ponavljam.

Sto nisi otisao da mu stanes na crtu i javno ga izazoves :?:

Razmišljao sam o tome, zapravo o nekom njegovom učeniku jer je tada on već bio čovek u godinama, štaviše umro je tek pre neku godinu tako da ne bi imalo smisla da njega izazivam ali me je trener odgovorio rekavši da to nije put Aikido-a ni način na koji će se ta "situacija" rešiti već da će možda doći do veće eskalacije a da to IAF (Internacionalna Aikido Federacija) i Honbu Dođo nikako ne bi blagonaklono primili k znanju tako da sam odustao od te ideje.

Snaga potice od cega :?:

Sposobnosti da mišićna kontrakcija ne gubi svoju fleksibilnost odnosno da mišići mogu da isporuče/izdrže istu količinu sile ili energije u određenom vremenskom periodu a da ne dođe do zamora.

A kondicija od cega :?:

Aerobnih i kardiovaskularnih sposobnosti pojedinca da ima što bolji srčani ritam koji omogućava dotok kiseonika od pluća preko krvi kao svim delovima tela, sa sportske tačke gledišta, prevashodno prema mišićima čime se omogućava duža trenažna/borbena sposobnost.

I bilo je bestežinskih kategorija gde beše Rojs Grejsi sve redom dobio. Poenta je što su promenili pravila igre, koja sada odgovaraju rvačima, pa su zbog toga i morali da uvedu konkretne težinske kategorije. A težinske kategorije inače postoje iz razloga upravo iste tehničke potkovanosti različitih boraca. Zbog toga se smatra da neko ko ima veću snagu ima naravno i prednost na drugim takmičarem i onda moraju da se prave kategorije.

Zapravo je zastrašujuće realno poređenje jer je sve svoje prethodne borbe dobijala u rvačko-hvatačkim tehnikama ili ti greplingu naspram priučenih boksera i greplera (izuzev Sare Mekman koja je opet izgubila zbog kolena u klinču a i klinč je jedan od aspekata rvanja) a protiv učenog boksera Holi Holm je bilo faktički "Đudo vs Boxing" što je i tokom samog meča Džo Retard Rogan vrištao. Kako je prošao Đudo protiv boksa? Nokaut boksera i to tako što se nadobijala udaraca u glavu za sve prethodne mečeve, rekoh ne znam da li se računa "blokada" glavom. A protiv Miše Tejt je "Boxing vs Wrestling takedown" i kako je prošao boks protiv rvačkog rušenja, boks je završio na zemlji i ostalo je istorija. Toliko o tome.

Pocetkni deo teksta se slazemo, sto se tice Grejsija, ako je meni tehnika svetlosnu godinu ispred nekoga, mom protivniku snaga ne znaci nista, ali to vazi kod jiu jitse i jos par borilackih sportova koji mogu da se testiraju na sparinzima i u realnim situacijama, aikido tu ne spada.

Mec Ronde i Holi nije bio Dzudo vs Boxing, nego MMA mec, cak je Holi u jednom trenutku oborila Rondu , u modernom MMA borci na tom nivou znaju svaki deo borbe. Postoji razlog zasto se u top MMA klubovima sirom sveta uce odredjene borilacke vestine a druge ne, jer su neke realne, a neke nerealne :)

Pocetkni deo teksta se slazemo, sto se tice Grejsija, ako je meni tehnika svetlosnu godinu ispred nekoga, mom protivniku snaga ne znaci nista, ali to vazi kod jiu jitse i jos par borilackih sportova koji mogu da se testiraju na sparinzima i u realnim situacijama, aikido tu ne spada.

Jednom sam ti već objasnio, "jiu jitsa" nije sport niti veština nego princip ili bolje rečeno set principa kojima se rukovode borci prilikom egzekucije određenih tehnika. Te tehnike koje su radili Rojs Grejsi i generalno Grejsi familija su inače tehnike iz Đudo-a, Rvanja, Aikido-a.

Mec Ronde i Holi nije bio Dzudo vs Boxing, nego MMA mec, cak je Holi u jednom trenutku oborila Rondu , u modernom MMA borci na tom nivou znaju svaki deo borbe. Postoji razlog zasto se u top MMA klubovima sirom sveta uce odredjene borilacke vestine a druge ne, jer su neke realne, a neke nerealne :)

Po pravilima je bio MMA karaktera ali po prikazanoj veštini i tehnici je bio boks protiv Đudo-a i to je svako ko je gledao meč mogao da utvrdi, čak i retard Rogan je to utvrdio. Naravno da je oborila ali iz kontre odnosno iz sprečavanja da Ronda nju ne obori u klinču na zemlju (klinč nije nešto nepoznato bokserima a pogotovo ne kikbokserima) a čim je dospela u do đime poziciju ili ti guard poziciju po BJJ terminologiji, Holms je ustala i nastavila da se bori stojeći. A to da li je neka veština realna ili nerealna zavisi od konteksta u kome se koristi. U kontekstu onog meča Đudo je izgledao izuzetno nerealno isto kao što je boks izgledao nerealno protiv rvanja prilikom Holmsove borbe protiv Miše Tejt. :)

Jednom sam ti već objasnio, "jiu jitsa" nije sport niti veština nego princip ili bolje rečeno set principa kojima se rukovode borci prilikom egzekucije određenih tehnika. Te tehnike koje su radili Rojs Grejsi i generalno Grejsi familija su inače tehnike iz Đudo-a, Rvanja, Aikido-a.

Po pravilima je bio MMA karaktera ali po prikazanoj veštini i tehnici je bio boks protiv Đudo-a i to je svako ko je gledao meč mogao da utvrdi, čak i retard Rogan je to utvrdio. Naravno da je oborila ali iz kontre odnosno iz sprečavanja da Ronda nju ne obori u klinču na zemlju (klinč nije nešto nepoznato bokserima a pogotovo ne kikbokserima) a čim je dospela u do đime poziciju ili ti guard poziciju po BJJ terminologiji, Holms je ustala i nastavila da se bori stojeći. A to da li je neka veština realna ili nerealna zavisi od konteksta u kome se koristi. U kontekstu onog meča Đudo je izgledao izuzetno nerealno isto kao što je boks izgledao nerealno protiv rvanja prilikom Holmsove borbe protiv Miše Tejt. :)

Mozes ti da objasnjavas sta hoces, ne mozes nerealno da pretvoris u realno :) Nazivas mec izmedju Holi i Ronde boks protiv dzudoa a mec se zavrsio high kickom , smejurija. Rogana nazivas retardom verovatno zato sto je vise puta opravdano ismejavao aikido.
Sta je nerealno ili realno je odavno testirano, zato i postoji danasnji MMA , danasnji borci se mesecima spremaju za meceve i koliko ja znam ni jedan od njih nema aikido trenera. :)

Mozes ti da objasnjavas sta hoces, ne mozes nerealno da pretvoris u realno :)

Ne moram ja. drugi su to uradili umesto mene :D .

Nazivas mec izmedju Holi i Ronde boks protiv dzudoa a mec se zavrsio high kickom , smejurija.

Misliš visokim šutem? Jeste ali je pre toga Ronda već bila faktički u nokautu, što se i vidi na snimku, šut u glavu je bilo čisto za svaki slučaj :).

Rogana nazivas retardom verovatno zato sto je vise puta opravdano ismejavao aikido.

Ne nego zato što se ponaša kao retard prilikom prenosa a nekada je bio sasvim opušten lik, a to njegovo "ismejavanje" može da ismejava obzirom koliko nalupeta gluposti prilikom "objašnjavanja" neke tehnike i kako i zašto XD.

Sta je nerealno ili realno je odavno testirano, zato i postoji danasnji MMA , danasnji borci se mesecima spremaju za meceve i koliko ja znam ni jedan od njih nema aikido trenera. :)

Videlo se na onim mečevima vrlo jasno :D , na svu sreću inače bi mogli ozbiljno da se povrede :) .

Back