Aikido i Realni Aikido reopen

Pitao si me u vezi malog japanca: "Zaboravljas da je Ueshiba bilo mali japanac".
To sam ti objasnio u vezi tezinskih kategorija.

Zaboravi na snimke, pitao sam te ko priča o boksu obzirom da ovde pričamo o Aikido-u i Ljubinom pokušaju. Koncentriši se PLP.

I da ne zaboravimo da je mali japanac koristio bio energiju :)

Ma šta mi napriča?! Kako si došao do tog zaključka?

Radi se u borilackim vestinama uopsteno o tezinskim kategorijama, a boks pripada borilackim vestinama, je li tako ?

Radi se u borilačkim sportovima. Aikido nije sport. Zato sve ovo što si pisao, nema apsolutno nikakve veze sa Aikido-om a ni sa Ljubinim pokušajem.

A sto se tice bio energije pokusacu da nadjem snimak.

Ajde, ajde lagano.

Poslednja izmena:
Radi se u borilačkim sportovima. Aikido nije sport. Zato sve ovo što si pisao, nema apsolutno nikakve veze sa Aikido-om a ni sa Ljubinim pokušajem.

Ajde, ajde lagano.

Pricamo o Borilackim Vestinama, iz kojih su potekli B.Sportovi. LjudI su uvek pokusavali da dokazuju ko je bolji.
Morehaj je stvorio Aikido, zato sto je video kako mu oca maltretiraju. Tehnicki elementi su preuzeti iz Dz. Dzice a psihicki iz istocnjacke religije.

Pitao si me u vezi malog japanca: "Zaboravljas da je Ueshiba bilo mali japanac".
To sam ti objasnio u vezi tezinskih kategorija.
I da ne zaboravimo da je mali japanac koristio bio energiju :)

Zanima me tvoje misljenje za ovaj snimak:

Snimak je teatralno pokazivanje vec unapred dogovorenih tehnika, nema veze sa realnoscu. Jiu jitsu je sport u kom se radi 100% jaki sparinzi dok jedan protivnik ne stavi drugog u takvu poziciju da ovaj mora da se preda da ne bi bio bukvalno ubijen, ili unakazen. Koliko ja znam u aikidu ni ne postoje sparinzi, smesno je porediti ove dve vestine.

Pricamo o Borilackim Vestinama, iz kojih su potekli B.Sportovi. LjudI su uvek pokusavali da dokazuju ko je bolji.

Kakve ovo veze ima sa raspravom Aikido vs Ljubin pokušaj.

Morehaj je stvorio Aikido, zato sto je video kako mu oca maltretiraju. Tehnicki elementi su preuzeti iz Dz. Dzice a psihicki iz istocnjacke religije.

Vrlo dobro mi je poznata istorija Aikido-a tako da ne moraš da pišeš svoje skraćene verzije kojima fali mali milion detalja i činjenica, uzged đžu džica, džiu džica ili ti đuđucu nije veština nego princip i nisu svi elementi po đuđucu principu. A ovo "psihički elementi" ne vredi ni komentarisati.

Kakve ovo veze ima sa raspravom Aikido vs Ljubin pokušaj.

Vrlo dobro mi je poznata istorija Aikido-a tako da ne moraš da pišeš svoje skraćene verzije kojima fali mali milion detalja i činjenica, uzged đžu džica, džiu džica ili ti đuđucu nije veština nego princip i nisu svi elementi po đuđucu principu. A ovo "psihički elementi" ne vredi ni komentarisati.

Odlicno ako je princip u pitanju, objasni mi kako su samurai koristili takvu vrstu principa i ubijali protivnika :?:

Back