gost 349237
Iskusan
- Poruka
- 6.633
Ovo je bar realnije od onih "realnih" demonstracija
Ma to stoji i slažem se sa tobom.I mnogim vežbačima Aikidoa je pun ..... kojekakvih egzibicija.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovo je bar realnije od onih "realnih" demonstracija
Ma to stoji i slažem se sa tobom.I mnogim vežbačima Aikidoa je pun ..... kojekakvih egzibicija.
Znas sta za zemske je dusu dalo,a ostalo kako se ko snadje.Verujem da je Ljuba imao to na umu, mnogo kretanja,mali ucinak.
Ja se više zanimam za druge oblike Aikidoa, pa ne bih znao reći šta je Ljuba imao na umu.
Onda jedino AikiDzicu, koju Sagal reklamira, ima odlicnih kombinacija.
Aikiđuđucu je prvi naziv koji je Morihej Uešiba koristio za svoju veštinu koju je tokom vremena razvijao i kasnije nazvao Aikido.Proto oblik Aikidoa.
totalno netacn0!> O-sensei je IZ Aiki-Jujutua napravio AIKI-DO-bas iz razloga sto se mu se nisu svidjale brojne ovrede i smrtonosn etehnike...Tj Aikido mu dodje kao blaza varijanta Aiki-jujutsua...Ali se izgled stvari okreecu u kontra smeru ebg![]()
totalno netacn0!> O-sensei je IZ Aiki-Jujutua napravio AIKI-DO-bas iz razloga sto se mu se nisu svidjale brojne ovrede i smrtonosn etehnike...Tj Aikido mu dodje kao blaza varijanta Aiki-jujutsua...Ali se izgled stvari okreecu u kontra smeru ebg![]()
Osensei - veliki učitelj ili Kaiso - osnivač a može i jednostavno Uešiba jer su jedno vreme njegovu veštinu zvali Ueshiba ryu.
Sve je ovo lepo, ali u praksi se ja mislim ne hvata ruka, na ovakav nacin, niti ces protivniku da pruzis svoju ruku, da bi ga "sproveo".Zato je Ljuba i napravio Real Aikido, jednostavnije i efektivnije.
Kod Ljube sam vezbao davne 1974 god, i ni tada nisam bio zadovoljan onim sto sam naucio.Jednostavno osetis, da se moze i bolje.verovatno da je i Ljuba kao svaki nas covek sto bi uradio, "mozgao", kako da stvori sistem, koji bi imao efikasnost i Brzinu.
.Pise da je znao i Dz, Dzicu i zato taj sistem i jeste Hibrid sistem.
Odabrao je i precistio tehnike, i napravio Sistem, koji ima svoju vrednost,a to opet zavisi od onoga koji vezba.Logicno je da su neke tehnike iste ili slicne, jer hvat kao hvat ima u svakoj vestini.
Cak i kod mene u Uechi Ryu , ima hvatova, samo mi drugim tehnikama zavrsavamo.I takav kakav je Real Aikido se vezba u svetu i to je priznanje pokojnom Ljubi da je bio u pravu i uspeo da svetu ponidu nesto sto ima efekta.
Najbolje je kada covek ode na trening i odradi i vidi da li radi ili ne radi.
Ovde je Real A. i Sambo, i za Samoodbranu je okej:
Samo što na onom snimku što sam postavio u pozadini stoji WCRA dakle on taj hvat koristi u vremenu kada je već uveliko forsirao "svoju veštinu" što znači da ništa nije menjao nego samo prekopirao i to u pojedinim slučajevima dosta loše.
.
U njegovoj biografiji piše i da je počasni član MMA, ma šta god to značilo.
Kao što se da videti nije prečistio tehnike nego ih loše kopirao i interpretirao. Problem je u tome što na kraju zavisi isključivo zavisi od vežbača da li će uspešno primeniti tehnike na pravilan način.
Realni Aikido se vežba na istoku jer je pokojni Vračarević imao vojne veze i to je jedina istina.
Pa onda idi i treniraj sa njima ponovo možda su promenili nešto od 1974. ili ipak nisu.
Ovaj snimak je već bio nekoliko puta, bez Sambo-a, i opet stoji da sve što rade dobro je iz Aikido-a a sve što rade traljavo je loše prekopirano iz Aikido-a plus nekoliko nepotrebnih poteza i pokreta.
Технике са горњег видеа могу да прођу једино против комплетних идиота, свако са елементарним знањем руковања са ножем или штапом би измасакрирао оног ко покуша да се брани на начин како је то горе приказано. Нападање са ножем одозго, и то замахујући иза главе, па то се више ни у филмовима не користи јер су и они сконтали колики је лажњак. Нападач се при сваком замаху толико заноси и губи равнотежу да није ни потребно нешто посебно радити да би исти пао и поломио се. Дакле, за одбрану од онаквог нападача вам може послужити та вјештина која је приказана у видеу, али вам у суштини ни она није потребна ако нисте тотални идиот, попут тог који вас напада. Против неког ко иоле зна шта ради вам је боље да бјежите него да покушате нешто од горе приказаног, иначе бисте могли гадно страдати.
Aikido me vise ne zanima, ono sto mi je trabalo to sam zapamtio.
Imam utisak da ti sa svojim znanjem Aikidoa, ne verujes u realnost ljubinog aikidoa, ili si trenirao sa njima i nisi nista dobro video ili je to tvoje Subjektivno misljenje?Da li se moze znati da li jos uvek teniras Aikido i koliko dugo?
Koliko ja znam R.Aikido se vezba u vise zemalja u svetu.Imao sam prilike da razgovaram sa Vladimirom Djordjevicem koji ima centar u Americi,a pored bivsih republika jugoslovenskih , je zastupljen u sledecim zemljama:
Kanada, Brazil, Izrael, Gvineja, Austrija, Francuska, Grcka, Bugarska, Rusija, Estonija, Gruzija, Kazahstan, Uzbekistan, Ukrajina.
Znaci nije kako ti pises samo na istoku, prakticno po celom svetu ga ima.
S obzirom da je osnovan 1993, logicno biu bilo da ga ima svuda posle 2 decenije.
Zamolio bih te da iskomentarises sledeci klip:
Zamolio bih te da iskomentarises sledeci klip: