Ahtisari: Nezavisnost Kosova, pa članstvo u EU

О унутрашњем плану и ја говорим, колико знам Косово је још увек наше унутрашње питање.
Pa Kosovo, na zalost, nije samo nase unutrasnje pitanje, od 1999. kad su ga okupirali.
А да не спомињемо то што си набројао, као што рекох и ту су нанели већ пуно штете наши политичари
Jesu na zalost, velike stete, a to je najvaznije. Ekonomski i organizaciono jaka, sistematizovana drzava moze vise postici i na spoljasnjem planu. Ali oni misle samo na sopstveni sitni lopovski interes, a ne na interese drzave i naroda. Na zalost, svi odreda, i na vlastui i u opoziciji.

али ако послушају Ахтисарија и осталу западњачку багру у вези Косова, нанеће непроцењиву штету Србији.
А на то немају право, ма колико демократски били изабрани.
Nemaju pravo, ali tu imam vise razumevanja, jer su sigurno ko zna sve kako ucenjeni i pritisnuti. I opet, ko god da je na vlasti bio bi isto pritisnut. (U tom, eto, cak i za Slobu imam izvesnog razumevanja ;))

samo se ti kuni u rusiju i dalje...vidi ne moras ti ni da kupujes u maxi-ju pa vecina kupuje
djubre od proizvoda??????
pa koji auto ti vozis i koji tv gledas
kad udjes u eu nema vise carine isto

Зашто не приложиш неке табеле и графиконе да поткрепиш своје тврдње?

Немој ни ти да се кунеш у ЕУ тек тако, на слепо...

a ti si od onih nindzi koji misle da smo pobedili nato
:hahaha:
oprosteno ti je
pozz

Ja nisam nikakav nindza,i nisam boodala za razliku od ovde pojedinih...a ti upitaj taj tvoj NATO u kojoj vojnoj intervenciji je najgore prosao,i zasto je ovoliku malu Srbiju bombardovao nemilosrdno cak 78 dana?
Mi nismo napali nijednu zemlju da bi nekoga pobedjivali...mi smo samo branili ono sto je nase tikvane!I znam da smo hebali majku teroristima iz UCK!Neka objave negde koliko im je poginulo pripadnika za vreme bombardovanja,a i pre bombardovanja.Veruj mi da je rec o razmeri od 1:20!

Ахтисари...

1138722~Domestic-Pig-Looking-out-of-Stable-Europe-Posters.jpg

:per:

eee zelje su jedno a realnost drugo....veliki su doneli odluku da se rasturi bivsa SFRJ kako bi lakse manipulisali sa malim drzavicama...sve male drzavice koje su igrale kako su veliki svirali su dobile nesto...srbija i milosevic nisu hteli ili nisu znali da igraju...i desilo se kosovo...i opet kazem kosovo mogu spasiti samo srbi koji su otisli sa kosova svojim povratkom dole...na taj i samo taj nacin srbija moze imati suverenitet na kosovu...
a athisari je ocito glasnogovornik EU..on prestavlja one velike...i videli ste da se sve njegove pocetne ideje ostvaruju...i kako mi da sacuvamo kosovo,vojvodinu i mozda ostale regione kad svakodnevno gubimo glavno--ekonomsku nezavisnost...jemo li prodali vecinu nog najvrednijeg strancima--jesmo...jesmo li se nedopustivo puno zaduzili i upali zelenasima u kandze --jesmo...ocemo li u evropu---diskutabilno--ali politicari kazu ocemo---znaci ti veliki imaju barem tri elementa da nas ucenjuju a da moramo da radimo onako kako oni kazu...jedan od izlaza moze da bude da se priklonimo interesima neke druge velike sile--veliki broj ljudi je za rusiju---ali onda smo opet izgubili jedan deo nezavisnosti i suvereniteta...ni rusi nas nece braniti bez dobre i isplative nadoknade...

jedan od nacina je i taj da se srbija ujedini i medju sobom nadje vodju koji ce biti nalik predsedniku venecuele...koji je nacionalizovao sve u svojoj zemlji od stranih kompanija,odbio da vrati dugove MMF-u i uz svesrdnu podrsku svog naroda za sada preziveo na vlasti...

Ахтисари...

1138722~Domestic-Pig-Looking-out-of-Stable-Europe-Posters.jpg

:per:

Ма како само погоди с чим сам хтела да га упоредим? :lol: (Мада је то овде увреда за ову свињицу...)

Тачно, иза његових ђозлука провирују свињске очице, злобне и похлепне. И емоционално мртве.

Ahtisari: Nezavisnost Kosova, pa članstvo u EU
Blic - Pre 59 minuta
Bivši evropski pregovarač o statusu Kosova Marti Ahtisari izjavio je španskom listu "Mundo" da "sve zemlje koje žele da postanu članice Evropske unije, a posebno one na Balkanu, moraju priznati da je Kosovo nezavisno".

Španski list piše da je Ahtisari "otac kosovske nezavisnosti" i dodaje da je bivši finski predsednik "zadovoljan napretkom svoje kreature skoro dve godine pošto ju je on na papiru dao na svet uz srpski veto i posle mučnih pregovora". Ahtisari "čupa za uši Španiju i Grčku" koje nisu priznale nezavisnost Kosova, kako to navodi madridski dnevnik, i smatra da je "to veoma za žaljenje i da se nada da će se taj stav promeniti".

"I Srbi moraju shvatiti takvu neopozivu činjenicu, jer smo u 21. veku i ako se neka vlada ponaša kao ona Miloševićeva u '90-im godinama, gubi pravo na vladavinu", navodi bivši pregovarač o statusu Kosova.

Ahtisari tvrdi da je "Kosovo jedinstven slučaj" i dodaje da je "Milošević izbacio Albance s posla, poslao na njih vojsku, što je izazvalo vojni otpor Albanaca i međunarodnu intervenciju".

"U svakom slučaju je to jedinstven slučaj koji ne treba da brine Špance i ne predstavlja nikakav presedan", navodi "Mundo" reči Ahtisarija koji odmah naglašava da "se to ne može primenjivati u drugim situacijama u svetu".

Po oceni Ahtisarija, "nije legitimno ono što je Moskva učinila kad je u pitanju Osetija".

Ahtisari je u intervjuu španskom listu rekao i da je Kosovo "napredovalo, ušlo u međunarodne ekonomske institucije i moglo bi da se pretvori u snabdevača regiona energijom, mada će biti potrebne godine da se vide plodovi tamošnjih ulaganja".

Rodonačelnik kosovarske nezavisnosti, ističe "Mundo", priznaje da na Kosovu postoji korupcija, ali kaže da, da bi se to kritikovalo, "mora se priznati da ni naša (zapadna) društva nisu čista".

Beta | Foto:Reuters

ОН ће НАМА да одузима право на власт??????

:eek:
:hahaha:

Ja nemam problema da imam dobre odnose sa Albancima sa Kosova...ali nije mi jasno kako vi ne mozete da shvatite da Srbija nema sta da govori sa privremenim kosovskim institucajama?Srbija moze da ima dobre odnose sa kosovskim vlastima jedino u okviru drzave Srbije.

Kosovo u okviru Srbije ? Kako bi to izgledalo da premijer ili neki vazan ministar bude Bisljim Hasani ?? Ni Srbija ni Kosovo nisu spremni za tako nesto !!!

Poslednja izmena:
Kosovo u okviru Srbije ? Kako bi to izgledalo da premijer ili neki vazan ministar bude Bisljim Hasani ?? Ni Srbija ni Kosovo nisu spremni za tako nesto !!!

Ne moze da bude premijer,ali moze da bude ministar u Vladi Republike Srbije...ne vidim razloga da ne bude ministar,Albanci su najbrojnija nacionalna manjina u Srbiji...kamo srece da se desi tako nesto,i da i Srbi i Albanci rade na tome da udje Srbija u EU...bilo bi dobro i za Srbiju i za Albance sa Kosova...

Ne moze da bude premijer,ali moze da bude ministar u Vladi Republike Srbije...ne vidim razloga da ne bude ministar,Albanci su najbrojnija nacionalna manjina u Srbiji...kamo srece da se desi tako nesto,i da i Srbi i Albanci rade na tome da udje Srbija u EU...bilo bi dobro i za Srbiju i za Albance sa Kosova...

Drugo su zelje a drugo realnost...Ima mnogo razlika koje se nemogu izmeniti. Bolje je da svako za sebe jurisa prema EU tada ce granice,teritorije itd. biti nebitne.

Drugo su zelje a drugo realnost...Ima mnogo razlika koje se nemogu izmeniti. Bolje je da svako za sebe jurisa prema EU tada ce granice,teritorije itd. biti nebitne.

Ides linijom manjeg otpora...ali i dalje ne mozes da shvatis ili neces ono sto sam ti rekao,a to je da ce se 95% Srba boriti za to Kosovo...nadam se milom,a ne silom.I kako to onda mislis da ce to Kosovo kakvo je sada da negde napreduje,kad svugde Srbija ulaze protest kada bi se istakla kosovska zastava,a iz ledja Srbije su Rusija,Kina i Indija,tri stalne clanice SB OUN.

ja se licno toga i pribojavam....onda je bez granica za ocekivati da za jedno 30-40 godina siptari stignu sve do nisa...ako ih osiromaseni uranijum ne desetkuje ili evropske migracije...ja mislim da vas evropa i amerika vasi glavni saveznici jedva cekaju da ih posetite u njihovoj avliji...oni su se nadali da kad vam daju drzavu da cete ostati u njoj...ali oni vas ne poznaju kao mi...ipak ce te vi kod njih dok ne zaradite dovoljno da otkupljujete i dalje srpsku zemlju...samo---mozda ta igra sa vatrom u barutani moze i da bude opasna...

Ides linijom manjeg otpora...ali i dalje ne mozes da shvatis ili neces ono sto sam ti rekao,a to je da ce se 95% Srba boriti za to Kosovo...nadam se milom,a ne silom.I kako to onda mislis da ce to Kosovo kakvo je sada da negde napreduje,kad svugde Srbija ulaze protest kada bi se istakla kosovska zastava,a iz ledja Srbije su Rusija,Kina i Indija,tri stalne clanice SB OUN.

Kako da se ubede Kosovski Albanci naravno milom ( posto opcija sile ne dolazi u obzir ni pod razno ) da se vrate pod okrilje Srbije ?

Тако је шиптаре, само је проблем што већина не размишља на тај начин. Да је памет приоритет, ова планета би била утопија.

Sto vredjas plemenitu zivuljku? Svinje su umiljate i inteligentne, za razliku od ovog zlotvora.

Ova svinja je krajnje simpaticna zivotinjica. Ne treba je vredjati komparacijama sa onim analnim otvorom!

ОК, ок... Извињавам се свињи што сам је упоредио са Ахтисаријем... :rumenko: Јадно свињче такву пакост стварно није заслужило... :sad2:

Back